Vis studentum.dk som: Mobile

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Vejen til drømmeuddannelsen behøver ikke at være lang og uoverskuelig. Det er nemlig ikke en hindring, at du har været ude af skolesystemet i ét eller flere år. Hos Akademisk Studenterkursus og HF i København, er det muligt at tage en STX på bare 2 år, ligesom at der både er HF og et gymnasieforberedende forløb, der også giver dig adgang til EUX.

Hvad end du har taget 10. klasse, været på efterskole, ude og rejse eller fortrudt dit uddannelsesvalg, så har du altså her mulighed for at indhente det år du har brugt, og komme videre i uddannelsessystemet.

Herunder kan du læse om dine muligheder, hvis du gerne vil i gang med en ungdomsuddannelse, men samtidig også gerne vil hurtigt videre.

Tag din STX på bare 2 år

Vil du gerne skære ned i tiden, du bruger på STX? Så er det muligt at blive færdig med din gymnasiale uddannelse på bare 2 år ved Akademisk Studenterkursus og HF. Det, at uddannelsen kun tager 2 år, har ingen betydning for det faglige.

Det betyder, at du afslutter med en fuldgyldig eksamen på lige linje med den 3-årige STX. Men hvordan kan det så lade sig gøre? Det kan det, fordi du springer grundforløbet over – vælger dig direkte ind på din studieretning, og at faget idræt og de kreative fag taget ud af skemaet. Du når simpelthen bare i mål med din STX på kun 2 år!

Hos Akademisk Studenterkursus og HF kan du vælge blandt en bred pallette af valgfag på den 2-årige STX; bl.a. udbyder skolen som et af de få steder i landet arabisk på B-niveau. Undervisningen i arabisk forløber på samme præmisser som tysk og fransk, hvor du ikke kun arbejder med selve sproget, men også kommer til at beskæftige dig med historie, samfund og kultur.

For at komme ind på den 2-årige STX skal du have holdt en pause fra folkeskolen, eller have gået i 10. klasse. Det er altså ikke muligt at komme ind direkte fra 9. klasse.

Vil du læse en lang eller mellemlang videregående uddannelse?

Hvis du læser om den 2-årige STX, kan det måske være svært at gennemskue, hvor den adskiller sig fra en HF. Men dit valg af videregående uddannelse efter ungdomsuddannelsen har stor betydning for, hvad du skal vælge.

Akademisk Studenterkursus udbyder nemlig også HF. Og hvis du ønsker en kort eller mellemlang videregående uddannelse, er det en rigtig god ide at tage HF; vil du til gengæld gerne direkte på universitetet, ja så kræver det altså en STX-eksamen først.

Så ved du allerede nu, hvilken vej du vil efterfølgende, så kan du nemt vælge mellem de to typer ungdomsuddannelser, men hvis du vælger HF, og finder ud af, at du gerne vil på universitetet, så skal du tage en udvidet fagpakke oveni din HF-eksamen; det kan du også gøre på Akademisk Studenterkursus og HF på blot ét semester yderligere.

HF adskiller sig bl.a. også fra STX ved, at du på HF ikke får standpunktskarakterer. Du skal i stedet til eksamen i alle fag, ligesom du også har færre A-niveau fag, og er mere praksisorienteret.

Som på den 2-årige STX er der studieretninger du kan vælge imellem, så du kan læse videre på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse efterfølgende. På HF er der også valgfag på andet år, hvor du kan vælge matematik, mediefag eller religion.

Bliv klar til gymnasiet og EUX

Er du i tvivl om, gymnasiet er noget for dig, eller overvejer du, om EUX er en mulighed? Så er det muligt på Akademisk Studenterkursus og HF at tage et gymnasieforberedende forløb, hvor du har dansk C, engelsk C og samfundsfag C.

Målet med forløbet er at forberede dig på at begynde på en STX, HF, eller EUX.  

Hvis du overvejer EUX-uddannelsen, men har taget et år fri efter grundskolen, så er det et krav, at du har de tre C-niveau fag for at kunne søge ind EUX grundforløb 2.

Du kan få merit for samfundsfag på STX, og kan dermed få overført din eksamenskarakter til dit eksamensbevis, så du ikke behøver at tage faget igen, når du begynder på STX.

Se dine muligheder med ASK her

Senest opdateret: 26 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Bliv journalist - din guide til optagelsesprøven

Har du næse for den gode historie, styr på grammatikken og er du nyhedsjunkie med hukommelse som en elefant? Så er du allerede godt klædt på til en fremtid som journalist. Her klæder vi dig på til at komme gennem nåleøjet til optagelsesprøven på journalistuddannelserne på SDU og DMJX.

Læs mere
Sidst opdateret 21-08-2015

Hvilken uddannelse passer til dig?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Når din uddannelsesdrøm skydes i sænk af regeringen

Over 2000 unge blev ikke optaget på deres drømme-erhvervsuddannelse i 2015. Studentum har været på besøg på Københavns Tekniske Skole (KTS). Se med og find ud af, hvad eleverne mener om karakterkrav ved optagelse på en erhvervsuddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 08-08-2019

Kom du ikke ind? Du kan stadig søge en ledig studieplads

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til kvote 2 på medicin

Sætter dit karaktersnit en stopper for din drøm om at blive læge? Kvote 2 kan være din løsning. Vores guide om optagelsesprocessen på de fire danske universiteter giver dig det komplette overblik.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Alt du skal vide om TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Ryk praktikken til nye himmelstrøg - Vælg praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2016

Interview med EVA om optagelse på de videregående uddannelser

Hvordan sikrer man, at det er de bedst egnede, der slipper igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Det har Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) undersøgt via en række analyser af optagesystemet i de seneste år. Analyserne viser, at karaktergennemsnittet fra den gymnasiale uddannelse er en markant indikator for, om den studiesøgende vil klare sig godt på universitetet og komme i job efterfølgende. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

De mest prestigefyldte jobs i Danmark - Er dit et af dem?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Se et eksempel på den gode kvote 2-ansøgning

Sidder du og sveder over den motiverede ansøgning? Så er du ikke alene. Hvert år sidder mange kvote 2 ansøgere i akkurat samme situation, som dig. Vi giver dig her et eksempel på, hvordan din motiverede ansøgning kan se ud.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Guide til sprogtests før uddannelse i udlandet

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv