Vis studentum.dk som: Mobile
Omkring 4,5 år
SU-godkendt
Heltid
Erhvervsuddannelse
Rødovre
Kontakt for opstart

Møbelpolstrer

Møbelpolstrer

Udforsk din kreativitet - bliv møbelpolstrer

Interesserer du dig for at arbejde kreativt med dine hænder? Og synes du, det er spændende at se noget gå fra idé til handling? Så skulle du overveje at blive møbelpolstrer!

Om uddannelsen

En møbelpolstrer arbejder både med restaurering af gamle møbler og polstring af helt nye møbler. I arbejdet samarbejder man med designere, arkitekter og møbelsnedkere i udviklingsprocessen af nye møbler. Uddannelsen giver færdigheder i at opbygge møblers polstring helt efter designerens eller kundens ønske.

Møbelpolstreren rådgiver kunderne om møbelstof og steltyper og så er ombetrækning en væsentlig del af arbejdet. Nogle møbelpolstrere har specialiseret sig i fx handicapmøbler, lædermøbler, stilmøbler eller antikke møbler, hvor polstringen skal være i overensstemmelse med møblernes stil eller årgang.

Møbelpolstrer er et speciale indenfor uddannelsen boligmontering.

Grundforløbet foregår på NEXT, men hovedforløbet foregårpå Skive Tekniske Skole.

Det lærer du på møbelpolstrer uddannelsen

Som møbelpolstrer er du ofte med i hele processen fra den første kundekontakt til det færdige produkt.

Det er dig, der rådgiver kunden om alt fra materialevalg til kreative opgaveløsninger, så du skal have lyst til kundepleje og kunne forklare, tegne og polstre, så det lever op til kundens ønsker.

Det afspejles også i dine fag på skolen, hvor du bl.a. lærer om tegning, teknikker og proces.

Fremtidsmuligheder

Nogle møbelpolstrere starter egen virksomhed. Man kan også uddanne sig i virksomhedsledelse ved at tage en uddannelse til håndværksmester. Det er muligt at supplere med kurser gennem AMU-uddannelser indenfor området bolig- og autointeriørmontering. Nogle læser videre til designteknolog, e-designer, driftsteknolog eller produktionsteknolog.

Uddannelsesforløb

Uddannelsen består af et grundforløb 1, et grundforløb 2 og et hovedforløb.

Grundforløb 1 er for elever, som kommer direkte fra 9. klasse eller har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste 2 år. Her vælger du enfagretning, som styrker dine almene og erhvervsfaglige kompetencer og hjælper dig i dit uddannelsesvalg. Man kan sige at grundforløb 1 typisk er for de meget unge elever, eller for dem der endnu ikke helt ved, hvad de gerne vil. 

Grundforløb 2 er for elever, der enten har afsluttet 9. klasse for mere end et halvt år siden, elever over 25 år eller elever, der har afsluttet grundforløb 1. Grundforløb 2 er målrettet den uddannelse, du har valgt og gør dig klar til hovedforløbet. Altså er grundforløb 2 typisk for dem, der ved hvad de vil, eller for de lidt ældre, der ikke har adgang til grundforløb 1.

Uddannelsen til møbelpolstrer varer cirka 4 1/2 år. Det veksler mellem skoleophold og læreplads og afsluttes med en svendeprøve.

Bemærk: NEXT tilbyder kun grundforløbet til møbelpolstrer, men ikke hovedforløbet, som foregår på Skive Tekniske Skole.

Læreplads

På en erhvervsuddannelse veksler du mellem at have skoleophold (grund- og hovedforløb) og læreplads i en virksomhed. Nogle finder en læreplads inden de starter på grundforløbet, mens andre finder lærepladsen under eller efter grundforløbet.

Du skal som udgangspunkt selv finde en læreplads, men du kan få råd og vejledning om potentielle lærepladser hos skolens vejledere på området. Der er mange lærepladser blandt virksomhederne. Oftest er de dog ikke slået op, hvilket gør det svært at vide, om de søger en elev. Det er derfor vigtigt, at du selv retter henvendelse, udviser ihærdighed og fortæller, hvorfor de skal vælge dig. 

Hvis du har mod på en anderledes hverdag, kan du også søge læreplads i udlandet - både for en kortere og længere periode.

Ansøgning og adgangskrav

Alt efter hvor du er i livet, starter du enten på grundforløb 1 eller 2.

Direkte fra 9. klasse

Går du i gang med en erhvervsuddannelse direkte efter 9. klasse, skal du starte på grundforløb 1 (GF1), medmindre du har en aftale om en læreplads – så starter du på din uddannelse med det samme. 

Er det mere end et halvt år siden, at du blev færdig med 9. klasse, men maks. 2 år siden, at du er gået ud af 9. eller 10. klasse, kan du selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller 2.

På grundforløb 1 vælger du en fagretning, der toner dit grundforløb. Fagretningerne er lavet, så du kan stifte bekendtskab med vores uddannelser, inden du skal foretage dit endelige uddannelsesvalg i slutningen af grundforløb 1.

Når du søger ind
Når du søger under erhvervsuddannelser påOptagelse.dk, er fagretningerne inddelt i fire hovedområder. Fagretningen til møbelpolstrer hedder Media & Design og ligger under hovedområdet teknologi, byggeri & transport.

Du har ikke lige afsluttet folkeskolen

Er det mere end et halvt år siden, at du blev færdig med 9. klasse, men maks. 2 år siden, at du er gået ud af 9. eller 10. klasse, kan du selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller 2.

Hvis det er mere end 2 år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 2.

Er du fyldt 25 år, og har du relevant erhvervserfaring inden for den erhvervsuddannelse, du vil optages på, skal du gennemføre et særligt uddannelsesforløb, der kaldes ”erhvervsuddannelse for voksne” (euv).

Økonomi på uddannelsen

Møbelpolstrer uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.

Har du en aftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole.

Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.

Forespørgsel efter information

Få svar på dine spørgsmål om Møbelpolstrer
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinformation til NEXT Uddannelse København

NEXT Uddannelse København

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

 Vis telefonnummer
www.nextkbh.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Møbelpolstrer

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Møbelpolstrer endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2021
ma
ti
on
to
fr
3
4
5
6
7
8
9
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2