Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Kina: Alt du skal vide

Er du fascineret af Kina? Det forstår vi godt! Kina har med over en milliard indbyggere meget at byde på: Rig historie og kultur, 2 ugers fejring af nytår, enorme byer, smuk natur og forskellige klimaer. At studere i Kina er en oplevelse for livet, og giver unikke kompetencer til dit CV. 

Vi har samlet den vigtigste viden om det kinesiske uddannelsessystem, kulturen og gode tips til landet, så du kan blive klædt på til at studere i Kina. Læs med her! 

Find din uddannelse i Kina her! 


Sprog

Putonghua/Mandarin

 Hovedstad

Beijing

Valuta

Renminbi (CNY)

 Befolkning

1,39 mia.


Hvorfor studere i Kina? 

Kina er landet med den største befolkning og det tredjestørste land målt på areal. Efter USA er Kina landet med den største økonomi, og bliver en større og større verdens magt. Ved at flytte til Kina og få et indblik i dens fascinerende kultur bliver du en attraktiv medarbejder på din kommende arbejdsplads. 

Geografisk grænser Kina op til 14 lande: Tadsjikistan, Kirgisistan, Kasakhstan, Rusland, Mongoliet, Nordkorea, Vietnam, Laos, Myanmar, Bhutan, Nepal, Indien, Pakistan og Afghanistan. Kina må derfor siges at være Asiens hovedstad, hvilket gør det nemt og billigt for dig at opleve den asiatiske kulturer i dine weekender og ferier fra uni! 

Det kinesiske køkken er også berømt over hele verden for bl.a. Peking and, hotpot, nuddelsupper, dumplings - men hver opmærksom på, at kineserne har en kærlighed for ben i maden, bliv derfor ikke overrasket, hvis din kyllingeret knaser lidt. 

Elite-universiteter i Kina

Kina har i alt 2.409 universiteter, hvor flere af dem er topuniversiteter. Af QS World Rankings blev 39 af Kinas uddannelsesinstitutioner kåret til eliteuniversiteter. Den høje kvalitet på uddannelse tiltrækker mange internationale studerende fra hele verden, og man skyder på at antallet af internationale studerende i Kina er på ca. 500.000. Her er de tre højest rangerede universiteter i Kina: 

 • Tsingshua University
  Universitetet er på en 15. plads på QS Global World Ranking (det er en højere rangering end Ivy League universiteterne; Yale University og Columbia University) og i top 3 over bedste universiteter i Asien. Universitet har beliggenhed i hovedstaden, Beijing, og blev grundlagt i 1911. Universitetet har over 50.000 registrerede studerende, hvor ca. 3.200 af dem er internationale studerende. På universitetet kan du tage en videregående uddannelse på engelsk i alt fra ingeniør til keramik-design. 

 • Peking University (Beijing University)
  Rangerer 23 på QS Global World Ranking og er på en top 5 over bedste universiteter i Asien. Universitetet har ligeledes beliggenhed i Beijing i Haidian distriktet og blev grundlagt i 1898. Universitetet tilbyder 125 forskellige bachelorprogrammer og 282 forskellige masters. I 2018 havde universitetet 6.712 internationale studerende. 

 • Fudan Univesity
  Fudan University er på en 34. plads over verdens bedste universiteter og på en 6. plads i Asien. Universitetet blev grundlagt i 1905 og har beliggenhed i Shanghai. Universitetet har ca. 35.000 studerende tilknyttet, hvoraf 3.600 er internationale studerende. Kinas uddannelsessystem

Skoleår

Et akademisk år i Kina består i de fleste tilfælde af et forårssemester og et efterårssemester, dog er der nogle universiteter, der har tre semestre på et år. For at finde de nøjagtige startdatoer for hvert semester, bør du derfor kontakte institutionen eller søge information på nettet.

Universitetsniveauer

I Kina har du mulighed for at tage uddannelser på forskellige niveauer. Du har mulighed for at tage en bachelor-, kandidat- og ph.d.-uddannelse ligesom i Danmark, men længden af uddannelserne differentierer sig i ofte fra det danske system. 

 • Bachelorgrad (Xue-shi-xue-wei) tager oftest 4 år, men i nogle tilfælde 5-6 år
 • Kandidatgrad (Suo-shi-xue-wei) varer 2-3 år
 • Doktorgrad/ph.d. (Bo-shi-xue-wei) opnås på 3 år, men du har også mulighed for at søge en ph.d. direkte efter bacheloren, der tager 5 år.Ansøgning 

Flere af de kinesiske uddannelsesinstitutioner har deres egen ansøgningsproces, det er heller ikke altid at universiteternes hjemmesider er helt opdateret. Vi anbefaler derfor, at hvis du kontakter det universitet, som du gerne vil søge ind på, for at få de rette informationer om proceduren, hvis du ikke søger igennem dit nuværende universitet eller igennem en studieformidler.

Du kan dog søge igennem: 

 • CUCAS (China's University and College Admission System)
 • CUAC (China University Application Center).

 

Adgangskrav

For at søge ind på en videregående uddannelse i Kina, skal du have en bestået gymnasiel eksamen og kunne fremvise en sundhedsattest. Derudover er der ofte nogle særlige adgangskrav til den specifikke uddannelse. På nogle institutioner i Kina skal du også tage en adgangseksamen - dette er dog oftest i forbindelse med kandidat- eller ph.d.-uddannelser. 


Sprogkrav

For at kunne læse en uddannelse på engelsk i Kina, skal du tage en sprogtest, der beviser, at du lever op til de sproglige krav om engelsk. Testen er som regel en TOEFL eller IELTS. Hvis du gerne vil studere på kinesisk, så kræver det, at du består en HSK-test (Hanyu Shuiping Kaoshi/Chinese Proficiency Test). 


Visum

For at studere i Kina skal du have et student visa eller business visa - alt efter hvor lang tid du skal opholde dig i landet. Kontakt enten den kinesiske ambassade i Danmark, der har beliggenhed i Hellerup eller søg via Chinese Visa Application Service Center, så snart du er blevet optaget på din uddannelse. 

Hvis du gerne vil ud af landet i weekender eller ferier, skal du ofte søge om nyt visum. Hver opmærksom på at op til ferier som Golden Week, skal du være ude i god tid, da der er rigtig mange, der søger visum i den periode.

Kan jeg tage min SU med til Kina?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet her


Tips

 • Når du kommer til Kina, vil du meget hurtigt finde ud af, at kineserne har begrænsede engelskkundskaber eller er generte omkring at snakke det engelske sprog. Det er derfor en god idé at have oversættelser med adresser, eller de produkter du søger, når du bevæger dig omkring. 

 • I Kina er sociale medier som Instagram, Facebook og Google ikke tilgængelige. Hvis du ikke kan undvære medierne, så er det en god idé at skaffe sig en VPN inden afrejse. Hvordan er jeg så i kontakt med folk? I Kina bruger man appen WeChat i stedet for messenger. På WeChat kan du også være en del af en masse sociale chatgrupper for internationale studerende.

 •  Det er en god idé at medbringe toiletpapir eller servietter, når du skal på tur. Selvom Kina får flere og flere vestlige toiletter, så er der stadig mange steder, hvor man bruger squat-toiletter, og der ikke er toiletpapir. 

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 07 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Den ultimative guide til TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Bliv klar til udlandsstudier med en sprogtest

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Bedste universiteter i Sverige

Der er rigtig mange unge danskere, der vælger at søge over sundet for at studere i Sverige. Det er også en oplagt studiedestination, da landet har en stolt uddannelsestradition og en række prestige-universiteter. Se listen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Norge: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i verdens bedste land at bo i? Så tag din uddannelse i Norge! Vi har samlet alt du skal vide om ansøgning, bolig og det norske uddannelsessystem her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i USA: Alt du skal vide

NYC, San Diego, Chicago, LA, Boston, Portland eller San Francisco? Mulighederne for at studere i USA er næsten uendelige - lige meget om du elsker ski eller surf, så kan du finde en by og et uni, der passer til dig i USA. Tag et semester, et år eller hele din uddannelse i USA og tilegn dig nye kompetencer, erfaringer og få minder for livet!  

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Storbritannien: Alt du skal vide

En uddannelse i Storbritannien er en mulighed for at fordybe dig i en uddannelsestradition, der stammer langt tilbage. I Storbritannien finder du nogle af verdens højest rangerede univeristeter, og du er sikret en uddannelse på et højt fagligt niveau.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Din vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS sprogtest - trin for trin

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 27-07-2020

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

Vil du gerne tage et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet? Så er du igang med at lave en god investering i din fremtid! Udlandsstudier giver dig nemlig bedre sprogkundskaber, kulturforståelse og erfaring til dit CV, der kan åbne døre for dig i fremtiden - uanset om du gerne vil arbejde i udlandet eller i Danmark.  Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ve ...
Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Australien: Alt du skal vide

Pulserende storbyer, sol og strand, gæstfri befolkning, betagende natur og anerkendte universiteter. Australien er en af de mest populære destinationer for udlandsstudier, og det er der mange gode grunde til! Klimaet og australiernes afslappede holdning får mange internationale studerende til at blive længere end planlagt. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 28-07-2020

Studér i Canada: Alt du skal vide

At studere i udlandet er en rigtig god mulighed for at tilegne sig nye kompetencer og erfaringer. Du lærer en ny kultur og eventuelt et nyt sprog at kende og bedst af alt – du får en portion minder for livet sammen med nye venner fra alle verdenshjørner.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

HF fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere