Vis studentum.dk som: Mobile
ikke optaget på studie

9 ideer til dig, der ikke kom ind på studiet

Har du ikke fået det svar du ønskede, da du søgte studieplads? Måske er du ikke kommet ind, skal vente til vinter eller står på standby. Vi har samlet 9 gode ideer til hvad du kan få tiden til at gå med det næste år, mens du venter på at kunne søge ind igen. 

Bare rolig, det er ikke verdens undergang, at du ikke er kommet ind på dit studie i år. Selvom det kan føles sådan, så er der måske en mening med det hele. Det er helt okay at være super skuffet lige nu, men kom op på hesten, og find ud af, hvad der så skal ske!

Hos Studentum har vi samlet en masse ideer til, hvad du kan få det næste år til at gå med. Selv med corona hængende over hovedet, er der masser at give sig til, så det er bare med at komme i gang. 

Du blev ikke optaget på drømmestudiet, hvad nu? 

Find alternative studier

Har du overvejet om der er andre veje til Rom? Rigtig mange mennesker ender med at arbejde med noget helt andet, end det de studerede. Der er selvfølgelig ikke mange studier at vælge imellem, hvis du gerne vil være læge eller advokat, men ligger dit drømme erhverv i en lidt mere bred sidegade, så overvej om der er andre studier, der i sidste ende, kan få dig i samme retning. 

Husk! Uddannelser med et højt snit er ikke sværere eller bedre end andre, det handler om antallet af studiepladser vs. antallet af ansøgere, og intet andet. 

Se vores liste over alternative drømmeuddannelser her, eller søg på vores side.

Tjek ledige pladser

Har du tjekket om der er nogle ledige studiepladser? Måske i en anden by, end du har søgt? Eller et studie, der minder lidt om det du gerne ville. Der er for det meste masser af pladser at vælge imellem, det handler bare om, om det er noget du kunne tænke dig. 

Måske er det også et studie du altid har overvejet, men ikke rigtig tænker du vil arbejde med på den lange bane, som du nu har tid til at afprøve. Du kan jo sagtens bruge året på at blive klogere på noget helt nyt! 

Læs i udlandet

Danmark har egentlig kun et ret lille udvalg af uddannelser, hvis man kigger i det brede perspektiv, overvej derfor at søge udenfor Danmarks grænser. Her finder du også uddannelser inden for fx medicin eller tandlæge, som også kan bruges i Danmark. 

Find din uddannelse i udlandet lige her.

Start på højskole 

Højskolerne er heldigvis åbnet op igen for optag, og der er masser af vælge imellem. Du kan få lov til at nørde både sportsgrene, kreative sider eller blive bedre til noget fagligt på de mange forskellige højskoler der findes i Danmark. Samtidig med at du møder en masse søde og sjove mennesker, og får venskaber for livet. 

Find dit højskoleophold her.

Tag ud og rejse

Rejse er nok ikke det første der strejfer ens tanker, når coronaen stadig hærger rundt om i verden. Men efterhånden som verden lukker mere og mere op, kunne det godt se ud til, at der er muligheder i det nye år. Måske du bliver nødt til at ligge drømmerejsen lidt til side i et par år, og gøre det i en sommerferie, hvis de lande du har overvejet, stadig er hårdt ramt, men der kommer helt sikkert til at være lande, du sagtens kan rejse til. 

Du kan også overveje om du vil kombinere din rejse med fx et kursus som skiinstruktør, dykkercertifikat eller tage på højskole i udlandet! Mulighederne er uendelige. 

Find masser af muligheder lige her.

Start en hobby

Brug tiden på at lære noget nyt! Måske har du et kreativ gen, der aldrig har haft tid til at komme i gang. Måske har du altid drømt om at blive knivskarp til at lave lerkrukker, strikke seje sweatre, blive den næste surdejsbager eller spille paddle tennis. Hvad end du overvejer, så er det hvert fald nu du har tiden til at dykke helt ned i din hobby, og blive super sej til det. 

Find et arbejde

De mange muligheder kræver oftest lidt penge på kistebunden, så mens du alligevel bare går og venter på at verden åbner igen, og måske hygger dig med din hobby, så find et job, så du kan skrabe lidt penge sammen. Ja, Covid-19 har taget hårdt på samfundet, og jobsene hænger ikke ligefrem på træerne, overvej alternative stillinger eller tag ud og søg nogle uopfordret, det kan være der er bid!

Lav noget der hjælper dig på vej i din Kvote 2 ansøgning

Måske var grunden til, at du ikke kom ind, fordi snittet var for højt i år. Med de mange ekstra ansøgere, er der pludselig pres på systemet, og selvom man føler sig sikker på sit snit, så kan en bølge af popularitet for et studie, pludselig slå snittet helt ud af kurs. 

Overvej derfor, om du skal prøve at søge via Kvote 2 næste år. Undersøg hvad der gør sig gældende for en kvote 2 ansøgning på lige netop dit drømmestudie, og gå så hard core efter de tiltag. Det kan være arbejde inden for et bestemt område, højskoleophold, lange rejser eller tidligere studier der tæller. 

Du kan fx overveje et sprogskoleophold i udlandet. 

Frivillig arbejde 

Brug tiden på at dyrke foreningslivet, og bare have tid til at sige ja, til alle de seje tiltag der findes derude. Hjælp frivilligt til i den lokale sportsklub, på plejehjemmet, i NGOen, i lektiecafeen eller hvor du nu ellers synes du har noget at bidrage med. Du får helt sikkert oplevelser for livet, og lærer lidt om samfundet. 

Senest opdateret: 09 jun 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-08-2020

Eksempel motiveret kvote 2-ansøgning

Sidder du og sveder over den motiverede ansøgning? Så er du ikke alene. Hvert år sidder mange kvote 2 ansøgere i akkurat samme situation, som dig. Vi giver dig her et eksempel på, hvordan din motiverede ansøgning kan se ud.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS sprogtest - trin for trin

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Bliv opdatereret på de nyeste regler for kvote 2-optag

Skal du søge ind gennem kvote 2 på din drømmeuddannelse i år? Er du opdateret på de nyeste regler og adgangskrav? I denne guide kan du blive klogere på optagelsesprøverne gennem kvote 2 på Københavns-, Aarhus- og Syddansk Universitet. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-03-2020

Kvote 2 ansoegning udsat pga. Coronavirus

På grund af den nuværende situation med coronavirus, kan du stadig nå at søge kvote 2. Uddannelse- og Forskningsministeret har valgt at forlænge ansøgningsfristen, hvilket betyder, at du i stedet har indtil søndag d. 22 marts 2020 klokken 12:00 til at færdiggøre din kvote 2-ansøgning.  Nåede du ikke at sende din kvote 2-ansøgning afsted, så har du stadig tid til at nå det.

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Din guide til kvote 2 på medicin

Sætter dit karaktersnit en stopper for din drøm om at blive læge? Kvote 2 kan være din løsning. Vores guide om optagelsesprocessen på de fire danske universiteter giver dig det komplette overblik.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Kvote 2 på International Business på CBS - din guide til optagelse

BSc International Business er kendt for sit tårnhøje snit, hvor de færreste bliver optaget via kvote 1. Vi har lavet en guide til, hvordan du søger ind via kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Bliv klar til udlandsstudier med en sprogtest

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan vælger du den rette kandidat

Er du færdig, eller bliver du snart færdig med din bacheloruddannelse? Så går du måske og overvejer at søge ind på kandidatuddannelse - men er du i tvivl om, hvilken uddannelse der er det rigtige valg for dig? Vi giver dig her 7 steps til, hvordan du vælger den rette kandidatuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? Her kan du møde andre, der heller ikke blev optaget på deres drømmeuddannelse og læse deres historier, om hvordan de i dag har fundet deres rette hylde på en ny uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 28-07-2020

Kom du ikke ind?

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Kvote 2 på Psykologi - din guide til optagelse på psykologistudiet

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Din guide til TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere