Vis studentum.dk som: Mobile

Kvote 2 på Psykologi

Bliv klar til psyskologistudiet

Bliv klædt på til psykologistudiet med et højskoleophold der har mennesket i centrum. Dyk ned i psykologiens univers, og få en større forståelse for personlighedsdannelse mv. 


Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, hvis dit gennemsnit fra gymnasiet ikke er lige så højt.

Kun en brøkdel af studiepladserne på psykologi går til kvote 2 ansøgerer, hvilket gør konkurrencen benhård, og stiller krav til, at du kender de enkelte univeristeters optagelsesprocesser og krav.

Vi har lavet en guide, der helt tæt på optagelsesprocesserne for kvote 2 ansøgere til psykologi i København, Aarhus, Odense og Aalborg*. Klik dig videre og læs mere om det eller de universiteter, hvor du søger ind.

*Vi har ikke medtaget Roskilde Universitet, da psykologi her skal læses sammen med et andet fag. Hvis du ønsker at søge ind på RUC, skal du søge ind på den humanistiske bacheloruddannelse.

Se alle vores uddannelser inden for psykologi

De overordnede krav for optagelse

For at blive optaget på bacheloruddannelsen i Psykologi, skal du have bestået enten en gymnasial eksamen eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen.

Specifikke adgangskrav på både kvote 1 og kvote2 er:

 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Matematik B
 • Enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B

Københavns Universitet

Når du søger en optagelse på psykologi gennem kvote 2, kommer din ansøgning gennem en helhedsvurdering i Uddannelsesservice. De bedste ansøgninger bliver herefter sendt videre til et fagligt udvalg på uddannelsen, som foretager den endelig vurdering.

For at søge optagelse på kvote 2, på Københavns Universitet, er der en række krav til ansøgningen:

 • En adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit (uden hurtigstartsbonus)
 • Skrive en motiveret ansøgning
 • Udarbejde et CV
 • Dokumentere relevante aktiviteter (faglige kvalifikationer og erfaringer)

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi:

Udover at du opfylder alle kravene til studiet, så bliver der lagt vægt på en lang række faktorer 

KU

Det bliver der lagt vægt på i den motiverede ansøgning til psykologi på KU

Den motiverede ansøgning til psykologi på Københavns Universitet skal vise hvorfor du brænder for studiet, og hvad dit studiepotentiale er, i forhold til at læse psykologi. Her er det ikke nok, at du skriver, at du drømmer om at blive psykolog og arbejde med mennesker.

I den motiverede ansøgning, lagde udvalget særligt vægt på:

 • at din motiverede ansøgning er velskrevet med fokus på uddannelsen i psykologi på KU og dig som potentiel studerende.
 • at din motivation er fagligt begrundet og fremgår klart samt reflekteret.
 • at du bringer dine kvalifikationer i spil ud fra dit kendskab til uddannelsen i psykologi på KU.
 • at du reflekterer over psykologi som akademisk videnskab, herunder fx praksis og forskning.

Aarhus Universitet

Hvis du vælger at søge ind via kvote 2 til Aarhus Universitet foretager universitetet en konkret og individuel helhedsvurdering af din ansøgning, med udgangspunkt i de to følgende kriterier:

 • gennemsnit af særligt relevante fag (kvote 2 fag, se forneden) samt
 • andre særligt relevante dokumenterede kvalifikationer.

Hver enkelt ansøger bliver vurderet individuelt og konkret ud fra den fremsendte dokumentation, og derefter bliver du vurderet op imod det øvrige ansøgerfelt. 

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi på AU:

På Aarhus Universitet arbejder de med fagsnit - altså snittet af de fag, som psykologi finder relevant. Så ikke hele dit snit fra gymnasiet, kun enkelte fag, som har en særlig relevans for psykologistudiet.

AU

Jo højere snit du har på de relevante fag, jo højere er dine optagelseschancer, da du kommer højere op på listen. Du kan dog stadig søge, og komme ind, hvis dit fagsnit ikke er specielt godt.

Det bliver der lagt vægt på i din ansøgning til psykologi på AU

Både erhvervsarbejde, udlandsophold, højskoleophold og lignende kan være relevant - men de er det ikke nødvendigvis. For at opnå særligt relevante kvalifikationer til studiet, kræver det, at det du har lavet har en tæt kobling til den uddannelse du vil søge om optagelse på. 

Ansøgere til bacheloruddannelsen i Psykologi ved Aarhus Universitet skal ikke lave en motiveret ansøgning, men derimod dokumentere de eventuelle særligt relevante kvalifikationer, som de ønsker at få med i vurderingen af deres ansøgning.

Aalborg Universitet

Som kvote 2 ansøger på Aalborg Universitet udvælges du efter en konkret helhedsvurdering, hvor der lægges vægt på karaktergennemsnit i adgangskravsfagene, og på andre særligt relevante aktiviteter.

Psykologi på Aalborg Universitet udgør kvote 2 10% af pladserne.

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi på AAU:

Udover de beståede fag og adgangsgivende eksamen, er det særligt relevante aktiviteter og uddannelse som der bliver lagt vægt på. Frivilligt arbejde tæller ikke med i vurderingen, og aktiviteten må max have varet 12 måneder, dog minimum 6 måneder.

Eksempler på relevante aktiviteter til kvote 2 ansøgningen til psykologi på AAU:

Ikke-relevant arbejde er fx pædagogmedhjælper, lærervikar og au-pair.

Ikke-relevant studie er salgs-, service- og butiksuddannelse samt privat coach- og tereapeutuddannelser.  

Syddansk Universitet

Hvis du vil søge ind via kvote 2 på psykologi på SDU skal du dels opfylde deres adgangskrav, og derudover skal du igennem to tests for at komme ind - det betyder altså, at du ikke skal skrive en motiveret ansøgning.

Testen du skal igennem hedder en studieegnethedstest (uniTEST) og et Multiple Mini Interview (MMI). Resultaterne af uniTEST afgør, hvem der inviteres til MMI. Ansøgere med den højeste score, står øverst på listen - og de 50 øverste bliver udvalgt til et MMI.

Resultaterne af MMI afgør derefter hvem der tilbydes pladserne på kvote 2.

Optagelsesprøve på SDU til kvote 2 på psykologi

Fordi SDU arbejder med optagelsesprøver, skal du ikke medsende en motiveret ansægning eller CV sammen med din kvote 2 ansøgning.

Testen er delt op i en faglig del og en del der har fokus på dine personlige kompetencer

SDU

Senest opdateret: 03 jul 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-10-2019

Ryk praktikken til nye himmelstrøg - Vælg praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 29-08-2019

Eksempel på kvote 2 ansøgning: Jordemoder

Vil du gerne søge ind på jordemoderuddannelsen og lærer alt om graviditet, fødsel og barsel? Men er du i tvivl om du har snittet? Se et eksempel på en motiveret ansøgning her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS - International English Language Testing System

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til kvote 2 på medicin

Sætter dit karaktersnit en stopper for din drøm om at blive læge? Kvote 2 kan være din løsning. Vores guide om optagelsesprocessen på de fire danske universiteter giver dig det komplette overblik.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Svar om optagelse på din uddannelse - hvad gør du nu?

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelser med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Unge fra Ørestad Gymnasium producerer program for TV2Lorry

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Guide til kvote 1 og kvote 2

Studentum giver dig her alle de nødvendige oplysninger om, hvordan du søger kvote 1, kvote 2 og sender din ansøgning afsted gennem KOT (Den Koordinerede tilmelding). 

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

EUX-uddannelsen

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 08-08-2019

Kom du ikke ind? Du kan stadig søge en ledig studieplads

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv