Vis studentum.dk som: Mobile

Mathilde Stouby Strøm, Ho Chi Ming City, Vietnam

Navn: Mathilde Stouby Strøm

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
RMIT University Vietnam, Ho Chi Minh City, Vietnam

Uddannelse i Danmark: International virksomhedskommunikation med engelsk og kommunikation på Aarhus universitet

Hvilket semester rejste du på: 4. semester

Udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Ho Chi Minh City?

Jeg har altid været interesseret i andre kulturer og i at opleve en hverdag, der er anderledes end ens egen i Danmark. Jeg har arbejdet et år i England og oplevet en anden vestlig kultur, og da jeg skulle vælge destination til mit udvekslingsophold ville jeg gerne prøve noget helt andet (derfor fravalgte jeg England, USA og Australien) og valgte derfor Vietnam. Asien har en anderledes kultur, og den kultur har jeg aldrig fået lov til at opleve, før jeg kom på udveksling.

Jeg fandt kun et universitet, der var internationalt, og derfor faldt valget på det i Ho Chi Minh City - RMIT hedder det.

Hvordan var studielivet i Ho Chi Minh City?

Universitet jeg gik på var oprindeligt australsk og var derfor på australske præmisser – også hvad angik fagligheden. Men altså fagligheden var slet ikke den samme som herhjemme i Danmark, de lokale vietnamesere var også tre år yngre end mig og kommer tidligere på universitet, jeg havde ingen eksaminer og kun opgaver jeg skulle aflevere i løbet af semestret (hvilket også betød tidlig sommerferie).

Socialt var det rigtig godt! Alle udvekslingsstudenter havde fået tilbudt en ”buddy” hjemmefra, som skulle komme og hente en i lufthavnen, finde simkort til en, hjælpe med bolig etc., hvilket gjorde man følte sig velkommen og mere tryg i en ellers meget hektisk by. Derudover var der et ”buddyteam”, der sørgede for arrangementer for alle os, hvilke betød city-tour, vietnamesisk undervisning, tema fester, cooking-class etc., og det gjorde vi udvekslingsstudenter havde det rigtig fedt sammen socialt. Mange af os boede også i samme boligkompleks, hvilket gjorde det nemt at mødes ved poolen, spise mad sammen, drikke en øl etc. Vi var et stort mix af alle mulige forskellige nationaliteter og med forskellige kulturer, men alligevel havde vi det så sjovt sammen, respekterede hinanden og lærte af hinanden – det var så sjovt og lærerigt og flere af de studerende har jeg stadig kontakt med i dag.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg havde meget fritid og gik kun i skole mandag til torsdag, og i de forlængede weekenderne var vi tit ude på ture rundt omkring i Vietnam (det er så billigt at rejse rundt dernede og med en SU fra Danmark og en meget billig husleje i Vietnam kommer man meget langt). Ellers udforskede vi Ho Chi Minh området og vi nåede også til både Thailand og Cambodia i de lange weekender. De dage, hvor jeg var i skole gik ofte med skole og opgaver, men der var også masser af tid til at tage ind til byen og spise, shoppe, drikke øl, gå til fester (det gjorde vi en del) og bare hænge ud sammen med de andre internationale studerende. Det vietnamesiske studerende var gode til at tage os med til lokale arrangementer og lokale restauranter, hvilket gjorde vi fik set mere af det ”ægte Vietnam” og ikke kun det turistede Vietnam.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Ho Chi Minh City?

Der var så mange ting i byen, der overraskede mig. Først og fremmest havde jeg hørt om der var mange scootere, men der blev jeg overrasket (!) for aldrig før har jeg set så hektisk en trafik og så mange mennesker på samme sted, det var crowded til tider vil jeg sige. Dernæst var alle lokale bare et vildt venligt folkefærd, de var smilende, hjælpsomme, imødekommende og snaksalige – også selvom vi måske ikke forstod hinanden. Så troede jeg faktisk også (lidt en fordom jeg havde som aisatere), at alle dernede var meget hardcore omkring deres studier og skole, men vietnameserne er et mægtigt dovent folk og folk på mit universitet også.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Ho Chi Minh City?

Ønsker man at tage af sted, skal man gerne begynde at planlægge i god tid, der er meget papirarbejde, der skal være i orden, og det er ikke altid det går lige stærkt. Derudover kan det være en god idé at sætte sig ind i og forberede sig på, at det er en anderledes kultur, man kommer til at leve i.

MEN tag afsted, hvis du vil opleve en helt anden måde at gå i skole på og leve på, og hvis du vil opleve varme dage, lækker mad, lækre strande, rig mulighed for at bo billigt og rejse billigt rundt og være sammen med meget imødekommende mennesker.

Se dine uddannelsesmuligheder i Vietnam

Senest opdateret: 20 mar 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Rebekka Hviid Kanstrup, Hong Kong, Kina

Home Kong

Studielivet var meget sjovt, fordi det var så anderledes. Kulturen i Hong Kong er meget anderledes end i Danmark, hvilket førte til mange sjove episoder. Bare det at være i klasselokale med asiater er anderledes, det var ikke unormalt, at folk lige tog en lur midt i undervisningen, eller sad og spillede Tetris og Pokemon.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Camilla Reiflin Larsen, Ho Chi Minh City, Vietnam

Alle internationale studerende havde fået tilknyttet en vietnamesisk studerende, som man kunne gå til, hvis man havde problemer eller spørgsmål. Det gjorde, at jeg fik en bedre tilknytning til den vietnamesiske skolekultur og studielivet på skolen. Der var en god atmosfære, og vi blev behandlet på lige fod med de vietnamesiske studerende, hvilket gjorde det let at falde ind. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Joakim Niels Østergaard, Taipei, Taiwan

Et godt råd er, at man skal forsøge at lære bare en smule kinesisk, forinden man tager derhen og samtidig må man ikke lade dette skræmme en væk, fordi Taiwan er virkelig fusionen af vestlig og kinesisk kultur, og det kan virkelig give en indsigtsfuld oplevelse af den kultur, som en gang også eksisterede i Kina.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Helena Jørgensen, Beijing, Kina

Det  fedeste ved mit udvekslingsophold var, at jeg knækkede koden til Kina. Jeg fik en wow-følelse efter at have boet i Kina. Jeg føler, at jeg har fået et kæmpe advantage ved at have kendskab til Kina og have det som min anden hjemmebane. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Clara Geoffroy, Seoul, Sydkorea

Jeg blev meget positivt overrasket over koreanerne. De er enormt søde, og hele deres kultur er virkelig fascinerende, fordi den er så anderledes end den danske. Seoul i sig selv overraskede mig også, og jeg blev virkelig grebet af stemningen og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Olivia Karoline Fløe Lyng, Hong Kong, Kina

Det var helt vildt fedt, fordi at Hong Kong har så meget at byde på, og derfor havde vi altid nye ting at lave hver weekend. Fra Hong Kongs infamøse byliv til vandretur med camping på ødestrande. Fordi vi boede på campus og studielivet var så koncentreret, fik man hurtigt venner, og man fik venner fra alle mulige områder - alt for biotech til psykologi, hvilket gav vores samtale unikke perspektiver fra flere forskellige verdenssyn og metoder.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Minna Nadia Shukri, Ho Chi Minh City, Vietnam

Socialt har det været den skønneste oplevelse! Alle de internationale studerende har været så imødekommende, og vores vietnamesiske buddies har sørget for en del arrangementer i starten. Vi kunne godt selv have gjort mere resten af semesteret. Men vi har ofte været ude og spise sammen, været i byen osv. Jeg har fået tætte venner fra hele verden, og det er jeg simpelthen så taknemmelig for!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Aleksander Billesø, Borneo, Malaysia

Det var fedt at prøve en anderledes form for undervisning og få et afbræk fra studielivet hjemme i Danmark. En sidste ting, der var rart ved at være på udveksling var, at man ikke skulle tænke på andet end at være det sted, man var - ingen fritidsjob, ingen aftaler og ingen iPhone-calendar.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Pernille Cathrine Pedersen, Singapore

Det bedste ved at være studerende i Singapore var det studieliv, jeg oplevede på campus. Jeg fik gode venskaber på tværs af kulturer med mennesker, jeg måske ikke havde taget kontakt til, hvis jeg mødte dem i Danmark. Men samtidig mødte jeg også en god portion søde danske studerende, som jeg stadig kan nyde en kop kaffe med i ny og næ. Så for mig var det sociale og venskaberne helt klart noget af det bedste ved at være udvekslingsstuderende i Singapore.

Læs mere