Vis studentum.dk som: Mobile

Kvote 2 på Psykologi

Dine guide til psykologistudiet

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, hvis dit gennemsnit fra gymnasiet ikke er lige så højt.

Kun en brøkdel af studiepladserne på psykologi går til kvote 2 ansøgerer, hvilket gør konkurrencen benhård, og stiller krav til, at du kender de enkelte univeristeters optagelsesprocesser og krav.

Vi har lavet en guide, der helt tæt på optagelsesprocesserne for kvote 2 ansøgere til psykologi i København, Aarhus, Odense og Aalborg*. Klik dig videre og læs mere om det eller de universiteter, hvor du søger ind.

*Vi har ikke medtaget Roskilde Universitet, da psykologi her skal læses sammen med et andet fag. Hvis du ønsker at søge ind på RUC, skal du søge ind på den humanistiske bacheloruddannelse.

Se alle vores uddannelser inden for psykologi

De overordnede krav for optagelse

For at blive optaget på bacheloruddannelsen i Psykologi, skal du have bestået enten en gymnasial eksamen eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen.

Specifikke adgangskrav på både kvote 1 og kvote2 er:

 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Matematik B
 • Enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B

Københavns Universitet

Når du søger en optagelse på psykologi gennem kvote 2, kommer din ansøgning gennem en helhedsvurdering i Uddannelsesservice. De bedste ansøgninger bliver herefter sendt videre til et fagligt udvalg på uddannelsen, som foretager den endelig vurdering.

For at søge optagelse på kvote 2, på Københavns Universitet, er der en række krav til ansøgningen:

 • En adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit (uden hurtigstartsbonus)
 • Skrive en motiveret ansøgning
 • Udarbejde et CV
 • Dokumentere relevante aktiviteter (faglige kvalifikationer og erfaringer)

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi:

Udover at du opfylder alle kravene til studiet, så bliver der lagt vægt på en lang række faktorer 

KU

Det bliver der lagt vægt på i den motiverede ansøgning til psykologi på KU

Den motiverede ansøgning til psykologi på Københavns Universitet skal vise hvorfor du brænder for studiet, og hvad dit studiepotentiale er, i forhold til at læse psykologi. Her er det ikke nok, at du skriver, at du drømmer om at blive psykolog og arbejde med mennesker.

I den motiverede ansøgning, lagde udvalget særligt vægt på:

 • at din motiverede ansøgning er velskrevet med fokus på uddannelsen i psykologi på KU og dig som potentiel studerende.
 • at din motivation er fagligt begrundet og fremgår klart samt reflekteret.
 • at du bringer dine kvalifikationer i spil ud fra dit kendskab til uddannelsen i psykologi på KU.
 • at du reflekterer over psykologi som akademisk videnskab, herunder fx praksis og forskning.

Aarhus Universitet

Hvis du vælger at søge ind via kvote 2 til Aarhus Universitet foretager universitetet en konkret og individuel helhedsvurdering af din ansøgning, med udgangspunkt i de to følgende kriterier:

 • gennemsnit af særligt relevante fag (kvote 2 fag, se forneden) samt
 • andre særligt relevante dokumenterede kvalifikationer.

Hver enkelt ansøger bliver vurderet individuelt og konkret ud fra den fremsendte dokumentation, og derefter bliver du vurderet op imod det øvrige ansøgerfelt. 

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi på AU:

På Aarhus Universitet arbejder de med fagsnit - altså snittet af de fag, som psykologi finder relevant. Så ikke hele dit snit fra gymnasiet, kun enkelte fag, som har en særlig relevans for psykologistudiet.

AU

Jo højere snit du har på de relevante fag, jo højere er dine optagelseschancer, da du kommer højere op på listen. Du kan dog stadig søge, og komme ind, hvis dit fagsnit ikke er specielt godt.

Det bliver der lagt vægt på i den motiverede ansøgning til psykologi på AU

Både erhvervsarbejde, udlandsophold, højskoleophold og lignende kan være relevant - men de er det ikke nødvendigvis. For at opnå særligt relevante kvalifikationer til studiet, kræver det, at det du har lavet har en tæt kobling til den uddannelse du vil søge om optagelse på.

Husk, at dokumentere alle relevante kvalifikationer du nævner, da de ellers ikke indgår i den samlede vurdering.

Aalborg Universitet

Som kvote 2 ansøger på Aalborg Universitet udvælges du efter en konkret helhedsvurdering, hvor der lægges vægt på karaktergennemsnit i adgangskravsfagene, og på andre særligt relevante aktiviteter.

Psykologi på Aalborg Universitet udgør kvote 2 10% af pladserne.

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi på AAU:

Udover de beståede fag og adgangsgivende eksamen, er det særligt relevante aktiviteter og uddannelse som der bliver lagt vægt på. Frivilligt arbejde tæller ikke med i vurderingen, og aktiviteten må max have varet 12 måneder, dog minimum 6 måneder.

Eksempler på relevante aktiviteter til kvote 2 ansøgningen til psykologi på AAU:

Ikke-relevant arbejde er fx pædagogmedhjælper, lærervikar og au-pair.

Ikke-relevant studie er salgs-, service- og butiksuddannelse samt privat coach- og tereapeutuddannelser.  

Syddansk Universitet

Hvis du vil søge ind via kvote 2 på psykologi på SDU skal du dels opfylde deres adgangskrav, og derudover skal du igennem to tests for at komme ind - det betyder altså, at du ikke skal skrive en motiveret ansøgning.

Testen du skal igennem hedder en studieegnethedstest (uniTEST) og et Multiple Mini Interview (MMI). Resultaterne af uniTEST afgør, hvem der inviteres til MMI. Ansøgere med den højeste score, står øverst på listen - og de 50 øverste bliver udvalgt til et MMI.

Resultaterne af MMI afgør derefter hvem der tilbydes pladserne på kvote 2.

Optagelsesprøve på SDU til kvote 2 på psykologi

Fordi SDU arbejder med optagelsesprøver, skal du ikke medsende en motiveret ansægning eller CV sammen med din kvote 2 ansøgning.

Testen er delt op i en faglig del og en del der har fokus på dine personlige kompetencer

SDU

Senest opdateret: 09 nov 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Mød regionsmestrene i SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2018

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

10 jobtitler der ikke findes mere

Der var engang, hvor den mest avancerede teknologi var en kugleramme, videnskab et ondsindet rygte og jobs hang på træerne som rådne frugter. En computer var noget der rent faktisk kunne svare igen, og børnearbejde et karrierevalg. Vi har her samlet 10 jobtitler, der ikke eksisterer længere.

Læs mere
Sidst opdateret 15-08-2018

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS - International English Language Testing System

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2016

Interview med EVA om optagelse på de videregående uddannelser

Hvordan sikrer man, at det er de bedst egnede, der slipper igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Det har Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) undersøgt via en række analyser af optagesystemet i de seneste år. Analyserne viser, at karaktergennemsnittet fra den gymnasiale uddannelse er en markant indikator for, om den studiesøgende vil klare sig godt på universitetet og komme i job efterfølgende. 

Læs mere
Sidst opdateret 24-10-2018

Din guide til uddannelser med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 16-01-2018

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2018

Din guide til kvote 2 på medicin

Sætter dit gymansiesnit en stopper for din drøm om at blive læge? Kvote 2 kan være din løsning. Vores guide om optagelsesprocessen på de fire danske universiteter giver dig det komplette overblik.

Tags: Optagelse
Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Sværeste uddannelse - Guide til de sværeste at blive optaget på

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2018

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2018

Bliv journalist - din guide til optagelsesprøven

Har du næse for den gode historie, styr på grammatikken og er du nyhedsjunkie med hukommelse som en elefant? Så er du allerede godt klædt på til en fremtid som journalist. Her klæder vi dig på til at komme gennem nåleøjet til optagelsesprøven på journalistuddannelserne på SDU og DMJX.

Tags: Optagelse
Læs mere
Sidst opdateret 08-02-2018

Kvote 2 på International Business på CBS - din guide til optagelse

BSc International Business er kendt for sit tårnhøje snit, hvor de færreste bliver optaget via kvote 1. Vi har lavet en guide til, hvordan du søger ind via kvote 2.

Tags: Optagelse
Læs mere

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv