Vis studentum.dk som: Mobile

Den ultimative optagelsesguide til kvote 2 på psykologi

Bliv klar til psyskologistudiet

Bliv klædt på til psykologistudiet med et højskoleophold der har mennesket i centrum. Dyk ned i psykologiens univers, og få en større forståelse for personlighedsdannelse mv. 


Der er rift om pladserne på psykologistudiet, og der er derfor mange unge, der må søge optagelse gennem kvote 2 for at komme ind på deres drømmestudie. Samtidig er der et begrænset antal af studerende, der bliver optaget via kvote 2, og det stiller benhårde krav til din ansøgning.

Vi har derfor skabt denne guide til dig, hvor vi går tæt på optagelsesprocesserne for kvote 2 ansøgere til psykologi i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Klik og læs mere om det eller de universiteter, hvor du søger ind.

Københavns universitet Aarhus universitet Aalborg universitet Syddansk universitetDe overordnede krav for optagelse på psykologistudiet

For at blive optaget på bacheloruddannelsen i psykologi, skal du have bestået enten en gymnasial eksamen eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen.

Specifikke adgangskrav på både kvote 1 og kvote 2 er:

 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Matematik B
 • Enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B

Københavns Universitet

Når du søger en optagelse på psykologi gennem kvote 2, skal du deltage i en kvote 2-prøve og et skriftligt interview. Hvis dit prøveresultat er blandt de bedste, går dit skriftlige interview videre til vurdering hos det faglige optagelsesudvalg på uddannelsen.

For at søge optagelse på kvote 2 på Københavns Universitet, er der nogle krav til din ansøgning:

 • Du skal deltage i en kvote 2-optagelsesprøve
 • Du skal udforme et skriftligt interview

De seks kriterier i kvote 2-vurderingen:

Dine prøveresultater og interviewbesvarelser vil blive vurderet ud fra seks kriterier:

De seks bedømmelseskriterier:

Studiepotentiale

Faglige færdigheder

Faglige motivation

Kendskab til uddannelsen

Formidlingsevne

Karakterer fra din adgangsgivende eksamen

Det bliver der lagt vægt på i din kvote 2-ansøgning til psykologi på KU

I kvote 2-prøven og det skriftlige interview til psykologi på Københavns Universitet skal vise, hvorfor du brænder for studiet, og hvad dit studiepotentiale er i forhold til at læse psykologi. Her er det ikke nok, at du skriver, at du drømmer om at blive psykolog og arbejde med mennesker. Ud fra de seks kriterier er der nogle specifikke kompetencer og færdigheder, der bliver lagt særlig vægt på på psykologistudiet.

Der bliver blandt andet lagt særligt vægt på:

 • Om du er målrettet i din tilgang til opgaveløsning, såvel som det at fuldføre uddannelsen
 • Lyst og evne til at læse mange relativt vanskelige videnskabelige tekster på dansk og engelsk
 • Evnen til at holde oplæg som en del af en gruppe
 • Hvordan din interesse for uddannelsens fagområde kommer til udtryk
 • Dit kendskab til uddannelsens fag, indhold, opbygning, undervisnings- og arbejdsformer
 • Dine overvejelser og kendskab til jobmuligheder efter endt uddannelse
 • Evnen til at ræsonnere logisk og simpelt

Aarhus Universitet

Hvis du vælger at søge ind via kvote 2 på psykologistudiet ved Aarhus Universitet, foretager universitetet en konkret og individuel helhedsvurdering af din ansøgning med udgangspunkt i de to følgende kriterier:

 • Gennemsnit af særligt relevante fag
 • Andre særligt relevante dokumenterede kvalifikationer

Du bliver vurderet individuelt og konkret ud fra din fremsendte dokumentation og bliver derefter vurderet op imod det øvrige ansøgerfelt. 

Det bliver der lagt vægt på i din kvote 2-ansøgning til psykologistudiet på AU

På Aarhus Universitet arbejder de med fagsnit - altså karaktersnittet af de fag, som psykologi finder relevant for studiet. Det er dermed ikke dit samlede snit fra gymnasiet, men kun fra de enkelte fag, som har en særlig relevans for psykologistudiet. 

AU

Aalborg Universitet

Som kvote 2-ansøger på Aalborg Universitet udvælges du efter en konkret helhedsvurdering, hvor der lægges vægt på dit karaktergennemsnit i adgangsgivende fag og andre særligt relevante aktiviteter.

Adgangsgivende fag: 

 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Historie B eller Idehistorie B eller Samtidshistorie B eller Samfundsfag B
 • Matematik B

Det blev der lagt vægt på i din kvote 2-ansøgning til psykologi på AAU

Særligt relevante aktiviteter er relevant uddannelse og/eller relevant erhvervsarbejde på fuld tid. Frivilligt arbejde indgår ikke i vurderingen. Der må i den konkrete vurdering lægges vægt på maks.12 måneders særligt relevante aktiviteter (dog minimum 6 måneders aktivitet).

Eksempler på relevante aktiviteter til kvote 2-ansøgningen til psykologi på AAU

Du skal ikke lave en motiveret ansøgning, men blot dokumentere de særligt relevante aktiviteter, som du ønsker at få med i vurderingen af din ansøgning.

Syddansk Universitet

Hvis du vil søge ind via kvote 2 på psykologistudiet ved SDU, skal du dels opfylde en række adgangskrav og igennem to tests for at blive optaget.

De to tests hedder uniTEST og Multiple Mini Interview (MMI). Resultaterne af uniTEST afgør, hvem der inviteres til MMI. Ansøgere med den højeste score står øverst på listen, og de 50 øverste på listen bliver udvalgt til et MMI. Resultaterne af MMI afgør derefter, hvem der bliver tilbudt en plads på psykologistudiet gennem kvote 2.

På SDU udgør kvote 2-ansøgere 50% af de optagende på psykologistudiet.

Optagelsesprøve på SDU til kvote 2 på psykologi

SDU arbejder med optagelsesprøver, og derfor skal du ikke fremsende en motiveret ansøgning eller dit CV med din kvote 2-ansøgning.Testen er delt op to dele; en faglig del og en del, der har fokus på dine personlige kompetencer. 

SDU

Vi håber, at du er blevet klogere optagelsesproceduren gennem kvote 2 på psykologistudiet. Eller har du overvejet mulighederne for at studere psykologi i udlandet? Se dine uddannelsesmuligheder via linket.

Læs psykologi i udlandet

Senest opdateret: 04 dec 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan vælger du den rette kandidatuddannelse

Er du færdig, eller bliver du snart færdig med din bacheloruddannelse? Så går du måske og overvejer at søge ind på kandidatuddannelse - men er du i tvivl om, hvilken uddannelse der er det rigtige valg for dig? Vi giver dig her 7 steps til, hvordan du vælger den rette kandidatuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Kvote 2-guide: 6 trin til at kickstarte din skriveproces

Det kan være svært at skabe sig det nødvendige overblik mellem aktiviteter, kvaliteter og kompetencer, som kvote 2 ansøgningen kræver. Studentum giver dig derfor her en step-by-step guide med øvelser til at kickstarte din skriveproces!

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Alt du skal vide om TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

EUX-uddannelsen

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Guide til sprogtests før uddannelse i udlandet

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Din guide til kvote 2 på International Business på CBS

BSc International Business er kendt for sit tårnhøje snit, hvor de færreste bliver optaget via kvote 1. Vi har lavet en guide til, hvordan du søger ind via kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

Fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere