Vis studentum.dk som: Mobile

Idrætsstipendium i USA


Drømmer du om at få et idrætsstipendium?

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere idræt og studier.

At være på et college sportshold i USA er næsten det samme som at dyrke idræt på et professionelt plan. Og frem for at få betaling i form af løn og konkurrencepenge, får udøverne et stipendium, som finansierer uddannelse og leveomkostninger.

Krav til at få et idrætsstipendium

Man får et idrætsstipendium i et år ad gangen. Selve beløbet varierer fra år til år. Er du heldig, får du alle udgifter dækket (skolepenge, bolig, idrætsudstyr og bøger). Når du modtager et idrætsstipendium, stilles der store krav både til dine akademiske og dine idrætsmæssige præstationer. Man skal derfor ikke søge stipendiet, hvis man kun er interesseret i idrætten. Den akademiske del er nemlig mindst lige så vigtig!

Nogle af de sportsgrene i USA, som kan sponsoreres af et College Scholarship er f.eks. football (soccer), golf, tennis, ishockey, skisport (både langrend og alpin), basketball, volleyball, roning, og brydning. Nederst på siden finder du en udførlig liste over de aktuelle sportsgrene, som du kan søge idrætsstipendium til.


College Sports - Big Business!

College Sports er stort i USA, og mange af de amerikanske fodboldhold (soccer) spiller hver uge med over 80.000 fans på tribunerne.

Medierne behandler alle hold, som er en del af College Sports som professionelle. Mediedækningen er derfor enorm – både når det handler om landsdækkende TV, radio, aviser og Internettet. ”Student-athletes” er oftest mellem 18 og 24 år, og de bedste af dem kan opnå en status som kendisser og sports ikoner.

Befolkningens engagement i de forskellige colleges/universiteter er helt speciel. Ofte fortsætter man som tilhænger af sportshold på det college/universitet, man selv har gået på, når man er færdig med sin uddannelse.

Man møder op som tilskuer til kampene, og derfor får skolerne en stor del af deres indtægter fra billetsalg og supportklubber. Men skolerne bruger også millioner af kroner hvert år for at blive de bedste.

At blive nummer et er noget alle colleges/universiteter stræber efter. Og det er også en af grundende til, at mange af dem kan tilbyde langt bedre faciliteter end mange professionelle idræts- og sportsklubber i resten af verden!

At være en del af et sportsteam på et college/universitet i USA er et rigtig godt springbræt til en professionel karriere. Så tag til USA og bliv trænet af de dygtigste trænere, dyrk din sportsgren i de bedste omgivelser og se, hvad det fører til.

Undgå den store studiegæld

En uddannelse koster mange penge, og mange sidder tilbage med en stor studiegæld efter endt uddannelse. Men det kan du undgå, hvis du får et idrætsstipendium på et college/universitet i USA. Og på samme måde som i Danmark og i andre dele af verden kan også USA tilbyde rigtig gode uddannelser, som gør dig attraktiv på arbejdsmarkedet.

Når du har afsluttet en uddannelse i USA, har du desuden også mulighed for at begynde at arbejde i USA.

Hvem kan få et idrætsstipenium?

Idrætsstipendier gives kun på bachelorniveau til de såkaldte undergraduates. Det skyldes, at studerende på et endnu højere niveau, som. f.eks. masteruddannelse studerende, ikke må deltage i sportskonkurrencer mellem de forskellige colleges/universiteter.

TOEFL og SAT-tests

For at blive godkendt til et idrætsstipendium på en skole i USA skal du gennemgå og bestå to tests:

  • TOEFL (Test Of English as a Foreign Language) – en engelsk sprogtest
  • SAT (Scholastic Aptitude Test) – en test, som måler generelle kompetencer indenfor bl.a. sprog, matematik, engelsk, historie og naturfag.

Testformatet er anderledes end det, vi er vant til i Danmark. Det anbefales derfor at man sætter sig godt ind i begge tests, inden man skal tage dem.

Du kan kontakte Kilroy og høre mere om dit idrætsstipendie

Hvilke skoler skal man vælge?

Du skal igennem nogle forskellige faser, inden du kan beslutte dig for, hvilken skole der er den helt rigtige for dig. Først skal du udvælge de skoler, som både tilbyder idrætsstipendier indenfor din foretrukne sportsgren, og som udbyder de akademiske fag, du ønsker at beskæftige dig med. Derefter skal du søge om optagelse på skolen samt om idrætsstipendium ved det pågældende holds træner.

Nationale idrætsorganisationer - organisering af idrætsstipendier

Du kan læse en masse om præcis, hvilke skoler der udbyder NCAA sportsgrene på NCAA´s hjemmesider (National Collegiate Athletic Association).

NCAA er en national idrætsorganisation, som administrerer regler og rutiner indenfor idrætsstipendier på amerikanske skoler. Omkring 1200 skoler er en del af denne organisation. Disse er igen fordelt på Division I, Division II og Division III, som er kategori inddelinger af de forskellige idrætsstipendier. Der tilbydes kun idrætsstipendier i Division I og Division II.

Indenfor Division I finder man de største skoler med de mest attraktive stipendier, og konkurrencen om disse stipendier er derfor stor. Selve idrætsniveauet er dog ikke lavere i Division II, men forskellen mellem de to divisioner er, at Division II indeholder skoler med et mindre udbud af sportsgrene end Division I.

En anden national idrætsorganisation er NAIA – National Collegiate Atheletic Association. Der er tilknyttet ca. 350 mindre colleges/universiteter – alle med et højt niveau indenfor idræt – til NAIA.

Skoler, som tilbyder toårige uddannelser er en del af organisationen, NJCAA – National Junior College Athletic Association. Denne organisation har også inddelt sine skoler i tre forskellige divisioner.

Kontakt træneren tidligt i søgeprocessen

Når du har fundet den skole, du gerne vil søge et idrætsstipendium på, er det en god idé at tage kontakt til træneren på det hold, du gerne vil tilknyttes. Send derfor en mail til træneren, hvor du fortæller lidt om dig selv. Lav også et idræts CV, hvor du inkluderer dine præstationer, resultater og kontaktinformationer på din træner i Danmark.

Husk altid at spørge din nuværende træner om lov, inden du sender informationer om ham/hende af sted.

Har du en hjemmeside eller et videoklip omkring dit hold og dine præstationer, er det en rigtig god idé også at gøre opmærksom på det via link eller konkret materiale i din ansøgning.

Aktuelle sportsgrene

Der er rigtig mange muligheder for at få idrætsstipendier i USA. Nedenfor kan du se præcis, hvilke du kan søge:

Baseball, Field Hockey, Football (American), Men's Basketball, Men's Cross Country, Men's Fencing, Men's Golf, Men's Gymnastics, Men's Ice Hockey, Men's Lacrosse, Men's Rifle, Men's Skiing, Men's Soccer, Men's Swimming, Men's Tennis, Men's Track, Indoor, Men's Track, Outdoor, Men's Volleyball, Men's Water Polo, Men's Wrestling.

Mixed Cross Country, Mixed Equestrian, Mixed Fencing, Mixed Golf, Mixed Gymnastics, Mixed Rifle, Mixed Skiing, Mixed Swimming, Mixed Tennis, Mixed Track - Indoor, Mixed Track - Outdoor, Softball.

Women's Archery, Women's Badminton, Women's Basketball, Women's Bowling, Women's Cross Country, Women's Equestrian, Women's Fencing, Women's Golf, Women's Gymnastics, Women's Ice Hockey, Women's Lacrosse, Women's Rifle, Women's Rowing, Women's Rugby, Women's Skiing, Women's Soccer, Women's Squash, Women's Swimming, Women's Synchronized Swimming, Women's Team Handball (American), Women's Tennis, Women's Track, Indoor, Women's Track, Outdoor, Women's Volleyball, Women's Water Polo.

Kilder:
Collegescholarshipsusa.com
“Handbook for Student Athletes: How to Win a Sports Scholarship to the United States”, produceret af Hungarian-American Commission for Educational Exchange.

Tilbage til udlandsguiden

Senest opdateret: 29 okt 2015

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Ryk praktikken til nye himmelstrøg - Vælg praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Få mere ud af dit SU-budget

Har du svært ved at få din SU til at række til slutningen til måneden? Du får her 5 tips til, hvordan du får SU'en til at slå bedre til i samspil med dine andre indtægter og udgifter - har du overvejet at lave et budget? Ellers får du her et eksempel på, hvordan dit budget kan se ud. 

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby