Hvilken udvekslingsmulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Hvilken udvekslingsmulighed er den rigtige for dig? | Læs mere her

Mulighederne er mange, hvis du ønsker at komme på udveksling, imens du går på videregående uddannelse. Ofte har din skole en del forskellige samarbejdsaftaler med skoler i udlandet, men hvad gør du, hvis du ønsker at komme et helt andet sted hen? Eller ikke kan komme afsted med skolen? Læs med her, hvor vi har spurgt fire forskellige virksomheder, der arbejder med at sende studerende ud i verden.

Er du klar til dit livs eventyr? En udveksling eller praktik i udlandet, kan være med til at styrke dine interkulturelle kompetencer og give en masse nye internationale relationer. Men hvordan er det nu lige med alle de papirer der skal sendes ind, og hvornår skal man egentlig gå i gang? Vi har spurgt Kulturstudier, Global Contact, Kilroy Denmark og EDU, hvad du skal overveje før du tager afsted, og hvilke datoer du skal være opmærksom på, hvis du går og overvejer at tage til udlandet.


“Hvis du drømmer om at læse et SU-støttet semester (30 ECTS) som en del af din bachelor i Argentina, Ghana, Indien, Nicaragua eller Vietnam, kan man let arrangere det med Kulturstudier. Det er enkelt at få vores kurser godkendt på dit danske universitet fordi:
1) Det akademiske niveau er højt
2) Vi hjælper med optagelse på vores samarbejdsuniversiteter
3) Vi vejleder om godkendelsesproces på det danske universitet samt SU’s udlandsstipendium. Derudover tilbyder Kulturstudier logi i studieperioden samt morgenmad og frokost på hverdage (undtagen i Argentina).

Indholdsmæssigt spænder vores kurser bredt inden for det samfundsvidenskabelige felt. Således kan man læse alt fra CSR-kurser til freds-, udviklings- og miljøstudier. Alle vores kursustilbud tager udgangspunkt i den lokale kultur man befinder sig i, hvorved teori og praksis forenes i langt højere grad end på universitet i Danmark. Desuden arrangeres der som en del af undervisningen studieture og kortere feltarbejder.

Vedrørende tilmeldingsfrister kører vi efter først-til-mølle-princippet. Dog anbefaler vi, at du via vores hjemmeside tilmelder dig senest 3-4 måneder før studiestart. Studiestart for forårssemesteret er ca. 1. februar, mens efterårssemesteret er ca. 1. september.

Vores eneste adgangskrav er en bestået studentereksamen. Dette betyder, at man også kan læse vores kurser uden at være indmeldt på en universitetsuddannelse. I dette tilfælde er det dog ikke muligt at få SU-støtte."

Sarah Brejnod er koordinator i Kulturstudiers danske afdeling


GlobalContact

“I Mellemfolkeligt Samvirke samarbejder vi med en lang række studier og arrangerer praktikophold i forskellige udviklingslande, bl.a. i Tanzania, Kenya, Sri Lanka og Nepal.

Når du tager et praktikophold i udlandet, styrker du dine interkulturelle kompetencer, samtidig med, at du får nye perspektiver på dit fag. Arbejdsgangene er helt anderledes, og du vil arbejde et sted, hvor der er langt færre ressourcer til rådighed, end du er vant til. Det kræver en åben indstilling og nysgerrighed overfor den kultur, du er landet i samt i de arbejdsmetoder de bruger, men det lærer dig at stå på egne ben, være selvstændig og tage initiativ. Du vil se og opleve ting, man ikke ville herhjemme, og du vil uden tvivl vokse både fagligt og personligt gennem opholdet."

Astrid Wiborg Jensen er Praktikkoordinator i Global Contact, som hører under Mellemfolkeligt Samvirke.


“Drømmer du om et semester på et engelsktalende universitet i udlandet? KILROY hjælper dig med at gøre drømmen til virkelighed ved at guide dig gennem ansøgningsprocessen trin for trin. Vi har et ubegrænset antal pladser på over 50 spændende universiteter i USA, Australien, England, Canada, New Zealand og Asien.

Adgangskravene på hovedparten af vores universiteter er et gennemsnit på 7, men vi kan hjælpe dig afsted, uanset hvilket gennemsnit du har. SU-styrelsen giver gode støtte- og lånemuligheder, og vi vejleder gerne om priser, budgetter og finansieringsmuligheder.

Du kan ansøge løbende, men vi anbefaler, at du går i gang ca. et semester før du skal afsted.

Hos KILROY får du nem adgang til vores studievejledere, som alle selv har læst i udlandet. Vi er tilgængelige på telefon og mail hver dag, og du har mulighed for at booke et personligt møde med en vejleder – eller du kan endda komme direkte ind fra gaden. Du får tilknyttet en personlig vejleder, som hjælper dig gennem ansøgningsprocessen fra start til slut."

Lena K. Hansen er Studievejleder hos KILROY DANMARK.


EDU

"Overvejer du et studieophold, men er det uoverskueligt at klare alting selv? Så lad EDU hjælpe dig. EDU er en privat organisation, som har eksisteret siden 1999, og hjulpet over 6.000 studerende til udlandet. Vi repræsenterer 55 anerkendte universiteter i hele verden, og vi hjælper også med at skræddersy dit praktikophold.

Hos EDU har alle medarbejdere været på udlandsophold og kan derfor på bedste vis hjælpe dig til udlandet. Vi vejleder dig igennem hele processen og har kontakten til din kommende studiedestination, så du er i trygge hænder. Vores hjælp er gratis.


EDU har partneruniversiteter i USA, Canada, Australien, New Zealand, Asien, England og Holland. Universiteterne er håndplukket efter krav om højt fagligt niveau, et spændende studiemiljø og en attraktiv destination.

Vi anbefaler at du søger 6-8 måneder før studiestart, men kan godt hjælpe dig af sted med kort varsel.”

Michael Jerking er Marketing Manager hos EDU.

Har du brug for mere information? Så tag kig forbi vores Udlandsstudier, hvor du finder en masse information om udveksling. Du kan også finde en masse kurser eller hele uddannelser i udlandet.

Er du ikke på en videregående uddannelse endnu, eller har du bare lyst til at tage afsted uden om studiet? Så tjek vores sider om SprogrejserHøjskoleophold i udlandet og High School ophold i udlandet.


Annoncer