Katrine Christiansen, Paris, Frankrig

Drømmer du dig til Paris? Mød Katrine, der her giver dig et indblik i hendes oplevelser, da hun var på udveksling i Paris, Frankrig.

Katrine Christiansen: Udveksling i Paris, Frankrig

Navn: Katrine Christiansen 

Alder: 24 år 

Udvekslingsby/land/universitet:
Paris, Frankrig, IÉSEG School of Management 

Studie: 
Cand. IBC, CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2016

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Paris?

Den primære årsag til, at jeg gerne ville på udveksling til Paris var, at jeg gerne ville forbedre mit fransk. 

Hvordan var studielivet i Paris?

Studielivet var godt mellem de internationale studerende, men ikke særligt blandet. Det blev meget hurtigt sådan ret adskilt, så franskmændene gik sammen og udvekslingsstuderende gik sammen. Det gjorde dog ikke særlig meget, at det var delt sådan op, da vi var over 150 udvekslingsstuderende, så der var masser at være sammen med.

Os på udveksling var egentlig også delt op, men ikke lige så voldsomt som Frankrig/exchange.  Vi var en stor gruppe af udveklsningsstuderende fra Skandinavien + et par australiere.

Fagligt er det et mærkeligt system, de har på IESEG. Jeg kunne kun vælge fag på 2 ECTS-point, det vil sige, at hver uge startede man på et nyt fag om mandagen og afsluttede det med en eksamen om fredagen. Det gjorde, at man aldrig rigtig nåede at fordybe sig i et fag. Niveauet var derfor heller ikke særlig højt. Vi arbejde rigtig meget med MINERVA-modellen, som man kender fra folkeskolen.

Det administrative var helt forfærdeligt ift. ERASMUS og CBS, så man skal være meget tålmodig, hvis man ønsker at ændre fag eller andre ting, der kræver, at administrationen hjælper. 

Hvad brugte du din fritid på?

Vi brugte rigtig meget af vores tid på turistting. Jeg tror, at vi var på Louvre 5 gange. Generelt var vi meget på museer, fordi det er gratis for alle europæere under 25 år. I Paris er der også rigtig mange hidden night clubs, så vi brugte meget af vores tid i weekenderne på at finde hidden clubs. Den bedste hidden club, vi var på, var med en indgang igennem en tørretumbler på et vaskeri.

Alle de udvekslingsstuderende var også meget sporty, så vi løb også en del ture. 

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Paris?

Jeg synes for at være helt ærlig, at det bedste er, at CBS går så meget op i udveksling. CBS er virkelig gode til at hjælpe dig og få dig afsted til det land, du gerne vil til. Jeg har efterfølgende haft et halvt år i praktik i London, hvor det gik op for mig, hvor nemt CBS egentlige gjorde min udveksling i Paris.

Det franske sprog er jo også bare virkelig pænt og stemningen er tit lige præcis, som man forventer den er i Paris. Lidt snobbet, men super charmerende.

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold i Paris?

Det overraskede mig, hvor dårlige franskmænd egentlig er til engelsk. Alle snakker jo om, at franskmænd ikke kan og ikke vil snakke engelsk, men det kom stadig som et chok, at de var så dårlige til det. Og at hvis man spurgte om noget på fransk, fik man et super hurtigt og langt svar tilbage, som man heller ikke forstod meget af. Så det var ikke det nemmeste land at kommunikere i. 

Priserne overraskede mig også meget, der er mange ting, der er dyrere end i Danmark. 

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Paris?

Lær dine franske gloser inden. I Paris har de en universitetsby med kollegier fra hvert land, der er også et dansk kollegium, som man som dansker kan søge - gør det! På det danske kollegie bor du sammen med 20-30 andre danskere, og der er masser af fester.  Jeg startede med at bo på det danske kollegie, men blev så rykket til det spanske, fordi jeg i min ansøgning havde skrevet, at jeg kunne flydende fransk - hvilket jeg ikke kunne.

Et andet råd er derfor: Lad vær med at lyv om dine sprogkundskaber. Det spanske kollegie var meget større, og var slet ikke lige så hyggeligt, og det var selvfølgelig også svært for mig at kommunikere med nogen.

Hvis du ikke vil bo på kollegiet, så vil jeg anbefale at gå efter en bolig i et arrondissement, der lægger Nord eller Øst.

Fordi man skal have så mange fag på IESEG, så godkender CBS næsten alt, lige på dette universitet, skal du derfor ikke være så bange for ikke at få godkendt dine fag.

Se dine uddannelsesmuligheder Frankrig


Annoncer