Vis studentum.dk som: Mobile

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Vejen til drømmeuddannelsen behøver ikke at være lang og uoverskuelig. Det er nemlig ikke en hindring, at du har været ude af skolesystemet i ét eller flere år. Hos Akademisk Studenterkursus og HF i København, er det muligt at tage en STX på bare 2 år, ligesom at der både er HF og et gymnasieforberedende forløb, der også giver dig adgang til EUX.

Hvad end du har taget 10. klasse, været på efterskole, ude og rejse eller fortrudt dit uddannelsesvalg, så har du altså her mulighed for at indhente det år du har brugt, og komme videre i uddannelsessystemet.

Herunder kan du læse om dine muligheder, hvis du gerne vil i gang med en ungdomsuddannelse, men samtidig også gerne vil hurtigt videre.

Tag din STX på bare 2 år

Vil du gerne skære ned i tiden, du bruger på STX? Så er det muligt at blive færdig med din gymnasiale uddannelse på bare 2 år ved Akademisk Studenterkursus og HF. Det, at uddannelsen kun tager 2 år, har ingen betydning for det faglige.

Det betyder, at du afslutter med en fuldgyldig eksamen på lige linje med den 3-årige STX. Men hvordan kan det så lade sig gøre? Det kan det, fordi du springer grundforløbet over – vælger dig direkte ind på din studieretning, og at faget idræt og de kreative fag taget ud af skemaet. Du når simpelthen bare i mål med din STX på kun 2 år!

Hos Akademisk Studenterkursus og HF kan du vælge blandt en bred pallette af valgfag på den 2-årige STX; bl.a. udbyder skolen som et af de få steder i landet arabisk på B-niveau. Undervisningen i arabisk forløber på samme præmisser som tysk og fransk, hvor du ikke kun arbejder med selve sproget, men også kommer til at beskæftige dig med historie, samfund og kultur.

For at komme ind på den 2-årige STX skal du have holdt en pause fra folkeskolen, eller have gået i 10. klasse. Det er altså ikke muligt at komme ind direkte fra 9. klasse.

Vil du læse en lang eller mellemlang videregående uddannelse?

Hvis du læser om den 2-årige STX, kan det måske være svært at gennemskue, hvor den adskiller sig fra en HF. Men dit valg af videregående uddannelse efter ungdomsuddannelsen har stor betydning for, hvad du skal vælge.

Akademisk Studenterkursus udbyder nemlig også HF. Og hvis du ønsker en kort eller mellemlang videregående uddannelse, er det en rigtig god ide at tage HF; vil du til gengæld gerne direkte på universitetet, ja så kræver det altså en STX-eksamen først.

Så ved du allerede nu, hvilken vej du vil efterfølgende, så kan du nemt vælge mellem de to typer ungdomsuddannelser, men hvis du vælger HF, og finder ud af, at du gerne vil på universitetet, så skal du tage en udvidet fagpakke oveni din HF-eksamen; det kan du også gøre på Akademisk Studenterkursus og HF på blot ét semester yderligere.

HF adskiller sig bl.a. også fra STX ved, at du på HF ikke får standpunktskarakterer. Du skal i stedet til eksamen i alle fag, ligesom du også har færre A-niveau fag, og er mere praksisorienteret.

Som på den 2-årige STX er der studieretninger du kan vælge imellem, så du kan læse videre på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse efterfølgende. På HF er der også valgfag på andet år, hvor du kan vælge matematik, mediefag eller religion.

Bliv klar til gymnasiet og EUX

Er du i tvivl om, gymnasiet er noget for dig, eller overvejer du, om EUX er en mulighed? Så er det muligt på Akademisk Studenterkursus og HF at tage et gymnasieforberedende forløb, hvor du har dansk C, engelsk C og samfundsfag C.

Målet med forløbet er at forberede dig på at begynde på en STX, HF, eller EUX.  

Hvis du overvejer EUX-uddannelsen, men har taget et år fri efter grundskolen, så er det et krav, at du har de tre C-niveau fag for at kunne søge ind EUX grundforløb 2.

Du kan få merit for samfundsfag på STX, og kan dermed få overført din eksamenskarakter til dit eksamensbevis, så du ikke behøver at tage faget igen, når du begynder på STX.

Se dine muligheder med ASK her

Senest opdateret: 26 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-08-2015

Fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Når din uddannelsesdrøm skydes i sænk af regeringen

Over 2000 unge blev ikke optaget på deres drømme-erhvervsuddannelse i 2015. Studentum har været på besøg på Københavns Tekniske Skole (KTS). Se med og find ud af, hvad eleverne mener om karakterkrav ved optagelse på en erhvervsuddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

Fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 08-08-2019

Kom du ikke ind? Du kan stadig søge en ledig studieplads

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 21-08-2015

Hvilken uddannelse passer til dig?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2016

Karriereguide: Pædagogik, undervisning og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Din guide til kvote 2 på medicin

Sætter dit gymansiesnit en stopper for din drøm om at blive læge? Kvote 2 kan være din løsning. Vores guide om optagelsesprocessen på de fire danske universiteter giver dig det komplette overblik.

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2019

Bliv journalist - din guide til optagelsesprøven

Har du næse for den gode historie, styr på grammatikken og er du nyhedsjunkie med hukommelse som en elefant? Så er du allerede godt klædt på til en fremtid som journalist. Her klæder vi dig på til at komme gennem nåleøjet til optagelsesprøven på journalistuddannelserne på SDU og DMJX.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Din guide til uddannelser med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv