Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Kolding på en 9. plads. Kolding klarer sig bedst på parametre som 'Byliv', 'Byens omdømme' og 'Karrieremuligheder', som ligeledes er nogle af de kriterier, der vægter højt, når det kommer til unges valg af kommende studieby. Det kan godt være, at Kolding ikke vælter København af 1. pladsen, men den charmerende jyske by vinder alligevel vores hjerter. Kolding udmærker sig nemlig med sin centrale beliggenhed, smukke omgivelser og sin intime og nærværende atmosfære. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i Kolding!

Fakta om Kolding:

Antal indbyggere: Ca. 92.800

Antal frivillige foreninger: 1.947

Antal barer og caféer: 280

Gennemsnitlig husleje: 78 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 410

Kollegie eller 2-værelses lejlighed? Prisen er lav for begge

Med en ny tilværelse som studerende og en indkomst, der hovedsageligt består af SU, så det er vigtigt at finde en bolig, hvor udgifterne er overkommelige, så det ikke vælter budgettet. Hvis du leder efter en studiebolig i Kolding, kan du være sikker på, at du er tæt på din uddannelsesinstitution og centrum af byen. Kolding har nemlig bygget over 1044 nye studieboliger, som ligger godt placeret for en ung og eventyrlysten studerende. 

I studentum.dk's undersøgelse af Danmarks billigste studiebyer placerer Kolding sig også i top 10 i et stærkt felt, som primært er domineret af jyske byer. I de seneste år har Kolding lagt et stort arbejde i at få flere unge til at studere i byen blandt andet ved at bygge nye studieboliger til en overkommelig husleje for studerende på blot 2500-3700 kroner. Det giver plads i budgettet til at hygge sig, når huslejen er betalt. 

Derudover tilbyder Kolding også boliggaranti til unge, der ønsker at flytte til byen for at studere. Så hvis du er kommet ind på din drømmeuddannelse, men har svært ved at finde et sted at bo, skal du ikke være bange for at skulle bruge flere timer på at pendle hver eneste dag. Hvis du står i en situation uden bolig, kan du besøge studentkolding.dk og læse mere om, hvordan du får boliggaranti. 

Kolding - en by med sjæl og charme

Man skal ikke undervurdere de mindre jyske studiebyer, som oser af et stærkt fællesskab blandt de studerende. Her breder studiemiljøet sig ikke kun blandt de nære studiekammerater, men over hele uddannelsesinstitutionen. Når du tager på fredagsbar på studiet, i byen om aftenen eller til et arrangement, så kan du nemlig være sikker på, at du kender flere af dem, der deltager.

Som altid når man starter på noget nyt, om det er arbejde eller studie, så skal man lægge kræfter i at lære nye folk at kende og virkelig ikke være for hurtig til at sige “Det er ikke noget for mig”. Jeg har altid tænkt, at jeg ikke skulle bo i en lille by som Kolding, men nu synes jeg, at byen er skøn og har både fundet kæreste og et kæmpe netværk af veninder og kolleger her.

- Anne, SDU

Der er også masser af aktiviteter, som du kan deltage i, hvis du har nogle musikalske interesser, nyder at være aktiv eller har lyst til at indgå i et større fællesskab. I Kolding er der god mulighed for at dyrke fællesskabet og skabe nye venskaber både i og udenfor campus gennem ét af de mange fritids- og kulturtilbud.

Tæt samarbejde med erhvervslivet

I Kolding har du som studerende gode karrieremuligheder i og omkring byen. Kolding er en by i vækst, hvad angår erhvervslivet, hvorfor mange virksomheder vælger at placere sig i Kolding. Dertil har byen også ry for at have et stærkt samarbejde mellem erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne i forhold til at skabe studiejobs og praktikpladser.

Kolding har for nylig startet et nyt innovationsprojekt op, der hjælper studerende, som har iværksætterdrømme med at udleve deres idé. Her kan studerende få råd og vejledning fra virksomheder med erfaring inden for området. Det har til formål at gøre Kolding til en attraktiv studieby for unge. 

Spar penge på rejsekortet

Der er ingen grund til at bruge penge på transport, når du bor i Kolding, da det meste nemlig er i gå- og cykelafstand. Er du udstyret med en af de gode tohjulede, så behøver du i princippet ikke andet. Når du har fundet din centrale studiebolig, så kommer du nemt til centrum og til studiet.

Har du brug for lidt ro, kan du nemt komme ud til Koldings grønne områder, som rummer skøn natur og flotte omgivelser. Efter en kort cykeltur befinder du dig hurtigt i Marielundskoven, som ligger i forlængelse af centrum, hvor du kan gå af lange stier eller sidde og nyde det stille vand i søen. Om sommeren kan du hoppe på cyklen og nyde en dag ved Kolding fjord, hvor du har gode muligheder for at dyrke fritidsaktiviteter i vandet - hvad end du er til roning, sejlads eller en lang svømmetur i bølgerne. 

Jeg kommer fra Odense, men havde brug for lidt luftforandring og fandt Kolding god på den måde, at byen er lille, og det er nemt at komme til og fra alting. Minusset er jo, at byen er lille, og jeg kunne godt bruge flere kulturelle indspark, men mange af de studerende er gode til at holde events inden for studiemiljøet.

- Anne, SDU

Byen har en god balance mellem grønne områder og sprudlende liv i centrum. Kolding kan være for dig, der ikke nødvendigvis ser dig selv i en af de helt store byer, men derimod ønsker at indgå i et fællesskab i en by, der er i rivende udvikling med mulighed for at skabe sig et stærkt studiemiljø og et trygt og nærværende fællesskab. 

Dine uddannelsesmuligheder i Kolding

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Kolding? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Kolding klarede sig i undersøgelsen

Studieby

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Kolding


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer