Vis studentum.dk som: Mobile

Vælg en efterskole på Sjælland

Mød elever fra efterskoler på Sjælland

”Det bedste ved at gå på efterskole er det fællesskab, vi har med hinanden. Det er aldrig har oplevet før."

”Jeg kan anbefale efterskole til alle, der ønsker at udfordre sig selv og prøve noget nyt."

Se alle portrætter

Tag på efterskole på Sjælland

Går du og overvejer at tage på efterskole? Du kender måske mange, der har gået på efterskole, eller som skal afsted snart. Det er nemlig blevet mere og mere populært for unge at tage på efterskole og 2019 var det år, hvor flest danske unge er taget på efterskole nogensinde.

Efterskoleoplevelsen er kendt blandt unge for at være ét af de bedste år i deres liv, fordi det er unik mulighed for at blive en del af et helt særligt fællesskab. Det er samtidig en mulighed for at lære at stå på egne ben, styrke din faglighed, udvikle dine sociale kompetencer og dyrke dit interesser og talent. Sidst, men ikke mindst kan det også være en genial mulighed for dig, der trænger dig til lidt luftforandring, til at møde nye mennesker og til at komme væk hjemmefra og prøve noget helt anderledes, end du nogensinde har prøvet før. Efterskoleelever siger nemlig, at efterskoleoplevelsen har givet dem en chance for at starte på en frisk og blive klogere på, hvem de er.

Men hvordan skal du så vælge, hvor du gerne vil på efterskole? Der findes et hav af muligheder med op mod 243 efterskoler i Danmark at vælge imellem. På Sjælland finder du mere end 35 efterskoler med hvert sit fokus og speciale. Her finder du både nogle af de dygtigste gymnastikefterskoler som fx Gymnastikefterskolen Stevns eller Sorø Efterskole, hvor du vil deltage i opvisninger i løbet af året og blive undervist af nogle af Danmarks bedste trænere. Alternativt kan du vælge en efterskole som Blidstrup Efterskole, der tilbyder alt fra ridning til e-sport eller Midtsjællands Efterskole, hvor friluftlivsliv, internationale projekter og kreativt håndværk er i højsædet.

Som du se er der altså mulighed for lidt af hvert, og du kan finde den efterskole, der er helt perfekt for dig.

I jagten på den rette efterskole har vi på studentum.dk forsøgt at hjælpe dig med at blive klogere på, hvor du skal tage på efterskole. Her på siden kan du finde en række efterskoler fra Sjælland og møde nogle af deres elever, der gennem personlige portrætter fortæller om, hvorfor de har valgt at tage på efterskole, og hvad de har fået ud af deres efterskoleoplevelse.

Læs med og bliv inspireret af deres historier fra det virkelig efterskoleliv – hvem ved, måske du bliver den næste efterskoleelev i Sjælland?

Senest opdateret: 21 feb 2020