Vis studentum.dk som: Mobile

Kvote 2 på Psykologi

Bliv klar til psyskologistudiet

Bliv klædt på til psykologistudiet med et højskoleophold der har mennesket i centrum. Dyk ned i psykologiens univers, og få en større forståelse for personlighedsdannelse mv. 


Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, hvis dit gennemsnit fra gymnasiet ikke er lige så højt.

Kun en brøkdel af studiepladserne på psykologi går til kvote 2 ansøgerer, hvilket gør konkurrencen benhård, og stiller krav til, at du kender de enkelte univeristeters optagelsesprocesser og krav.

Vi har lavet en guide, der helt tæt på optagelsesprocesserne for kvote 2 ansøgere til psykologi i København, Aarhus, Odense og Aalborg*. Klik dig videre og læs mere om det eller de universiteter, hvor du søger ind.

*Vi har ikke medtaget Roskilde Universitet, da psykologi her skal læses sammen med et andet fag. Hvis du ønsker at søge ind på RUC, skal du søge ind på den humanistiske bacheloruddannelse.

Se alle vores uddannelser inden for psykologi

De overordnede krav for optagelse

For at blive optaget på bacheloruddannelsen i Psykologi, skal du have bestået enten en gymnasial eksamen eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen.

Specifikke adgangskrav på både kvote 1 og kvote2 er:

 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Matematik B
 • Enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B

Københavns Universitet

Når du søger en optagelse på psykologi gennem kvote 2, kommer din ansøgning gennem en helhedsvurdering i Uddannelsesservice. De bedste ansøgninger bliver herefter sendt videre til et fagligt udvalg på uddannelsen, som foretager den endelig vurdering.

For at søge optagelse på kvote 2, på Københavns Universitet, er der en række krav til ansøgningen:

 • En adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit (uden hurtigstartsbonus)
 • Skrive en motiveret ansøgning
 • Udarbejde et CV
 • Dokumentere relevante aktiviteter (faglige kvalifikationer og erfaringer)

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi:

Udover at du opfylder alle kravene til studiet, så bliver der lagt vægt på en lang række faktorer 

KU

Det bliver der lagt vægt på i den motiverede ansøgning til psykologi på KU

Den motiverede ansøgning til psykologi på Københavns Universitet skal vise hvorfor du brænder for studiet, og hvad dit studiepotentiale er, i forhold til at læse psykologi. Her er det ikke nok, at du skriver, at du drømmer om at blive psykolog og arbejde med mennesker.

I den motiverede ansøgning, lagde udvalget særligt vægt på:

 • at din motiverede ansøgning er velskrevet med fokus på uddannelsen i psykologi på KU og dig som potentiel studerende.
 • at din motivation er fagligt begrundet og fremgår klart samt reflekteret.
 • at du bringer dine kvalifikationer i spil ud fra dit kendskab til uddannelsen i psykologi på KU.
 • at du reflekterer over psykologi som akademisk videnskab, herunder fx praksis og forskning.

Aarhus Universitet

Hvis du vælger at søge ind via kvote 2 til Aarhus Universitet foretager universitetet en konkret og individuel helhedsvurdering af din ansøgning, med udgangspunkt i de to følgende kriterier:

 • gennemsnit af særligt relevante fag (kvote 2 fag, se forneden) samt
 • andre særligt relevante dokumenterede kvalifikationer.

Hver enkelt ansøger bliver vurderet individuelt og konkret ud fra den fremsendte dokumentation, og derefter bliver du vurderet op imod det øvrige ansøgerfelt. 

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi på AU:

På Aarhus Universitet arbejder de med fagsnit - altså snittet af de fag, som psykologi finder relevant. Så ikke hele dit snit fra gymnasiet, kun enkelte fag, som har en særlig relevans for psykologistudiet.

AU

Jo højere snit du har på de relevante fag, jo højere er dine optagelseschancer, da du kommer højere op på listen. Du kan dog stadig søge, og komme ind, hvis dit fagsnit ikke er specielt godt.

Det bliver der lagt vægt på i din ansøgning til psykologi på AU

Både erhvervsarbejde, udlandsophold, højskoleophold og lignende kan være relevant - men de er det ikke nødvendigvis. For at opnå særligt relevante kvalifikationer til studiet, kræver det, at det du har lavet har en tæt kobling til den uddannelse du vil søge om optagelse på. 

Ansøgere til bacheloruddannelsen i Psykologi ved Aarhus Universitet skal ikke lave en motiveret ansøgning, men derimod dokumentere de eventuelle særligt relevante kvalifikationer, som de ønsker at få med i vurderingen af deres ansøgning.

Aalborg Universitet

Som kvote 2 ansøger på Aalborg Universitet udvælges du efter en konkret helhedsvurdering, hvor der lægges vægt på karaktergennemsnit i adgangskravsfagene, og på andre særligt relevante aktiviteter.

Psykologi på Aalborg Universitet udgør kvote 2 10% af pladserne.

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi på AAU:

Udover de beståede fag og adgangsgivende eksamen, er det særligt relevante aktiviteter og uddannelse som der bliver lagt vægt på. Frivilligt arbejde tæller ikke med i vurderingen, og aktiviteten må max have varet 12 måneder, dog minimum 6 måneder.

Eksempler på relevante aktiviteter til kvote 2 ansøgningen til psykologi på AAU:

Ikke-relevant arbejde er fx pædagogmedhjælper, lærervikar og au-pair.

Ikke-relevant studie er salgs-, service- og butiksuddannelse samt privat coach- og tereapeutuddannelser.  

Syddansk Universitet

Hvis du vil søge ind via kvote 2 på psykologi på SDU skal du dels opfylde deres adgangskrav, og derudover skal du igennem to tests for at komme ind - det betyder altså, at du ikke skal skrive en motiveret ansøgning.

Testen du skal igennem hedder en studieegnethedstest (uniTEST) og et Multiple Mini Interview (MMI). Resultaterne af uniTEST afgør, hvem der inviteres til MMI. Ansøgere med den højeste score, står øverst på listen - og de 50 øverste bliver udvalgt til et MMI.

Resultaterne af MMI afgør derefter hvem der tilbydes pladserne på kvote 2.

Optagelsesprøve på SDU til kvote 2 på psykologi

Fordi SDU arbejder med optagelsesprøver, skal du ikke medsende en motiveret ansægning eller CV sammen med din kvote 2 ansøgning.

Testen er delt op i en faglig del og en del der har fokus på dine personlige kompetencer

SDU

Senest opdateret: 03 jul 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-01-2016

Når din uddannelsesdrøm skydes i sænk af regeringen

Over 2000 unge blev ikke optaget på deres drømme-erhvervsuddannelse i 2015. Studentum har været på besøg på Københavns Tekniske Skole (KTS). Se med og find ud af, hvad eleverne mener om karakterkrav ved optagelse på en erhvervsuddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 08-08-2019

De mest søgte uddannelser

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2016

Interview med EVA om optagelse på de videregående uddannelser

Hvordan sikrer man, at det er de bedst egnede, der slipper igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Det har Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) undersøgt via en række analyser af optagesystemet i de seneste år. Analyserne viser, at karaktergennemsnittet fra den gymnasiale uddannelse er en markant indikator for, om den studiesøgende vil klare sig godt på universitetet og komme i job efterfølgende. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Din guide til uddannelser med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS - International English Language Testing System

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Guide til sprogtests før uddannelse i udlandet

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Skal du også gennem kvote 2-nåleøjet?

Drømmer du om at læse jura, men mangler de adgangsgivende karakterer? Så er kvote 2 en oplagt mulighed. Også her er der dog hård konkurrence. Derfor kan en uddannelse hos Jurainstituttet være din vej ind på studiet - læs hvorfor lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2019

Bliv journalist - din guide til optagelsesprøven

Har du næse for den gode historie, styr på grammatikken og er du nyhedsjunkie med hukommelse som en elefant? Så er du allerede godt klædt på til en fremtid som journalist. Her klæder vi dig på til at komme gennem nåleøjet til optagelsesprøven på journalistuddannelserne på SDU og DMJX.

Læs mere
Sidst opdateret 17-03-2017

PRESSEMEDDELELSE: Kvote 2 ansøgere søger hjælp online

PRESSEMEDDELELSE: Jagten på inspiration til studievalg og kvote 2 ansøgning når nye højder online. 94 procent bruger internettet som den primære researchkanal i jagten på drømmeuddannelsen, mens inspirationsartikler med hjælp til kvote 2 ansøgningen hitter op til 15. marts.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Din guide til kvote 2 på medicin

Sætter dit gymansiesnit en stopper for din drøm om at blive læge? Kvote 2 kan være din løsning. Vores guide om optagelsesprocessen på de fire danske universiteter giver dig det komplette overblik.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

De mest prestigefyldte jobs i Danmark - Er dit et af dem?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 21-06-2018

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? 

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv