Vis studentum.dk som: Mobile

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Det har tit lydt, at udveksling er godt for CV’et og sprogskaberne, men det har været svært at bevise. En ny evaluering af programmet Erasmus+ viser dog, hvorfor udveksling er så vigtigt.

Udveksling

Udveksling har alle dage været en måde at komme væk fra dagligdagen, få indblik i nye kulturer, opnå ny viden og få nye venner. Der er dog flere gange blevet sået tvivl om, hvorvidt det faktisk giver et forspring på CV’et. En evaluering af Erasmus+ viser dog, at det faktisk hjælper studerendes muligheder for beskæftigelse efter uddannelse - og dette er bare én af de mange ting, et udvekslingsophold giver.

Hos Studentum.dk har vi taget et nærmere kig på evalueringen af Erasmus+ samt Uddannelses og forskningsministeriets beskrivelse af undersøgelsen. Læs med herunder, og find frem til, hvad der gør en udveksling så vigtig i dit studieforløb.

Erasmus+ hvad er det egentlig?

Erasmus+ er EU’s uddannelsesprogram, som giver tilskud til europæiske mobilitets- og samarbejdsprojekter i børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser, erhvervsrettede grund- og efteruddannelser såvel som i de videregående uddannelser. Som studerende, vil du nok ofte forbinde Erasmus med den udvekslings type du kan tage gennem dit studie.

Programmet har eksisteret siden 1987, og havde således 30 års fødselsdag i 2017. I løbet af hele programmets løbetid har mere end 130.000 danskere benyttet sig af det.

Hvorfor du skal tage ud?

Du kan helt sikkert komme i tanke om mange grunde til at tage et halvt år til udlandet. Nogle grunde er måske mere faglige end andre. I følge evalueringen, viser det sig, at et ophold i udlandet ikke bare giver bedre muligheder for job efter uddannelsen, men at der er en lang række gode grunde, til at komme afsted.

6 gode grunde til at tage på udveksling:

  • Du opnår et stærkt internationalt udsyn
  • Får styrket dine internationale og sproglige kompetencer
  • Du får indblik i og lærer at sætte pris på kulturelle forskelle
  • Du øger dine faglige og sociale skills
  • Du får en større selvtillid og tro på dig selv
  • Opnå en højere grad af åbenhed og evnen til at løse problemer

Èn ting er altså det sociale, de mange oplevelser og nye venner. Men ifølge undersøgelsen giver en udveksling også masser af faglige kompetencer. 84% af de adspurgte oplever således, at de har opnået større viden og kompetencer inden for deres felt, som de ikke ville have opnået på deres egen skole.

Få både professionelle og personlige kompetencer

Så ønsker du at gro både professionelt og personlig går vejen mod udlandet. En uddannelsesinstitution for højere uddannelser beskriver studerende der har været på udveksling således:

“They grow personally and professionally. The teaching they receive might not be of higher quality, but they are taught in different ways and in a different language. They learn how to be on their own. They have a different glint in their eyes when they return.” - Beneficiary higher education institution.

Samtidig siger 100% af de adspurgte institutioner for højere uddannelser i Danmark, at deres studerende, som har været på udveksling, kommer hjem med stærkere internationale kompetencer - såsom bedre sproglighed, større forståelse for andre lande, viden om arbejdspladskultur i andre lande mv.

Så hvad venter du på?

Mulighederne for at tage på udveksling, eller generelt bare komme ud i verden er mange. Hvad end du vælger Erasmus+ programmet, tager på en udveksling gennem din skole eller vælger at tage afsted uden om studiet, så opnår du nye venner, ny viden om kulturer og faglige kompetencer du kan tage med hjem.

Her på Studentum finder du en masse uddannelser i udlandet. Både hele uddannelser, og kortere ophold. Se dem lige her.

6 grunde til udveksling

Senest opdateret: 09 jan 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-01-2018

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre at tage i praktik i Berlin. Som en del af hendes uddannelse i virksomhedskommunikation, har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her giver hun tre gode råd til dig, der overvejer et praktikophold i Berlin.

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-10-2017

HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS - International English Language Testing System

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Guide til sprogtests før uddannelse i udlandet

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Læs medicin i udlandet - en alternativ vej til din drømmeuddannelse

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 02-05-2016

Studer i Spanien

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2019

7 sprogtips til dit udvekslingsophold

Få 7 gode sprogtips til dit udvekslingsophold lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv