9 ideer til dig, der ikke kom ind på studiet

Har du ikke fået det svar, du ønskede, da du søgte studieplads? Vi har samlet 9 gode ideer til, hvad du kan få tiden til at gå med det næste år.

ikke optaget på studie

Har du ikke fået det svar du ønskede, da du søgte studieplads? Måske er du ikke kommet ind, skal vente til vinter eller står på standby. Vi har her samlet 9 gode ideer til, hvad du kan få tiden til at gå med det næste år, mens du venter på at kunne søge ind igen. 

Bare rolig, det er ikke verdens undergang, at du ikke er kommet ind på dit studie i år. Selvom det kan føles sådan, så er der måske en mening med det hele. Det er helt okay at være super skuffet lige nu, men kom op på hesten igen, og find ud af, hvad der så skal ske! Hos studentum.dk har vi samlet en masse ideer til, hvad du kan få det næste år til at gå med. 


Du blev ikke optaget på drømmestudiet, hvad nu? 

1. Find alternative studier

Har du overvejet om der er andre veje til Rom? Rigtig mange mennesker ender med at arbejde med noget helt andet, end det de studerede. Der er selvfølgelig ikke mange studier at vælge imellem, hvis du gerne vil være læge eller advokat, men ligger dit drømme erhverv i en lidt mere bred sidegade, så overvej om der er andre studier, der i sidste ende, kan få dig i samme retning. 

Husk! Uddannelser med et højt snit er ikke sværere eller bedre end andre, det handler om antallet af studiepladser vs. antallet af ansøgere, og intet andet. 

Se vores liste over alternative drømmeuddannelser her

2. Tjek ledige studiepladser

Har du tjekket om der er nogle ledige studiepladser? Måske i en anden by, end du har søgt? Eller et studie, der minder lidt om det du gerne ville. Der er for det meste masser af pladser at vælge imellem, det handler bare om, om det er noget du kunne tænke dig. Måske er det også et studie du altid har overvejet, men ikke rigtig tænker du vil arbejde med på den lange bane, som du nu har tid til at afprøve. Du kan jo sagtens bruge året på at blive klogere på noget helt nyt!

Tjek ledige studiepladser her

3. Læs i udlandet

Danmark har egentlig kun et ret lille udvalg af uddannelser, hvis man kigger i det brede perspektiv. Du kan derfor overveje at søge udenfor Danmarks grænser og udforske dine muligheder her. Her finder du også uddannelser inden for for eksempel medicin eller tandlæge, som også kan bruges i Danmark. 

Find din uddannelse i udlandet lige her

4. Start på højskole 

Højskolerne er heldigvis åbnet op igen for optag, og der er masser af vælge imellem. Du kan få lov til at nørde både sportsgrene, kreative sider eller blive bedre til noget fagligt på de mange forskellige højskoler, der findes i Danmark. Alt dette samtidig med, at du møder en masse søde og sjove mennesker og får venskaber for livet. 

Find dit højskoleophold her

5. Tag ud og rejse

At tage ud for at rejse er nok ikke det første, der strejfer dine tanker, hvis du bare sidder og vil i gang med dit studie. Men at du ikke kom ind på drømmestudiet i år, kan være en god anledning til at trække stikket, tage et sabbatår og tage ud for at opleve verden. "At rejse er at leve" som H.C. Andersen siger, og dette kan ikke alene være en god anledning til fede oplevelser, det kan også være en god anledning til at lære dig selv bedre at kende. En rejse til udlandet kan også kombineres med fx et kursus som skiinstruktør, dykkercertifikat, en tid som rejseguide eller måske et højskoleophold. Mulighederne er mange!

Find masser af muligheder lige her

6. Start en hobby

Brug tiden på at lære noget nyt! Måske har du et kreativt gen, der aldrig har haft tid til at komme i gang. Måske har du altid drømt om at blive knivskarp til at lave lerkrukker, strikke seje sweatre, blive den næste surdejsbager eller spille paddle tennis. Hvad end du overvejer, så er det hvert fald nu du har tiden til at dykke helt ned i din hobby, og blive super sej til det. 

7. Find et arbejde

De mange muligheder kræver oftest lidt penge på kistebunden, så mens du alligevel bare går og venter på at verden åbner igen, og måske hygger dig med din hobby, så find et job, så du kan skrabe lidt penge sammen. Det kan muligvis være vanskeligt at finde noget, men prøv at søge noget uopfordret og søg eventuelt bredt - der kan være bid! Derudover ser det også godt ud på CV'et, at du har brugt dit sabbatår på at få noget erhvervserfaring. 

8. Lav noget, der hjælper dig på vej i din Kvote 2 ansøgning

Måske var grunden til, at du ikke kom ind, fordi snittet var for højt i år. Med de mange ekstra ansøgere, er der pludselig pres på systemet, og selvom man føler sig sikker på sit snit, så kan en bølge af popularitet for et studie, pludselig slå snittet helt ud af kurs. Overvej derfor, om du skal prøve at søge via Kvote 2 næste år. Undersøg hvad der gør sig gældende for en kvote 2 ansøgning på lige netop dit drømmestudie, og gå så hard core efter de tiltag. Det kan være arbejde inden for et bestemt område, højskoleophold, lange rejser eller tidligere studier der tæller. 

Du kan fx overveje et sprogskoleophold i udlandet

9. Frivilligt arbejde 

Brug tiden på at dyrke foreningslivet, og bare have tid til at sige ja, til alle de seje tiltag der findes derude. Hjælp frivilligt til i den lokale sportsklub, på plejehjemmet, i NGOen, i lektiecafeen eller hvor du nu ellers synes du har noget at bidrage med. Du får helt sikkert oplevelser for livet, og lærer lidt om samfundet. 


Annoncer