Mød Sara fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Vil du på efterskole? Læs med her, hvor Sara giver dig et indblik i hverdagen og mulighederne på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Mød Sara fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Jeg valgte Vivild Efterskole, fordi jeg synes, at det var fedt, at der ikke var linjefag, men mulighed for at vælge en masse valgfag i stedet. Jeg ville gerne prøve nogle ting, jeg ikke har prøvet før, og derfor har jeg også valgt alt fra spinning og streetdanse til yoga og begynderhåndbold. Jeg har aldrig gået til boldspil før, men jeg synes virkelig, at det er sjovt at gå til håndbold her, fordi vi alle er på samme niveau og altid hygger os til træningen.

En almindelig dag på efterskolen starter med fælles morgenmad, og derefter mødes vi til en samling. Så begynder timerne, der minder lidt om en almindelig skoledag. Om eftermiddagen har vi valgfag, og vi har også fælles gymnastik for hele efterskolen. Det er dejligt, at dagene er forskellige, for det gør, at man aldrig bliver træt af at gå i skole. Hver dag har vi også en stilletime, hvor vi alle skal være på vores værelser. Det er faktisk ét af mine yndlingstidspunkter, for det er her, at jeg virkelig lader op, og så er det også meget rart, at man ved, at man ikke går glip af noget.

Jeg har lært, at jeg faktisk er mere rummelig, end jeg troede. Der skal meget til at gøre mig irriteret, men på efterskolen er du også nødt til at være lidt ekstra large og åben overfor andre, fordi der skal være plads til alle.

Der sker hele tiden noget på efterskolen, og i den her uge har vi fx Teaterugen. Vi skal bygge en forestilling op på en uge, og vi har alle sammen fået forskellige roller og ting, som vi skal stå for. Jeg er på holdet, hvor vi laver kulisser til scenen, og det er virkelig hyggeligt. Det er også fedt at mærke, at vi i løbet af én uge kan nå så meget, fordi alle hjælper hinanden og går op i, at det bliver godt.

Det fedeste ved at gå på efterskole er, at du møder så mange nye mennesker og oplever en helt anden hverdag, end du plejer. På efterskolen handler det ikke kun om skole, men ligeså meget om alle de andre valgfag og aktiviteter, der sker hele tiden – og bare det at være sammen med hinanden. Efterskolelivet er lidt ligesom et nyt år, hvor der er ligeså meget fokus på det sociale og personlige som på det faglige.

Er du interesseret i at gå på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole?

Læs mere om VGI