Find din dekoratør uddannelse

Drømmer du om at dekorere D'Angletere's juleudstilling?

Elsker du at lade din kreativitet få frit løb og tænker du i billeder, opsætninger og udstillinger? Og kunne du godt tænke dig at bruge dine evner inden for detailhandlen? Så skal du helt sikkert se nærmere på uddannelsen til dekoratør.
Viser 1-3 af 3
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-3 af 3
 

Dekoratoer uddannelse

Hvad laver du som dekoratør?

Med en dekoratør uddannelse bliver du ansvarlig for at producere og arrangere dekorationer i butikker og stormagasiner. Det er altså dig, der gør varerne tiltrækkende og giver kunderne et indtryk af forretningen. 

Hvordan tager du en dekoratør uddannelse?

For at blive dekoratør skal du tage en detailhandelsuddannelse med speciale, hvor du bliver uddannet som enten salgsassistent, blomsterdekoratør eller dekoratør.

Ved en dekoratør uddannelse begynder du med en bred indføring i detailhandlen, hvor du får grundlæggende viden omkring varer, salg og service. Du lærer også om varebestilling, lagerstyring, varerpræsentation, indretning og præsentation. Desuden lærer du at betjene en kasserterminal og butikkens økonomi. Sagt anderledes får du altså et omfattende kendskab til hverdagen i en butik. 

Du afslutter som nævnt uddannelsen med ét af følgende specialer:

 • Salgsassistent m/u profil: Du uddannes i alt lige fra god kundeservice til varerbestilling og overordnet økonomistyring. Som salgassistent med profil uddannes du inden for en bestemt branche og får et indgående kendsskab til dens tilhørende varer. Der findes en lang række af brancheprofiler for eksempel kolonial, tekstil, elektronik, sport og fritid og sko med flere.  
 • Blomsterdekoratør: Du uddannes i at binde blomster. Især undervises du i at kombinere farver, former og materialer, så de passer bedst til den dekorationsopgave du står med. 
 • Dekoratør: Du uddannes i at producere og opstille dekorationer i enten forretning eller stormagasin. 

Hvordan er en dekoratør uddannelse bygget op?

Alle specialerne, herunder også en dekoratør uddannelse, er normeret til at vare tre år. Uddannelserne begynder alle med et grundforløb, der varer i enten 20 eller 40 uger. Grundforløbet er delt i to dele, hvor 2. del retter sig mod den specifikfe uddannelsesretning. Herefter følger et hovedforløb, der veksler mellem praktik og skole. Det er her, du vælger dit speciale som salgassistent , blomsterdekoratør eller dekoratør . Du afslutter dekoratør uddannelsen med en fagprøve. 

I skoleforløbet undervises du i fag som erhvervsøkonomi, IT, afsætning, dansk og engelsk samt fag, der retter sig mod din valgte branche.

Tager du uddannelsen på EUX følger du fagene på gymnasielt niveau. 

I praktikforløbet, der foregår i en virksomhed eller i et praktikcenter, bliver du oplært i de opgaver, der hører til dit valgte speciale. 

For studenter

Ønsker du at uddanne dig inden for detail efter endt studentereksamen, skal du tage et afkortet grundforløb:

Med en afsluttet højere handelseksamen (hhx) skal du tage et 5-ugers grundforløb, som efterfølges af en grundforløbsprøve og et hovedforløb med praktik. 

Med en afsluttet studentereksamen (stx), højere teknisk eksamen (htx) eller højere forberedelseseksamen (hf), skal du tage et 10-ugers grundforløb, som efterfølges af en grundforløbsprøve og et hovedforløb med praktik. 

Hvor kan du tage en dekoratør uddannelse?

Du kan tage grundforløbets 1. del på en erhvervsskole i hele landet. Hvis du allerede ved, hvilken retning du ønsker at uddanne dig i, kan du med fordel vælge en skole, der også udbyder 2. del af det specifikke grundforløb. Det er ikke alle skoler, der udbyder 2. del inden for alle specialer, så der skal du være meget opmærksom. Tilbyder skolen 2. del af grundforløbet af dit ønskede speciale er der tilgengæld stor chance for, at de også udbyder hovedforløbet. Vær dog igen meget opmærksom og tjek skolens hjemmeside. 

Hvilke kvalifikationer skal du have for at blive optaget på dekoratør uddannelsen?

For at kunne blive optaget på uddannelsen er det en forudsætning, at du er: 

 • Service-minded
 • God til at tale med mange forskellige mennesker
 • God til at sælge
 • I god fysisk form
 • Indstillet på skiftende arbejdstider
 • Fagligt stærk, idet undervisning er intensiv
 • Kreativ og har sans for farver, former og materialer
 • Praktisk anlagt
 • God med dine hænder

Hvilke adgangskrav skal du ellers opfylde på dekoratør uddannelsen?

For at blive optaget på grundforløbet til dekoratør uddannelsen skal du have afsluttet din afgangseksamen i 9. eller 10. klasse med en gennemsnitskarakter på minimum 2,0 i både dansk og matematik. Du skal samtidig være erklæret undervisningsparat og have en underskrevet undervisningsaftale med en virksomhed.

Har du afsluttet en gymnasial uddannelse, opfylder dug også kravene. 

Når du skal i gang med hovedforløbet,skal du have gennemført følgende fag: 

 • Dansk på D-niveau
 • Engelsk på D-niveau
 • Erhvervsøkonomi på  C-niveau
 • Afsætning på C-niveau
 • Informationsteknologi på C-niveau

Det er en nødvendighed, at du har et gennemsnit på 2,0 i de ovenstående fag og, at du har en underskrevet uddannelsesaftale. 

For studenter

Hvis du har en studentereksamen skal du tage et afkortet grundforløb, og der således følgende krav til din overgang til hovedforløbet: 

 • Med en afsluttet hhx skal du åare have gennemført det uddannelsesspecifikke fag på grundforløbet.
 • Med en afsluttet stx, htx, eller hf skal du have gennemført erhvervsøkonomi C, afsætning C, informationsteknologi C og det uddannelsesspecifikke fag. 

Og så her er en underskrevet undervisningsaftale en nødvendighed. 

Du skal selv sørge for at finde en praktikplads til din dekoratør uddannelse

Du skal selv finde en virksomhed, der vil tilbyde dig en praktikplads og en skriftelig uddannelsesaftale. Det kan godt være svært og noget du skal beregne god tid til. Du kan eventuelt få hjælp af skolen. Hvis du ikke kan finde en praktikplads, kan du komme i skolepraktik, som foregår i et praktikcenter

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
december 2023
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31