Vis studentum.dk som: Mobile

Kvote 2 på Psykologi

Dine guide til psykologistudiet

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, hvis dit gennemsnit fra gymnasiet ikke er lige så højt.

Kun en brøkdel af studiepladserne på psykologi går til kvote 2 ansøgerer, hvilket gør konkurrencen benhård, og stiller krav til, at du kender de enkelte univeristeters optagelsesprocesser og krav.

Vi har lavet en guide, der helt tæt på optagelsesprocesserne for kvote 2 ansøgere til psykologi i København, Aarhus, Odense og Aalborg*. Klik dig videre og læs mere om det eller de universiteter, hvor du søger ind.

*Vi har ikke medtaget Roskilde Universitet, da psykologi her skal læses sammen med et andet fag. Hvis du ønsker at søge ind på RUC, skal du søge ind på den humanistiske bacheloruddannelse.

Se alle vores uddannelser inden for psykologi

De overordnede krav for optagelse

For at blive optaget på bacheloruddannelsen i Psykologi, skal du have bestået enten en gymnasial eksamen eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen.

Specifikke adgangskrav på både kvote 1 og kvote2 er:

 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Matematik B
 • Enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B

Københavns Universitet

Når du søger en optagelse på psykologi gennem kvote 2, kommer din ansøgning gennem en helhedsvurdering i Uddannelsesservice. De bedste ansøgninger bliver herefter sendt videre til et fagligt udvalg på uddannelsen, som foretager den endelig vurdering.

For at søge optagelse på kvote 2, på Københavns Universitet, er der en række krav til ansøgningen:

 • En adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit (uden hurtigstartsbonus)
 • Skrive en motiveret ansøgning
 • Udarbejde et CV
 • Dokumentere relevante aktiviteter (faglige kvalifikationer og erfaringer)

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi:

Udover at du opfylder alle kravene til studiet, så bliver der lagt vægt på en lang række faktorer 

KU

Det bliver der lagt vægt på i den motiverede ansøgning til psykologi på KU

Den motiverede ansøgning til psykologi på Københavns Universitet skal vise hvorfor du brænder for studiet, og hvad dit studiepotentiale er, i forhold til at læse psykologi. Her er det ikke nok, at du skriver, at du drømmer om at blive psykolog og arbejde med mennesker.

I den motiverede ansøgning, lagde udvalget særligt vægt på:

 • at din motiverede ansøgning er velskrevet med fokus på uddannelsen i psykologi på KU og dig som potentiel studerende.
 • at din motivation er fagligt begrundet og fremgår klart samt reflekteret.
 • at du bringer dine kvalifikationer i spil ud fra dit kendskab til uddannelsen i psykologi på KU.
 • at du reflekterer over psykologi som akademisk videnskab, herunder fx praksis og forskning.

Aarhus Universitet

Hvis du vælger at søge ind via kvote 2 til Aarhus Universitet foretager universitetet en konkret og individuel helhedsvurdering af din ansøgning, med udgangspunkt i de to følgende kriterier:

 • gennemsnit af særligt relevante fag (kvote 2 fag, se forneden) samt
 • andre særligt relevante dokumenterede kvalifikationer.

Hver enkelt ansøger bliver vurderet individuelt og konkret ud fra den fremsendte dokumentation, og derefter bliver du vurderet op imod det øvrige ansøgerfelt. 

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi på AU:

På Aarhus Universitet arbejder de med fagsnit - altså snittet af de fag, som psykologi finder relevant. Så ikke hele dit snit fra gymnasiet, kun enkelte fag, som har en særlig relevans for psykologistudiet.

AU

Jo højere snit du har på de relevante fag, jo højere er dine optagelseschancer, da du kommer højere op på listen. Du kan dog stadig søge, og komme ind, hvis dit fagsnit ikke er specielt godt.

Det bliver der lagt vægt på i din ansøgning til psykologi på AU

Både erhvervsarbejde, udlandsophold, højskoleophold og lignende kan være relevant - men de er det ikke nødvendigvis. For at opnå særligt relevante kvalifikationer til studiet, kræver det, at det du har lavet har en tæt kobling til den uddannelse du vil søge om optagelse på. 

Ansøgere til bacheloruddannelsen i Psykologi ved Aarhus Universitet skal ikke lave en motiveret ansøgning, men derimod dokumentere de eventuelle særligt relevante kvalifikationer, som de ønsker at få med i vurderingen af deres ansøgning.

Aalborg Universitet

Som kvote 2 ansøger på Aalborg Universitet udvælges du efter en konkret helhedsvurdering, hvor der lægges vægt på karaktergennemsnit i adgangskravsfagene, og på andre særligt relevante aktiviteter.

Psykologi på Aalborg Universitet udgør kvote 2 10% af pladserne.

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi på AAU:

Udover de beståede fag og adgangsgivende eksamen, er det særligt relevante aktiviteter og uddannelse som der bliver lagt vægt på. Frivilligt arbejde tæller ikke med i vurderingen, og aktiviteten må max have varet 12 måneder, dog minimum 6 måneder.

Eksempler på relevante aktiviteter til kvote 2 ansøgningen til psykologi på AAU:

Ikke-relevant arbejde er fx pædagogmedhjælper, lærervikar og au-pair.

Ikke-relevant studie er salgs-, service- og butiksuddannelse samt privat coach- og tereapeutuddannelser.  

Syddansk Universitet

Hvis du vil søge ind via kvote 2 på psykologi på SDU skal du dels opfylde deres adgangskrav, og derudover skal du igennem to tests for at komme ind - det betyder altså, at du ikke skal skrive en motiveret ansøgning.

Testen du skal igennem hedder en studieegnethedstest (uniTEST) og et Multiple Mini Interview (MMI). Resultaterne af uniTEST afgør, hvem der inviteres til MMI. Ansøgere med den højeste score, står øverst på listen - og de 50 øverste bliver udvalgt til et MMI.

Resultaterne af MMI afgør derefter hvem der tilbydes pladserne på kvote 2.

Optagelsesprøve på SDU til kvote 2 på psykologi

Fordi SDU arbejder med optagelsesprøver, skal du ikke medsende en motiveret ansægning eller CV sammen med din kvote 2 ansøgning.

Testen er delt op i en faglig del og en del der har fokus på dine personlige kompetencer

SDU

Senest opdateret: 12 feb 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 15-02-2017

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Måske har du en klar idé om, hvad du vil arbejde med, men du kan ikke gennemskue hvilken uddannelse, der fører dertil.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-02-2018

Kvote 2 på International Business på CBS - din guide til optagelse

BSc International Business er kendt for sit tårnhøje snit, hvor de færreste bliver optaget via kvote 1. Vi har lavet en guide til, hvordan du søger ind via kvote 2.

Tags: Optagelse
Læs mere
Sidst opdateret 14-09-2016

Kom du ikke ind? Du kan stadig søge en ledig studieplads

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2018

De mest prestigefyldte jobs i Danmark - Er dit et af dem?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Tags: Studievalg
Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Tags: Studievalg
Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2018

Kvote 2 guide: Kickstart din skriveproces!

Det kan være svært at skabe sig det nødvendige overblik mellem aktiviteter, kvaliteter og kompetencer, som kvote 2 ansøgningen kræver. Studentum giver dig derfor her en step-by-step guide med øvelser til at kickstarte din skriveproces!

Tags: Optagelse
Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2018

De mest søgte uddannelser

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2018

Bliv journalist - din guide til optagelsesprøven

Har du næse for den gode historie, styr på grammatikken og er du nyhedsjunkie med hukommelse som en elefant? Så er du allerede godt klædt på til en fremtid som journalist. Her klæder vi dig på til at komme gennem nåleøjet til optagelsesprøven på journalistuddannelserne på SDU og DMJX.

Tags: Optagelse
Læs mere
Sidst opdateret 31-10-2018

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Tags: Studievalg
Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Mød regionsmestrene i SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Tags: Studievalg
Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Unge fra Ørestad Gymnasium producerer program for TV2Lorry

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Tags: Studievalg
Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg og jobmuligheder

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

10 jobtitler der ikke findes mere

Der var engang, hvor den mest avancerede teknologi var en kugleramme, videnskab et ondsindet rygte og jobs hang på træerne som rådne frugter. En computer var noget der rent faktisk kunne svare igen, og børnearbejde et karrierevalg. Vi har her samlet 10 jobtitler, der ikke eksisterer længere.

Læs mere
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv