Hvilken udvekslingsmulighed er den rigtige for dig? | Læs mere her
14 feb 2023

Hvilken udvekslingsmulighed er den rigtige for dig?

Mulighederne er mange, hvis du ønsker at komme på udveksling, imens du går på videregående uddannelse. Ofte har din skole en del forskellige samarbejdsaftaler med skoler i udlandet, men hvad gør du, hvis du ønsker at komme et helt andet sted hen? Eller ikke kan komme afsted med skolen? Læs med her, hvor vi har spurgt fire forskellige virksomheder, der arbejder med at sende studerende ud i verden.

Er du klar til dit livs eventyr? En udveksling eller praktik i udlandet, kan være med til at styrke dine interkulturelle kompetencer og give en masse nye internationale relationer. Men hvordan er det nu lige med alle de papirer der skal sendes ind, og hvornår skal man egentlig gå i gang? Vi har spurgt Kulturstudier, Global Contact, Kilroy Denmark og EDU, hvad du skal overveje før du tager afsted, og hvilke datoer du skal være opmærksom på, hvis du går og overvejer at tage til udlandet.


“Hvis du drømmer om at læse et SU-støttet semester (30 ECTS) som en del af din bachelor i Argentina, Ghana, Indien, Nicaragua eller Vietnam, kan man let arrangere det med Kulturstudier. Det er enkelt at få vores kurser godkendt på dit danske universitet fordi:
1) Det akademiske niveau er højt
2) Vi hjælper med optagelse på vores samarbejdsuniversiteter
3) Vi vejleder om godkendelsesproces på det danske universitet samt SU’s udlandsstipendium. Derudover tilbyder Kulturstudier logi i studieperioden samt morgenmad og frokost på hverdage (undtagen i Argentina).

Indholdsmæssigt spænder vores kurser bredt inden for det samfundsvidenskabelige felt. Således kan man læse alt fra CSR-kurser til freds-, udviklings- og miljøstudier. Alle vores kursustilbud tager udgangspunkt i den lokale kultur man befinder sig i, hvorved teori og praksis forenes i langt højere grad end på universitet i Danmark. Desuden arrangeres der som en del af undervisningen studieture og kortere feltarbejder.

Vedrørende tilmeldingsfrister kører vi efter først-til-mølle-princippet. Dog anbefaler vi, at du via vores hjemmeside tilmelder dig senest 3-4 måneder før studiestart. Studiestart for forårssemesteret er ca. 1. februar, mens efterårssemesteret er ca. 1. september.

Vores eneste adgangskrav er en bestået studentereksamen. Dette betyder, at man også kan læse vores kurser uden at være indmeldt på en universitetsuddannelse. I dette tilfælde er det dog ikke muligt at få SU-støtte."

Sarah Brejnod er koordinator i Kulturstudiers danske afdeling

GlobalContact

“I Mellemfolkeligt Samvirke samarbejder vi med en lang række studier og arrangerer praktikophold i forskellige udviklingslande, bl.a. i Tanzania, Kenya, Sri Lanka og Nepal.

Når du tager et praktikophold i udlandet, styrker du dine interkulturelle kompetencer, samtidig med, at du får nye perspektiver på dit fag. Arbejdsgangene er helt anderledes, og du vil arbejde et sted, hvor der er langt færre ressourcer til rådighed, end du er vant til. Det kræver en åben indstilling og nysgerrighed overfor den kultur, du er landet i samt i de arbejdsmetoder de bruger, men det lærer dig at stå på egne ben, være selvstændig og tage initiativ. Du vil se og opleve ting, man ikke ville herhjemme, og du vil uden tvivl vokse både fagligt og personligt gennem opholdet."

Astrid Wiborg Jensen er Praktikkoordinator i Global Contact, som hører under Mellemfolkeligt Samvirke.

“Drømmer du om et semester på et engelsktalende universitet i udlandet? KILROY hjælper dig med at gøre drømmen til virkelighed ved at guide dig gennem ansøgningsprocessen trin for trin. Vi har et ubegrænset antal pladser på over 50 spændende universiteter i USA, Australien, England, Canada, New Zealand og Asien.

Adgangskravene på hovedparten af vores universiteter er et gennemsnit på 7, men vi kan hjælpe dig afsted, uanset hvilket gennemsnit du har. SU-styrelsen giver gode støtte- og lånemuligheder, og vi vejleder gerne om priser, budgetter og finansieringsmuligheder.

Du kan ansøge løbende, men vi anbefaler, at du går i gang ca. et semester før du skal afsted.

Hos KILROY får du nem adgang til vores studievejledere, som alle selv har læst i udlandet. Vi er tilgængelige på telefon og mail hver dag, og du har mulighed for at booke et personligt møde med en vejleder – eller du kan endda komme direkte ind fra gaden. Du får tilknyttet en personlig vejleder, som hjælper dig gennem ansøgningsprocessen fra start til slut."

Lena K. Hansen er Studievejleder hos KILROY DANMARK.

EDU

"Overvejer du et studieophold, men er det uoverskueligt at klare alting selv? Så lad EDU hjælpe dig. EDU er en privat organisation, som har eksisteret siden 1999, og hjulpet over 6.000 studerende til udlandet. Vi repræsenterer 55 anerkendte universiteter i hele verden, og vi hjælper også med at skræddersy dit praktikophold.

Hos EDU har alle medarbejdere været på udlandsophold og kan derfor på bedste vis hjælpe dig til udlandet. Vi vejleder dig igennem hele processen og har kontakten til din kommende studiedestination, så du er i trygge hænder. Vores hjælp er gratis.


EDU har partneruniversiteter i USA, Canada, Australien, New Zealand, Asien, England og Holland. Universiteterne er håndplukket efter krav om højt fagligt niveau, et spændende studiemiljø og en attraktiv destination.

Vi anbefaler at du søger 6-8 måneder før studiestart, men kan godt hjælpe dig af sted med kort varsel.”

Michael Jerking er Marketing Manager hos EDU.

Har du brug for mere information? Så tag kig forbi vores Udlandsstudier, hvor du finder en masse information om udveksling. Du kan også finde en masse kurser eller hele uddannelser i udlandet.

Er du ikke på en videregående uddannelse endnu, eller har du bare lyst til at tage afsted uden om studiet? Så tjek vores sider om SprogrejserHøjskoleophold i udlandet og High School ophold i udlandet.

Senest opdateret: 14 feb 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-10-2022

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 25-05-2022

Erasmus Plus udveksling - Åbn døre til din fremtid

Drømmer du om at opleve en anden kultur, styrke dine sprogkompetencer og møde nye mennesker? Vil du have international erfaring på dit CV, der stiller dig stærkere på fremtidens arbejdsmarked? Erasmus Plus bringer dit udlandseventyr et skridt nærmere.

Læs mere
Sidst opdateret 24-05-2022

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS. Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Din guide til TOEFL-testen

Har du brug for en TOEFL test for at komme igennem nåleøjet til din drømmeuddannelse i udlandet? Her guider vi dig igennem processen fra tilmelding til du står med dine TOEFL testresultater.

Læs mere
Sidst opdateret 13-03-2023

Hvad er GMAT - trin for trin vejledning til testen

Står GMAT imellem dig og din drømmeuddannelse? Her får du svar på, hvad GMAT er samt en vejledning til, hvordan du kommer godt igennem processen.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan gør du din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration gennem disse 10 ideer.

Læs mere
Sidst opdateret 13-02-2023

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier, scholarships og legater. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

5 fordele ved at studere i udlandet

Om du rejser for et semester eller vælger at læse hele dit studie uden for Danmarks grænser, så vil du få oplevelser, indsigt i dig selv og en faglig kunnen, der vil gavne dig professionelt som privat. Læs med her, hvor vi giver dig de 5 største fordele ved at rejse ud i verden. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-10-2022

7 gode sprogtips

Det at rejse ud i verden på et udvekslingsophold er en fantastisk investering i dit liv og i din fremtidige karriere. Du lærer en ny kultur at kende, du møder en masse nye mennesker, og du lærer at begå dig på et nyt sprog. Få 7 gode sprogtips til dit udvekslingsophold lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Norge: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i verdens bedste land at bo i? Så tag din uddannelse i Norge! Vi har samlet alt du skal vide om ansøgning, bolig og det norske uddannelsessystem her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Tyskland: Den komplette guide

Som studerende i Tyskland kan du opleve en masse kultur og historie samtidig med, at du kan læse på et af verdens bedste universiteter. Mæsk dig i sauerkraut, pølser og god tysk øl! Find din næste uddannelse i Tyskland. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Italien: Alt du skal vide

Over 30000 internationale studerende vælger at studere i Italien, og det er der en grund til! Italien er et fantastisk land, der er rig på forskellige kulturer. Det er hjemsted for noget af den flotteste arkitektur i verdenen, samtidig er det støvleformede land hjemsted for nogen af verdens ældste universiteter. Der er noget for enhver smag i Italien, så om du er til sne i alperne eller sol i syden, så er Italien noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-09-2020

Studér i Frankrig - Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i kunstens, madens og kulturens land? Eller måske vigtigst af alt, drømmer du så om at studere i landet, hvis hovedstad bliver omtalt som byernes by? Så er Frankrig den helt rigtige destination at tage sin uddannelse i! 

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2021

Bedste universiteter i Australien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Australien? Vi har samlet top 10 universiteter i Australien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Australien der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Californien

Har du altid drømt om at studere i Californien? Kunne du tænke dig at opleve Californiens storslåede natur, komme med bag om kulissen i filmbyen Hollywood, og blive en aktiv del af et ægte amerikansk studiemiljø? Lyder dette som dog? Så bør du vælge at studere i Californien!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød landsholdsspilleren Rikke Sevecke

Rikke Sevecke har spillet i den måske bedste klub indenfor kvindefodbold i Danmark, nemlig Brøndby IF, hun har spillet fodbold i to af de største kvinde-ligaer i verden, nemlig Premier League og Ligue 1 og så har hun spillet college fodbold i USA.  Rikke Sevecke er en ud af mange atleter, der brugte et college ophold i USA som springbræt til sin karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2022

Guide: Sådan søger du om SU til dine studier i udlandet

Her er alt, hvad du skal vide om at søge om SU til dine masterstudier i udlandet. Få info direkte fra en studerende, der selv har været processen igennem. Emilie Schmücker, der nu studerer på César Ritz Colleges i Schweiz, guider dig i artiklen her.

Læs mere