29 okt 2018

Hvad laver en sygeplejerske?


Mød Søs der er Sygeplejerske i akutmodtagelsen på Hvidovre hospital

Navn: Søs Bjerrum

Alder: 33 år

Job: Sygeplejerske i akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital

Mød en sygeplejerske

Mød Søs på 33 år, der blev uddannet sygeplejerske fra Diakonissestiftelsens Sygeplejeskole i år 2008 og nu arbejder i akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital. Læs hvad hun har at fortælle om, hvorfor hun valgte den uddannelse og det at arbejde som sygeplejerske.

Find din sygeplejerskeuddannelse her

Skrevet af Cæcilie Kallehauge Nielsen

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Det er den uforudsigelige hverdag, Hvor man aldrig rigtig ved, hvad man skal lave i morgen, hvor travlt der bliver og hvilken type patienter der kommer ind.

Hvad er det mest udfordrende ved dit arbejde?

Det er nok arbejdspresset, der er jo meget travlt i det danske sundhedsvæsen.Så det med at få tiden til at hænge sammen, synes jeg er det mest udfordrende ved mit arbejde.

Hvem passer jobbet som sygeplejerske til?

Du skal kunne lide at engagere dig i andre mennesker, og du skal kunne lide at være tæt på andre mennesker, samtidig med at du skal kunne tåle lidt at hvert. Det er jo lidt grænseoverskridende på nogle punkter, kan jeg fornemme på nogen af de nye, der er startet.

For mig er det svært at huske, hvordan jeg selv havde det, da jeg startede, men jeg kan godt fornemme på de nye sygeplejersker, at det der med at være så tæt på andre mennesker, når de har det allerværst, det kan godt være hårdt. Så du skal tænke dig grundigt om, inden du starter, om det er det du har lyst til, og om du har det i dig.

Hvilken uddannelsesbaggrund har du, og hvorfor valgte du netop den?

Faktisk så tog jeg en helt anden uddannelse før sygeplejerskeuddannelsen, jeg er nemlig også uddannet multimediedesigner og troede at det var det, jeg skulle arbejde med. Men det blev det ikke til, for, da jeg mærkede efter, var det ikke det, der var det rigtige for mig. Jeg ville heller noget med mennesker, også tænkte jeg, at jeg ville tage en uddannelse hvor det også samtidig var til at få arbejde og som heller ikke tog alt for lang tid.

Nu havde jeg jo allerede brugt en del tid på en uddannelse, så jeg gik efter noget, hvor jeg kunne arbejde med mennesker og komme hurtigt ud på arbejdspladsen.

Læs mere om sygeplejerskeuddannelsen

Hvordan var overgangen fra uddannelsen til dit første job?

Den var meget glat, Det sidste sted jeg var i praktik i forbindelse med min uddannelse er nemlig der, hvor jeg er ansat nu og der blev jeg ansat efter at jeg havde skrevet min bachelor. Så det gik meget glat. Men jeg tror at der er mange sygeplejersker, der bliver ansat på de praktiksteder de har været på eller en afdeling i nærheden af det praktiksted.

Når man gennem uddannelsen finder noget man synes er spændende, så får man en interesse i det, og jeg kan se at mange af dem, som jeg læste sammen med på sygepleje studiet, er endt i noget som de var i praktik ved.

Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at blive sygeplejerske?

Du skal overveje om det med arbejdstiderne er noget for dig, fordi, næsten lige meget hvor du er ansat, så kommer du til at have nattevagter og aftenvagter, og det kan godt være lidt svært at kombinere med et familieliv, i hvert fald hvis du har en partner, som også har samme type arbejdstider. Det har jeg og min partner så ikke, men det tror jeg er en udfordring.

Du skal også tænke over, om du kan forestille sig, hver dag, at være rundt om fremmede mennesker, du kommer jo til at møde fremmede mennesker, hele tiden, gennem det her job, som du skal engagere dig i.

Hvad er dine fremtidsplaner?

Jeg er faktisk rigtig glad for at være der, hvor jeg er, så jeg tror at jeg bliver ved med at være skadestuesygeplejerske. Måske på et tidspunkt, kunne jeg finde på at læse videre til anæstesisygeplejerske, eller noget. Men lige nu, der tror jeg egentlig bare at jeg vil foresætte med at lave det jeg laver.

Senest opdateret: 29 okt 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-07-2016

Overvejer du at blive sexolog eller parterapeut?

Kærlighed, parforhold og sex er nogle af de helt store bærende søjler her i livet. Det er der, hvor vi finder vores indre balance såvel som energi og overskud til at yde vores bedste på arbejdet. Mange oplever dog, at der kan være knas i forholdet betinget af jalousi, sygdomme eller andet, der påvirker sexlivet og forholdet til vores partner. Og hvad gør man så?
Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Sundhed og omsorg

En karriere inden for sundhed og omsorg er for dig, der gerne vil arbejde med mennesker. I denne guide får du et overblik over de mange karrieremuligheder i sundhedssektoren - lige fra behandling og pleje til sundhedsfremme. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 29-01-2016

Mød en tandklinikassistent

Mød Anita, som de sidste 10 år har arbejdet som tandklinikassistent hos Tandlæge P Danneskiold-Samsøe. Anita er uddannet klinikassistent ved Panum Instituttet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2015

Mød en akupunktør

Siden Sahar var 15 år gammel har hun drømt om at åbne sin egen akupunkturklinik. Vejen til at gøre sin drøm til virkelighed har dog ikke været lige og let, men snarere lang og snoet. I dag er hun uddannet akupunktør og har åbnet klinikken STIKMIG, der ligger i Blågårdsgade i København.

Læs mere
Sidst opdateret 27-06-2016

Interview: Sundhedsuddannelserne

En uddannelse med mere valgfrihed og større fokus på tværprofessionalisme såvel som at bruge den nyeste viden og forskning i praksis. Det er det, som venter nye studerende på de ni sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser efter sommerferien. Den 30. maj kom de nye nationale bekendtgørelser. Netop nu er de nye studieordninger for alle uddannelserne enten til godkendelse eller lige blevet godk ...

Læs mere

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide