Vis studentum.dk som: Mobile

HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Overvejer du at tage HF enkeltfag som fjernundervisning fra udlandet?

Drømmer du om at rejse i dit sabbatår, men mangler du også et fag eller to for at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så er det måske noget for dig at slå to fluer med et smæk og tage HF- enkeltfag som fjernstudie samtidig med, at du rejser.

Inden du kaster dig ud i netop den kombination er der flere ting, du skal overveje. Som fjernstuderende er der nemlig mange deadlines du skal holde for fortsat at være studieaktiv. Men med den rette indstilling og forberedelse kan du imidlertid sagtens koble de to og få det allerbedste fra to verdener.

8 råd til dig, der vil tage HF-enkeltfag, mens du rejser

Vi har talt med Ian, som tog HF enkeltfag som fjernundervisning, mens han boede i Singapore. Her giver han otte gode rejseråd og studietips til, hvordan du får det optimale udbytte af dine HF enkeltfag uden, at det går ud over din rejseoplevelse. Læs med og bliv inspireret.

1. Vær realistisk når du vælger dine fag!

Er jeg stærk i dette område eller har jeg behov for stor sparring og hjælp? Mange kursusudbydere tilbyder lektiecaféer, hvor du kan møde op og få den nødvendige sparring, men dette tilbud er ikke aktuelt når du sidder i Singapore eller et andet sted ude i verden.

2. Bland dine fag

Vælg forskellige faggrupper så du skal lave varieret arbejde. Personligt nød jeg, at jeg skulle tænke anderledes for hvert fag, jeg engagerede mig i. Det var faktisk motiverende.

3. Planlæg dine afleveringer ud fra din rejseplan

Vær realistisk når du planlægger dine afleveringer. Hvis du kan, så se på din rejseplan for at sikre dig, at du har den fornødne tid til rådighed samt, at du ikke bliver for stresset, og det således ødelægger din tur.

4. Kontakt din lærer i god tid

Skriv til dine lærer/underviser så tidligt som muligt og forklar din situation. På den måde kan I forventningsafstemme og aftale eventuelle Skypemøder, eller hvordan du ellers foretrækker din feedback.

5. Vær opmærksom på eksamensdatoer

Det er ikke altid at eksamensdatoerne er offentliggjort, men udbyderne og underviserne har ofte en god idé om hvornår eksamen kommer til at ligge. Det kan have stor indflydelse på, hvornår du skal rejse hjem igen for at være klar, og flybilletter kan være dyre at ændre.

6. Afstem dine forventninger med en eventuel rejsekammerat

Det er vigtigt at der er forståelse for, at du har deadlines som SKAL overholdes, og at der derfor vil være dage, hvor du må tage en tørn for at gennemgå dit pensum og lave den aflevering.

7. Få støtte af dit netværk

Sørg for at du har støtte fra familie, venner og eventuelt kæreste inden du begynder på HF enkeltfag som fjernundervisning. Fagene skal du nok klare, men der kan opstå en masse uventede situationer, når du rejser, og det kan være godt at have nogen i den anden ende af telefonen, som kan støtte og sende materialer, som du eventuelt mangler i dit studie.

8. Nyd turen og nyd fagene!

Det vigtigste råd er at nyde turen og nyd fagene. Hvis du finder en glæde ved at færdiggøre en aflevering og læse feedbacken, så bliver turen automatisk bedre, end hvis du stresser over studiet. Find balancen og hold fast i den plan du har lagt i starten af turen, både rejseplanen og afleveringsplanen.

FAQ: HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Vi får ofte spørgsmål fra brugere, der overvejer at gøre som Ian og kombinere en udlandsrejse med at tage HF enkeltfag som fjernundervisning. Her får du svar på de tre oftest stillede spørgsmål fra brugerne.

Kan du få SU til HF enkeltfag, når man rejser samtidig?

For at få SU skal du opfylde de generelle betingelser for at få SU til fjernundervisning. Det betyder blandt andet, at du:

  • Sammenlagt skal have 23 SU-timer om ugen (17 SU-timer, hvis du har hjemmeboende børn under 7 år)
  • Ikke tidligere må have gennemført en gymnasial uddannelse eller været tilmeldt de samme HF enkeltfag
  • Skal være studieaktiv; det vil sige, at du skal overholde deadlines i din studieplan og gå op til eksamen 

Inden du rejser ud, er det altid en god idé, at du taler med SU-vejledningen på dit HF- og VUC center, så du er sikker på, at du overholder alle regler og betingelser, og dermed minimerer risikoen for at skulle betale SU tilbage.

Læs mere om beregning af SU timetal ved HF enkeltfag som fjernundervisning og de generelle regler i SU-guiden

Har du allerede afsluttet en gymnasial uddannelse, er det ikke muligt at få SU til HF enkeltfag.

Disse fag kan du tage som fjernundervisning i udlandet?

Som udgangspunkt kan du tage alle de HF enkeltfag som fjernundervisning, som det enkelte HF- og VUC center udbyder. Du skal dog være opmærksom på, at visse fag har obligatoriske laboratoriedage midt i forløbet. Det drejer sig om naturfaglige fag som fysik, kemi og biologi.

Ønsker du at følge et eller flere af disse fag, skal du derfor være forberedt på, at du skal være i Danmark til laboratoriedagene. På de fleste HF- og VUC centre er det også et krav, at møder op personligt til en mundtlig eksamen. Nogle steder kan der dog være mulighed for at gå op til mundtlig eksamen via Skype.

Det skal du særligt være opmærksom på, når man følger HF enkeltfag fra udlandet

Følger du de otte ovenstående gode rejseråd og studietips fra Ian, er du godt på vej i forhold til at få succes med at kombinere HF enkeltfag som fjernundervisning og et udlandsophold.

Særligt hvis du skal følge flere fag og ønsker at modtage SU, er det vigtigt, at du planlægger forløbet og gør op med dig selv, at du dels har de rigtige rammer og motivationen. Det betyder, at du blandt andet skal være opmærksom på, at du skal have en god internetforbindelse og stabiliteten til at følge dine studieplaner.

Læs mere om HF Fjernundervisning

Senest opdateret: 04 okt 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2016

3 tips til din legatsøgning - sådan får du legatet

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2017

Eksperternes tips: Sådan håndterer du eksamensangst

Eksamensangst kommer i mange afskygninger. Nogle gange går klappen ned, mens det andre gange handler om for høje ambitioner. Få her en række redskaber til, hvordan du bedst kommer angsten til livs. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2017

Sådan håndterer du din stress

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. Her giver studentum.dk dig fem gode råd til, hvordan du bedst håndterer det, så det ikke udvikler sig til stress. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2016

Fra gymnasiet til universitetet med succes

Studiestart nærmer sig, og sommerfuglene flagrer rundt i maven. Det samme gør spørgsmålene og tankerne om, hvordan studielivet adskiller sig fra gymnasietiden. Læs med og få fire gode råd til at tage springet fra at være elev på en ungdomsuddannelse til studerende på en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 01-11-2018

TOEFL-guide

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

Overvejer du frivilligt arbejde i udlandet? Få 5 bud her

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-01-2018

5 tips til eksamensforberedelse med succes

Det er tiden for eksamen, og studerende over hele landet skal nu til at vise, hvad de har lært i det forgangne semester. Derfor giver vi dig her 5 gode råd til din eksamensforberedelse,  så du kan gøre dit allerbedste. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS - International English Language Testing System

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2018

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Sidst opdateret 24-10-2018

TOEFL - Test of English as a Foreign Language

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Følg en sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2017

Guide til den gode eksamen

Eksamen! Det er det ord, der kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på de fleste. Helt forståeligt, men læs med her, hvor du her en guide til, hvordan du kan gå til eksamen med succes.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre at tage i praktik i Berlin. Som en del af hendes uddannelse i virksomhedskommunikation, har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her giver hun tre gode råd til dig, der overvejer et praktikophold i Berlin.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv