Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og en geografisk placering tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

I studentum.dk’s undersøgelse over Danmarks Bedste Studiebyer 2020, lander Sønderborg i år på en 5. Plads. I tilsvarende undersøgelse i 2019, fik Sønderborg en 10. Plads, hvilket betyder, at Sønderborg er sprunget hele fem pladser på listen i forhold til året før. Sønderborg scorer blandt andet højt på parametre som 'Billige boliger', 'Gode karrieremuligheder' og 'Skolens omdømme', som er nogle af de kriterier, der står øverst på listen, når det kommer til unges valg af kommende studieby. 

Fakta om Sønderborg:

Antal indbyggere: Ca. 74.500

Antal frivillige foreninger: 1.488

Antal barer og caféer: 149

Gennemsnitlig husleje: 58 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 229

Danmarks billigste husleje

I Sønderborg finder du Danmarks billigste lejepriser pr. kvadratmeter, og det giver dig som studerende rig mulighed for at finde en billig studiebolig uden, at du behøver at gå på kompromis med hverken placering, stand eller rummelighed. Med en billig månedlig husleje får du masser af plads i budgettet til at leve godt - også selvom du er på SU, fordi hele din indtægt ikke forsvinder på huslejen. Det er noget, som mange studerende fra fx København eller Aarhus er misundelige på.

Udover, at det er billigt at bo i Sønderborg, så er det også nemt at skaffe en god studiebolig, og du har tag-over-hovedet garanti, når du som tilflytter kommer til Sønderborg for at studere. Sådan er du sikret, at du kan starte på dit nye studie og have et sted at bo, hvis det ikke er lykkedes dig selv at finde den bolig, du leder efter inden studiestart. 

Tæt på grænsen - det åbner for nye karrieremuligheder

Sønderborgs geografiske placering med grænse op til Tyskland og resten af Europa, gør byen til et ideelt sted for dig, der tiltrækkes af internationale karrieremuligheder. Du kan bo i Sønderborg og arbejde på den anden side af grænsen og udnytte de muligheder, der findes i vores naboland. Det betyder blandt andet, at du kan udvide dit netværk med internationale kontakter eller styrke dine sproglige færdigheder, fordi tysk og engelsk bliver en del af dit hverdagssprog. Den geografiske placering tæt på den tyske grænse betyder også, at der er et tæt samarbejde og en kulturel udveksling mellem Danmark og Tyskland, som Sønderborg by bærer præg af. Det gør byen til noget helt særligt, og det er noget, som du ikke lige kan finde i andre danske studiebyer. 

I og omkring Sønderborg finder du samtidig en række af Danmarks største virksomheder, herunder Danfoss, Ecco og Fleggaard. Sønderborgs uddannelsesinstitutioner er kendt for at arbejde tæt sammen med regionens store virksomheder, så du som studerende får de mest efterspurgte og relevante kompetencer. Den praktiske kobling til erhvervslivet under studiet giver dig gode muligheder, når du som færdiguddannet skal søge job. 

I Sønderborg kan du arbejde i nogle af Danmarks største virksomheder og samtidig blive boende i den by, hvor du har etableret et netværk og skabt en omgangskreds under studiet. Alt sammen betyder det altså, at du med fordel kan kigge mod syd, når du skal vælge uddannelse og din kommende studieby. 

Dine uddannelsesmuligheder i Sønderborg

I Sønderborg finder du mere end ni forskellige ungdoms- og videregående uddannelsesinstitutioner, og det gør byen til et knudepunkt for uddannelser i Sønderjylland. Studentum.dk’s studieundersøgelse viser, at skolerne scorer særligt højt på parametre som fagligt og socialt miljø, hvilket giver Sønderborg en placering som Danmarks tredjebedste studieby baseret på skolernes omdømme. Uddannelsesinstitutionernes gode renommé gør Sønderborg til en attraktiv studieby for mange unge, der leder efter et godt fagligt og socialt uddannelsesmiljø. 

Sønderborg blev i 2017 kåret til som årets ungdomskommune - blandt andet, fordi byen er kendt for at involvere unge i de beslutninger, der angår byen og de forskellige uddannelsesinstitutioner og skoler. Som studerende i Sønderborg er du dermed garanteret muligheden for at få indflydelse og engagere dig i dit eget studiemiljø, såvel som hele foreningslivet og ungdomsmiljøet i byen. Byens størrelse betyder også, at de studerende oftest kender hinanden på tværs af studieretninger og uddannelsesinstitutioner, fordi de bruger byen på samme måde og kommer de samme steder. Det giver et summende og livligt studiemiljø, hvor du let møder andre unge og skaber netværk rundt om i byen. 

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Sønderborg? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Sønderborg klarede sig i undersøgelsen

Studieby

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Sønderborg


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 29 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-05-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2020.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Årets Studieby 2020: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2020? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere