Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Mød en Marketing Manager


Marketing Manager Katoni.dk


Navn: Britt Jakobsen

Alder: 27 år

Uddannelse: cand.ling.merc. fra Aarhus School of Business

Job: Marketing ansvarlig hos katoni.dk

Mød en Marketing Manager

Mød Britt Jakobsen som arbejder hos katoni.dk som Marketing Manager. Britt er uddannet cand.ling.merc, som er en kandidat i engelsk med profil i International Markedskommunikation & PR. Britt fik sit job hos Katoni.dk et år efter endt uddannelse, hvor hun brugte en del tid på at revurdere hendes kompetencer og krav til et muligt job. 

Nedenunder fortæller hun om hendes vej til jobbet som Marketing Manager samt hvad det bedste og mest udfordrende ved jobbet er. 

Vil du være marketing manager? Se uddannelserne her

Skrevet af Informationsmedarbejder, Stephanie Fuglsang

Hvilken uddannelse har du taget og hvor har du taget den?

Jeg er indehaver af en cand.ling.merc. fra ASB (Aarhus School of Business) – det der i dag hedder Business & Social Science ved Aarhus Universitet. Det er en kandidat i engelsk med profil i International Markedskommunikation & PR.

Hvornår blev du færdig med din uddannelse?

Jeg blev ikke helt færdig på normeret tid, fordi jeg var i København i forbindelse med et praktikjob. Så cirka et halvt år forsinket blev jeg færdig i februar 2013.

Hvilke forventninger havde du under studiet til dit fremtidige job?

Jeg var vild med at studere, mest af alt fordi studiemiljøet på ASB var super fedt. Kombinationen af det sociale og de spændende fag var perfekt for mig. Derfor gik jeg heller ikke og længtes efter drømmejobbet, mens jeg studerede. Jeg så på ingen måder de udfordringer, der viste sig at være, da jeg var færdiguddannet. Jeg var sikker på, at kombinationen af min faglige kunnen, min praktiske erfaring fra mit praktikjob som PR & marketing assistent og min personlighed ville lande mig et spændende job uden de store problemer.

Hvordan lever de forventninger op til virkeligheden?

Da jeg havde forsvaret mit speciale midt i det grå januar-vejr, så blev jeg ret hurtigt sat til vægs. Drømmejobbet landede ikke uden videre i skødet på mig. Jeg blev gjort opmærksom på, at det krævede langt mere af mig at finde det rigtige job. Og det krævede også, at jeg revurderede, hvad jeg kunne, hvad jeg ville og hvilke krav, jeg kunne tillade mig at stille.

Hvor fik du dit første job og hvor lang tid gik der?

Der gik præcis et år. Da jeg blev færdig på studiet brugte jeg et par måneder på et kursus i grafisk kommunikation, og først da sommeren var ovre, begyndte min jobløse tilværelse for alvor at gå mig på.

Hvordan fik du dit job?

Sidst på sommeren havde jeg et forløb hos konsulenthuset Ballisager. Her var jeg heldig at komme i kontakt med en super dygtig konsulent, der virkelig brændte for at få nyuddannede i job. Så i januar, adskillige måneder efter forløbet hos Ballisager, kontaktede han mig med en mulig stilling hos den Aarhusianske spil virksomhed Kiloo A/S. Det var i forbindelse med deres nystartede projekt – udviklingen af en online shoppingportal.

Hvad er dine typiske arbejdsopgaver?

Fordi projektet er meget nyt, er mine arbejdsopgaver tilsvarende forskelligartede. Jeg har ansvaret for den skriftlige kommunikation på websitet, og særligt produkttekster og søgemaskineoptimering tager meget af min tid. Desuden er jeg ansvarlig for at få bygget katoni.dk op på de sociale medier og den vej igennem skabe værdifuldt indhold for brugerne. Og så er jeg også inde over layout på websitet såvel som omsætningsrapportering og analyse.

Hvad er det bedste ved dit job?

Det bedste ved jobbet som marketing ansvarlig hos katoni.dk er kombinationen af mange af mine interesser. Som markedskommunikationskandidat har jeg altid markedet og forbrugeren for øje, og jeg får lov til at arbejde selvstændigt med kommunikationen.

Som social-medie-nørd er jeg vild med at have eneansvaret for vores kommunikation på de digitale platforme. Og så kombinerer katoni.dk e-handel og mode, der for mig personligt er to store interessepunkter. Jeg har altid været aktiv handlende på diverse online shops.

Hvad er det mest udfordrende ved dit job?

For mig er det bedste og det mest udfordrende ved jobbet det samme. Fordi projektet endnu ikke er et år gammelt, er det en udfordring selv at skulle skabe sit ”produkt” såvel som sine arbejdsopgaver. Det udfordrer mig dagligt at skulle definere, hvad vi er og hvor vi vil hen, men det er samtidig også dét, der holder mig til ilden.

Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at tage samme uddannelse som dig? Eller som allerede står i den situation, som du har stået i?

Jeg har aldrig fortrudt min uddannelse. Argumentet med at det er ligegyldig, hvilken uddannelse man har, er jeg ikke enig i. Netop fordi jeg har taget min uddannelse på en handelshøjskole har jeg et samfunds- og erhvervsmæssig udgangspunkt, og har nemt ved at omsætte teorien til praksis. Det er klart, at når der er så mange kommunikationsuddannelser, som der er, er det vigtigt at vide præcis, hvad man vil med sin uddannelse.

Når det er sagt, så er det også vigtigt at forstå, at drømmestillingen ikke nødvendigvis ser ud, som man umiddelbart troede. Og vide, at der er mange indgangsvinkler til, at man i sidste ende står med det perfekte job. Og så skal man huske, at det at gå til jobsamtaler er en læreproces, som man for hver gang bliver lidt bedre til!

Hvad er dine planer for fremtiden?

Jeg er nysgerrig og søger altid ny viden. Lige nu er mit hoved fyldt op med en masse nyttig information om SEO, og hele universet omkring e-commerce er sindssyg spændende – for ikke at nævne i rivende udvikling. Min passion er mode, og jeg drømmer stadig om at skabe værdi og oplevelser igennem marketing i modeverdenen.
 

Er du interesseret i en karriere inden for markedsføring? Så kan du læse mere om de forskellige uddannelser inden for marketing, her

Senest opdateret: 10 sep 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-11-2015

Mød en journalist

Trine arbejder som journalist hos LFS, der er et fagblad til medlemmer i Landsforeningen for Socialpædagoger. Her i artiklen fortæller hun om sin vej fra uddannelse til job, og giver dig, der drømmer om at blive journalist et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Sidst opdateret 25-10-2018

Vil du være det næste digitale talent?

Hvordan udvikler man talenter i et felt, der er i konstant udvikling?

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2019

Kan man uddanne sig til at blive influencer?

At blive influencer er meget attraktiv for mange instagrammere og youtubere. Så derfor sætter vi her fokus på, hvordan man bliver en god influencer, og om du kan uddanne dig til at blive den næste social media stjerne. Læs med lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2015

Mød en Nonfood elev og købmand

Daniel har ikke altid vidst, at han skulle blive uddannet købmand. Da han var barn hjalp han til i sin fars butik, og når kunderne af og til spurgte om han også skulle være købmand, så svarede han overbevisende nej. I dag har Daniel alligevel valgt at gå i sin far, farfars, oldefars og tipoldefars fodspor!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2015

Mød en Masters in Management studerende

Mød Lasse der læser Masters in Management på London Business School, og bliv klogere på, hvad uddannelsen handler om!

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide