Mød Julien fra Osted Efterskole

Julien giver dig her et indblik i hverdagen samt oplevelserne på Osted Efterskole. Læs med og bliv inspireret til dit valg af efterskole.

Mød Julien fra Osted Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville prøve at gå i skole på en ny og anderledes måde, hvor der ikke kun var fokus på det faglige, men også det personlige og sociale. Jeg har desuden gået på en fransk skole hele mit liv, så jeg ville gerne bruge dette skoleår til at prøve det danske skolesystem.

Da jeg skulle vælge, hvilken efterskole jeg gerne ville gå på, brugte jeg hjemmesiden efterskolerne.dk, hvor du kan sammenligne alle efterskoler i Danmark. På den måde kunne jeg sortere og vælge mellem de forskellige skoler ud fra linjefag, beliggenhed og antal elever. Jeg faldt over Osted Efterskole, fordi jeg gerne ville finde en efterskole med fokus på det faglige, og hvor der er ikke var alt for mange elever. Jeg synes, at 126 elever er et meget passende antal, fordi det betyder, at vi alle kommer hinanden meget ved.

Jeg er blevet overrasket over, at jeg slet ikke har haft hjemve. Jeg har slet ikke haft lyst til at tage hjem, og Osted Efterskole er faktisk blevet som et hjem for mig.

Da jeg besøgte skolen første gang, kunne jeg mærke, at det var et rigtig hyggeligt sted, hvor det føltes rart at være. Det er svært at forklare, men jeg havde bare den helt rigtige mavefornemmelse, da jeg trådte ind på skolen. Når man skal vælge sin efterskole, tror jeg, at det er vigtigt at gå med ens mavefornemmelse. Det skal føles helt rigtigt i kroppen.

Mit yndlingstidspunkt på ugen er, når vi har vores linjefag. Jeg har valgt Film, og det er jeg rigtig glad for. Det er fedt at prøve noget helt anderledes, og vi har rigtig god tid til at fordybe os i det. Det er et filmstudie på skolen, så vi laver vores egne kortfilm. Indtil videre har vi lavet alt fra gysere til reklamefilm. Lige nu er vi i gang med at lave en kortfilm til Dolly Awards, som er efterskolernes svar på Oscaruddelingen. Vi finder selv på ideen og skal producere filmen, og så konkurrerer vi mod andre efterskoler i Danmark. 

Efterskolelivet handler om at være sammen, og vi bruger meget tid på hinandens værelser eller rundt på skolen. Her hænger vi ud og hygger os med hinanden, når vi har fri. Nogle gange kan vi også finde på at gå ned i Netto eller Brugsen, hvis vi trænger til at komme lidt væk fra skolen. Det er rigtig fedt at være på efterskolerne i weekenden, fordi det er frivilligt, så det er noget, vi selv har valgt. I weekenderne lærer vi hinanden at kende på en helt ny måde, fordi vi ikke har skole ved siden af, så vi har tid til at være sammen.

Er du interesseret i at gå på Osted Efterskole?

Læs mere om Osted Efterskole