Cecilie Goll Knudsen, Gymnasielærer, Niels Brock

Cecilie er ansat som gymnasielærer på Niels Brock, hvor hun til dagligt underviser i dansk og historie. Derudover er hun også tillidsrepræsentant for 45 kollegaer.

Niels Brock
Gymnasielærer

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

På Niels Brock underviser jeg til dagligt i dansk og historie. Jeg underviser på Innovationsgymnasiet, hvor vores elever typisk er mellem 15 og 20 år, når de tager deres højere handelseksamen (hhx). Da undervisning er en del af kerneopgaven, er det også her, at jeg bruger det meste af min arbejdstid.

Jeg bruger dog også en del tid på at være tillidsrepræsentant for 45 kollegaer og på at koordinere opgaver i alt fra masterclass-, studieturs-, studieretnings-, faggruppe- og bestyrelsesregi.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det mest spændende ved at undervise på Innovationsgymnasiet er arbejdet med eleverne. Det er en enorm inspirationskilde at have med unge mennesker at gøre i det daglige – at se dem blive dygtigere, udvikle sig og få succesoplevelser er det, der gør, at selv lange og travle arbejdsdage er det hele værd.

På Innovationsgymnasiet har vi et fantastisk kollegialt fællesskab, hvor der er plads til at prøve nye ideer af, og hvor man altid kan få en hjælpende hånd fra gode kollegaer.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger min kandidatgrad i dansk og historie, når jeg underviser mine klasser. Dertil bruger jeg tidligere erhvervserfaring fra fagbevægelsen i mit arbejde som tillidsrepræsentant.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Niels Brock?

Som det første vil jeg pege på kontakten til vores elever. Vi har nogen af Danmarks dygtigste og mest videbegærlige unge mennesker på Niels Brock, og de formår, med deres innovative og skarpsindige tilgang til undervisningen, at skabe et godt undervisnings- og læringsmiljø.

For det andet vil jeg nævne det gode kollegiale miljø. Vi har det godt med hinanden i og udenfor arbejdstiden, og der er altid højt til loftet og plads til forskellighed.

For det tredje vil jeg fremhæve de muligheder, det giver at have en beliggenhed som vores – nemlig i hjertet af København. Jeg tager ofte mine elever ud af klasselokalet og på opdagelse i lokalområdet. Her besøger vi både museer, går i teatret eller arrangerer byvandringer. For mig er det vigtigt, at undervisning ikke bliver en statisk størrelse, hvor læreren blot står bag et skrivebord og doserer viden. Eleverne skal opleve historien og litteraturen som førstehåndsvidner.

  • Hvorfor er Niels Brock en attraktiv organisation for dig at arbejde i?

Af alle de ovennævnte årsager.

Læs mere om Niels Brock

Mød andre kandidater fra Niels Brock


Annoncer