Dina Mikkelsen, Pædagog, Ungdomscenter Knudmosen

Dina er pædagog på Ungdomscenter Knudmosen, hvor hendes primære opgave er at uddanne eleverne til at komme videre i livet med henblik for eksempel videreuddannelse.

Ungdomscenter Knudmosen
Pædagog
  • Dina Mikkelsen
  • 38 år
  • Ansat siden 2016
  • Pædagog ved Ikast Seminariet

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som pædagog på STU (Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse) Ungdomscenter Knudmosen. Skolen består af ca.100 elever mellem 17-25 år med forskellige baggrunde og eventuelle diagnoser såsom autisme, angst, adhd, udviklingsforstyrrelser m.m.

Mine primære opgave er at uddanne eleverne til at komme videre i livet med henblik på videreuddannelse, job eller beskæftigelse. Derudover at vejlede og guide eleverne gennem det at være ung med særlige udfordringer og betingelser. Jeg er med til at skabe rammer som eleverne kan vokse i og få en oplevelse af det at kunne og det at lykkes. Dette sker i høj grad gennem ligeværdig kommunikation, respekt og troen på, at alle mennesker gør deres bedste med de forudsætninger, de har. Undervisningen tager afsæt i elevernes personlige, sociale og faglige kompetencer.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

De mest spændende opgaver i mit arbejde, er det at vejlede og guide de unge, når de står med problematikker, de ikke selv kan se en løsning på. Det at få lov at arbejde målrettet med henblik på at give eleven de bedste vilkår. Dette sker bl.a. gennem tydelig kommunikation samt at få eleverne til at arbejde med selvindsigt.

Det kan til tider være udfordrende at opleve, at eleverne ikke er i stand til at tage imod den hjælp, vi tilbyder. Det kan der være mange årsager til. Her er det vigtigt at kunne være omstillingsparat og villig til at prøve forskellige tilgange og pædagogikker af. På den måde er der mulighed for at få øje på forskellige aspekter og få rettet blikket mod de kompetencer, som allerede er i spil og videreudvikle på dem. Det er vigtigt, at jeg i mit arbejde er troværdig, således at der skabes en tillid til vores samarbejde.    

I mit arbejde bruger jeg meget mig selv. Jeg skal være opmærksom, lyttende, være i dialog osv. Dette er ofte krævende, og det er vigtigt at kunne ”slippe eleverne”, når arbejdsdagen er ovre. Her er det fantastisk med gode kollegaer og en ledelse, man kan sparre” med, således at alt det tunge i mit arbejde ikke tages med hjem.  

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

I mit daglige arbejde bruger jeg værktøjer fra min uddannelse. Jeg har ofte brug for at trække på min viden omkring kommunikation med andre mennesker. De elever, jeg møder i det daglige, kan have svært ved at kommunikere. Her er det godt at have kendskab til forskellige teknikker og tilgange. I gennem min uddannelse har jeg også lært om menneskets udvikling. Denne gør jeg brug af for at vurdere, hvor vores elever er rent udviklingsmæssigt. Ligeledes er det vigtigt for mig at have en viden omkring specialpædagogik samt viden om forskellige diagnoser, og hvordan disse indvirker på de unges liv.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Ungdomscenter Knudmosen?

For mig har det enorm stor betydning, at jeg har en god ledelse, og at jeg kan regne med mine kollegaer. Det oplever jeg dagligt på Ungdomscenter Knudmosen. Vi har et rigtig godt fællesskab på tværs af faggrupper og en stor åbenhed og plads til dialog og diskussioner. Desuden får vi hver dag lov at grine med hinanden, hvilket skaber et godt arbejdsklima.

Vi arbejder i selvstyrende teams under fastsatte rammer, hvor vi har stor mulighed for at planlægge og have medindflydelse på vores egen hverdag.

Mit arbejde giver så god mening. Jeg får muligheden for at hjælpe unge mennesker på vej i deres tilværelse. Det at se unge mennesker komme til at blomstre og se dem udfordre sig selv på forskellige måder er utrolig livsbekræftende og prisværdigt.

  • Hvorfor er Ungdomscenter Knudmosen en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Jeg får ofte lov at opleve at vores arbejde bærer frugt. Vi gør en forskel for vores elever. Dette er en virkelighed for mig, da Ungdomscenter Knudmosen giver mulighed for både personlig og professionel udvikling. Jeg får muligheder for at videreuddanne mig og tage diverse kurser, så jeg er klædt på til mit arbejde. Jeg oplever også, at jeg får givet tillid og medindflydelse fra ledelsen, således at jeg er medbestemmende i forskellige processer.

Læs mere om Ungdomscenter Knudmosen

Mød andre kandidater fra Ungdomscenter Knudmosen


Annoncer