Mikkel Markussen, Studentermedhjælper, Skattestyrelsen

Mikkel arbejder hos Skattestyrelsen som studentermedhjælper, hvor han bl.a. er med til at sikre, at Danmarks største selskaber overholder skattelovgivningen.

Skattestyrelsen
Studentermedhjælper
  • Mikkel Markussen

  • 22 år
  • Ansat siden 2019
  • Cand.merc.jur, CBS

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder hos Skattestyrelsen som studentermedhjælper i afdelingen for store selskaber. Her er jeg med til at sikre, at Danmarks største selskaber overholder skattelovgivningen og betaler den korrekte skat. Jeg er tilknyttet tre enheder, hvor jeg løser opgaver inden for kulbrinte- og tonnagebeskatning, royaltybetalinger, samt fordeling af selskabsskat mellem landets kommuner. Mine arbejdsopgaver spænder bredt fra udarbejdelse af juridiske dokumenter, kontakt til skatteyderne, informationssøgning samt udregning af fordelingssatser.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

At arbejde med skat er en interessant og udfordrende disciplin. Før jeg havde skatteret på mit studie, var skat ikke noget,  jeg havde forstillet mig, at jeg skulle arbejde med i fremtiden. Men jeg blev virkelig bidt af fagets kompleksitet og relevans, hvilket gav mig blod på tanden til at lære mere.

Mine opgaver indebærer bl.a. at rette shippingselskabers basisdagsoplysninger, udforme dokumenter med informationer om royaltybetalinger til andre landes myndigheder og finde Skattestyrelsens syn på, hvornår selskaber er bundet af valg indenfor skatteordninger, fritagelser og lignende.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Mit arbejde er lige dele jura og økonomi, præcis som mit studie. De sager, som jeg arbejder med, tager naturligvis udgangspunkt i lovgivningen, og det er derfor vigtigt at have en forståelse for de juridiske detaljer i loven. Herefter begynder undersøgelsen af selskaberne, hvor jeg leder i årsrapporter, skatteregnskaber og tidligere skattesager for at konkludere, hvordan sagen skal afgøres. At have en økonomisk forståelse af regnskabers opbygning, og hvor tallene kommer fra, er virkelig kommet mig til gode på arbejdet.

Cand.merc.jur har givet mig et fundament for at forstå begge aspekter af sagen, hvilket er en stor fordel. Selvom jeg specifikt arbejder med skatteret, anvender jeg en stor vifte af de fag, som jeg har haft på studiet, specielt selskabsret, eksternt regnskab og international handelsret.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Skattestyrelsen?

Spændende og udfordrende opgaver

For mig er det vigtigste, at de opgaver, som jeg arbejder med, ikke blot er studierelevante, men også studiefremmende. Hos Skattestyrelsen er mine opgaver sjældent ens, og jeg får lov til at fordybe mig i skattetekniske finesser. Min tilknytning til tre forskellige enheder sikrer, at jeg får lov til at prøve kræfter med mange aspekter af den juridiske verden, så jeg hele tiden lærer noget nyt.

Den anden side af den juridiske verden

På HA(jur.) tager de fleste opgaver og eksamener udgangspunkt i den tankegang, at man er rådgiver. Opgaven skal løses ved at guide en kunde til det optimale resultat, og denne tankegang er indbygget i studiet. At få lov til at udfordre sig selv ved at anskue den anden side af branchen og sikre den korrekte juridiske løsning, er en spændende måde at udvide sin juridiske horisont.

Tid til at lære fra sig

En ting, der har overrasket mig virkelig positivt, er, hvordan mine kollegaer tager sig tid til at lære fra sig. Hvis jeg har selv det mindste spørgsmål, bliver det taget seriøst, og jeg bliver guidet til at finde det korrekte svar.

  • Hvorfor er Skattestyrelsen en attraktiv arbejdsplads for dig?

Skattestyrelsen er en arbejdsplads, hvor kvalitet er i fokus og det er virkelig spændende at bidrage til et af samfundets vigtigste organer. Mine kollegaer er altid venlige og hjælpsomme, hvilket er med til at gøre det til en god oplevelse at gå på arbejde.

Læs mere om Skattestyrelsen

Mød andre kandidater fra Skattestyrelsen


Annoncer