Mathilde Stouby Strøm, Ho Chi Ming City, Vietnam

Drømmer du om at komme til Vietnam? Læs med her, hvor Mathilde deler sine oplevelser, da hun var på udveksling i Ho Chi Ming City, Vietnam.

Mathilde Stouby Strøm: Udveksling i Ho Chi Ming City, Vietnam

Navn: Mathilde Stouby Strøm

Udvekslingsby/land/universitet: 
RMIT University Vietnam, Ho Chi Minh City, Vietnam

Uddannelse i Danmark: International virksomhedskommunikation med engelsk og kommunikation på Aarhus universitet

Hvilket semester rejste du på: 4. semester

Udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Ho Chi Minh City?

Jeg har altid været interesseret i andre kulturer og i at opleve en hverdag, der er anderledes end ens egen i Danmark. Jeg har arbejdet et år i England og oplevet en anden vestlig kultur, og da jeg skulle vælge destination til mit udvekslingsophold ville jeg gerne prøve noget helt andet (derfor fravalgte jeg England, USA og Australien) og valgte derfor Vietnam. Asien har en anderledes kultur, og den kultur har jeg aldrig fået lov til at opleve, før jeg kom på udveksling.

Jeg fandt kun et universitet, der var internationalt, og derfor faldt valget på det i Ho Chi Minh City - RMIT hedder det.

Hvordan var studielivet i Ho Chi Minh City?

Universitet jeg gik på var oprindeligt australsk og var derfor på australske præmisser – også hvad angik fagligheden. Men altså fagligheden var slet ikke den samme som herhjemme i Danmark, de lokale vietnamesere var også tre år yngre end mig og kommer tidligere på universitet, jeg havde ingen eksaminer og kun opgaver jeg skulle aflevere i løbet af semestret (hvilket også betød tidlig sommerferie).

Socialt var det rigtig godt! Alle udvekslingsstudenter havde fået tilbudt en ”buddy” hjemmefra, som skulle komme og hente en i lufthavnen, finde simkort til en, hjælpe med bolig etc., hvilket gjorde man følte sig velkommen og mere tryg i en ellers meget hektisk by. Derudover var der et ”buddyteam”, der sørgede for arrangementer for alle os, hvilke betød city-tour, vietnamesisk undervisning, tema fester, cooking-class etc., og det gjorde vi udvekslingsstudenter havde det rigtig fedt sammen socialt. Mange af os boede også i samme boligkompleks, hvilket gjorde det nemt at mødes ved poolen, spise mad sammen, drikke en øl etc. Vi var et stort mix af alle mulige forskellige nationaliteter og med forskellige kulturer, men alligevel havde vi det så sjovt sammen, respekterede hinanden og lærte af hinanden – det var så sjovt og lærerigt og flere af de studerende har jeg stadig kontakt med i dag.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg havde meget fritid og gik kun i skole mandag til torsdag, og i de forlængede weekenderne var vi tit ude på ture rundt omkring i Vietnam (det er så billigt at rejse rundt dernede og med en SU fra Danmark og en meget billig husleje i Vietnam kommer man meget langt). Ellers udforskede vi Ho Chi Minh området og vi nåede også til både Thailand og Cambodia i de lange weekender. De dage, hvor jeg var i skole gik ofte med skole og opgaver, men der var også masser af tid til at tage ind til byen og spise, shoppe, drikke øl, gå til fester (det gjorde vi en del) og bare hænge ud sammen med de andre internationale studerende. Det vietnamesiske studerende var gode til at tage os med til lokale arrangementer og lokale restauranter, hvilket gjorde vi fik set mere af det ”ægte Vietnam” og ikke kun det turistede Vietnam.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Ho Chi Minh City?

Der var så mange ting i byen, der overraskede mig. Først og fremmest havde jeg hørt om der var mange scootere, men der blev jeg overrasket (!) for aldrig før har jeg set så hektisk en trafik og så mange mennesker på samme sted, det var crowded til tider vil jeg sige. Dernæst var alle lokale bare et vildt venligt folkefærd, de var smilende, hjælpsomme, imødekommende og snaksalige – også selvom vi måske ikke forstod hinanden. Så troede jeg faktisk også (lidt en fordom jeg havde som aisatere), at alle dernede var meget hardcore omkring deres studier og skole, men vietnameserne er et mægtigt dovent folk og folk på mit universitet også.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Ho Chi Minh City?

Ønsker man at tage af sted, skal man gerne begynde at planlægge i god tid, der er meget papirarbejde, der skal være i orden, og det er ikke altid det går lige stærkt. Derudover kan det være en god idé at sætte sig ind i og forberede sig på, at det er en anderledes kultur, man kommer til at leve i.

MEN tag afsted, hvis du vil opleve en helt anden måde at gå i skole på og leve på, og hvis du vil opleve varme dage, lækker mad, lækre strande, rig mulighed for at bo billigt og rejse billigt rundt og være sammen med meget imødekommende mennesker.

Se dine uddannelsesmuligheder i Vietnam


Annoncer