5 fordele ved at studere i udlandet

Drømmer du om at kombinere din uddannelse med et lille eventyr? Læs med her, hvor vi giver dig de 5 største fordele ved at rejse ud i verden.

5 fordele ved at studere i udlandet

Hvis du er ude på at gøre din uddannelse til et lille eventyr, så er et udlandsophold måske den helt rigtige mulighed for dig.

Hvad end du rejser for et semester eller vælger at læse hele dit studie uden for Danmarks grænser, så vil du få oplevelser, indsigt i dig selv og en faglig kunnen, der vil gavne dig professionelt som privat. 

Læs med her, hvor vi giver dig de 5 største fordele ved at rejse ud i verden: 

💡 1. Gør dit ophold til et lille eventyr

Du er selvfølgelig i udlandet for at studere, men det er ikke ensbetydende med, at du ikke skal have det sjovt mens du er afsted. Snarre tværtimod! Det at studere i udlandet giver dig nemlig mulighed for at gøre hvert minut udenfor klasselokalet til dit eget lille eventyr.

Én af de absolut største fordele ved et studieophold i udlandet er, at alt er nyt. Du finder hurtigt sammen med nye mennesker i dine ny omgivelser, og du har rig mulighed for at lege turist i din nye studieby.

Det kan være alt lige fra at gå på opdagelse i dit nye hood med en to-go-kaffe til udflugter og rejser rundt om i landet. Indflet lande her.

💡 2. Begynd forfra et helt nyt sted

Et studieophold i udlandet giver dig mulighed for at være lige den person du har lyst til at være. Du kan genopfinde dig selv i din nye studieby, mens du udforsker den, landet og kulturen med dine nye venner.

At studere i udlandet er altså en mulighed for at afprøve kræfter med en ny hobby eller sportsgren, mens der også er rig mulighed for at lære det nye sprog.

Al luftforandring er godt en gang i mellem, og det siges, at du først finder ud af hvem du egentlig er og hvad dine største kvaliteter er, når du er ude af din komfortzone. Grib derfor endelig chancen for at blive klogere på dig selv.

💡 3. Gør verden til et bedre sted

Enig! Det her lyder som et forholdsvist heftigt mål for et udlandsophold, men din færden ude i den store verden kan nu godt gå hen og få så store positive følgevirkninger.

Under dit ophold vil du møde mennesker fra alle mulige kulturer og samfundslag, og dit sociale netværk vil hurtigt komme til at bestå af mennesker fra hele verden. Du vil derfor helt naturligt udvikle en interkultural forståelse, der gør, at du møder mennesker med tolerance, venlighed og åbenhed. Det er den bedste egenskab du kan udvikle, og én du vil kunne bruge professionelt og personligt.

💡 4. Giv dit CV kant

Du kan med fordel fremhæve dit udlandsophold på dit CV. Arbejdsgivere og HR-medarbejdere bliver bombarderede med bunkevis af CV’er, og du må derfor sørge for, at dit skiller sig ud fra mængden.

Én måde at gøre netop det på er ved at tage et studieophold i udlandet. Potentielle arbejdsgivere er vilde med kandidater, der har studeret i et andet land, da det vidner om, at du er selvstændig og tør tage i mod en udfordring. Husk altid at fremhæve dine sproglige og interkulturelle kompetencer. På vores globaliserede arbejdsmarked er det to meget efterspurgte af slagsen.

💡 5. Bliv inspireret

Når du overgiver dig selv til en ny by, et nyt land og en ny kultur, er det næsten umuligt ikke at blive inspireret. Fordelen ved at rejse ud er, at du vil blive udfordret på din verdensopfattelse og måde at være i verden på, hvilket er noget du kan bruge igennem hele dit liv. Det er vigtigt at vokse på både som professionelt og privat menneske.

Tag dig derfor tid til udforske museer, momumenter og andre historiske og kulturelle landemærke, kommunikér så godt du kan på det pågældende sprog og spis den lokale mad. Gør alt, hvad du kan for at udfordre dig selv - vi lover dig, at det vil være noget du kigger tilbage på med glæde.

💡 Er du klar til at studere i udlandet?

Fordelene ved at studere i udlandet er mange og vigtige. Ikke nok med, at du bliver klogere qua dine studier, du bliver også klogere på dig selv fordi du virkelig kommer ud af din komfortzone. 

Studerende, der har studeret i udlandet - hvad det har været som udvekslingstudent eller en hel uddannelse - er enige om, at deres ophold har været en berigende oplevelse, der har påvirket både deres uddannelse, karriere og privaliv på allerbedste vis. 

Så hvad er det, der holder dig tilbage? Du vil hurtigt opdage, at det at tage skridtet ikke er så svært som du måske tror. Lige nu er dit drømmestudiet i udlandet kun én søgning væk. Her hos os kan du udforkse forskellige destinationer og studier, så du kan finde den helt rigtige uddannelse i udlandet. Læs meget mere her.


Annoncer