Theis Friland Larsen, Fuldmægtig, Skattestyrelsen

Theis er fuldmægtig hos Skattestyrelsen, hvor han arbejder med refusion af udbytteskat under det fagområde, som beskæftiger sig med selskabsskat.

Skattestyrelsen
Fuldmægtig
  • Theis Friland Larsen

  • 33 år
  • Ansat siden 2016
  • Cand.merc.jur

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder med refusion af udbytteskat under det fagområde, som beskæftiger sig med selskabsskat. Det er et af de områder, hvor Skattestyrelsen har oprustet betydeligt, og vi er mange ansatte, såvel nyuddannede som medarbejdere med flere års erfaring. Mine primære opgaver er sagsbehandling af anmodninger om refusion af udbytteskat samt faglig og juridisk sparring i forhold til refusionsanmodninger. Desuden deltager jeg i internationale samarbejder på udbytteområdet, som er vigtig for vores daglige opgaveløsning.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Først og fremmest er det utroligt spændende at arbejde i et internationalt miljø. Desuden er det spændende at arbejde på et område, med så stor offentlig fokus og som er vigtigt for vores velfærdssamfund. Jeg har oplevet, at jeg med det samme kan gøre en forskel med mit arbejde, også som nyuddannet eller relativt nyuddannet.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Min uddannelse er en kombination af jura og økonomi, og jeg gør brug af begge dele i mit job. På den ene side skal jeg undersøge sammenhængen mellem økonomiske dokumenter. På den anden side skal jeg bruge juraen til den juridiske behandling af refusionsanmodninger, hvor jeg har brug for min viden om lovgivningen om dobbeltbeskatning, som skal fortolkes i forhold til de enkelte sager. På den måde får jeg brugt hele min uddannelse i en god kombination.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Skattestyrelsen?

Hvis jeg kort skal nævne de tre vigtigste ting, er det:

1. Der er rigtig mange spændende opgaver og udfordringer

2. Man får ansvar fra dag 1

3. Der er stor fleksibilitet i arbejdet, så man har mulighed for at få arbejde og privatliv til at gå op i en højere enhed.

  • Hvorfor er Skattestyrelsen en attraktiv arbejdsplads for dig?

Skattestyrelsen har et stort samfundsansvar: Vi sørger for, at pengene til velfærd kommer i kassen. På den måde giver mit arbejde rigtig meget mening. Så jeg synes, at det er et godt sted at være, både fagligt og socialt.

Læs mere om Skattestyrelsen

Mød andre kandidater fra Skattestyrelsen


Annoncer