Minna Nadia Shukri, Ho Chi Minh City, Vietnam

Lyder Vietnam som en drømmedestination? Læs med her, hvor Minna deler sine oplevelser, da hun var på udveksling i Ho Chi Ming City, Vietnam.

Minna Nadia Shukri: Udveksling i Ho Chi Minh City, Vietnam

Navn: Minna Nadia Shukri

Alder: 24 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Ho Chi Minh City, Vietnam, Ho Chi Minh City, University of HCMC

Uddannelse i Danmark:
Produktionsingeniør, SDU

Hvilket semester rejste du på?
Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Ho Chi Minh City?

Jeg valgte først og fremmest Vietnam, fordi jeg har besøgt landet før for 4-5 år siden. Jeg nyder kulturen, menneskerne og naturligvis varmen. Derudover er det som produktionsingeniør utrolig vigtigt at kunne forstå de asiatiske landes tankegang samt deres arbejdskultur og morale. Det er med stor sandsynlighed, at jeg senere i min karriere vil stå til ansvar for en produktion med hovedsæde i Asien, da der stadig er meget, som bliver outsourcet til lande som Vietnam. Derfor så jeg det som en oplagt mulighed allerede at have erfaring fra et asiatisk land, hvilket også er min årsag til at forlænge og tage min praktik i Vietnam ved en møbelfabrik.

Hvordan var studielivet i Ho Chi Minh City?

Fagligt har det været meget forskelligt. Jeg har udelukkende haft økonomiske fag, hvoraf Corporate Finance og Marketing har været to udfordrende fag og på samme niveau som hjemme i Danmark. Dog havde jeg tre andre fag, hvor fagligheden har været ret lav, men den holdning er baseret på, at jeg vidste en del af pensum på forhånd. Generelt synes jeg, at fagligheden har overgået mine forventninger, da jeg havde en forestilling om, at det faglige ikke ville være spor udfordrende. Mine undervisere var både forstående og dygtige til at undervise på engelsk – med en undtagelse, en ældre dame, som ikke var særlig god til engelsk.

Socialt har det været den skønneste oplevelse! Alle de internationale studerende har været så imødekommende, og vores vietnamesiske buddies har sørget for en del arrangementer i starten. Vi kunne godt selv have gjort mere resten af semesteret. Men vi har ofte været ude og spise sammen, været i byen osv. Jeg har fået tætte venner fra hele verden, og det er jeg simpelthen så taknemmelig for!

Hvad brugte du din fritid på?

Da Vietnam er et meget billigt land at leve i, har jeg udnyttet det til at rejse en del rundt i mine weekender. Jeg havde nemlig weekend fra torsdag – mandag, fordi jeg samlede al min undervisning, så jeg gik kun i skole tirsdag, onsdag og torsdag. Jeg nåede både at rejse en del rundt i Vietnam: Da Lat, Phu Qouc, Mui Ne, Nha Trang, Hoi An og Da Nang, men jeg fik også besøgt en del forskellige lande som Thailand, Indonesien og Singapore.  Efter semesteret har jeg været på Filippinerne og Con Dao øerne, som ligger syd fra Vietnam.

Udover at rejse har jeg brugt min fritid på at nyde tilværelsen, styrke ens relationer, udforske Ho Chi Minh City, som er kolossal og bruge en masse kvalitetstid med mig selv.

Det meste af mine universitetsforpligtelser fik jeg vedligeholdt de tre dage, hvor jeg var på universitetet eller efter skole.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Ho Chi Minh City? 

Det skønne vejr og menneskerne! Kulturen og deres meget ”laid back” tilværelse har simpelthen været en fornøjelse at prøve. Meget anderledes fra det stressede liv i Danmark, som er fyldt med forpligtelse og deadlines! Det har været skønt at kunne slippe tøjlerne for en periode.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Ho Chi Minh City?

Hvor stor forurening der er i byen, hvilket både kan mærkes på ens vejrtrækning og ses på ens hud. Derudover var det utrolig vegetar/veganer venligt, hvilket var en positiv overraskelse for mig. Ellers har jeg ikke haft de store overraskelse, da jeg har besøgt og rejst hele landet rundt før. Så jeg var klar over, hvad jeg gik ind til, inden jeg tog herned.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Ho Chi Minh City?

SPRING UD I DET! Du kommer ikke til at fortryde det!

Vær forberedt på, at tingene ikke fungerer ligesom i Danmark. Vietnam er i rivende vækst og kan derfor både være kaotisk og stressende, men på samme tid er der på ingen måde den samme form for effektivitet, som vi ser i Danmark, og der er en meget afslappet tilgang til stort set alting. Så tag til Vietnam med et åbent sind og lad dig nyde samt lære af menneskerne og deres måde at gøre tingene på i stedet for at stresse over, at det går for langsomt. Ingen siger, at den vestlige måde at operere på er den eneste rigtige.

Spis masser af vietnamesisk mad – det smager fantastisk og er utrolig billigt (vær ikke bange for streetfood, det er det bedste mad).

Find din uddannelse i Vietnam her


Annoncer