Vis studentum.dk som: Mobile

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Det har tit lydt, at udveksling er godt for CV’et og sprogskaberne, men det har været svært at bevise. En ny evaluering af programmet Erasmus+ viser dog, hvorfor udveksling er så vigtigt.

Udveksling

Udveksling har alle dage været en måde at komme væk fra dagligdagen, få indblik i nye kulturer, opnå ny viden og få nye venner. Der er dog flere gange blevet sået tvivl om, hvorvidt det faktisk giver et forspring på CV’et. En evaluering af Erasmus+ viser dog, at det faktisk hjælper studerendes muligheder for beskæftigelse efter uddannelse - og dette er bare én af de mange ting, et udvekslingsophold giver.

Hos Studentum.dk har vi taget et nærmere kig på evalueringen af Erasmus+ samt Uddannelses og forskningsministeriets beskrivelse af undersøgelsen. Læs med herunder, og find frem til, hvad der gør en udveksling så vigtig i dit studieforløb.

Erasmus+ hvad er det egentlig?

Erasmus+ er EU’s uddannelsesprogram, som giver tilskud til europæiske mobilitets- og samarbejdsprojekter i børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser, erhvervsrettede grund- og efteruddannelser såvel som i de videregående uddannelser. Som studerende, vil du nok ofte forbinde Erasmus med den udvekslings type du kan tage gennem dit studie.

Programmet har eksisteret siden 1987, og havde således 30 års fødselsdag i 2017. I løbet af hele programmets løbetid har mere end 130.000 danskere benyttet sig af det.

Hvorfor du skal tage ud?

Du kan helt sikkert komme i tanke om mange grunde til at tage et halvt år til udlandet. Nogle grunde er måske mere faglige end andre. I følge evalueringen, viser det sig, at et ophold i udlandet ikke bare giver bedre muligheder for job efter uddannelsen, men at der er en lang række gode grunde, til at komme afsted.

6 gode grunde til at tage på udveksling:

  • Du opnår et stærkt internationalt udsyn
  • Får styrket dine internationale og sproglige kompetencer
  • Du får indblik i og lærer at sætte pris på kulturelle forskelle
  • Du øger dine faglige og sociale skills
  • Du får en større selvtillid og tro på dig selv
  • Opnå en højere grad af åbenhed og evnen til at løse problemer

Èn ting er altså det sociale, de mange oplevelser og nye venner. Men ifølge undersøgelsen giver en udveksling også masser af faglige kompetencer. 84% af de adspurgte oplever således, at de har opnået større viden og kompetencer inden for deres felt, som de ikke ville have opnået på deres egen skole.

Få både professionelle og personlige kompetencer

Så ønsker du at gro både professionelt og personlig går vejen mod udlandet. En uddannelsesinstitution for højere uddannelser beskriver studerende der har været på udveksling således:

“They grow personally and professionally. The teaching they receive might not be of higher quality, but they are taught in different ways and in a different language. They learn how to be on their own. They have a different glint in their eyes when they return.” - Beneficiary higher education institution.

Samtidig siger 100% af de adspurgte institutioner for højere uddannelser i Danmark, at deres studerende, som har været på udveksling, kommer hjem med stærkere internationale kompetencer - såsom bedre sproglighed, større forståelse for andre lande, viden om arbejdspladskultur i andre lande mv.

Så hvad venter du på?

Mulighederne for at tage på udveksling, eller generelt bare komme ud i verden er mange. Hvad end du vælger Erasmus+ programmet, tager på en udveksling gennem din skole eller vælger at tage afsted uden om studiet, så opnår du nye venner, ny viden om kulturer og faglige kompetencer du kan tage med hjem.

Her på Studentum finder du en masse uddannelser i udlandet. Både hele uddannelser, og kortere ophold. Se dem lige her.

6 grunde til udveksling

Senest opdateret: 09 jan 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Alt du skal vide om TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Følg en sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Læs medicin i udlandet - en alternativ vej til din drømmeuddannelse

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-05-2016

Studer i Spanien

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre at tage i praktik i Berlin. Som en del af hendes uddannelse i virksomhedskommunikation, har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her giver hun tre gode råd til dig, der overvejer et praktikophold i Berlin.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

Overvejer du frivilligt arbejde i udlandet? Få 5 bud her

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2016

Tjekliste for udlandsstudier

Når du skal på udveksling er der mange ting du skal have styr på inden afrejse. Hvordan er det nu lige med pas, adresseændring, flybilletter, forsikringer og alt det der? Her får du en hurtig tjekliste over alt, du skal huske. Følg den og få en god start på dit udlandsophold.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv