Vis studentum.dk som: Mobile

HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Overvejer du at tage HF enkeltfag som fjernundervisning fra udlandet?

Drømmer du om at rejse i dit sabbatår, men mangler du også et fag eller to for at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så er det måske noget for dig at slå to fluer med et smæk og tage HF- enkeltfag som fjernstudie samtidig med, at du rejser.

Inden du kaster dig ud i netop den kombination er der flere ting, du skal overveje. Som fjernstuderende er der nemlig mange deadlines du skal holde for fortsat at være studieaktiv. Men med den rette indstilling og forberedelse kan du imidlertid sagtens koble de to og få det allerbedste fra to verdener.

8 råd til dig, der vil tage HF-enkeltfag, mens du rejser

Vi har talt med Ian, som tog HF enkeltfag som fjernundervisning, mens han boede i Singapore. Her giver han otte gode rejseråd og studietips til, hvordan du får det optimale udbytte af dine HF enkeltfag uden, at det går ud over din rejseoplevelse. Læs med og bliv inspireret.

1. Vær realistisk når du vælger dine fag!

Er jeg stærk i dette område eller har jeg behov for stor sparring og hjælp? Mange kursusudbydere tilbyder lektiecaféer, hvor du kan møde op og få den nødvendige sparring, men dette tilbud er ikke aktuelt når du sidder i Singapore eller et andet sted ude i verden.

2. Bland dine fag

Vælg forskellige faggrupper så du skal lave varieret arbejde. Personligt nød jeg, at jeg skulle tænke anderledes for hvert fag, jeg engagerede mig i. Det var faktisk motiverende.

3. Planlæg dine afleveringer ud fra din rejseplan

Vær realistisk når du planlægger dine afleveringer. Hvis du kan, så se på din rejseplan for at sikre dig, at du har den fornødne tid til rådighed samt, at du ikke bliver for stresset, og det således ødelægger din tur.

4. Kontakt din lærer i god tid

Skriv til dine lærer/underviser så tidligt som muligt og forklar din situation. På den måde kan I forventningsafstemme og aftale eventuelle Skypemøder, eller hvordan du ellers foretrækker din feedback.

5. Vær opmærksom på eksamensdatoer

Det er ikke altid at eksamensdatoerne er offentliggjort, men udbyderne og underviserne har ofte en god idé om hvornår eksamen kommer til at ligge. Det kan have stor indflydelse på, hvornår du skal rejse hjem igen for at være klar, og flybilletter kan være dyre at ændre.

6. Afstem dine forventninger med en eventuel rejsekammerat

Det er vigtigt at der er forståelse for, at du har deadlines som SKAL overholdes, og at der derfor vil være dage, hvor du må tage en tørn for at gennemgå dit pensum og lave den aflevering.

7. Få støtte af dit netværk

Sørg for at du har støtte fra familie, venner og eventuelt kæreste inden du begynder på HF enkeltfag som fjernundervisning. Fagene skal du nok klare, men der kan opstå en masse uventede situationer, når du rejser, og det kan være godt at have nogen i den anden ende af telefonen, som kan støtte og sende materialer, som du eventuelt mangler i dit studie.

8. Nyd turen og nyd fagene!

Det vigtigste råd er at nyde turen og nyd fagene. Hvis du finder en glæde ved at færdiggøre en aflevering og læse feedbacken, så bliver turen automatisk bedre, end hvis du stresser over studiet. Find balancen og hold fast i den plan du har lagt i starten af turen, både rejseplanen og afleveringsplanen.

FAQ: HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Vi får ofte spørgsmål fra brugere, der overvejer at gøre som Ian og kombinere en udlandsrejse med at tage HF enkeltfag som fjernundervisning. Her får du svar på de tre oftest stillede spørgsmål fra brugerne.

Kan du få SU til HF enkeltfag, når man rejser samtidig?

For at få SU skal du opfylde de generelle betingelser for at få SU til fjernundervisning. Det betyder blandt andet, at du:

  • Sammenlagt skal have 23 SU-timer om ugen (17 SU-timer, hvis du har hjemmeboende børn under 7 år)
  • Ikke tidligere må have gennemført en gymnasial uddannelse eller været tilmeldt de samme HF enkeltfag
  • Skal være studieaktiv; det vil sige, at du skal overholde deadlines i din studieplan og gå op til eksamen 

Inden du rejser ud, er det altid en god idé, at du taler med SU-vejledningen på dit HF- og VUC center, så du er sikker på, at du overholder alle regler og betingelser, og dermed minimerer risikoen for at skulle betale SU tilbage.

Læs mere om beregning af SU timetal ved HF enkeltfag som fjernundervisning og de generelle regler i SU-guiden

Har du allerede afsluttet en gymnasial uddannelse, er det ikke muligt at få SU til HF enkeltfag.

Disse fag kan du tage som fjernundervisning i udlandet?

Som udgangspunkt kan du tage alle de HF enkeltfag som fjernundervisning, som det enkelte HF- og VUC center udbyder. Du skal dog være opmærksom på, at visse fag har obligatoriske laboratoriedage midt i forløbet. Det drejer sig om naturfaglige fag som fysik, kemi og biologi.

Ønsker du at følge et eller flere af disse fag, skal du derfor være forberedt på, at du skal være i Danmark til laboratoriedagene. På de fleste HF- og VUC centre er det også et krav, at møder op personligt til en mundtlig eksamen. Nogle steder kan der dog være mulighed for at gå op til mundtlig eksamen via Skype.

Det skal du særligt være opmærksom på, når man følger HF enkeltfag fra udlandet

Følger du de otte ovenstående gode rejseråd og studietips fra Ian, er du godt på vej i forhold til at få succes med at kombinere HF enkeltfag som fjernundervisning og et udlandsophold.

Særligt hvis du skal følge flere fag og ønsker at modtage SU, er det vigtigt, at du planlægger forløbet og gør op med dig selv, at du dels har de rigtige rammer og motivationen. Det betyder, at du blandt andet skal være opmærksom på, at du skal have en god internetforbindelse og stabiliteten til at følge dine studieplaner.

Læs mere om HF Fjernundervisning

Senest opdateret: 04 okt 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får du en god eksamensoplevelse

Eksamen! Det er det ord, der kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på de fleste. Helt forståeligt, men læs med her, hvor du her en guide til, hvordan du kan gå til eksamen med succes.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

5 studieteknikker til eksamenslæsningen

Som gymnasieelev i 3.g begynder sommerens eksamener måske allerede nu at spøge i hovedet, for hvordan er det lige at du forbereder dig bedst, så du får hevet de bedste karakterer i land? Læs vores studieteknikker til eksamenslæsningen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2016

3 tips til din legatsøgning - sådan får du legatet

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2016

De studerendes guide til studiestart

Hvor er der de fedeste læsepladser og de billigste studiebøger? Hvem giver de bedste studierabatter? Hvordan undgår man at gå død i eksamenslæsning og pensumplaner? Hvordan får man mest ud af undervisningen og sin tid? Her samler vi ni stærke studietips fra erfarne studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 02-05-2016

Studer i Spanien

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2017

Sådan håndterer du din stress

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. Her giver studentum.dk dig fem gode råd til, hvordan du bedst håndterer det, så det ikke udvikler sig til stress. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Sådan kommer du godt fra studiestart i tre trin

Det kan være en stor omvæltning at starte uddannelse efter en dejlig og lang sommerferie. Vi giver dig her 3 tips til at komme godt fra studiestart! Pssst. Kender du tricket med rosmarin?

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 13-06-2019

4 funktioner i Excel som alle studerende vil elske

Excel er et fantastisk program, med nogle få smarte og simple funktioner, så kan du faktisk få rigtig meget ud af programmet uden at bruge lang tid på at sætte dig ind i det.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Følg en sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Smarte gadgets, programmer og apps til studielivet

Som studerende har man tit meget at se til på en gang og derfor er alt, der kan gøre studietiden lidt nemmere, guld værd. Det kan vi hos Studentum Danmark sagtens sætte os ind i, og vi har derfor lavet en liste over gadgets, programmer og apps til dig, der er studerende, der gør dit studieliv til en leg!

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre at tage i praktik i Berlin. Som en del af hendes uddannelse i virksomhedskommunikation, har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her giver hun tre gode råd til dig, der overvejer et praktikophold i Berlin.

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby