Studér i USA: Alt om udveksling i USA

NYC, San Diego, Chicago, LA, Boston, Portland eller San Francisco? Mulighederne for at studere i USA er næsten uendelige - lige meget om du elsker ski eller surf, så kan du finde en by og et uni, der passer til dig i USA. Tag et semester, et år eller hele din uddannelse i USA og tilegn dig nye kompetencer, erfaringer og få minder for livet!  

NYC, San Diego, Chicago, LA, Boston, Portland eller San Francisco? Mulighederne for at studere i USA er næsten uendelige - lige meget om du elsker ski eller surf, så kan du finde en by og et uni, der passer til dig i USA. Tag et semester, et år eller hele din uddannelse i USA og tilegn dig nye kompetencer, erfaringer og få minder for livet! 

Nedenfor kan du finde information om, hvad det vil sige at være international studerende i USA og blive klogere på boligforhold, visum, uddannelsessystem, forsikringer og meget mere.

Find din uddannelse i USA her!


Sprog

Engelsk

 Hovedstad

Washington D.C.

Valuta

US Dollars ($)

 Befolkning

331.002.651


Planlæg dit uddannelsesforløb i god tid

Det kan være en lang proces at blive optaget som international studerende på et universitet eller et college i USA. Der er en del papirarbejde, som skal på plads, og det kan tage lang tid. Du bør derfor begynde planlægningen af dit kommende studie i udlandet i god tid inden studiestart – helst et år før, du gerne vil rejse.

Du skal ikke miste modet, når du indser, hvor mange undersøgelser, der skal foretages samt tid og anstrengelser, det kræver for at få alt i orden. Når du først kommer af sted, er det det hele værd!

Vælg mellem USA's tre uddannelsestyper

Uddannelsesinstitutionerne i USA kan inddeles i tre forskellige typer. Der er:

 • State Universities
  State Universities eller Public universities drives af den amerikanske stat. State Universitites har ofte rigtig mange studerende, og omfanget af skolepenge er væsentligt lavere end på private universiteter. Internationale studerende betaler samme studieafgift som studerende fra USA.

 • Private Universities
  Private universiteter finansieres gennem en kombination af donationer, studieafgifter, forskningsstøtte samt gennem gaver fra lokalsamfundet. Skolerne er normalt mindre og studieafgiften højere end på State Universities. Alle studerende betaler samme studieafgift uanset, om de er internationale studerende eller ikke.

 • Community Colleges
  Community Colleges, også kaldet junior colleges eller toårige colleges, har et tæt samarbejde med secondary schools og samfundsgrupper. Community Colleges er enten private eller offentlige og tilbyder toårige uddannelser. Studieafgiften er oftest lav, og med en eksamen fra et Community College kvalificerer du dig normalt til at blive overført til en relevant bachelor-uddannelse ved det lokale State University.

Hver uddannelsestype indeholder desuden en række skoler, såsom School of Arts eller School of Business. Læs mere om de tre typer nedenfor.

Dine studiemuligheder i USA

I USA har du mulighed for at studere på forskellige måder:

1. Udveksling

Her vælger du at studere enkeltfag, og du studerer på skolen i et eller to semestre. Ikke alle universiteter i USA tilbyder dette. Det er derfor bedst at kontakte den pågældende skole for mere information. På enkelte universiteter søger du om optagelse på de forskellige fag, samtidig med at du søger om optagelse på skolen, men i de fleste tilfælde vælger du fag, efter du er blevet optaget på et studie.

2. Undergraduate

Som undergraduate tager du en hel uddannelse, som oftest varer tre til fire år. Efter endt uddannelse har du en uddannelses med en bachelorgrad. 

3. Postgraduate

Denne type uddannelse er målrettet dig, som allerede har en bachelorgrad. En postgraduate eller en mastergrad indebærer, at du specialiserer dig inden for et specifikt område. Det tager normalt to år at få en mastergrad.

4. Stipendium/Legat

Hvis du er typen der elsker sport og ønsker at dyrke din sport i udlandet, så kan du prøve at få et stipendium eller legat til en skole i USA. Dette kan du få hjælp til af forskellige organisationer, hos Studentum samarbejder vi bl.a. med CSUSA der specialiserer sig indefor stipendier og legater i bl.a.: fodbold, golf, atletik, tennis, svømning og meget mere! Du kan læse mere om CSUSA ved at klikke her!

Hvordan får jeg et scholarship i USA

Hvis du gerne vil have et scholarship til en skole i USA, er der flere ting du skal sætte dig ind i. Hvis du gerne vil læse en mere detaljeret guide om emnet, så kan du gøre det ved at klikke her! Ellers får du nogle vigtige pointer her: 

1. Sæt dig ind i ansøgningsprocessen og start tidligt!

- At søge scholarships, legater og stipendier kan være en længere process. Ofte skal du have fat i flere forskellige legale dokumenter, karaktergennemsnit, sportslige resultater m.m. Derfor kan det være en rigtig god idé at starte på ansøgningen lang tid før ansøgningen starter. 

2. Find ud af hvilke skoler du gerne vil ansøge scholarship til. 

- Der er et enormt antal skoler i USA, som har forskellige sportsprogrammer og faglige niveauer. Det er derfor en god idé, at du sætter dig ind i hvilke sportsgrene de forskellige skoler tilbyder, hvis du altså går efter et sports-scholarship. Alternativt kan det være en god idé at se på det faglige niveau der er på skolen. 

3. Du skal have færdiggjort en gymnasiel uddannelse eller lignende. 

Langt de fleste scholarships gives til personer der skal studere en undergraduate eller en postgraduate på et universitet eller college. Det er derfor, i næsten alle tilfælde, et krav, at du har færdiggjort en gymnasiel uddannelse eller lignende. 

Læs mere og søg scholarship her

Kan jeg tage min SU med til USA?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet her


Ansøgning og optagelse

Vær opmærksom på optagelses- og sprogkrav

Når du har besluttet dig for, hvad du vil studere, skal du undersøge, om du opfylder optagelseskrav og eventuelle sprogkrav på den pågældende uddannelse. Kravene er forskellige fra skole til skole, men oftest er det et krav, at du har en eksamen enten fra gymnasiet eller universitetet.

Nogle skoler kræver også et minimum resultat fra tests som eksempelvis:

 • SAT (Scholastic Assessment Test)
 • GMAT (Graduate Management Admission Test)
 • TOEFL (Test of English as a Second Language)
 • IELTS (International English Language Testing System).

Andre skoler accepterer internationale studerende, så længe de har opnået et vist niveau i engelsk på en videregående uddannelse.

Ansøgningsproces i USA

Når du søger en uddannelse i USA, er der helt særlige dokumenter, som skal vedlægges din ansøgning. Undersøg kravene hos det universitet i USA, hvor du gerne vil studere på.

De fleste skal dog skrive en motiveret ansøgning og sende:

 • CV
 • karakterblad
 • dokumentation af sproglige kompetencer i engelsk.

Send aldrig originaler, men få din nuværende skole eller et offentligt kontor til at tage kopier til dig. Kopien skal stemples, og derfor kan du ikke selv tage kopierne.

Læs om livet på udveksling

Frederik Dietz

Frederik Dietz

Publishing Manager (Vis mere)
Frederik arbejder som Publishing Manager hos studentum.dk, hvor han blandt andet har til opgave at finde relevante emner til artikler, skrive content samt at oprette og redigere kundeprofiler. Frederik er uddannet med en bachelorgrad i International Virksomhedskommunikation i engelsk hos Syddansk Universitet. (Mindre)

Omkring

Frederik arbejder som Publishing Manager hos studentum.dk, hvor han blandt andet har til opgave at finde relevante emner til artikler, skrive content samt at oprette og redigere kundeprofiler. Frederik er uddannet med en bachelorgrad i International Virksomhedskommunikation i engelsk hos Syddansk Universitet.

Annoncer