Vis studentum.dk som: Mobile

HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Drømmer du om at rejse i dit sabbatår, men mangler du også et fag eller to for at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så er det måske noget for dig at slå to fluer med et smæk og tage HF- enkeltfag som fjernstudie samtidig med, at du rejser.

Inden du kaster dig ud i netop den kombination er der flere ting, du skal overveje. Som fjernstuderende er der nemlig mange deadlines du skal holde for fortsat at være studieaktiv. Men med den rette indstilling og forberedelse kan du imidlertid sagtens koble de to og få det allerbedste fra to verdener.

8 råd til dig, der vil tage HF-enkeltfag, mens du rejser

Vi har talt med Ian, som tog HF enkeltfag som fjernundervisning, mens han boede i Singapore. Her giver han otte gode rejseråd og studietips til, hvordan du får det optimale udbytte af dine HF enkeltfag uden, at det går ud over din rejseoplevelse. Læs med og bliv inspireret.

1. Vær realistisk når du vælger dine fag!

Er jeg stærk i dette område eller har jeg behov for stor sparring og hjælp? Mange kursusudbydere tilbyder lektiecaféer, hvor du kan møde op og få den nødvendige sparring, men dette tilbud er ikke aktuelt når du sidder i Singapore eller et andet sted ude i verden.

2. Bland dine fag

Vælg forskellige faggrupper så du skal lave varieret arbejde. Personligt nød jeg, at jeg skulle tænke anderledes for hvert fag, jeg engagerede mig i. Det var faktisk motiverende.

3. Planlæg dine afleveringer ud fra din rejseplan

Vær realistisk når du planlægger dine afleveringer. Hvis du kan, så se på din rejseplan for at sikre dig, at du har den fornødne tid til rådighed samt, at du ikke bliver for stresset, og det således ødelægger din tur.

4. Kontakt din lærer i god tid

Skriv til dine lærer/underviser så tidligt som muligt og forklar din situation. På den måde kan I forventningsafstemme og aftale eventuelle Skypemøder, eller hvordan du ellers foretrækker din feedback.

5. Vær opmærksom på eksamensdatoer

Det er ikke altid at eksamensdatoerne er offentliggjort, men udbyderne og underviserne har ofte en god idé om hvornår eksamen kommer til at ligge. Det kan have stor indflydelse på, hvornår du skal rejse hjem igen for at være klar, og flybilletter kan være dyre at ændre.

6. Afstem dine forventninger med en eventuel rejsekammerat

Det er vigtigt at der er forståelse for, at du har deadlines som SKAL overholdes, og at der derfor vil være dage, hvor du må tage en tørn for at gennemgå dit pensum og lave den aflevering.

7. Få støtte af dit netværk

Sørg for at du har støtte fra familie, venner og eventuelt kæreste inden du begynder på HF enkeltfag som fjernundervisning. Fagene skal du nok klare, men der kan opstå en masse uventede situationer, når du rejser, og det kan være godt at have nogen i den anden ende af telefonen, som kan støtte og sende materialer, som du eventuelt mangler i dit studie.

8. Nyd turen og nyd fagene!

Det vigtigste råd er at nyde turen og nyd fagene. Hvis du finder en glæde ved at færdiggøre en aflevering og læse feedbacken, så bliver turen automatisk bedre, end hvis du stresser over studiet. Find balancen og hold fast i den plan du har lagt i starten af turen, både rejseplanen og afleveringsplanen.

FAQ: HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Vi får ofte spørgsmål fra brugere, der overvejer at gøre som Ian og kombinere en udlandsrejse med at tage HF enkeltfag som fjernundervisning. Her får du svar på de tre oftest stillede spørgsmål fra brugerne.

Kan du få SU til HF enkeltfag, når man rejser samtidig?

For at få SU skal du opfylde de generelle betingelser for at få SU til fjernundervisning. Det betyder blandt andet, at du:

  • Sammenlagt skal have 23 SU-timer om ugen (17 SU-timer, hvis du har hjemmeboende børn under 7 år)
  • Ikke tidligere må have gennemført en gymnasial uddannelse eller været tilmeldt de samme HF enkeltfag
  • Skal være studieaktiv; det vil sige, at du skal overholde deadlines i din studieplan og gå op til eksamen 

Inden du rejser ud, er det altid en god idé, at du taler med SU-vejledningen på dit HF- og VUC center, så du er sikker på, at du overholder alle regler og betingelser, og dermed minimerer risikoen for at skulle betale SU tilbage.

Læs mere om beregning af SU timetal ved HF enkeltfag som fjernundervisning og de generelle regler i SU-guiden

Har du allerede afsluttet en gymnasial uddannelse, er det ikke muligt at få SU til HF enkeltfag.

Disse fag kan du tage som fjernundervisning i udlandet?

Som udgangspunkt kan du tage alle de HF enkeltfag som fjernundervisning, som det enkelte HF- og VUC center udbyder. Du skal dog være opmærksom på, at visse fag har obligatoriske laboratoriedage midt i forløbet. Det drejer sig om naturfaglige fag som fysik, kemi og biologi.

Ønsker du at følge et eller flere af disse fag, skal du derfor være forberedt på, at du skal være i Danmark til laboratoriedagene. På de fleste HF- og VUC centre er det også et krav, at møder op personligt til en mundtlig eksamen. Nogle steder kan der dog være mulighed for at gå op til mundtlig eksamen via Skype.

Det skal du særligt være opmærksom på, når man følger HF enkeltfag fra udlandet

Følger du de otte ovenstående gode rejseråd og studietips fra Ian, er du godt på vej i forhold til at få succes med at kombinere HF enkeltfag som fjernundervisning og et udlandsophold.

Særligt hvis du skal følge flere fag og ønsker at modtage SU, er det vigtigt, at du planlægger forløbet og gør op med dig selv, at du dels har de rigtige rammer og motivationen. Det betyder, at du blandt andet skal være opmærksom på, at du skal have en god internetforbindelse og stabiliteten til at følge dine studieplaner.

Læs mere om HF Fjernundervisning

Senest opdateret: 08 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-10-2019

Den ultimative guide til TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Find den rigtige engelsktest

Sprogtesten er en nødvendighed for dig, der gerne vil læse på universitetet eller gøre karriere i udlandet. Tag derfor et kig på vores infografik og se, hvilken én af testene, der opfylder dine behov. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2020

Studér i Norge: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i verdens bedste land at bo i? Så tag din uddannelse i Norge! Vi har samlet alt du skal vide om ansøgning, bolig og det norske uddannelsessystem her. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

Studér i Australien: Alt du skal vide

Pulserende storbyer, sol og strand, gæstfri befolkning, betagende natur og anerkendte universiteter. Australien er en af de mest populære destinationer for udlandsstudier, og det er der mange gode grunde til! Klimaet og australiernes afslappede holdning får mange internationale studerende til at blive længere end planlagt. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Guide: Sådan bruger du Harvard-kildehenvisning

Kildehenvisninger er for akademiske opgaver, hvad snørrebånd er for sko: De binder det hele sammen. Brug vores guide til Harvard og få styr på din litteratur.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2016

Tjekliste til et godt udlandsophold

Når du skal på udveksling er der mange ting du skal have styr på inden afrejse. Hvordan er det nu lige med pas, adresseændring, flybilletter, forsikringer og alt det der? Her får du en hurtig tjekliste over alt, du skal huske. Følg den og få en god start på dit udlandsophold.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Bliv sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Din guide til TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

Vil du gerne tage et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet? Så er du igang med at lave en god investering i din fremtid! Udlandsstudier giver nemlig dig bedre sprogkundskaber, kulturforståelse og erfaring til dit CV, der kan åbne døre for dig i fremtiden - uanset om du gerne vil arbejde i udlandet eller i Danmark.  Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ve ...
Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

Studér i USA: Alt du skal vide

NYC, San Diego, Chicago, LA, Boston, Portland eller San Francisco? Mulighederne for at studere i USA er næsten uendelige - lige meget om du elsker ski eller surf, så kan du finde en by og et uni, der passer til dig i USA. Tag et semester, et år eller hele din uddannelse i USA og tilegn dig nye kompetencer, erfaringer og få minder for livet!  

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2020

Studér i Kina: Alt du skal vide

sgh Sprog Putonghua/Mandarin  Hovedstad Beijing Valuta Renminbi (CNY)  Befolkning 1,39 mia.

Læs mere
Sidst opdateret 13-06-2019

4 funktioner i Excel som alle studerende vil elske

Excel er et fantastisk program, med nogle få smarte og simple funktioner, så kan du faktisk få rigtig meget ud af programmet uden at bruge lang tid på at sætte dig ind i det.

Læs mere