Vejle - Danmarks 9. bedste studieby i 2024

Læs i Vejle – Danmarks 9. bedste studieby i 2024. Læs meget mere om Vejles samlede placering i årets undersøgelse her.

Vejle - Danmarks 9. bedste studieby i 2024

Hvis det er vigtigt for dig, når du skal vælge den perfekte by til dine studieår at være i et livligt byliv med gode muligheder for studiejob og nem transport, så kunne Vejle være det ideelle valg for dig.

Vejle kan tilbyde det perfekte studiemiljø med sin livlige bykerne, fremragende uddannelses- og karrieremuligheder samt smukke naturlandskaber. Byen ligger blandt de 10 bedste studiebyer i Danmark i 2024 og kan blive byen, hvor du starter din fremtid. 


For sjette år i træk har studentum.dk kåret Danmarks 10 bedste studiebyer. I år er Vejle landet på 9. pladsen med rigtig flotte resultater på parametrene “Transport” og “Studiejob muligheder”. Især transportposten har været en af dem, der har vægtet højst hos de unge, der har besvaret undersøgelse, så dette resultat kan Vejle godt være stolte af!

Læs mere nedenfor om, hvad Vejle kan tilbyde som studie by. 

Fakta om Vejle:

Antal indbyggere i kommunen: 121.696

Antal barer og caféer: 128

Gennemsnitlig husleje: 89 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 491

Hvad kan du læse i Vejle?

I Vejle er uddannelsesmulighederne mangfoldige og imødekommer næsten enhver karriereretning og fremtidig ambition.

Det er en by med mange videregående uddannelsespladser, som er fordelt på forskellige fagområder, såvel som på flere uddannelsesinstitutioner. Disse tilbyder alle et bredt spektrum af uddannelser. Her er nogle eksempler på de uddannelsesinstitutioner og studieretninger, du kan finde i Vejle: 

🎓 University College Lillebælt (UCL)

🎓 Politiskolen

🎓 Campus Vejle 

🎓 Syddansk Erhvervsskole Vejle SDE 

Udover det brede uddannelsesudbud er Vejle også velkendt for sit nære samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og de lokale virksomheder.

Dette giver studerende en unik mulighed for at opbygge det ovennævnte værdifulde netværk og få relevant erhvervserfaring under deres studieforløb. Ønsker du også at bruge noget af din tid på noget mindre praktisk, er Vejles byliv altid parat til at lukke dig ind. Med en god placering på dette parameter, kan du altid finde noget spændende at lave i Vejle.  

Find din uddannelse i Vejle her

Gør studietiden bedre med et studiejob 

En rigtig god måde at få det meste ud af sin studietid på, er ved at have et studiejob ved siden af, der kan supplere din SU. Et studiejob kan ikke kun give dig relevant erhvervserfaring til dit CV, det kan også være en mulighed for at møde nye mennesker i en ny by. Samtidig kan det give dig mere stabilitet økonomisk, til at nyde din fritid.

Heldigvis for dette har Vejle beholdt sin 8. plads fra sidste år på dette parameter og er derfor stadig en rigtig god by, at finde et studiejob i! Med 419 opslåede stillinger i kategorien Studiejob og fritidsjob er der helt sikkert gode muligheder for at finde et studiejob i Vejle, der matcher dine ønsker.

Ingen har lyst til at være fanget på værelset, druknet i skolebøger, fordi pengepungen ikke række til at komme ud og nyde alt det hyggelige, Vejle har at byde på.

Derudover kan det også gøre de lange eksamensperioder til sjovere, da du vil have råd til lidt ekstra snacks og mere spændende mad end den klassiske pasta pesto hver aften. Finder du ikke det mest relevante job i verden, er det alligevel en god mulighed for at skabe et netværk og lære lidt flere i området at kende.  

Nyd din fritid i Vejles byliv

Når det er tid til at lægge studiebøgerne fra dig og tage en aften eller en formiddag til at nyde med dig selv eller vennerne, så skal du nok kunne finde noget der passer til dig i Vejle. Det er vigtigt for mange studerende, at de er en i by, hvor der sker noget og hvor de kan nyde deres fritid. Derfor kan du også trygt vælge Vejle som studieby.   

Om du vil ud at shoppe, hygge på en cafe eller til vinsmagning eller måske endda en tur på Casino, så har Vejle det til dig. Bylivet og ikke mindst nattelivet i Vejle er åbent for alle og vil med garanti overstige dine forventninger. Du kan finde alt fra gastronomiske oplevelser til kulturelle oplevelser og så kan du naturligvis altid finde en god fest på den nærmeste pub eller diskotek.  

Hvis du ønsker at dykke dybere ned i, hvad Vejle som studieby har at tilbyde, herunder information om boligmuligheder, det lokale studiemiljø og spændende aktiviteter, så klik her, for at lære mere. 

Se hvordan Vejle klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Faglighed #30
Socialt miljø #30
Transport #6
Karriere #30
Studiejobs #8
Billig bolig #17
Kultur, sport og fritid #26
Uddannelsesmuligheder #16
Tryghed #18
Byliv #13


Find uddannelser i Vejle her

Julie Verwohlt

Julie Verwohlt

Digital Marketing Intern (Vis mere)

Annoncer