Vis studentum.dk som: Mobile

Hvad laver en sygeplejerske?


Mød Søs der er Sygeplejerske i akutmodtagelsen på Hvidovre hospital

Navn: Søs Bjerrum

Alder: 33 år

Job: Sygeplejerske i akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital

Mød en sygeplejerske

Mød Søs på 33 år, der blev uddannet sygeplejerske fra Diakonissestiftelsens Sygeplejeskole i år 2008 og nu arbejder i akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital. Læs hvad hun har at fortælle om, hvorfor hun valgte den uddannelse og det at arbejde som sygeplejerske.

Find din sygeplejerskeuddannelse her

Skrevet af Cæcilie Kallehauge Nielsen

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Det er den uforudsigelige hverdag, Hvor man aldrig rigtig ved, hvad man skal lave i morgen, hvor travlt der bliver og hvilken type patienter der kommer ind.

Hvad er det mest udfordrende ved dit arbejde?

Det er nok arbejdspresset, der er jo meget travlt i det danske sundhedsvæsen.Så det med at få tiden til at hænge sammen, synes jeg er det mest udfordrende ved mit arbejde.

Hvem passer jobbet som sygeplejerske til?

Du skal kunne lide at engagere dig i andre mennesker, og du skal kunne lide at være tæt på andre mennesker, samtidig med at du skal kunne tåle lidt at hvert. Det er jo lidt grænseoverskridende på nogle punkter, kan jeg fornemme på nogen af de nye, der er startet.

For mig er det svært at huske, hvordan jeg selv havde det, da jeg startede, men jeg kan godt fornemme på de nye sygeplejersker, at det der med at være så tæt på andre mennesker, når de har det allerværst, det kan godt være hårdt. Så du skal tænke dig grundigt om, inden du starter, om det er det du har lyst til, og om du har det i dig.

Hvilken uddannelsesbaggrund har du, og hvorfor valgte du netop den?

Faktisk så tog jeg en helt anden uddannelse før sygeplejerskeuddannelsen, jeg er nemlig også uddannet multimediedesigner og troede at det var det, jeg skulle arbejde med. Men det blev det ikke til, for, da jeg mærkede efter, var det ikke det, der var det rigtige for mig. Jeg ville heller noget med mennesker, også tænkte jeg, at jeg ville tage en uddannelse hvor det også samtidig var til at få arbejde og som heller ikke tog alt for lang tid.

Nu havde jeg jo allerede brugt en del tid på en uddannelse, så jeg gik efter noget, hvor jeg kunne arbejde med mennesker og komme hurtigt ud på arbejdspladsen.

Læs mere om sygeplejerskeuddannelsen

Hvordan var overgangen fra uddannelsen til dit første job?

Den var meget glat, Det sidste sted jeg var i praktik i forbindelse med min uddannelse er nemlig der, hvor jeg er ansat nu og der blev jeg ansat efter at jeg havde skrevet min bachelor. Så det gik meget glat. Men jeg tror at der er mange sygeplejersker, der bliver ansat på de praktiksteder de har været på eller en afdeling i nærheden af det praktiksted.

Når man gennem uddannelsen finder noget man synes er spændende, så får man en interesse i det, og jeg kan se at mange af dem, som jeg læste sammen med på sygepleje studiet, er endt i noget som de var i praktik ved.

Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at blive sygeplejerske?

Du skal overveje om det med arbejdstiderne er noget for dig, fordi, næsten lige meget hvor du er ansat, så kommer du til at have nattevagter og aftenvagter, og det kan godt være lidt svært at kombinere med et familieliv, i hvert fald hvis du har en partner, som også har samme type arbejdstider. Det har jeg og min partner så ikke, men det tror jeg er en udfordring.

Du skal også tænke over, om du kan forestille sig, hver dag, at være rundt om fremmede mennesker, du kommer jo til at møde fremmede mennesker, hele tiden, gennem det her job, som du skal engagere dig i.

Hvad er dine fremtidsplaner?

Jeg er faktisk rigtig glad for at være der, hvor jeg er, så jeg tror at jeg bliver ved med at være skadestuesygeplejerske. Måske på et tidspunkt, kunne jeg finde på at læse videre til anæstesisygeplejerske, eller noget. Men lige nu, der tror jeg egentlig bare at jeg vil foresætte med at lave det jeg laver.

Senest opdateret: 29 okt 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 28-01-2016

Mød en zoneterapi-studerende

Sarah valgte at studere på Den Danske Zoneterapeutskole, da hun fandt skolen og undervisningen kompetent, professionel og troværdig. I interviewet fortæller hun om sin uddannelse, livet på skolen og giver dig, der drømmer om at blive zoneterapeut et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Sidst opdateret 01-11-2016

Nye sosu-uddannelser på vej i 2017

I år fejrer sosu-uddannelserne en særlig fødselsdag. På bare 25 år har de to uddannelser til social- og sundhedshjælper samt social- og sundhedsassistent gjort en sektor faglært. I den anledning stiller vi skarpt på sosu'ernes betydning samt de nye sosu-uddannelser, der træder i kraft til næste år.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Mød en politistuderende

Martin har altid drømt om at arbejde i politiet, men vejen dertil har ikke været legende let. Undervejs har han arbejdet 10 år som kok, og først da han søgte ind på politiskolen for anden gang, kom han ind. I dag er Martin igang med sin bacheloruddannelse i politiet.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Mød regionsmestrene i SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 29-01-2016

Hvad laver en tandklinikassistent?

Mød Anita, som de sidste 10 år har arbejdet som tandklinikassistent hos Tandlæge P Danneskiold-Samsøe. Anita er uddannet klinikassistent ved Panum Instituttet i København.

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby