Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde set en film om amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs guiden og få meget mere information. 

Hvad er Ivy League?

Oplev uddannelsens højdepunkt med Ivy League-universiteterne – en elitegruppe af institutioner kendt for deres udsøgte standarder, prestige og en tradition af akademisk brillans. Med skoler som Harvard, Princeton og Yale, får du adgang til en uddannelse på højeste niveau og en unik mulighed for personlig vækst.


Ivy League universiteter er nogle af de mest ressourcerige skoler, der tiltrækker kloge, hårdtarbejdende og karriere-minded unge fra hele verden. Navnet "Ivy League" refererer til planten vedbend, der symboliserer tradition og eksklusivitet.

Hver af disse skoler er kendt for at tilbyde en førsteklasses uddannelse på både bachelor- og kandidatniveau. De har også været kendt for at have betydelig indflydelse inden for akademisk forskning, kultur og samfundsliv.

Ivy League-skoler er også kendt for deres konkurrenceprægede optagelsesprocesser, hvor kun de mest talentfulde og kvalificerede studerende bliver accepteret. Dette har bidraget til at skabe en aura af eksklusivitet omkring disse institutioner.

Ivy League skolerne er særligt stærke inden for kategorier som Jura, Medicin, Elektronisk ingeniørkundskab og Business. Det betyder også, at hvis du kommer i gennem nåleøjet, og får en bachelor- eller kandidatgrad fra en af skolerne, er der masser af døre der åbner for dig.

Ivy League skolerne er også blandt de dyreste skoler i USA, med en tuition fee mellem $55,000 og $60,000 per år. Det er dog muligt at søge stipendium til skolerne.

Se vores Stipendieguide her.

Ivy League universiteter

👉 Brown University

👉 Dartmouth College

👉 Columbia University

👉 Cornell University

👉 Harvard University

👉 Princeton University

👉 University of Pennsylvania

👉 Yale University

Er du interesseret i en uddannelse i USA?

Hvad er Ivy League?

Ivy League er betegnelsen for 8 af de mest prestigefyldte amerikanske universiteter. Harvard går helt tilbage til 1636, men Ivy League blev ikke oprettet før 1954. Faktisk startede universiteterne ikke med at være høje akademiske studiesteder, de var nemlig en del af stærkt konkurrenceprægede atletikskoler.

I takt med at skolerne blev mere og mere populære, blev standarderne højere, og optagelsesgebyret steg. I dag er skolerne knap så kendt for deres sport, og mere for deres faglighed, eksklusivitet og ikke mindst stil.

Flere kendte mennesker har gået på et Ivy League universitet. Mennesker som John Legend, Jodie Foster, Matt Damon, Meryl Streep, Emma Watson og ikke mindst Donald Trump og Barack Obama.

Blandt Ivy League universiteterne er den mest kendte nok Harvard. Dette sted er også et af de sværeste at komme ind på, med en optagelsesrate på kun 5%. Det nemmeste Ivy League universitet at komme ind på er Cornell, som optager 14% af deres ansøgere.

Hvordan du vælger den rette Ivy League skole

Universiteterne er ret ens, og er alle placeret i den samme region af USA. Hvis du gerne vil gå på en Ivy League skole, er det bare med at komme i gang med din research, og finde ud af, hvilken en, der er den rette for dig.

Her er fire faktorer du bør tænke over:

1. Sted

Den store forskel mellem skolerne, er deres placering. Du skal derfor finde ud af, om du vil gå på en skole der er mere urban, forstadsagtig eller naturvenligt. De urbane skoler er fx Harvard, Yale, Columbia, Brown, and the University of Pennsylvania. Princeton er den eneste skole du finder i et mere forstadsagtig område, og Cornell og Dartmouth er begge omgivet af natur.

2. Akademiske programmer, krav og specialer

Ivy League skolerne er stærke inden for humaniora, samfundsvidenskab og STEM, men alle skolerne har forskellige programmer, specialer og fokusområder. Hvis du fx er interesseret i en business-grad med fokus på hospitality, så er Cornell din eneste vej at gå.

3. Størrelsen

Skolerne ligner hinanden meget i størrelse. Der er dog stor forskel på, hvor mange bachelorstuderende Cornell indskriver fremfor fx Dartmouth. Nogle studerende vil gerne have store, og mere pulserende studieliv, mens andre nyder det mindre og mere intime community.

4. Campus kultur

Overvej campus kulturen på de forskellige Ivy League skoler. De har forskellige omdømme i forhold til de typer studerende, de tiltrækker og indskriver. Og der er en grund til, at de har fået disse omdømmer. Princeton studerende bliver ofte set som mere preppy, hvor Brown studerende ses som mere progressive.


Annoncer