5-trins guide til et fremtidssikret CV

Tænk fremad allerede når du vælger din uddannelse. Her får du opskriften på, hvordan du bygger et fremtidssikret CV.

5-trins guide til et fremtidssikret CV

Drømmer du om en fed karriere med høj løn, rejser og spændende udfordringer, er der meget du selv kan gøre for ikke at ende i statistikken for dimittendledighed.

Dit CV tæller nemlig meget mere end det papir, som det står på. Tænk fremad, allerede når du vælger din uddannelse, og brug din studietid til at samle brikkerne i et CV, der er skræddersyet til de behov, som fremtidens chefer lægger vægt på. Så er du godt på vej!

Her får du opskriften på, hvordan du bygger et fremtidssikret CV i fem trin.

1. Få mere i løn med en videregående uddannelse

At en videregående uddannelse i langt de fleste tilfælde er et must for dig, der vil have en karriere med god løn er efterhånden ikke nogen hemmelighed. Flere rapporter og eksperter slår fast, at der er en klar sammenhæng mellem uddannelsesniveau og løn.

Jo længere uddannelse du tager, desto højere bliver din løn. Vælger du en uddannelse, der er målrettet det private erhvervsliv, kan du ofte se frem til en højere løn end på en offentlig arbejdsplads.

Find din videregående uddannelse her

2. Scor et fedt studiejob eller tag i praktik

Gode karakterer og en gennemført uddannelse på rekordtid gør dig ikke nødvendigvis til en attraktiv kandidat i jagten på dit første job. Så hvad kan du gøre for at skille dig ud? Det er ikke nok at kunne teorierne. Du skal også vide, hvad du gør med dem, når du kommer ud på en arbejdsplads.

Netop derfor er det relevante studiejob eller et praktikophold guld værd på dit CV. Flere dimittendundersøgelser viser, at erfaringerne fra studiejob og praktik var afgørende for at få det første job som færdiguddannet.

Få her 3 gode råd til at score studiejobbet

3. Tag et udlandsophold i din studietid

Uanset om du satser på en international karriere eller ej, er et udlandsophold i din studietid en vigtig brik i puslespillet, hvis du vil fremtidssikre dit CV. Mange undersøgelser peger på, at arbejdsgiverne lægger vægt på, at du kan begå dig internationalt.

Der er mange grunde til, at udlandsstudier er eftertragtede blandt arbejdsgiverne. De giver dig nemlig mulighed for at opbygge en unik faglig profil samtidig med, at du forbedrer dine sprogkundskaber. Du viser også, at du ikke er bange for at tage en udfordring op, og at du kan begå dig internationalt på egen hånd.

Find din uddannelse i udlandet her

4. Skab et digitalt netværk

Op mod hveranden dansker får job gennem deres personlige eller faglige netværk. Tag derfor enhver chance til at mingle med folk inden for den branche, som du drømmer om at starte din karriere i.

Det kan du f.eks. gøre ved at deltage i faglige arrangementer som konferencer, seminarer og gå-hjem-møder. Ofte har du mulighed for at få studierabat eller endda deltage gratis som studerende.

Et af de vigtigste redskaber til at udbygge dit netværk findes imidlertid online. Sociale medier kan nemlig bruges til meget mere end hurtige updates og sjove billeder. På den måde signalerer du også over for fremtidige arbejdsgivere, at du kan bruge sociale medier professionelt.

Læs her, hvordan du netværker dig til drømmejobbet

5. Lær kinesisk eller et andet fremmedsprog

I fremtidens globale landsby er der ingen vej uden om. Du skal være en haj til sprog. Men hvilket sprog skal du satse på?

Et bud kunne være kinesisk. Den kinesiske økonomi buldrer frem. At lære kinesisk er derfor måske den allerbedste investering i din fremtid, du kan gøre. Alternativer kunne eksempelvis være spansk eller tysk.

Tag på sprogrejse - udforsk mulighederne her

Følger du disse fem trin, er du godt på vej til at opbygge et fremtidssikret CV, der skiller dig ud fra mængden og booster dine karrieremuligheder. Held og lykke!


Annoncer