Mød Mathilde fra Halstedhus Efterskole

Mathilde valgte Halstedhus Efterskole, da det var her, hun følte sig mest hjemme. Læs mere om Mathildes oplevelser som elev på efterskolen her.

Mød Mathilde fra Halstedhus Efterskole

Jeg valgte at tage på Halstedhus efterskole, fordi jeg følte mig mest hjemme her. Jeg var blevet meget påvirket af bl.a. mine fætre og kusiner til at tage på efterskole, fordi de selv havde gået på efterskole, og kun havde gode ting at sige om det. Jeg tog så til efterskolernes dag og besøgte Halstedhus, og dér fik jeg et rigtig godt indtryk – bl.a. fordi vi havde nogle gode lange samtaler med lærerne. Det var ikke bare overfladisk snak.

Min hovedlinje er fodboldlinjen, men fordi de manglede en målmand på håndboldlinjen, er jeg også startet der, på trods af at jeg aldrig har spillet håndbold før. Det er sjovt at kunne kombinere to sportsgrene, hvor jeg er god i den ene, og nybegynder i den anden. På fodboldlinjen har vi fodboldtræning tre gange om ugen, og så er vi med i efterskoleturneringen, hvor vi spiller kamp mod andre efterskoler ca. 1-2 gange om måneden.

Det er fedt at man bare kan være sammen med sine venner hele tiden, også når man har fri. Det er ikke ligesom i folkeskolen, hvor man skulle hjem når man havde fri.”

Når vi ikke har undervisning, er det meget forskelligt hvad vi laver. Vi kan fx finde på at tage i fitness, se en film på værelset, eller tage op i ”Tagpotten”. Tagpotten er et fællesareal vi har på skolen. Her er der en masse aktiviteter man kan gøre brug af. Der er bl.a. en hjemmebiograf, hvor vi kan se film, men man kan også spille pool, fifa eller bordtennis. Hvis man er lidt bagud med lektierne, er der også en lektiecafé man kan benytte. 

Vores skitur er en oplevelse man ikke glemmer. Det var virkelig fedt når man var sammen ude på pisterne, fordi man snakkede med en masse mennesker, man ikke snakker med normalt. Det var også mega hyggeligt, når man var færdige med at stå på ski, så kunne vi sidde og drikke varm kakao, snakke og bare hygge os sammen. Det var alt i alt en super fed oplevelse.

Mit bedste råd til andre der overvejer at starte på efterskole er, at de skal gøre det. Man kan ikke beskrive hvor fedt det er, så det er noget folk skal opleve på egen krop. Det handler bare om at være åben, i forhold til de udfordringer der kommer, så skal det nok blive en god oplevelse.

Er du interesseret i at gå på Halstedhus efterskole?

Læs mere om Halstedhus Efterskole


Annoncer