Viser 1-4 af 4
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4

Journalistik i storbyen - journalistuddannelser i København

Har du næse for den gode historie, er du samfundsorienteret og elsker du at skrive og formidle? Så er en journalistuddannelse måske noget for dig. Vil du samtidig gerne finde en journalistuddannelse i København? 

I københavn kan du ikke læse en "ren" journalistlinje, men du kan dykke ned i et specifikt felt som TV-tilrettelæggelse eller kreativ kommunikation. På den måde specialiserer du dig indenfor ét specifikt journalistisk felt. Læs med her og bliv klogere på dine muligheder for en journalistuddannelse i og udenfor København.

Journalistuddannelser i København

Hvad laver en journalist?

Som journalist lever du af at formidle. Hvad enten du laver TV eller radio eller skriver for en avis, et magasin eller noget helt andet, lever du af at fortælle historier fra virkeligheden via dit medie. Med andre ord vil du leve af at fortælle andres historier til omverden.
Det er dog meget forskelligt, hvad uddannede journalister laver, når de er færdiguddannede. Nogle får job på TV- og radiostationer som medie- og tilrettelæggere, værter, produktionsassistenter og researchere, og andre beskæftiger sig med det skrevne medie i form af artikler på aviser, dagblade og magasiner. En del journalister får desuden job som kommunikationsmedarbejdere i offentlige og private virksomheder. 

Kan jeg uddanne mig til journalist i København?

Du kan uddanne dig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus, Syddansk Universitet i Odense og på RUC i Roskilde. I København kan du tage uddannelser, som trækker på journalistfaget, men som ikke er "rene" journalistuddannelser. Disse uddannelser udbydes på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i København og beskæftiger sig med ét bestemt emne i journalistfaget. Det kan f.eks. være TV-tilrettelæggelse, kommunikation og medieproduktion. Derfor skal du til Århus, Odense eller Roskilde, hvis du vil have en overordnet journalistuddannelse, men hvis du f.eks. allerede nu ved, at du brænder 100% for TV-tilrettelæggelse har du mulighed for at søge ind på denne uddannelse i København. 

Hvor længe varer uddannelserne?

Uddannelserne indenfor journalistik varierer i varighed fra skole til skole, men det vil typisk tage dig 3-5 år at blive færdiguddannet i journalistfaget. 

Hvilke adgangskrav er der?

På de fleste uddannelsesinstitutioner skal du til optagelsesprøve for at blive optaget på uddannelserne indenfor journalistik.

Det er meget forskelligt fra uddannelse til uddannelse hvilke adgangsgivende krav, der ellers er, men på de fleste uddannelser indenfor journalistik skal du have en gymnasial uddannelse. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus København
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7