Kenneth Rosvig Kristiansen, Lærer, Ungdomscenter Knudmosen

Kenneth er ansat som lærer på Ungdomscenter Knudmosen, hvor jobbet bl.a. går ud på at motivere eleverne til et godt liv med job og uddannelse.

Ungdomscenter Knudmosen
Lærer
  • Kenneth Rosvig Kristiansen
  • 39 år
  • Ansat siden 2018
  • Uddannet lærer

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som lærer på STU (Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse) Ungdomscenter Knudmosen. Skolen består af ca. 100 elever mellem 17-25 år med forskellige baggrunde og eventuelle diagnoser såsom autisme, angst, adhd, boarderline, udviklingsforstyrrelser m.m.

Det handler om at motivere eleverne fra en ofte lidt håbløs, modløs og negativ situation til at kunne få et håb på og en reel mulighed for at få et godt liv vores samfund med job, uddannelse og/eller fritid m.m.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det at vejlede eleverne til at finde mening, ståsted og/eller retning i et liv i vores samfundet. Det er på mange niveauer og planer. Nogle har brug for at blive vist vej i noget fagligt, andre noget bogligt, men de fleste har på et eller andet tidspunkt følt sig kaseret og degraderet af et samfund med præstationskulturer. Der er ikke plads til tabere. De er desværre begyndt at degradere sig selv videre i dette samfund, der opstiller hårde modsætninger. Det er mange gange her vores arbejde starter, og det kræver autentisk og personlig tilgang til hver enkelt elev. Det er på engang spændende med en sådan diversitet og fantastisk udfordrende indimellem, men fedt, når de lykkes med at finde sig selv og tro på, at også de har en plads i vores samfund.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger min læreruddannelse i min planlægning og udførelse af undervisning i dagligdagen. Derudover er der i min hverdag stort behov for klasseledelse og relationsarbejde, hvor jeg ofte kan trække på de teorier og den undervisning, jeg har gennemgået under uddannelsen.

Derudover bruger jeg min viden omkring kommunikation med mennesker, hvor det er vigtigt, hvordan der kommunikeres forskellige budskaber til eleverne. Dette gælder både formidling af undervisning, og når vi har individuelle samtaler med vores elever.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Ungdomscenter Knudmosen?

Teamsamarbejde, tillid på tværs af faggrupper og mulighed for at udøve professionel dømmekraft.

  • Hvorfor er Ungdomscenter Knudmosen en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

STU er et område, hvor din person kommer i spil. Det er i høj grad på grund af det menneske, du er i mødet med kollegaer og elever, at det bliver godt.

Selvom vi har at gøre med mange udfordrede unge med diagnoser, social arv mm. så møder vi dem som ligeværdige - de unge bliver valideret og anerkendt for dem, de er og ikke for at være deres diagnose.

Vi griner rigtig meget hver dag, med både kollegaer og elever. 

Læs mere om Ungdomscenter Knudmosen

Mød andre kandidater fra Ungdomscenter Knudmosen


Annoncer