30 sep 2020

Mød en zoneterapi-studerendeZoneterapistuderende

  • Sarah
  • Den Danske Zoneterapeut Skole
  • Varighed: 1-2,5 årbjælke

Hvor kommer din interesse for at blive uddannet zoneterapeut fra?

Jeg har en drøm om at specialisere mig inden for baby-zoneterapi, fordi jeg synes det er interessant, at klienten ikke kan fortælle, hvad der er ’galt’? Der skal jeg som behandler finde problemet gennem håndværket. Og så det jo bare en drøm at få lov til at have små nye fødder mellem hænderne som arbejde.

Hvorfor valgte du at studere på DDZ?

Jeg var til intromøder på forskellige skoler og fandt DDZ, hvor Lene var den absolut mest kompetente, professionelle og ikke mindst troværdige underviser! Der var en god stemning og skolen har bare noget professionelt over sig. Dernæst er skolen let at komme til både med bil og bus, og der er parkering lige uden for skolen.

Hvor langt i uddannelsesforløbet er du?

Jeg er halvvejs, men venter på at få en plads på et dagshold, da det passer bedre ind i mit familieliv med små børn.

Hvad er det bedste ved zoneterapeutuddannelsen?

Det bedste er den viden, du tilegner dig, hvor du får ’Aha-oplevelser’ i flæng om, hvordan kroppen fungerer. Jeg synes det er grundlæggen interessant at få ny viden om sig selv og kroppen, og om hvordan vi alle sammen fungerer. Og så er der desuden en rar stemning mellem elever og lærer, hvor du har en fornemmelse, af at være en del af noget større.

Hvordan er det at være studerende på DDZ?

Der er plads til alle personligheder, så du kan være sær, ordinær, hippie – kom som du er! Men tag ikke fejl – mine fordomme fik et tryk på næsen. Der er nemlig også de top tjekkede business personer, der bare har fundet ud af, at de vil noget andet med livet. Og der er atleten som vil opbygge sin viden om kroppen og de muligheder den giver. Der er sygeplejesker og mange andre.

Jeg føler, at man bliver taget seriøst uanset, hvor du kommer fra og hvad, du har med i bagagen? Jeg oplever også, at folk er meget seriøse omkring deres uddannelse. Der er en interesse og fordybelse, som finder værdifuld. Og når Lene underviser, så er der store øre og STILLE – bortset fra de grin, hun giver. Det er fedt!

Hvordan er dit samlede indtryk af skolen og underviserne?

Jeg synes skolen er professionel og tjekket. Der er orden på undervisningsmateriale, og lokalerne er pæne og rene. Stolene er lækre, rene tæpper, en god og rar stemning. Underviserne er unikke, og hvis ikke de var der, så var det jo bare en tjekket skal. Lene har et utrolig stort engagement, der gør, at du føler du bliver støttet gennem uddannelsen. Til tider kan der nemlig godt være indviklet og svært læsestof, men Lene har en god evne til at formidle, så du forstår det!

Hvordan er studiemiljøet uden for undervisningen?

Der er et rigtig godt sociale miljø. Vi kommer fra vidst forskellige steder, og har forskellige kompetencer og baggrunde, men eleverne i mellem har vi jo alle et fælles mål – at bestå! Og det hjælper vi hinanden med. Jeg har aldrig haft en fornemmelse af, at vi er fremtidige konkurrenter, fordi alle har interesse i at hjælpe hinanden. Du kommer generelt til at lære dine medstuderende godt at kende, og der er både grin og tårer. Det er en personlig udvikling og øjenåbner også, så det er virkelig fedt!

Har du et godt råd til andre, der drømmer om at studere zoneterapi?

Det er ikke en uddannelse man bare lige “tager” - det kræver dedikation og indlevelse. Ellers er det helt hul i hovedet. Du skal indstille dig på, at det blandt andet kan være grænseoverskridende, fordi du kommer tæt på ”fremmede”. Men det er jo hele humlen ved zoneterapi, at man tør komme tæt og spørge ind til klienten.

DDZ har virkelig mine varmeste anbefalinger – Lenes skole oser af sjæl, og du føler, at du er i gode hænder fra dag 1-

Tror du, at man skal være en bestemt type for at studere til og arbejde som zoneterapeut?

Nej, det er virkelig forskellige typer, som jeg har mødt her. Helt forskellige baggrunde og øvrige uddannelser. Hvis man skal tale typer, så må det være, at vi alle er personligheder som ønsker en ændring i vores liv. Måske er det drømmen om at leve et mere holistisk liv, der driver mange alternative behandlere? Og eftersom Zoneterapi er en af de mest anderkendte i den genre, så kan jeg kun sige: Kast dig ud i det. Uanset hvad så bliver det en uddannelse, som forandre.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet zoneterapeut? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Læs mere om zoneterapeut uddannelsen ved DDZ

Senest opdateret: 30 sep 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Sundhed og omsorg

En karriere inden for sundhed og omsorg er for dig, der gerne vil arbejde med mennesker. I denne guide får du et overblik over de mange karrieremuligheder i sundhedssektoren - lige fra behandling og pleje til sundhedsfremme. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Joan Ørting fortæller om sex, nærhed og kærlighed

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 16-02-2023

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2022 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Politisk Kommunikation og Ledelse

Alberte ønskede at starte på en uddannelse, hvor fokus var på det teoretiske aspekt frem for det praktiske. Efter at have taget en bachelor DMJX, der var meget praktisk var hun klar til at stikke hovedet i bøgerne og hun valgte derfor at starte på kandidaten i Politisk Kommunikation og Ledelse på CBS. Mød Alberte her!

Læs mere
Sidst opdateret 13-03-2023

Hvad betyder de nye optagelsesregler for dit gymnasievalg?

Med de nye optagelsesregler ved gymnasiet er der kommet stort fokus på en ny form for  elevfordeling på landets gymnasier. Her på siden kan du læse mere om hvordan denne fordeling kan påvirke dig og dit gymnasievalg. 

Læs mere