Gertrud Tinning, Underviser, Den Internationale Højskole

Gertrud er underviser på Den Internationale Højskole, hvor hun underviser i fag, der især har fokus på bæredygtighed og politik. 

Den Internationale Højskole
Underviser
  • Gertrud Tinning
  • 61 år
  • Ansat siden 2001
  • Geologi og Internationale udviklingsstudier ved RUC

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg underviser på Den Internationale Højskole. Jeg har især fag med fokus på bæredygtighed og politik.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det mest interessante ved mit job er at se, når de studerende rykker sig. Når de får den der ’Aha-oplevelse’. En elev sagde engang til mig, at hun ikke følte sig naiv mere – at hun nu forstod mere om verden, og om hvordan politik hænger sammen. Sådan noget er enormt motiverende.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er uddannet på RUC inden for internationale udviklingsstudier og geografi. Jeg bruger især de metoder, som vi lærte under studiet, i mit arbejde. Selve det at bygge projekter op inden for bæredygtighed. At arbejde i grupper, lave research, kommunikation – at udforme et projekt fra start til slut. Den del anvender jeg meget i mit daglige arbejde. 

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Den Internationale Højskole?

Først og fremmest er det, at jeg føler, at jeg gør en forskel vigtigt for mig. At jeg kan se, at eleverne lærer noget og rykker sig. Ikke kun fagligt, men også personligt.

Næst er det vigtigt for mig at gøre en forskel for verdensudviklingen. Ved at undervise i bæredygtighed og se at flere og flere elever får øjnene op for, hvordan vi kan ændre noget i denne verden. Det er vigtigt for mig.

Endeligt er jeg glad for et godt miljø og et kollegialt fællesskab uden konflikter.

  • Hvorfor er Den Internationale Højskole en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

På Den Internationale Højskole er det muligt at ændre sit job ud fra den personlige udvikling, man foretager sig. Jeg kan ændre mine fag, udbyde andre fag, efteruddanne mig. Det gør, at man kan skifte spor inden for arbejdet og derfor forbliver motiveret og lærer nyt.

Læs mere om Den Internationale Højskole

Mød andre kandidater fra Den Internationale Højskole


Annoncer