Viser 1-20 af 84
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 84
1
2
3
4
5

Er du vild med at snakke engelsk? Så er dette måske noget for dig! 

Drømmer du om en uddannelse der giver dig, evner til at kommunikere professionelt i et sprog de fleste i verden forstår at bruge? Engelsk er modersmål for mere end 350 millioner mennesker og på samme tid et verdenssprog. Vælger du at studere engelsk, studerer du også globaliseringens, internettets og medieverdenens sprog. Det engelske sprog bruges nemlig både i forbindelse med områder som handel, videnskab og kultur.

På engelskstudiet får du viden om engelsktalende landes samfundsforhold samt indsigt i sprogets betydning på verdensplan. Med et engelskstudie i bagagen, får du internationale kompetencer til at navigere i, og kompetencer til at forholde dig kritisk til den globaliserede verden.

Engelsk

Hvorfor studere engelsk?

Følgende er blandt nogle af de mange fordele ved at studere engelsk: 

  • Du får både engelsksproglige kompetencer på højeste niveau og stor indsigt i den engelsksprogede verden og dens afgørende betydning globalt (både i samfundsmæssige og politiske sammenhænge) 
  • Du opnår brede karrieremuligheder da stærke kompetencer i engelsk er efterspurgt i offentlige og private virksomheder
  • Du opnår tværfaglige kompetencer som du kan bruge på tværs af brancher (heriblandt kommunikation og formidling)

Engelsk som en videregående uddannelse

Du kan søge om optagelse på engelskstudiet på flere af landets universiteter. De fleste steder kan du både gennemføre en bachelor og kandidatuddannelse i engelsk, hvilket giver dig god mulighed for at fordybe dig fagligt.  Eksempler på universiteter, der tilbyder bachelor og kandidatuddannelse i engelsk er Københavns Universitet og Syddansk Universitet. 

Opbygning

De fleste kurser på bacheloruddannelsen i engelsk foregår som holdundervisning på campus sideløbende med forelæsningerne som du i gennemsnit vil have 1-2 gange om ugen. Derudover skal du regne med at bruge en del timer ved siden af ovenstående på at læse hjemmefra og i studiegrupper. 

Undervejs i uddannelsen får du mulighed for at tage et semester udlandet ligesom du også kan vælge at tage i virksomhedspraktik. Bacheloruddannelsen består af både obligatoriske fag som litteratur, historie og kultur og fonetik, grammatik og oversættelse samt valgfag som du selv kan vælge retningen af. 

Til bacheloruddannelsen i engelsk er en naturlig forlængelse kandidatuddannelsen i engelsk. Her får du specialiseret dig yderligere indenfor faget og kan mere definerende vælge den retning du ønsker at tage i din karriere som færdiguddannet. 

Adgangskrav

Vil du søge om optagelse på bacheloruddannelsen i engelsk, er der naturligvis visse adgangskrav du skal kunne opfylde. Nedenstående er de hyppigste adgangskrav, men det kan naturligvis variere fra universitet til universitet:

  • En adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit eller bestået det pågældende universitets optagelsesprøve (kvote 2)

Derudover skal nedenstående fag være bestået når du søger i kvote 1 og kvote 2:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • Yderligere et sprog: begyndersprog A eller fortsættersprog B
  • Historie B eller Idehistorie B eller Samtidshistorie B

Hvis du ikke opfylder ovenstående adgangskrav, har du mulighed for at supplere fag. Kontakt evt. det specifikke universitet for at høre nærmere ang. dette. 

Karrieremuligheder

Vælger du at studere engelsk, er der flere ting du kan arbejde med. Du kan f.eks. ende med at sidde som journalist eller arbejde indenfor det redaktionelle i radio eller TV. Du kan også ansættes ved fagblade og formidle tekster og derudover er forlagsarbejde også en meget oplagt retning at gå i. 

Udover kommunikation og formidling, har du også mulighed for at arbejde med markedsføring på reklamebureauer og i private og offentlige virksomheder. 

Er du interesseret i mere fleksible arbejdstider, kan du arbejde som rådgiver eller konsulent i forskellige slags virksomheder, eksempelvis indenfor service og turisme eller ministerier og ambassader.

Til sidst kan du naturligvis også vælge undervisningsvejen og blive underviser i enten gymnasiet eller i i højskolesektoren (dette kræver dog en kandidatuddannelse). 

Find dit engelsk studie ovenfor i listen! 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9