Vis studentum.dk som: Mobile

Katrine Christiansen, Paris, Frankrig

Navn: Katrine Christiansen 

Alder: 24 år 

Udvekslingsby/land/universitet:
Paris, Frankrig, IÉSEG School of Management 

Studie: 
Cand. IBC, CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2016

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Paris?

Den primære årsag til, at jeg gerne ville på udveksling til Paris var, at jeg gerne ville forbedre mit fransk. 

Hvordan var studielivet i Paris?

Studielivet var godt mellem de internationale studerende, men ikke særligt blandet. Det blev meget hurtigt sådan ret adskilt, så franskmændene gik sammen og udvekslingsstuderende gik sammen. Det gjorde dog ikke særlig meget, at det var delt sådan op, da vi var over 150 udvekslingsstuderende, så der var masser at være sammen med.

Os på udveksling var egentlig også delt op, men ikke lige så voldsomt som Frankrig/exchange.  Vi var en stor gruppe af udveklsningsstuderende fra Skandinavien + et par australiere.

Fagligt er det et mærkeligt system, de har på IESEG. Jeg kunne kun vælge fag på 2 ECTS-point, det vil sige, at hver uge startede man på et nyt fag om mandagen og afsluttede det med en eksamen om fredagen. Det gjorde, at man aldrig rigtig nåede at fordybe sig i et fag. Niveauet var derfor heller ikke særlig højt. Vi arbejde rigtig meget med MINERVA-modellen, som man kender fra folkeskolen.

Det administrative var helt forfærdeligt ift. ERASMUS og CBS, så man skal være meget tålmodig, hvis man ønsker at ændre fag eller andre ting, der kræver, at administrationen hjælper. 

Hvad brugte du din fritid på?

Vi brugte rigtig meget af vores tid på turistting. Jeg tror, at vi var på Louvre 5 gange. Generelt var vi meget på museer, fordi det er gratis for alle europæere under 25 år. I Paris er der også rigtig mange hidden night clubs, så vi brugte meget af vores tid i weekenderne på at finde hidden clubs. Den bedste hidden club, vi var på, var med en indgang igennem en tørretumbler på et vaskeri.

Alle de udvekslingsstuderende var også meget sporty, så vi løb også en del ture. 

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Paris?

Jeg synes for at være helt ærlig, at det bedste er, at CBS går så meget op i udveksling. CBS er virkelig gode til at hjælpe dig og få dig afsted til det land, du gerne vil til. Jeg har efterfølgende haft et halvt år i praktik i London, hvor det gik op for mig, hvor nemt CBS egentlige gjorde min udveksling i Paris.

Det franske sprog er jo også bare virkelig pænt og stemningen er tit lige præcis, som man forventer den er i Paris. Lidt snobbet, men super charmerende.

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold i Paris?

Det overraskede mig, hvor dårlige franskmænd egentlig er til engelsk. Alle snakker jo om, at franskmænd ikke kan og ikke vil snakke engelsk, men det kom stadig som et chok, at de var så dårlige til det. Og at hvis man spurgte om noget på fransk, fik man et super hurtigt og langt svar tilbage, som man heller ikke forstod meget af. Så det var ikke det nemmeste land at kommunikere i. 

Priserne overraskede mig også meget, der er mange ting, der er dyrere end i Danmark. 

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Paris?

Lær dine franske gloser inden. I Paris har de en universitetsby med kollegier fra hvert land, der er også et dansk kollegium, som man som dansker kan søge - gør det! På det danske kollegie bor du sammen med 20-30 andre danskere, og der er masser af fester.  Jeg startede med at bo på det danske kollegie, men blev så rykket til det spanske, fordi jeg i min ansøgning havde skrevet, at jeg kunne flydende fransk - hvilket jeg ikke kunne.

Et andet råd er derfor: Lad vær med at lyv om dine sprogkundskaber. Det spanske kollegie var meget større, og var slet ikke lige så hyggeligt, og det var selvfølgelig også svært for mig at kommunikere med nogen.

Hvis du ikke vil bo på kollegiet, så vil jeg anbefale at gå efter en bolig i et arrondissement, der lægger Nord eller Øst.

Fordi man skal have så mange fag på IESEG, så godkender CBS næsten alt, lige på dette universitet, skal du derfor ikke være så bange for ikke at få godkendt dine fag.

Se dine uddannelsesmuligheder Frankrig

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Johanne Brøgger, München, Tyskland

München er virkelig slet ikke, hvad man forbinder med Tyskland. Jeg havde ikke været her før, så det var egentlig lidt et sats. Men her er et skønt bymiljø med floden, der løber gennem byen, hvor folk bader om sommeren og surfer på den ene bølge, der er. Og så er det som dansker også skønt at opleve, at man efter 1 times kørsel kan stå på ski i
Alperne.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Karen Pedersen, Valencia, Spanien

Et godt råd er at melde sig ind i WhatsApp grupperne for Erasmus-studerende, der er beskeder om events, weekendture eller folk der mangler en spiller til beach volley. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Malene Sødergren, Colchester, England

Det en god ide at pakke en masse sportstøj, da der ikke dét, som du ikke kan lave på Campus. Det er verdens fedeste Campus, hvor du bogstavelig kan lave alt. Et andet godt råd er – don’t worry about your modules! Der er rigeligt med tid, når du kommer derover til at ændre og tilføje fag. De er meget fleksible.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Line Holmberg, Barcelona, Spanien

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Barcelona var faktisk selve byen og alt, hvad den indeholder og byder på. Dét at Barcelona både er en storby og strandby, synes jeg er helt fantastisk. Jeg elskede at bo i det spanske klima og dét at kunne gå i T-shirts helt indtil november, frem for, ligesom i Danmark, at hoppe i sweateren i september. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Oskar Torp Massesson, Valencia, Spanien

I min fritid spillede jeg rigtig meget padel tennis i solen sammen med de andre udvekslingsstuderende. Padel tennis er rigtig stort i Spanien og er klart en sport, du SKAL prøve, hvis du er i Spanien. Alle UV's fakulteter har et tilhørende sportsfakultet, hvor der er gratis brug af tennis-, padel tennis-, beach volley-, basket- og fodboldbaner.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Albert Skyt Wilson, London, England

Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg hverken har været på efterskole eller holdt sabbatår, så nu SKULLE jeg afsted og udfordre mig selv lidt, men heller ikke så meget, at det ikke var et engelsktalende land, derfor valgte jeg London i England.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marie Andersen, Barcelona, Spanien

Jeg brugte meget tid på at se selve byen og nyde alle de gode og hyggelige spots, som Barcelona er fuld af. I de første måneder var vejret fantastisk, så der brugte jeg meget tid på stranden sammen med de andre udvekslingsstuderende og på at finde den bedste sangria til at slukke tørsten.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2021

Mie Mester, Nantes, Frankrig

Det var selvfølgelig rigtig fedt at få lov til at bo der og samtidig få oplevet en ny by i Frankrig end sædvanlige Paris, som folk tager til. Jeg fik øvet mig en del på sproget, og jeg har lært, at det er tusind gange bedre at lære fransk af franskmænd og ikke af danskere. På grund af, at min udveksling var i Frankrig, var størstedelen af de andre udvekslingsstudenter fra min klasse også fra Europa, hvilket betyder, at de venner, som jeg har fået der, ikke er særlig langt væk.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Emily Ane Wittnebel, Bath, England

Det overraskede mig derfor, at jeg oplevede det stik modsatte, da jeg startede på Bath Spa Universitet. Jeg oplever et stort nærvær fra mine undervisere og professorer, i og med at de kender mit navn, og ved hvem jeg er.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tobias Wadskjær, Barcelona, Spanien

Helt generelt i min fritid tog jeg ud og oplevede byen med en masse gode venner ved f.eks. at drikke sangria på en fortovscafé og bare nyde byen og dens stemning. Et perfekt eksempel på en af mine go to spots - er nogle bunker oppe på et bjerg. Der ville vi tage op om eftermiddagen med noget mad og vin, og sidde der og hygge, imens solen gik ned over havet og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilia Pedersen, Stockholm, Sverige

Stuck in Stockholm

Det overraskede mig, at Stockholm er så dejlig en by. Der er virkelig smukt og dejligt, det er en super undervurderet by. Måske fordi den ikke lyder så eksotisk for os danskere, og man ikke hører om så mange, der tager på ferie til Stockholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilie Hostrup Meibom, Madrid, Spanien

Alle på udveksling er ivrige efter at lære nye mennesker at kende, fordi alle jo er afsted alene. 

Noget af det bedste var, at man kan spise ude nærmest hver dag uden at blive ruineret. I Madrid er der en virkelig god og hyggelig stemning, folk går meget ud, så der er altid mennesker og en god stemning omkring en.

Læs mere