Vis studentum.dk som: Mobile

Kvote 2 på Psykologi

Dine guide til psykologistudiet

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, hvis dit gennemsnit fra gymnasiet ikke er lige så højt.

Kun en brøkdel af studiepladserne på psykologi går til kvote 2 ansøgerer, hvilket gør konkurrencen benhård, og stiller krav til, at du kender de enkelte univeristeters optagelsesprocesser og krav.

Vi har lavet en guide, der helt tæt på optagelsesprocesserne for kvote 2 ansøgere til psykologi i København, Aarhus, Odense og Aalborg*. Klik dig videre og læs mere om det eller de universiteter, hvor du søger ind.

*Vi har ikke medtaget Roskilde Universitet, da psykologi her skal læses sammen med et andet fag. Hvis du ønsker at søge ind på RUC, skal du søge ind på den humanistiske bacheloruddannelse.

Se alle vores uddannelser inden for psykologi

De overordnede krav for optagelse

For at blive optaget på bacheloruddannelsen i Psykologi, skal du have bestået enten en gymnasial eksamen eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen.

Specifikke adgangskrav på både kvote 1 og kvote2 er:

 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Matematik B
 • Enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B

Københavns Universitet

Når du søger en optagelse på psykologi gennem kvote 2, kommer din ansøgning gennem en helhedsvurdering i Uddannelsesservice. De bedste ansøgninger bliver herefter sendt videre til et fagligt udvalg på uddannelsen, som foretager den endelig vurdering.

For at søge optagelse på kvote 2, på Københavns Universitet, er der en række krav til ansøgningen:

 • En adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit (uden hurtigstartsbonus)
 • Skrive en motiveret ansøgning
 • Udarbejde et CV
 • Dokumentere relevante aktiviteter (faglige kvalifikationer og erfaringer)

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi:

Udover at du opfylder alle kravene til studiet, så bliver der lagt vægt på en lang række faktorer 

KU

Det bliver der lagt vægt på i den motiverede ansøgning til psykologi på KU

Den motiverede ansøgning til psykologi på Københavns Universitet skal vise hvorfor du brænder for studiet, og hvad dit studiepotentiale er, i forhold til at læse psykologi. Her er det ikke nok, at du skriver, at du drømmer om at blive psykolog og arbejde med mennesker.

I den motiverede ansøgning, lagde udvalget særligt vægt på:

 • at din motiverede ansøgning er velskrevet med fokus på uddannelsen i psykologi på KU og dig som potentiel studerende.
 • at din motivation er fagligt begrundet og fremgår klart samt reflekteret.
 • at du bringer dine kvalifikationer i spil ud fra dit kendskab til uddannelsen i psykologi på KU.
 • at du reflekterer over psykologi som akademisk videnskab, herunder fx praksis og forskning.

Aarhus Universitet

Hvis du vælger at søge ind via kvote 2 til Aarhus Universitet foretager universitetet en konkret og individuel helhedsvurdering af din ansøgning, med udgangspunkt i de to følgende kriterier:

 • gennemsnit af særligt relevante fag (kvote 2 fag, se forneden) samt
 • andre særligt relevante dokumenterede kvalifikationer.

Hver enkelt ansøger bliver vurderet individuelt og konkret ud fra den fremsendte dokumentation, og derefter bliver du vurderet op imod det øvrige ansøgerfelt. 

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi på AU:

På Aarhus Universitet arbejder de med fagsnit - altså snittet af de fag, som psykologi finder relevant. Så ikke hele dit snit fra gymnasiet, kun enkelte fag, som har en særlig relevans for psykologistudiet.

AU

Jo højere snit du har på de relevante fag, jo højere er dine optagelseschancer, da du kommer højere op på listen. Du kan dog stadig søge, og komme ind, hvis dit fagsnit ikke er specielt godt.

Det bliver der lagt vægt på i din ansøgning til psykologi på AU

Både erhvervsarbejde, udlandsophold, højskoleophold og lignende kan være relevant - men de er det ikke nødvendigvis. For at opnå særligt relevante kvalifikationer til studiet, kræver det, at det du har lavet har en tæt kobling til den uddannelse du vil søge om optagelse på. 

Ansøgere til bacheloruddannelsen i Psykologi ved Aarhus Universitet skal ikke lave en motiveret ansøgning, men derimod dokumentere de eventuelle særligt relevante kvalifikationer, som de ønsker at få med i vurderingen af deres ansøgning.

Aalborg Universitet

Som kvote 2 ansøger på Aalborg Universitet udvælges du efter en konkret helhedsvurdering, hvor der lægges vægt på karaktergennemsnit i adgangskravsfagene, og på andre særligt relevante aktiviteter.

Psykologi på Aalborg Universitet udgør kvote 2 10% af pladserne.

Det blev der lagt vægt på i vurderingen af ansøgninger til psykologi på AAU:

Udover de beståede fag og adgangsgivende eksamen, er det særligt relevante aktiviteter og uddannelse som der bliver lagt vægt på. Frivilligt arbejde tæller ikke med i vurderingen, og aktiviteten må max have varet 12 måneder, dog minimum 6 måneder.

Eksempler på relevante aktiviteter til kvote 2 ansøgningen til psykologi på AAU:

Ikke-relevant arbejde er fx pædagogmedhjælper, lærervikar og au-pair.

Ikke-relevant studie er salgs-, service- og butiksuddannelse samt privat coach- og tereapeutuddannelser.  

Syddansk Universitet

Hvis du vil søge ind via kvote 2 på psykologi på SDU skal du dels opfylde deres adgangskrav, og derudover skal du igennem to tests for at komme ind - det betyder altså, at du ikke skal skrive en motiveret ansøgning.

Testen du skal igennem hedder en studieegnethedstest (uniTEST) og et Multiple Mini Interview (MMI). Resultaterne af uniTEST afgør, hvem der inviteres til MMI. Ansøgere med den højeste score, står øverst på listen - og de 50 øverste bliver udvalgt til et MMI.

Resultaterne af MMI afgør derefter hvem der tilbydes pladserne på kvote 2.

Optagelsesprøve på SDU til kvote 2 på psykologi

Fordi SDU arbejder med optagelsesprøver, skal du ikke medsende en motiveret ansægning eller CV sammen med din kvote 2 ansøgning.

Testen er delt op i en faglig del og en del der har fokus på dine personlige kompetencer

SDU

Senest opdateret: 09 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-07-2017

Mød regionsmestrene i SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 21-06-2018

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 01-04-2019

Eksempel på kvote 2 ansøgning

Sidder du og sveder over den motiverede ansøgning? Så er du ikke alene. Hvert år sidder mange kvote 2 ansøgere i akkurat samme situation, som dig. Vi giver dig her et eksempel på, hvordan din motiverede ansøgning kan se ud.

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Tags: Studievalg
Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

EUX-uddannelsen

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Tags: Studievalg
Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 16-01-2018

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 24-10-2018

TOEFL - Test of English as a Foreign Language

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv