Vis studentum.dk som: Mobile

Johanne Brøgger, München, Tyskland

Navn: Johanne Brøgger

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet:
München, Tyskland, Technische Universität München

Uddannelse i Danmark:
Arkitektskolen i Århus

Hvilket semester rejste du på?
5. semester

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til München?

Først og fremmest, fordi jeg havde hørt, at TUM skulle være et godt universitet, da jeg i Aarhus har studeret sammen med flere fra München. Jeg ville ikke bare på udveksling for at tage på udveksling, da jeg er rigtig glad for min uddannelsesinstitution i Danmark, hvor jeg føler, at undervisningen er på et højt niveau. Men jeg ville gerne opleve noget andet for at se, hvordan en uddannelse også kan se ud. Jeg har tidligere boet i Berlin, så egentlig lå det meget lige til for mig at tage til Tyskland igen, men det skulle være en ny by, og så blev det valgt ud fra, hvor Arkitektskolen havde udvekslingsaftaler.

Hvordan var studielivet i München? 

Jeg taler tysk, så på den måde har min hverdag nok ikke været som de fleste udvekslingsstuderende. Jeg føler, at tyskere er mere åbne og bedre til at blande vennegrupper end danskere, så det har virkelig ikke været noget problem at få lokale venner. Der er rigtig mange sociale tilbud for udvekslingsstuderende, men som jeg ikke har gjort brug af, fordi det ikke har været nødvendigt, da arkitektur også er meget socialt og tidskrævende.

Fagligt er niveauet rigtig højt, og de fleste tyskere tager også studiet ret seriøst. Med hensyn til valgfag har der været en større frihed her, end jeg er vant til derhjemme, så jeg har selv kunne skabe det faglige indhold, jeg gerne ville have.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i München?

Byen, kulturlivet og Alperne i baghaven. Jeg har været så glad for det hele her, at jeg har valgt at forlænge mit ophold med et semester. Det er helt sikkert en blanding af mange faktorer som højt niveau på universitetet, søde medstuderende og en dejlig by.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i München?

Hvor smuk byen er. München er virkelig slet ikke, hvad man forbinder med Tyskland. Jeg havde ikke været her før, så det var egentlig lidt et sats. Men her er et skønt bymiljø med floden, der løber gennem byen, hvor folk bader om sommeren og surfer på den ene bølge, der er. Og så er det som dansker også skønt at opleve, at man efter 1 times kørsel kan stå på ski i
Alperne.

Så er jeg også blevet overrasket over, hvor hierarkisk (og gammeldags) det stadig er på så vel universitetet med forholdet til professorene som i hverdagslivet, når man møder fremmede. Vi er virkelig afslappede i Danmark, og her skal man huske at sige ”De”, og professorer er ikke bare nogle, man kan stoppe på gangen.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til München?

Jeg kan kun sige, at du skal gøre det - men gør tingene i god tid, tyskerene er virkelig bureaukratiske. Og så er boligmarkedet næsten lige så presset som i Danmark, så med lejlighed gælder det også om at være ude i lidt god til. Priserne på leje er cirka de samme som i Danmark - ALT andet er til gengæld meget billigere.

Se dine uddannelsesmuligheder i Tyskland

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Malene Sødergren, Colchester, England

Det en god ide at pakke en masse sportstøj, da der ikke dét, som du ikke kan lave på Campus. Det er verdens fedeste Campus, hvor du bogstavelig kan lave alt. Et andet godt råd er – don’t worry about your modules! Der er rigeligt med tid, når du kommer derover til at ændre og tilføje fag. De er meget fleksible.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilie Hostrup Meibom, Madrid, Spanien

Alle på udveksling er ivrige efter at lære nye mennesker at kende, fordi alle jo er afsted alene. 

Noget af det bedste var, at man kan spise ude nærmest hver dag uden at blive ruineret. I Madrid er der en virkelig god og hyggelig stemning, folk går meget ud, så der er altid mennesker og en god stemning omkring en.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Emily Ane Wittnebel, Bath, England

Det overraskede mig derfor, at jeg oplevede det stik modsatte, da jeg startede på Bath Spa Universitet. Jeg oplever et stort nærvær fra mine undervisere og professorer, i og med at de kender mit navn, og ved hvem jeg er.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Oskar Torp Massesson, Valencia, Spanien

I min fritid spillede jeg rigtig meget padel tennis i solen sammen med de andre udvekslingsstuderende. Padel tennis er rigtig stort i Spanien og er klart en sport, du SKAL prøve, hvis du er i Spanien. Alle UV's fakulteter har et tilhørende sportsfakultet, hvor der er gratis brug af tennis-, padel tennis-, beach volley-, basket- og fodboldbaner.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilia Pedersen, Stockholm, Sverige

Stuck in Stockholm

Det overraskede mig, at Stockholm er så dejlig en by. Der er virkelig smukt og dejligt, det er en super undervurderet by. Måske fordi den ikke lyder så eksotisk for os danskere, og man ikke hører om så mange, der tager på ferie til Stockholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tobias Wadskjær, Barcelona, Spanien

Helt generelt i min fritid tog jeg ud og oplevede byen med en masse gode venner ved f.eks. at drikke sangria på en fortovscafé og bare nyde byen og dens stemning. Et perfekt eksempel på en af mine go to spots - er nogle bunker oppe på et bjerg. Der ville vi tage op om eftermiddagen med noget mad og vin, og sidde der og hygge, imens solen gik ned over havet og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Karen Pedersen, Valencia, Spanien

Et godt råd er at melde sig ind i WhatsApp grupperne for Erasmus-studerende, der er beskeder om events, weekendture eller folk der mangler en spiller til beach volley. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Albert Skyt Wilson, London, England

Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg hverken har været på efterskole eller holdt sabbatår, så nu SKULLE jeg afsted og udfordre mig selv lidt, men heller ikke så meget, at det ikke var et engelsktalende land, derfor valgte jeg London i England.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marie Andersen, Barcelona, Spanien

Jeg brugte meget tid på at se selve byen og nyde alle de gode og hyggelige spots, som Barcelona er fuld af. I de første måneder var vejret fantastisk, så der brugte jeg meget tid på stranden sammen med de andre udvekslingsstuderende og på at finde den bedste sangria til at slukke tørsten.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Katrine Christiansen, Paris, Frankrig

Jeg synes for at være helt ærlig, at det bedste er, at CBS går så meget op i udveksling. CBS er virkelig gode til at hjælpe dig og få dig afsted til det land, du gerne vil til. Jeg har efterfølgende haft et halvt år i praktik i London, hvor det gik op for mig, hvor nemt CBS egentlige gjorde min udveksling i Paris.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Line Holmberg, Barcelona, Spanien

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Barcelona var faktisk selve byen og alt, hvad den indeholder og byder på. Dét at Barcelona både er en storby og strandby, synes jeg er helt fantastisk. Jeg elskede at bo i det spanske klima og dét at kunne gå i T-shirts helt indtil november, frem for, ligesom i Danmark, at hoppe i sweateren i september. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2021

Mie Mester, Nantes, Frankrig

Det var selvfølgelig rigtig fedt at få lov til at bo der og samtidig få oplevet en ny by i Frankrig end sædvanlige Paris, som folk tager til. Jeg fik øvet mig en del på sproget, og jeg har lært, at det er tusind gange bedre at lære fransk af franskmænd og ikke af danskere. På grund af, at min udveksling var i Frankrig, var størstedelen af de andre udvekslingsstudenter fra min klasse også fra Europa, hvilket betyder, at de venner, som jeg har fået der, ikke er særlig langt væk.

Læs mere