Filtrer efter
Lærer
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 29
1
2
Annoncer

Populære steder

Reportager indenfor Lærer

Er en lærer uddannelse noget for dig?

Læreruddannelsen er det oplagte valg for dig, der brænder for at motivere og udvikle andre. Med de egenskaber på plads er du nemlig godt på vej til en fremtid som en lærer, der gør en forskel.

En læreruddannelse forbereder dig på en karriere, hvor du får mulighed for at gøre en forskel i andres liv. Som lærer bliver du en central person i dine elevers dagligdag, hvor du både skal undervise og skabe et trygt og inspirerende læringsmiljø.

Uddannelsen til lærer kombinerer teoretisk viden om pædagogik og didaktik med praktisk erfaring fra skoler, så du får en bred forståelse af, hvordan undervisning bedst formidles til elever på forskellige alderstrin.

Hvem kan tage en lærer uddannelse?

Læreruddannelsen er åben for alle med interesse i at undervise, og den henvender sig især til dem, der har lyst til at arbejde med børn og unge. Du skal være klar til at tage ansvar for en klasse og have evnen til at formidle komplekst materiale på en forståelig og engagerende måde.

Læreruddannelsen kan være et godt valg for dig, hvis du brænder for et specifikt fagområde som dansk, matematik, naturfag eller samfundsfag. Du kan nemlig specialisere dig i flere fag under uddannelsen og på den måde tilpasse din fremtidige karriere som lærer efter dine egne interesser.

Hvordan kommer jeg ind på læreruddannelsen?

For at blive optaget på læreruddannelsen skal du have en af følgende uddannelser:

  • Gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux) eller særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF)
  • En tilsvarende udenlandsk eller international eksamen

For at blive optaget gennem kvote 1 skal karaktergennemsnittet i din gymnasiale eksamen være på mindst 7,0. Er dit gennemsnit ikke højt nok, eller forventer du ikke, at det vil blive det, skal du søge i kvote 2 senest 15. marts og efterfølgende til en optagelsessamtale.

Læs mere om optagelse i kvote 1 og kvote 2

Hvor lang tid tager det at blive lærer?

Når du overvejer en uddannelse til lærer, vil du sikkert gerne vide, hvor lang tid det tager at blive færdiguddannet. Læreruddannelsen i Danmark tager typisk fire år. Det inkluderer både teoretisk undervisning og praktikforløb, hvor du får mulighed for at afprøve dine færdigheder i praksis. Praktikken er en vigtig del af læreruddannelsen, da den giver dig konkret erfaring med at undervise elever i en rigtig skole.

I løbet af uddannelsen vil du også skulle fordybe dig i pædagogik, didaktik og psykologi, som er centrale elementer i lærerfaget. Desuden vælger du flere undervisningsfag, som du specialiserer dig i, hvilket gør dig kvalificeret til at undervise på forskellige niveauer i folkeskolen.

I løbet af de fire år som lærerstuderende får du de faglige og pædagogiske redskaber til at inspirere og motivere elever på alle klassetrin.

Sådan er læreruddannelsen opbygget

En lærer uddannelse kombinerer både faglige og pædagogiske områder i undervisningen og består af fire elementer:

  • Undervisningsfag
  • Grundfagligheden
  • Fire praktikperioder
  • En afsluttende lærerfaglig bacheloreksamen

Læreruddannelsen veksler mellem gruppearbejde, klasseundervisning og selvstændigt arbejde med stoffet. I perioder vil du også arbejde tværfagligt eller projektorienteret. Du afslutter uddannelsen med en professionsprøve og en lærerfaglig bacheloreksamen.

Fremtidsmuligheder med en lærer uddannelse

Efter læreruddannelsen har du gode muligheder for fremtiden. Folkeskoler, private skoler, efterskoler og specialskoler er alle oplagte arbejdspladser for dig, når du har færdiggjort uddannelsen og du står med titlen professionsbachelor som lærer i folkeskolen.

Nogle lærere bruger også læreruddannelsen som springbræt til en karriere som konsulent eller vejleder i erhvervslivet eller i undervisningssektoren. 

Vil du udvikle dig efter læreruddannelsen, er der også flere muligheder for videre- og /eller efteruddannelse. Du har for eksempel mulighed for at tage en:

  • Kandidatuddannelse
  • Diplomuddannelse
  • Masteruddannelse.

Hvor kan jeg tage læreruddannelsen?

Du kan tage læreruddannelsen på professionshøjskoler i hele landet. Flere af uddannelsesstederne giver dig mulighed for at tage en læreruddannelse med en særlig profil eller toning. Det giver dig mulighed for at specialisere dig yderligere inden for fx naturvidenskab/science, musik eller specialpædagogik mv.

Uanset hvor du tager din uddannelse til folkeskolelærer får du den samme grundfaglighed og de samme muligheder. En toning eller profil er derfor en ekstra bonus, der kan åbne for andre muligheder.

Find din læreruddannelse

Gå på opdagelse i listen længere oppe på siden og find den rette læreruddannelse for dig. Foruden den generelle professionsbachelor som folkeskolelærer, er der også meritlæreruddannelsen til dig, der allerede har en videregående uddannelse og relevant erfaring samt enkeltfag på læreruddannelsen.