Vis studentum.dk som: Mobile

Studie i USA


Studer din drømmeuddannelse i USA

Overvejer du at studere i USA?

At studere i udlandet er en rigtig god mulighed for at tilegne sig nye kompetencer og erfaringer. Du lærer en ny kultur og eventuelt et nyt sprog at kende og bedst af alt – du får en portion minder for livet sammen med nye venner fra alle verdenshjørner.

Nedenfor kan du finde information om, hvad det vil sige at være udenlandsk studerende i USA og blive klogere på boligforhold, visum, uddannelsessystem, forsikringer og meget mere.

Planlæg dit uddannelsesforløb i god tid

Det kan være en lang proces at blive optaget som international studerende på et universitet eller et college i USA. Der er en del papirarbejde, som skal på plads, og det kan tage lang tid. Du bør derfor begynde planlægningen af dit kommende studie i udlandet i god tid inden studiestart – helst et år før, du gerne vil rejse.

Du skal ikke miste modet, når du indser, hvor mange undersøgelser, der skal foretages samt tid og anstrengelser, det kræver for at få alt i orden. Når du først kommer af sted, er det det hele værd!

Vælg mellem USA's tre uddannelsestyper

Uddannelsesinstitutionerne i USA kan inddeles i tre forskellige typer. Der er:

  • State Universities
  • Private Universities
  • Community Colleges.

Hver uddannelsestype indeholder desuden en række skoler, såsom School of Arts eller School of Business. Læs mere om de tre typer nedenfor.

State Universities

State Universities eller Public universities drives af den amerikanske stat. State Universitites har ofte rigtig mange studerende, og omfanget af skolepenge er væsentligt lavere end på private universiteter. Internationale studerende betaler samme studieafgift som studerende fra USA.

Private Universities

Private universiteter finansieres gennem en kombination af donationer, studieafgifter, forskningsstøtte samt gennem gaver fra lokalsamfundet. Skolerne er normalt mindre og studieafgiften højere end på State Universities. Alle studerende betaler samme studieafgift uanset, om de er internationale studerende eller ikke.

Community Colleges

Community Colleges, også kaldet junior colleges eller toårige colleges, har et tæt samarbejde med secondary schools og samfundsgrupper. Community Colleges er enten private eller offentlige og tilbyder toårige uddannelser. Studieafgiften er oftest lav, og med en eksamen fra et Community College kvalificerer du dig normalt til at blive overført til en relevant bachelor-uddannelse ved det lokale State University.

Dine studiemuligheder i USA

I USA har du mulighed for at studere på tre forskellige måder:

1. Udveksling

Her vælger du at studere enkeltfag, og du studerer på skolen i et eller to semestre. Ikke alle universiteter i USA tilbyder dette. Det er derfor bedst at kontakte den pågældende skole for mere information. På enkelte universiteter søger du om optagelse på de forskellige fag, samtidig med at du søger om optagelse på skolen, men i de fleste tilfælde vælger du fag, efter du er blevet optaget på et studie.

2. Undergraduate

Som undergraduate tager du en hel uddannelse, som oftest varer tre til fire år. Efter endt uddannelse har du en uddannelses med en bachelorgrad. 

3. Postgraduate

Denne type uddannelse er målrettet dig, som allerede har en bachelorgrad. En postgraduate eller en mastergrad indebærer, at du specialiserer dig inden for et specifikt område. Det tager normalt to år at få en mastergrad.

Vær opmærksom på optagelses- og sprogkrav

Når du har besluttet dig for, hvad du vil studere, skal du undersøge, om du opfylder optagelseskrav og eventuelle sprogkrav på den pågældende uddannelse. Kravene er forskellige fra skole til skole, men oftest er det et krav, at du har en eksamen enten fra gymnasiet eller universitetet.

Nogle skoler kræver også et minimum resultat fra tests som eksempelvis:

  • SAT (Scholastic Assessment Test)
  • GMAT (Graduate Management Admission Test)
  • TOEFL (Test of English as a Second Language)
  • IELTS (International English Language Testing System).

Andre skoler accepterer internationale studerende, så længe de har opnået et vist niveau i engelsk på en videregående uddannelse.

Ansøgningsproces i USA

Når du søger en uddannelse i USA, er der helt særlige dokumenter, som skal vedlægges din ansøgning. Undersøg kravene hos det universitet i USA, hvor du gerne vil studere på.

De fleste skal dog skrive en motiveret ansøgning og sende:

  • CV
  • karakterblad
  • dokumentation af sproglige kompetencer i engelsk

Send aldrig originaler, men få din nuværende skole eller et offentligt kontor til at tage kopier til dig. Kopien skal stemples, og derfor kan du ikke selv tage kopierne.

Find din uddannelse i USA

Studieretning
Uddannelsestype
USA
Søg

Læs flere landeguides

Senest opdateret: 02 maj 2016

Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby