Vis studentum.dk som: Mobile

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år ved ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Vejen til drømmeuddannelsen behøver ikke at være lang og uoverskuelig. Det er nemlig ikke en hindring, at du har været ude af skolesystemet i ét eller flere år. Hos Akademisk Studenterkursus og HF i København, er det muligt at tage en STX på bare 2 år, ligesom at der både er HF og et gymnasieforberedende forløb, der også giver dig adgang til EUX.

Hvad end du har taget 10. klasse, været på efterskole, ude og rejse eller fortrudt dit uddannelsesvalg, så har du altså her mulighed for at indhente det år, du har brugt og komme videre i uddannelsessystemet.

Herunder kan du læse om dine muligheder, hvis du gerne vil i gang med en ungdomsuddannelse, men samtidig også gerne vil hurtigt videre.

Tag din STX på bare 2 år

Vil du gerne skære ned i tiden, du bruger på STX? Så er det muligt at blive færdig med din gymnasiale uddannelse på bare 2 år ved Akademisk Studenterkursus og HF. Det, at uddannelsen kun tager 2 år, har ingen betydning for det faglige.

Det betyder, at du afslutter med en fuldgyldig eksamen på lige linje med den 3-årige STX. Men hvordan kan det så lade sig gøre? Det kan det, fordi du springer grundforløbet over – vælger dig direkte ind på din studieretning, og at faget idræt og de kreative fag taget ud af skemaet. Du når simpelthen bare i mål med din STX på kun 2 år!

Hos Akademisk Studenterkursus og HF kan du vælge blandt en bred pallette af valgfag på den 2-årige STX; bl.a. udbyder skolen som et af de få steder i landet arabisk på B-niveau. Undervisningen i arabisk forløber på samme præmisser som tysk og fransk, hvor du ikke kun arbejder med selve sproget, men også kommer til at beskæftige dig med historie, samfund og kultur.

For at komme ind på den 2-årige STX skal du have holdt en pause fra folkeskolen, eller have gået i 10. klasse. Det er altså ikke muligt at komme ind direkte fra 9. klasse.

Vil du læse en lang eller mellemlang videregående uddannelse?

Hvis du læser om den 2-årige STX, kan det måske være svært at gennemskue, hvor den adskiller sig fra en HF. Men dit valg af videregående uddannelse efter ungdomsuddannelsen har stor betydning for, hvad du skal vælge.

Akademisk Studenterkursus udbyder nemlig også HF. Og hvis du ønsker en kort eller mellemlang videregående uddannelse, er det en rigtig god ide at tage HF; vil du til gengæld gerne direkte på universitetet, ja så kræver det altså en STX-eksamen først.

Så ved du allerede nu, hvilken vej du vil efterfølgende, så kan du nemt vælge mellem de to typer ungdomsuddannelser, men hvis du vælger HF, og finder ud af, at du gerne vil på universitetet, så skal du tage en udvidet fagpakke oveni din HF-eksamen; det kan du også gøre på Akademisk Studenterkursus og HF på blot ét semester yderligere.

HF adskiller sig bl.a. også fra STX ved, at du på HF ikke får standpunktskarakterer. Du skal i stedet til eksamen i alle fag, ligesom du også har færre A-niveau fag, og er mere praksisorienteret.

Som på den 2-årige STX er der studieretninger du kan vælge imellem, så du kan læse videre på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse efterfølgende. På HF er der også valgfag på andet år, hvor du kan vælge matematik, mediefag eller religion.

Bliv klar til gymnasiet og EUX

Er du i tvivl om, gymnasiet er noget for dig, eller overvejer du, om EUX er en mulighed? Så er det muligt på Akademisk Studenterkursus og HF at tage et gymnasieforberedende forløb, hvor du har dansk C, engelsk C og samfundsfag C.

Målet med forløbet er at forberede dig på at begynde på en STX, HF, eller EUX.  

Hvis du overvejer EUX-uddannelsen, men har taget et år fri efter grundskolen, så er det et krav, at du har de tre C-niveau fag for at kunne søge ind EUX grundforløb 2.

Du kan få merit for samfundsfag på STX, og kan dermed få overført din eksamenskarakter til dit eksamensbevis, så du ikke behøver at tage faget igen, når du begynder på STX.

Se dine muligheder med ASK her

Senest opdateret: 25 nov 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-07-2019

Topliste over jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

Fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Guide til sprogtests før uddannelse i udlandet

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Mød regionsmestrene i SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2016

Karriereguide: Pædagogik, undervisning og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Unge fra Ørestad Gymnasium producerer program for TV2Lorry

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan kommer du ind på HA Kom gennem kvote 2

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelser med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

6 uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2016

Interview med EVA om optagelse på de videregående uddannelser

Hvordan sikrer man, at det er de bedst egnede, der slipper igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Det har Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) undersøgt via en række analyser af optagesystemet i de seneste år. Analyserne viser, at karaktergennemsnittet fra den gymnasiale uddannelse er en markant indikator for, om den studiesøgende vil klare sig godt på universitetet og komme i job efterfølgende. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Når din uddannelsesdrøm skydes i sænk af regeringen

Over 2000 unge blev ikke optaget på deres drømme-erhvervsuddannelse i 2015. Studentum har været på besøg på Københavns Tekniske Skole (KTS). Se med og find ud af, hvad eleverne mener om karakterkrav ved optagelse på en erhvervsuddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere