Mød en journalist studerende

Mød Amalie, der læser til journalist, fordi hun har mod på at møde og tale med mange forskellige slags mennesker, og at arbejde under tidspres. Læs mere om Amalies oplevelser som studerende på journalist uddannelsen her!




Professionsbachelor til journalist 
Følg din drøm
  • Amalie
  • Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
  • Varighed: 4 år

Hvad handler uddannelsen om? 

På uddannelsen lærer vi mange forskellige ting, bl.a. interviewteknik, at stille de rigtige spørgsmål, at researche systematisk og at formidle ting både på skrift, video og lyd. Undervisningen foregår både som klasseundervisning og forelæsninger. Vi er ofte ”ude i marken” for at finde de gode historier. Vi lærer at turde møde mennesker og spørge ind til deres historier. Samtidig lærer vi at navigere i en verden fyldt med information, vi skal kunne sortere og kvalificere informationen.

Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg har altid godt kunne lide at skrive og formidle. Jeg har også altid interesseret mig for, hvad der sker rundt omkring i verden. Derfor tænkte jeg at journalistik måske var noget for mig. Jeg kan godt lide, at uddannelsen er meget ”learning by doing”, og at vi ikke har så mange forelæsninger.

Hvordan har det været at starte på din uddannelse?

Det har været lidt specielt. Jeg startede i februar 2020, så jeg nåede lige at have en måned med fysisk undervisning, rus-arrangementer og fredagsbar. Det var en rigtig god første måned, hvor os nye studerende blev taget godt imod. Så ramte Corona, og vi gik over til online undervisning. Selvom Corona kom og ændrede undervisningen og hele studiemiljøet, så har skolen været god til at hjælpe os igennem og få det bedste ud af en situation, som ingen har kunne ændre på.

Hvordan er uddannelsen opbygget?

Uddannelsen tager 4 år og er opbygget sådan, at vi har 4 semestre på skolen. Derefter har vi praktik i 18 måneder, og så har vi et semester tilbage på skolen til den afsluttende opgave.

Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er rigtig godt. Der er virkelig gode muligheder for at lave kreative ting på tværs af semestrene uden for skolen. Der er bl.a. et drenge- og pigefodboldhold og mulighed for at lave radio eller tv. Jeg synes, at der er et rigtig godt sammenhold på skolen også på tværs af semestrene.

Hvordan har det været at gå til eksamen?

Det har overordnet været en god oplevelse. Vi har en blanding af bestået/ikke bestået og karakter. Vores eksaminer er fordelt på semestret, hvor nogle af dem fungerer som stopprøver (hvis man ikke består dem, skal semestret tages om).

Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • At der er plads til at tænke og arbejde kreativt
  • Studiemiljøet
  • At uddannelsen er meget praktisk orienteret

Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

I forbindelse med vores journalistiske produkter, skal vi ud og tale med kilder. Det kan være lidt en udfordring nogle gange, især lige i starten. Jeg skulle lige vænne mig til, at ringe folk op og turde at stille kritiske spørgsmål. Man skal have mod på at møde og tale med mange forskellige slags mennesker (kilder) og at arbejde under tidspres.

Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Hvis du overvejer at søge ind, men måske tænker, at det er for svært eller besværligt med optagelsesprøven så bare giv det en chance. Eller hvis du er i tvivl om, hvorvidt journalistik er noget for dig, så giv det et forsøg. Jeg var selv lidt i tvivl, da jeg startede, men i dag er jeg glad for, at jeg startede på uddannelsen.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder inden for journalistuddannelsen? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din journalist uddannelse

Læs mere om Danmarks Medie- og Journalisthøjskole


Annoncer