Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en zoneterapi-studerende


Sarah studerer zoneterapiNavn: Sarah Køhnke

Uddannelse: Zoneterapeutuddannelse hos Den Danske Zoneterapeutskole

Mød en zoneterapistuderende

Sarah valgte at studere på Den Danske Zoneterapeutskole, da hun fandt skolen og undervisningen kompetent, professionel og troværdig. I interviewet fortæller hun om sin uddannelse, livet på skolen og giver dig, der drømmer om at blive zoneterapeut et par gode råd med på vejen!

Hvor kommer din interesse for at blive uddannet zoneterapeut fra?

”Jeg har en drøm om at specialisere mig inden for baby-zoneterapi, fordi jeg synes det er interessant, at klienten ikke kan fortælle, hvad der er ’galt’? Der skal jeg som behandler finde problemet gennem håndværket. Og så det jo bare en drøm at få lov til at have små nye fødder mellem hænderne som arbejde”.

Hvorfor valgte du at studere på DDZ?

”Jeg var til intromøder på forskellige skoler og fandt DDZ, hvor Lene var den absolut mest kompetente, professionelle og ikke mindst troværdige underviser! Der var en god stemning og skolen har bare noget professionelt over sig. Dernæst er skolen let at komme til både med bil og bus, og der er parkering lige uden for skolen”.

Hvor langt i uddannelsesforløbet er du?

”Jeg er halvvejs, men venter på at få en plads på et dagshold, da det passer bedre ind i mit familieliv med små børn”.

Hvad er det bedste ved zoneterapeutuddannelsen?

”Det bedste er den viden, du tilegner dig, hvor du får ’Aha-oplevelser’ i flæng om, hvordan kroppen fungerer. Jeg synes det er grundlæggen interessant at få ny viden om sig selv og kroppen, og om hvordan vi alle sammen fungerer. Og så er der desuden en rar stemning mellem elever og lærer, hvor du har en fornemmelse, af at være en del af noget større”.

Hvordan er det at være studerende på DDZ?

”Der er plads til alle personligheder, så du kan være sær, ordinær, hippie – kom som du er! Men tag ikke fejl – mine fordomme fik et tryk på næsen. Der er nemlig også de top tjekkede business personer, der bare har fundet ud af, at de vil noget andet med livet. Og der er atleten som vil opbygge sin viden om kroppen og de muligheder den giver. Der er sygeplejesker og mange andre.

Jeg føler, at man bliver taget seriøst uanset, hvor du kommer fra og hvad, du har med i bagagen? Jeg oplever også, at folk er meget seriøse omkring deres uddannelse. Der er en interesse og fordybelse, som finder værdifuld. Og når Lene underviser, så er der store øre og STILLE – bortset fra de grin, hun giver. Det er fedt!”.

Hvordan er dit samlede indtryk af skolen og underviserne?

”Jeg synes skolen er professionel og tjekket. Der er orden på undervisningsmateriale, og lokalerne er pæne og rene. Stolene er lækre, rene tæpper, en god og rar stemning. Underviserne er unikke, og hvis ikke de var der, så var det jo bare en tjekket skal. Lene har et utrolig stort engagement, der gør, at du føler du bliver støttet gennem uddannelsen. Til tider kan der nemlig godt være indviklet og svært læsestof, men Lene har en god evne til at formidle, så du forstår det!”.

Hvordan er studiemiljøet uden for undervisningen?

”Der er et rigtig godt sociale miljø. Vi kommer fra vidst forskellige steder, og har forskellige kompetencer og baggrunde, men eleverne i mellem har vi jo alle et fælles mål – at bestå! Og det hjælper vi hinanden med. Jeg har aldrig haft en fornemmelse af, at vi er fremtidige konkurrenter, fordi alle har interesse i at hjælpe hinanden. Du kommer generelt til at lære dine medstuderende godt at kende, og der er både grin og tårer. Det er en personlig udvikling og øjenåbner også, så det er virkelig fedt!”.

Har du et godt råd til andre, der drømmer om at studere zoneterapi?

”Det er ikke en uddannelse man bare lige “tager” - det kræver dedikation og indlevelse. Ellers er det helt hul i hovedet. Du skal indstille dig på, at det blandt andet kan være grænseoverskridende, fordi du kommer tæt på ”fremmede”. Men det er jo hele humlen ved zoneterapi, at man tør komme tæt og spørge ind til klienten.

DDZ har virkelig mine varmeste anbefalinger – Lenes skole oser af sjæl, og du føler, at du er i gode hænder fra dag 1”.

Tror du, at man skal være en bestemt type for at studere til og arbejde som zoneterapeut?

”Nej, det er virkelig forskellige typer, som jeg har mødt her. Helt forskellige baggrunde og øvrige uddannelser. Hvis man skal tale typer, så må det være, at vi alle er personligheder som ønsker en ændring i vores liv. Måske er det drømmen om at leve et mere holistisk liv, der driver mange alternative behandlere? Og eftersom Zoneterapi er en af de mest anderkendte i den genre, så kan jeg kun sige: Kast dig ud i det. Uanset hvad så bliver det en uddannelse, som forandrer”.

Læs mere om zoneterapeut uddannelsen ved DDZ


Senest opdateret: 28 jan 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-01-2016

Hvad laver en tandklinikassistent?

Mød Anita, som de sidste 10 år har arbejdet som tandklinikassistent hos Tandlæge P Danneskiold-Samsøe. Anita er uddannet klinikassistent ved Panum Instituttet i København.

Tags: Sundhed
Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Mød en medicinstuderende

Caroline er medicinstuderende på 6 semester på Københavns Universitet: Et spændende og alsidigt studie, der kræver disciplin og viljestyrke til at lære alt om menneskets krop, sygdomme og patientbehandling. Her fortæller hun om, hvordan det er at være medicinstuderende.

Tags: Natur , Sundhed
Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Mød regionsmestrene i SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2018

Hvad laver en sygeplejerske?

Mød Søs på 33 år, der blev uddannet sygeplejerske fra Diakonissestiftelsens Sygeplejeskole i år 2008 og nu arbejder i akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital. Læs hvad hun har at fortælle om, hvorfor hun valgte den uddannelse og det at arbejde som sygeplejerske.

Tags: Sundhed
Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2018

Hvordan er det at være sosu-assistent?

Mød Jannick på 35 år, der har været færdiguddannet som sosu-assistent i to år og arbejder på et af Danmarks største plejehjem. I interviewet fortæller han om sin hverdag og giver dig, der drømmer om at blive sosu-assistent gode råd med på vejen.

Tags: Sundhed
Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv