Emine Barut, Socialpædagog, JAC

Emine er socialpædagog hos JAC, hvor hendes kerneopgave er at arbejde med kompetenceudvikling og læring hos borgere med særlige behov. 

JAC
Socialpædagog
  • Emine Barut
  • 26 år
  • Ansat siden 2017
  • Pædagog fra Københavns Professionshøjskole

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som pædagog i aktivitets- og samværstilbuddet ”Sansning og samvær” på Job-, Aktivitets- og kompetencecenteret (JAC) i Gentofte kommune.

Min kerneopgave som pædagog hos JAC er at arbejde med kompetenceudvikling og læring hos vores borgere med særlige behov. Jeg skal sørge for at skabe de rigtige rammer for udvikling hos borgerne gennem relationelt arbejde, som kommunikation og nærvær samt tværprofessionelt samarbejde. Min primære og vigtigste arbejdsopgave er ALTID at have borgeren i centrum.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Der er mange spændende opgaver, når man arbejder inden for handicapområdet, men for mig er det især opgaver, hvor jeg arbejder tværfagligt med andre faggrupper for at få alle aspekter og så mange kompetencer som muligt i spil, så borgerne får den bedste indsats.

På JAC tror vi på, at alle kan udvikle sig og lære nyt, uanset funktionsniveau. Derfor tilbyder vi bl.a. forskellige læringsforløb og kurser til vores borgere. At arbejde ud fra en tilgang hvor man tror på, at alle kan udvikle sig og lære nyt, finder jeg rigtig spændende og givende, da det åbner op for nye muligheder for borgerne og er med til at give dem større livskvalitet.

Det mest udfordrende i mit arbejde er, hvis samarbejdet omkring en borger ikke fungerer optimalt, så borgeren ikke får den bedste indsats. Fx hvis der opstår miskommunikation mellem forskellige instanser, eller vi ikke arbejder efter samme mål for borgeren.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger min uddannelse dagligt, da jeg omsætter min faglige viden til praksis. Det kan fx være, når jeg skal anvende en specifik metode til borgerne, såsom Marte Meo, når jeg læser forskningsbaserede artikler inden for pædagogikken eller hører oplæg og bruger disse som afsæt for en faglig dialog eller undersøgelse, og når jeg skal anvende pædagogiske værktøjer til fx kommunikation. Det er vigtigt for mig at bringe min uddannelse i spil og have en faglig tilgang, da jeg på den måde kan tilbyde borgerne en mere kvalificeret indsats, med udgangspunkt i min pædagogiske viden.

Udover forskellige metoder, pædagogiske værktøjer og løbende, ny faglig viden, bruger jeg konstant min uddannelse og faglighed ved at være kontinuerligt refleksiv. På den måde kan jeg tage mere velovervejede beslutninger og optimere både borgernes og min egen udvikling.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos JAC?

For mig er JAC en fantastisk arbejdsplads. Der er styr på organisationens overordnede rammer, der er et godt samarbejde mellem ledelsen og medarbejderne, og derudover er jeg stolt af at arbejde i en organisation, der har borgerne i centrum.

Det er en fornøjelse at komme på arbejde hver dag og vide, at alle yder deres bedste for at give borgerne mulighed for udvikling og læring og for at være centrum i eget liv.

  • Hvorfor er JAC en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

På JAC er man nærmest garanteret personlig og professionel udvikling. Der er så mange muligheder, og JAC vil hellere end gerne udvikle sine medarbejdere for at give os mulighed for at blive den bedste version af os selv, så vi kan tilbyde borgerne de bedste muligheder. Personligt er jeg i gang med en før-leder uddannelse ”Ledelse på vej”, som bliver udbudt i Gentofte Kommune.

Derudover er der en stærk fællesskabsfølelse og et godt arbejdsmiljø på JAC. JAC blev i 2018 kåret til Danmarks bedste offentlige arbejdsplads, og jeg vil mene, at faktorer som tillid, respekt og inddragelse af medarbejderne spiller en stor rolle i denne kåring. Som medarbejder på JAC er der ikke meget, du ikke bliver inddraget i. Ledelsen arbejder ud fra en flad ledelsesstruktur, hele budgettet er lagt ud til medarbejderne, og der bliver investeret i medarbejderne.

JAC er alt i alt en attraktiv arbejdsplads for mig, da jeg føler, at mit arbejde giver mening og gør en forskel – og det giver mig ejerskab og gør mig stolt af at arbejde på JAC.

Læs mere om JAC

Mød andre kandidater fra JAC


Annoncer