årets studieby - Roskilde
29 apr 2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Forbinder du Roskilde med Nordeuropas største festival, Roskilde Festival? Eller vidste du godt, at Roskilde også bliver kaldt for Danmarks Universitetsby, hvor hver fjerde indbygger er studerende? Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! 

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en 10. plads. Roskilde scorer blandt andet højt på parametre som 'Studiejobs', 'Karrieremuligheder' og 'Byens omdømme', som netop er nogle af de kriterier, unge prioriterer højt, når de ser efter deres kommende studieby. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i Roskilde! 

Fakta om Roskilde:

Antal indbyggere: Ca. 87.600

Antal frivillige foreninger: 1.883

Antal barer og caféer: 264

Gennemsnitlig husleje: 109 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 579

Roskilde: Danmarks Universitetsby 

Med lidt over 25.000 studerende ud af 80.000 indbyggere i Roskilde Kommune, er det mere end hver fjerde borger, der er studerende i Roskilde. Det gør Roskilde til de studerendes by med et væld af uddannelsesmuligheder og faciliteter henvendt til studerende. De fleste kender selvfølgelig Roskilde Universitet eller RUC, som det også bliver kaldt, der er byens universitet. RUC er kendt for et hav af forskellige bachelor- og kandidatuddannelser og for universitets unikke opbygning, hvor projektarbejde udgør en stor del af studiet sammenlignet med andre universiteter. 

Der er dog også mange andre uddannelser i Roskilde, så du behøver ikke skulle gå på universitet for at vælge Roskilde som din studieby. Roskilde tæller flere gymnasier, og VUC har en stor afdeling i Roskilde, hvor ældre studerende kan uddanne sig gennem enkeltfag, suppleringskurser m.m. Derudover finder du også Professionshøjskolen Absalon, hvor du kan uddanne dig til både folkeskolelærer, sygeplejerske eller fysioterapeut. På den måde er der noget for de fleste, hvad end du drømmer om at blive journalist eller murermester. 

Jeg bor i København, men pendler til studiet hver dag. I toget møder jeg altid nogen af mine medstuderende, og det giver en god start på dagen! Omkring RUC er der altid fuld af liv, også når studiedagen er ovre.

- Ole, RUC

Som studerende i Roskilde kan du ikke undgå at mærke det mangfoldige studieliv, der præger byen. Der er flere kollegier, hvor studerende hænger ud, og ellers kan du også samle vennerne og mødes på én af byens barer og cafeer, hvor du er garanteret en hyggelig stemning med andre studerende. Trænger du i weekenderne til mere fest og variation, er hovedstaden ikke langt væk, hvor du kan finde noget for enhver smag! 

Voksende erhvervsliv skaber gode karrieremuligheder

Mange studerende har i dag fokus på at gøre karriere, udleve fremtidsdrømme, blive iværksættere m.m. Disse tanker og ambitioner ser vi allerede, når unge skal træffe deres valg af studie eller ved studiestart, hvor spørgsmål som "Hvad kan jeg blive, når jeg er færdiguddannet?" eller “Hvor høj er arbejdsløsheden indenfor min branche?” trænger sig på blandt de studerende. Studentum.dk’s studieundersøgelse bekræfter denne trend, hvor mere end halvdelen af deltagerne svarer, at 'Karrieremuligheder' er et vigtigt parameter, når det kommer til deres valg af kommende studieby.

Det er også én af de ting, der netop gør, at Roskilde lander i en top 10 over Danmarks bedste studiebyer. Tal fra JobIndex viser, at der er mere end 5500 nye jobs i Roskilde Kommune årligt. Tallene bekræfter, at Roskilde har et drivende erhvervsliv i og omkring byen. Det er vigtigt for dig som studerende, der kommer til byen for at læse og gerne vil gøre karriere - enten undervejs i dit studie eller som færdiguddannet. Gode muligheder for at finde arbejde i den by, hvor du har læst din uddannelse, betyder, at du ikke er nødsaget til at flytte, men kan udnytte de muligheder, du har skabt undervejs i din studietid i byen. 

Sidst, men ikke mindst er Roskilde ikke langt fra hovedstadsområdet og København. Faktisk tager det ikke mere end 20 minutter at komme fra stationen til Hovedbanegården, hvor du er centralt i København. Det gør det også nemt for dig at bo i Roskilde og pendle til København, hvis du ønsker at gøre karriere i hovedstaden og udnytte storbyen med de muligheder, det giver. 

Dine uddannelsesmuligheder i Roskilde

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Roskilde? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Roskilde klarede sig i undersøgelsen

Studieby

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Roskilde


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 29 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-11-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-02-2022

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 04-06-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 14-04-2021

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere