Jakob Bak Poulsen, Lærer, Ungdomscenter Knudmosen

Jakob er lærer ved Ungdomscenter Knudmosen, hvor hans primære arbejdsopgaver blandt andet er den daglige undervisning af skolens elever og relationsarbejde.

Ungdomscenter Knudmosen
Lærer

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som lærer ved Ungdomscenter Knudmosen i Herning. Mine primære arbejdsopgaver er den daglige undervisning af skolens elever, relationsarbejde, kontaktpersonsfunktion og det tætte samarbejde med mine kolleger.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det mest spændende ved mit job er det daglige arbejde med eleverne. Hos os indebærer det meget mere end den almindelige undervisning. Vi arbejder meget med faglig, personlig og social udvikling, og vi arbejder dagligt med at få alle undervisningsaktiviteter til at støtte op omkring alle tre udviklingsområder.

Det er fedt at se eleverne udvikle sig fagligt og tilegne sig nye kompetencer. Det er mindst lige så givende, at se eleverne danne nye venskaber og overkomme udfordringer de ikke selv troede var muligt. Vi arbejder med en gruppe elever, hvor deltagelse i ungdomsmiljøer ikke er en selvfølge. Det er enormt spændende at være med til at skabe, integrere og fastholde dem i disse sammenhænge, hvor der opstår både faglig og menneskelig læring.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger min læreruddannelse i min planlægning og udførelse af undervisning i dagligdagen. Derudover er der i min hverdag stort behov for klasseledelse og relationsarbejde, hvor jeg ofte kan trække på de teorier og den undervisning, jeg har gennemgået under uddannelsen.

Derudover bruger jeg min viden omkring kommunikation med mennesker, hvor det er vigtigt, hvordan der kommunikeres forskellige budskaber til eleverne. Dette gælder både formidling af undervisning, og når vi har individuelle samtaler med vores elever.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Ungdomscenter Knudmosen?

Vi arbejder med en høj grad af metodefrihed, hvor vi får mulighed for at tilrettelægge undervisningen ud fra den måde, vi finder bedst egnet til vores elevgruppe. Det giver spændende muligheder i forhold til at tænke kreativt og finde de bedst mulige undervisningstilbud til vores elever. 

Det tætte samarbejde med mine kolleger værdsætter jeg meget højt. Vi har et godt fællesskab, hvor der er plads til åbne diskussioner og forskelligheder på tværs af faggrupper. Vi arbejder tæt sammen og gerne i forskellige konstellationer, hvor der er rig mulighed for nye input fra forskellige personer med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde.  

Vi arbejder i selvstyrende teams under fastsatte rammer, hvor vi har stor mulighed for at planlægge og have medindflydelse på vores egen hverdag.

  • Hvorfor er Ungdomscenter Knudmosen en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Det er fedt at arbejde et sted, hvor man er omgivet af dygtige kolleger, og hvor hverdagen handler om at gøre eleverne så dygtige og livsduelige som muligt.

Vi har som medarbejdere frihed til at arbejde med forskellige tilgange til den daglige undervisning. Vi nyder stor opbakning fra ledelsen og får mulighed for  at finde alternative måder at få eleverne til at lykkes.

Vi oplever dagligt at gøre en forskel for vores elever både fagligt, personligt og socialt. Derudover har jeg mulighed for både personlig og professionel udvikling.

Læs mere om Ungdomscenter Knudmosen

Mød andre kandidater fra Ungdomscenter Knudmosen


Annoncer