Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

årets studieby - Roskilde

Forbinder du Roskilde med Nordeuropas største festival, Roskilde Festival? Eller vidste du godt, at Roskilde også bliver kaldt for Danmarks Universitetsby, hvor hver fjerde indbygger er studerende? Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! 

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en 10. plads. Roskilde scorer blandt andet højt på parametre som 'Studiejobs', 'Karrieremuligheder' og 'Byens omdømme', som netop er nogle af de kriterier, unge prioriterer højt, når de ser efter deres kommende studieby. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i Roskilde! 

Fakta om Roskilde:

Antal indbyggere: Ca. 87.600

Antal frivillige foreninger: 1.883

Antal barer og caféer: 264

Gennemsnitlig husleje: 109 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 579

Roskilde: Danmarks Universitetsby 

Med lidt over 25.000 studerende ud af 80.000 indbyggere i Roskilde Kommune, er det mere end hver fjerde borger, der er studerende i Roskilde. Det gør Roskilde til de studerendes by med et væld af uddannelsesmuligheder og faciliteter henvendt til studerende. De fleste kender selvfølgelig Roskilde Universitet eller RUC, som det også bliver kaldt, der er byens universitet. RUC er kendt for et hav af forskellige bachelor- og kandidatuddannelser og for universitets unikke opbygning, hvor projektarbejde udgør en stor del af studiet sammenlignet med andre universiteter. 

Der er dog også mange andre uddannelser i Roskilde, så du behøver ikke skulle gå på universitet for at vælge Roskilde som din studieby. Roskilde tæller flere gymnasier, og VUC har en stor afdeling i Roskilde, hvor ældre studerende kan uddanne sig gennem enkeltfag, suppleringskurser m.m. Derudover finder du også Professionshøjskolen Absalon, hvor du kan uddanne dig til både folkeskolelærer, sygeplejerske eller fysioterapeut. På den måde er der noget for de fleste, hvad end du drømmer om at blive journalist eller murermester. 

Jeg bor i København, men pendler til studiet hver dag. I toget møder jeg altid nogen af mine medstuderende, og det giver en god start på dagen! Omkring RUC er der altid fuld af liv, også når studiedagen er ovre.

- Ole, RUC

Som studerende i Roskilde kan du ikke undgå at mærke det mangfoldige studieliv, der præger byen. Der er flere kollegier, hvor studerende hænger ud, og ellers kan du også samle vennerne og mødes på én af byens barer og cafeer, hvor du er garanteret en hyggelig stemning med andre studerende. Trænger du i weekenderne til mere fest og variation, er hovedstaden ikke langt væk, hvor du kan finde noget for enhver smag! 

Voksende erhvervsliv skaber gode karrieremuligheder

Mange studerende har i dag fokus på at gøre karriere, udleve fremtidsdrømme, blive iværksættere m.m. Disse tanker og ambitioner ser vi allerede, når unge skal træffe deres valg af studie eller ved studiestart, hvor spørgsmål som "Hvad kan jeg blive, når jeg er færdiguddannet?" eller “Hvor høj er arbejdsløsheden indenfor min branche?” trænger sig på blandt de studerende. Studentum.dk’s studieundersøgelse bekræfter denne trend, hvor mere end halvdelen af deltagerne svarer, at 'Karrieremuligheder' er et vigtigt parameter, når det kommer til deres valg af kommende studieby.

Det er også én af de ting, der netop gør, at Roskilde lander i en top 10 over Danmarks bedste studiebyer. Tal fra JobIndex viser, at der er mere end 5500 nye jobs i Roskilde Kommune årligt. Tallene bekræfter, at Roskilde har et drivende erhvervsliv i og omkring byen. Det er vigtigt for dig som studerende, der kommer til byen for at læse og gerne vil gøre karriere - enten undervejs i dit studie eller som færdiguddannet. Gode muligheder for at finde arbejde i den by, hvor du har læst din uddannelse, betyder, at du ikke er nødsaget til at flytte, men kan udnytte de muligheder, du har skabt undervejs i din studietid i byen. 

Sidst, men ikke mindst er Roskilde ikke langt fra hovedstadsområdet og København. Faktisk tager det ikke mere end 20 minutter at komme fra stationen til Hovedbanegården, hvor du er centralt i København. Det gør det også nemt for dig at bo i Roskilde og pendle til København, hvis du ønsker at gøre karriere i hovedstaden og udnytte storbyen med de muligheder, det giver. 

Dine uddannelsesmuligheder i Roskilde

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Roskilde? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Roskilde klarede sig i undersøgelsen

Studieby

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Roskilde


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer