Hvilken udvekslingsmulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Hvilken udvekslingsmulighed er den rigtige for dig? | Læs mere her

Mulighederne er mange, hvis du drømmer om at komme på udveksling, mens du går på en videregående uddannelse.

Ofte har din skole forskellige samarbejdsaftaler med skoler i udlandet, men hvad gør du, hvis du ønsker at komme et helt andet sted hen? Eller ikke kan komme afsted med skolen? Læs med her, hvor vi har spurgt tre forskellige virksomheder, der arbejder med at sende studerende ud i verden.


Er du klar til dit livs eventyr?

En udveksling eller praktik i udlandet, kan være med til at styrke dine interkulturelle kompetencer og give en masse nye internationale relationer.

Men hvad kan du se frem til med et udvekslingsophold, hvad er mulighederne og hvordan bliver du hjulpet gennem processen?

Det forsøger Kulturstuder, Global Contact og EDU at give dig et indblik i her.


“Hvis du drømmer om at læse et SU-støttet semester (30 ECTS) som en del af din bachelor i Argentina, Ghana, Indien, Nicaragua eller Vietnam, kan man let arrangere det med Kulturstudier. Det er enkelt at få vores kurser godkendt på dit danske universitet fordi:
1) Det akademiske niveau er højt
2) Vi hjælper med optagelse på vores samarbejdsuniversiteter
3) Vi vejleder om godkendelsesproces på det danske universitet samt SU’s udlandsstipendium. Derudover tilbyder Kulturstudier logi i studieperioden samt morgenmad og frokost på hverdage (undtagen i Argentina).

Indholdsmæssigt spænder vores kurser bredt inden for det samfundsvidenskabelige felt. Således kan man læse alt fra CSR-kurser til freds-, udviklings- og miljøstudier. Alle vores kursustilbud tager udgangspunkt i den lokale kultur man befinder sig i, hvorved teori og praksis forenes i langt højere grad end på universitet i Danmark. Desuden arrangeres der som en del af undervisningen studieture og kortere feltarbejder.

Vedrørende tilmeldingsfrister kører vi efter først-til-mølle-princippet. Dog anbefaler vi, at du via vores hjemmeside tilmelder dig senest 3-4 måneder før studiestart. Studiestart for forårssemesteret er ca. 1. februar, mens efterårssemesteret er ca. 1. september.

Vores eneste adgangskrav er en bestået studentereksamen. Dette betyder, at man også kan læse vores kurser uden at være indmeldt på en universitetsuddannelse. I dette tilfælde er det dog ikke muligt at få SU-støtte."

Sarah Brejnod er koordinator i Kulturstudiers danske afdeling


✈️ Tag på praktik i udlandet med Global Contact

Max Mailund, Global Contact - Mellemfolkeligt Samvirke

Max Mailund

Praktikkoordinator i Global Contact, som hører under Mellemfolkeligt Samvirke.

I Mellemfolkeligt Samvirke samarbejder vi med partnere over hele verden, som modtager praktikanter gennem vores projekt Global Contact.

Når du tager et praktikophold i udlandet, får du ikke bare nye perspektiver på dit fag, men også på verden og dig selv. Vores mission er at sørge for, at du kommer hjem med en øget forståelse for en ny kultur, med nye venskaber og relationer, og med en øget interesse i internationale forhold.

Et ophold gennem Global Contact kræver åbenhed, nysgerrighed og selvstændighed, for du vil helt sikkert komme på dybt vand og opleve situationer, du ikke ville herhjemme – til gengæld vil du uden tvivl også vokse både fagligt og personligt gennem opholdet."


EDU

"Overvejer du et studieophold, men er det uoverskueligt at klare alting selv? Så lad EDU hjælpe dig. EDU er en privat organisation, som har eksisteret siden 1999, og hjulpet over 6.000 studerende til udlandet. Vi repræsenterer 55 anerkendte universiteter i hele verden, og vi hjælper også med at skræddersy dit praktikophold.

Hos EDU har alle medarbejdere været på udlandsophold og kan derfor på bedste vis hjælpe dig til udlandet. Vi vejleder dig igennem hele processen og har kontakten til din kommende studiedestination, så du er i trygge hænder. Vores hjælp er gratis.


EDU har partneruniversiteter i USA, Canada, Australien, New Zealand, Asien, England og Holland. Universiteterne er håndplukket efter krav om højt fagligt niveau, et spændende studiemiljø og en attraktiv destination.

Vi anbefaler at du søger 6-8 måneder før studiestart, men kan godt hjælpe dig af sted med kort varsel.”

Michael Jerking er Marketing Manager hos EDU.

Har du brug for mere information? Så tag kig forbi vores Udlandsstudier, hvor du finder en masse information om udveksling. Du kan også finde en masse kurser eller hele uddannelser i udlandet.

Er du ikke på en videregående uddannelse endnu, eller har du bare lyst til at tage afsted uden om studiet? Så tjek vores sider om SprogrejserHøjskoleophold i udlandet og High School ophold i udlandet.


Annoncer