Vis studentum.dk som: Mobile

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Vejen til drømmeuddannelsen behøver ikke at være lang og uoverskuelig. Det er nemlig ikke en hindring, at du har været ude af skolesystemet i ét eller flere år. Hos Akademisk Studenterkursus og HF i København, er det muligt at tage en STX på bare 2 år, ligesom at der både er HF og et gymnasieforberedende forløb, der også giver dig adgang til EUX.

Hvad end du har taget 10. klasse, været på efterskole, ude og rejse eller fortrudt dit uddannelsesvalg, så har du altså her mulighed for at indhente det år du har brugt, og komme videre i uddannelsessystemet.

Herunder kan du læse om dine muligheder, hvis du gerne vil i gang med en ungdomsuddannelse, men samtidig også gerne vil hurtigt videre.

Tag din STX på bare 2 år

Vil du gerne skære ned i tiden, du bruger på STX? Så er det muligt at blive færdig med din gymnasiale uddannelse på bare 2 år ved Akademisk Studenterkursus og HF. Det, at uddannelsen kun tager 2 år, har ingen betydning for det faglige.

Det betyder, at du afslutter med en fuldgyldig eksamen på lige linje med den 3-årige STX. Men hvordan kan det så lade sig gøre? Det kan det, fordi du springer grundforløbet over – vælger dig direkte ind på din studieretning, og at faget idræt og de kreative fag taget ud af skemaet. Du når simpelthen bare i mål med din STX på kun 2 år!

Hos Akademisk Studenterkursus og HF kan du vælge blandt en bred pallette af valgfag på den 2-årige STX; bl.a. udbyder skolen som et af de få steder i landet arabisk på B-niveau. Undervisningen i arabisk forløber på samme præmisser som tysk og fransk, hvor du ikke kun arbejder med selve sproget, men også kommer til at beskæftige dig med historie, samfund og kultur.

For at komme ind på den 2-årige STX skal du have holdt en pause fra folkeskolen, eller have gået i 10. klasse. Det er altså ikke muligt at komme ind direkte fra 9. klasse.

Vil du læse en lang eller mellemlang videregående uddannelse?

Hvis du læser om den 2-årige STX, kan det måske være svært at gennemskue, hvor den adskiller sig fra en HF. Men dit valg af videregående uddannelse efter ungdomsuddannelsen har stor betydning for, hvad du skal vælge.

Akademisk Studenterkursus udbyder nemlig også HF. Og hvis du ønsker en kort eller mellemlang videregående uddannelse, er det en rigtig god ide at tage HF; vil du til gengæld gerne direkte på universitetet, ja så kræver det altså en STX-eksamen først.

Så ved du allerede nu, hvilken vej du vil efterfølgende, så kan du nemt vælge mellem de to typer ungdomsuddannelser, men hvis du vælger HF, og finder ud af, at du gerne vil på universitetet, så skal du tage en udvidet fagpakke oveni din HF-eksamen; det kan du også gøre på Akademisk Studenterkursus og HF på blot ét semester yderligere.

HF adskiller sig bl.a. også fra STX ved, at du på HF ikke får standpunktskarakterer. Du skal i stedet til eksamen i alle fag, ligesom du også har færre A-niveau fag, og er mere praksisorienteret.

Som på den 2-årige STX er der studieretninger du kan vælge imellem, så du kan læse videre på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse efterfølgende. På HF er der også valgfag på andet år, hvor du kan vælge matematik, mediefag eller religion.

Bliv klar til gymnasiet og EUX

Er du i tvivl om, gymnasiet er noget for dig, eller overvejer du, om EUX er en mulighed? Så er det muligt på Akademisk Studenterkursus og HF at tage et gymnasieforberedende forløb, hvor du har dansk C, engelsk C og samfundsfag C.

Målet med forløbet er at forberede dig på at begynde på en STX, HF, eller EUX.  

Hvis du overvejer EUX-uddannelsen, men har taget et år fri efter grundskolen, så er det et krav, at du har de tre C-niveau fag for at kunne søge ind EUX grundforløb 2.

Du kan få merit for samfundsfag på STX, og kan dermed få overført din eksamenskarakter til dit eksamensbevis, så du ikke behøver at tage faget igen, når du begynder på STX.

Se dine muligheder med ASK her

Senest opdateret: 26 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-02-2017

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Måske har du en klar idé om, hvad du vil arbejde med, men du kan ikke gennemskue hvilken uddannelse, der fører dertil.

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Unge fra Ørestad Gymnasium producerer program for TV2Lorry

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-03-2017

PRESSEMEDDELELSE: Kvote 2 ansøgere søger hjælp online

PRESSEMEDDELELSE: Jagten på inspiration til studievalg og kvote 2 ansøgning når nye højder online. 94 procent bruger internettet som den primære researchkanal i jagten på drømmeuddannelsen, mens inspirationsartikler med hjælp til kvote 2 ansøgningen hitter op til 15. marts.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Kvote 2 på Psykologi

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg og jobmuligheder

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

De mest prestigefyldte jobs i Danmark - Er dit et af dem?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 14-09-2016

Kom du ikke ind? Du kan stadig søge en ledig studieplads

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Skal du også gennem kvote 2-nåleøjet?

Drømmer du om at læse jura, men mangler de adgangsgivende karakterer? Så er kvote 2 en oplagt mulighed. Også her er der dog hård konkurrence. Derfor kan en uddannelse hos Jurainstituttet være din vej ind på studiet - læs hvorfor lige her.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv