Vis studentum.dk som: Mobile

HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Overvejer du at tage HF enkeltfag som fjernundervisning fra udlandet?

Drømmer du om at rejse i dit sabbatår, men mangler du også et fag eller to for at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så er det måske noget for dig at slå to fluer med et smæk og tage HF- enkeltfag som fjernstudie samtidig med, at du rejser.

Inden du kaster dig ud i netop den kombination er der flere ting, du skal overveje. Som fjernstuderende er der nemlig mange deadlines du skal holde for fortsat at være studieaktiv. Men med den rette indstilling og forberedelse kan du imidlertid sagtens koble de to og få det allerbedste fra to verdener.

8 råd til dig, der vil tage HF-enkeltfag, mens du rejser

Vi har talt med Ian, som tog HF enkeltfag som fjernundervisning, mens han boede i Singapore. Her giver han otte gode rejseråd og studietips til, hvordan du får det optimale udbytte af dine HF enkeltfag uden, at det går ud over din rejseoplevelse. Læs med og bliv inspireret.

1. Vær realistisk når du vælger dine fag!

Er jeg stærk i dette område eller har jeg behov for stor sparring og hjælp? Mange kursusudbydere tilbyder lektiecaféer, hvor du kan møde op og få den nødvendige sparring, men dette tilbud er ikke aktuelt når du sidder i Singapore eller et andet sted ude i verden.

2. Bland dine fag

Vælg forskellige faggrupper så du skal lave varieret arbejde. Personligt nød jeg, at jeg skulle tænke anderledes for hvert fag, jeg engagerede mig i. Det var faktisk motiverende.

3. Planlæg dine afleveringer ud fra din rejseplan

Vær realistisk når du planlægger dine afleveringer. Hvis du kan, så se på din rejseplan for at sikre dig, at du har den fornødne tid til rådighed samt, at du ikke bliver for stresset, og det således ødelægger din tur.

4. Kontakt din lærer i god tid

Skriv til dine lærer/underviser så tidligt som muligt og forklar din situation. På den måde kan I forventningsafstemme og aftale eventuelle Skypemøder, eller hvordan du ellers foretrækker din feedback.

5. Vær opmærksom på eksamensdatoer

Det er ikke altid at eksamensdatoerne er offentliggjort, men udbyderne og underviserne har ofte en god idé om hvornår eksamen kommer til at ligge. Det kan have stor indflydelse på, hvornår du skal rejse hjem igen for at være klar, og flybilletter kan være dyre at ændre.

6. Afstem dine forventninger med en eventuel rejsekammerat

Det er vigtigt at der er forståelse for, at du har deadlines som SKAL overholdes, og at der derfor vil være dage, hvor du må tage en tørn for at gennemgå dit pensum og lave den aflevering.

7. Få støtte af dit netværk

Sørg for at du har støtte fra familie, venner og eventuelt kæreste inden du begynder på HF enkeltfag som fjernundervisning. Fagene skal du nok klare, men der kan opstå en masse uventede situationer, når du rejser, og det kan være godt at have nogen i den anden ende af telefonen, som kan støtte og sende materialer, som du eventuelt mangler i dit studie.

8. Nyd turen og nyd fagene!

Det vigtigste råd er at nyde turen og nyd fagene. Hvis du finder en glæde ved at færdiggøre en aflevering og læse feedbacken, så bliver turen automatisk bedre, end hvis du stresser over studiet. Find balancen og hold fast i den plan du har lagt i starten af turen, både rejseplanen og afleveringsplanen.

FAQ: HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Vi får ofte spørgsmål fra brugere, der overvejer at gøre som Ian og kombinere en udlandsrejse med at tage HF enkeltfag som fjernundervisning. Her får du svar på de tre oftest stillede spørgsmål fra brugerne.

Kan du få SU til HF enkeltfag, når man rejser samtidig?

For at få SU skal du opfylde de generelle betingelser for at få SU til fjernundervisning. Det betyder blandt andet, at du:

  • Sammenlagt skal have 23 SU-timer om ugen (17 SU-timer, hvis du har hjemmeboende børn under 7 år)
  • Ikke tidligere må have gennemført en gymnasial uddannelse eller været tilmeldt de samme HF enkeltfag
  • Skal være studieaktiv; det vil sige, at du skal overholde deadlines i din studieplan og gå op til eksamen 

Inden du rejser ud, er det altid en god idé, at du taler med SU-vejledningen på dit HF- og VUC center, så du er sikker på, at du overholder alle regler og betingelser, og dermed minimerer risikoen for at skulle betale SU tilbage.

Læs mere om beregning af SU timetal ved HF enkeltfag som fjernundervisning og de generelle regler i SU-guiden

Har du allerede afsluttet en gymnasial uddannelse, er det ikke muligt at få SU til HF enkeltfag.

Disse fag kan du tage som fjernundervisning i udlandet?

Som udgangspunkt kan du tage alle de HF enkeltfag som fjernundervisning, som det enkelte HF- og VUC center udbyder. Du skal dog være opmærksom på, at visse fag har obligatoriske laboratoriedage midt i forløbet. Det drejer sig om naturfaglige fag som fysik, kemi og biologi.

Ønsker du at følge et eller flere af disse fag, skal du derfor være forberedt på, at du skal være i Danmark til laboratoriedagene. På de fleste HF- og VUC centre er det også et krav, at møder op personligt til en mundtlig eksamen. Nogle steder kan der dog være mulighed for at gå op til mundtlig eksamen via Skype.

Det skal du særligt være opmærksom på, når man følger HF enkeltfag fra udlandet

Følger du de otte ovenstående gode rejseråd og studietips fra Ian, er du godt på vej i forhold til at få succes med at kombinere HF enkeltfag som fjernundervisning og et udlandsophold.

Særligt hvis du skal følge flere fag og ønsker at modtage SU, er det vigtigt, at du planlægger forløbet og gør op med dig selv, at du dels har de rigtige rammer og motivationen. Det betyder, at du blandt andet skal være opmærksom på, at du skal have en god internetforbindelse og stabiliteten til at følge dine studieplaner.

Læs mere om HF Fjernundervisning

Senest opdateret: 04 okt 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Guide: Sådan bruger du APA-kildehenvisning

Kildehenvisninger er for akademiske opgaver, hvad snørrebånd er for sko: De binder det hele sammen. Gør brug af vores guide til APA og få styr på dine kilder. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-05-2016

Studer i Spanien

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS - International English Language Testing System

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Smarte gadgets, programmer og apps til studielivet

Som studerende har man tit meget at se til på en gang og derfor er alt, der kan gøre studietiden lidt nemmere, guld værd. Det kan vi hos Studentum Danmark sagtens sætte os ind i, og vi har derfor lavet en liste over gadgets, programmer og apps til dig, der er studerende, der gør dit studieliv til en leg!

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2016

De studerendes guide til studiestart

Hvor er der de fedeste læsepladser og de billigste studiebøger? Hvem giver de bedste studierabatter? Hvordan undgår man at gå død i eksamenslæsning og pensumplaner? Hvordan får man mest ud af undervisningen og sin tid? Her samler vi ni stærke studietips fra erfarne studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2017

Eksperternes tips: Sådan håndterer du eksamensangst

Eksamensangst kommer i mange afskygninger. Nogle gange går klappen ned, mens det andre gange handler om for høje ambitioner. Få her en række redskaber til, hvordan du bedst kommer angsten til livs. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2017

Guide til den gode eksamen

Eksamen! Det er det ord, der kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på de fleste. Helt forståeligt, men læs med her, hvor du her en guide til, hvordan du kan gå til eksamen med succes.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

TOEFL-guide

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 13-06-2019

4 funktioner i Excel som alle studerende vil elske

Excel er et fantastisk program, med nogle få smarte og simple funktioner, så kan du faktisk få rigtig meget ud af programmet uden at bruge lang tid på at sætte dig ind i det.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2018

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv