Vis studentum.dk som: Mobile

Fordele ved medlemskab i fagforening


Få fordele med et studiemedlemskabDine fordele med et studiemedlemskab

Mange studerende er ikke medlem af en fagforening under deres studietid og mener desuden heller ikke, at det er nødvendigt. Dette er en stor fejl. Vi giver dig vejledning i, hvorfor du som studerende skal melde dig ind i en fagforening.

Studentum Danmark har taget snak med Krifa, og spurgt ind til, hvad studerende kan bruge en fagforening til under deres studietid - læs med her.

Tværfaglighed og gratis medlemskab i a-kasse og fagforening

Krifa er én ud af mange fagforeninger, så hvad gør dem specielle i forhold til de mange andre fagforeninger? Benjamin Damsgaard, kommunikationsmedarbejder hos Krifa forklarer, hvad de kan tilbyde: “Vi er tværfaglige, så vi henvender os til alle, der har lyst til at være medlem hos os. I Krifa har vi mange forskellige tilbud, og det skyldes, at vi altid prøver at favne bredt, ved hele tiden at have et eller andet, som passer til den enkelte.”

Derudover tilbyder Krifa gratis medlemskab for studerende i fagforening - uanset om du går i gymnasiet, på en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse. A-kassen er gratis for alle studerende på en videregående eller erhversuddannelse. “Når det er gratis, så kan man ligeså godt tage imod det” fortæller Benjamin.

Lyt med på podcasts

De fleste fagforeninger tilbyder gratis kurser for studerende. Du kan derfor udvikle dine kompetencer uden omkostninger i for eksempel:  

  • Netværking
  • Få hjælp til dit CV
  • Jobsamtale

Som medlem af Krifa kan du lytte med på webinar, hvor du for eksempel har mulighed for at følge Morten Vium, der fortæller om netværk, og hvordan du bruger LinkedIn. Derudover har alle, medlem som ikke medlem, mulighed for at lytte med på podcasts.

Lige nu kan du få gode råd til, hvordan du får et godt studieliv ved at lytte med her.

Benjamin fortæller: “Vi har kurser i alt fra; hvordan lærer jeg at bruge LinkedIn til projektledelse, personlig udvikling og lederambitioner, som er et kursus jeg har været på. Det var virkelig godt.” Lige i øjeblikket afholder Krifa et arrangement med Bonderøven, som fortæller om selvforsyning og det enkle liv.

Rabatter og fordele til studerende

Udover, at de fleste fagforeninger udbyder gratis kurser til studerende, så tilbyder mange af dem også andre fordele eller rabatter til dig som studerende. Eksempelvis kan du hos Krifa få rabat på forsikringer, hvor de har et samarbejde med NEM forsikring.

Du kan få tilbud på:

  • Ulykkesforsikring
  • Indboforsikring
  • Rejseforsing
  • Bilforsikring

Som studerende har du højst sandsynligt et fritidsjob ved siden af studiet, og netop her kan du gøre brug af en fagforening.

Benjamin fortæller, hvordan de kan hjælpe dig: “Hvis en studerende kommer ud til en arbejdsgiver og får en arbejdsskade, eller vil have tjekket deres kontrakt igennem eller hvis de gerne vil søge et arbejde og få sparring og feedback på deres ansøgning og CV, så er det der, de kan bruge os.”

Meld dig ind inden det er for sent

Som Benjamin fortæller i interviewet, så kan det være langt ude i fremtiden for gymnasieelever, at tænke på, når de engang er færdige med universitet. Men derfor kan det stadig være en god idé, at melde sig ind i god tid - for netop at have kontakten med en fagforening og a-kasse.

Benjamin forklarer: “Når de studerende starter på en videregående uddannelse, så ringer vi til dem 14 måneder inden de afslutter uddannelsen, så de kan blive meldt ind i en a-kasse inden det er for sent. Dette gør vi, da du skal være meldt ind i a-kassen ét år før afsluttet uddannelse for at være berettiget til dagpenge fra første dag som færdiguddannet.”

Ellers kan du havne i en situation, hvor du mister dine dagpenge i en hel måned, og der kan du tabe 14.500 kr.

Fakta om Krifa

Krifa er en fællesbetegnelse for for Kristelig fagforening og Kristelig A-kasse, som både er for lønmodtagere og selvstændige. Krifa er Danmarks 4. største fagforening og a-kasse med ca. 207.000 medlemmer. Du kan læse mere om fagforening for studerende lige her.

Skrevet af Informationsmedarbejder, Stephanie Fuglsang

Senest opdateret: 15 jan 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 04-02-2018

Top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen

Søger du et studiejob? Få styr på hvilke kompetencer du bør lægge vægt på i din jobansøgning, når jagten går ind på det gode studiejob.

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Derfor skal du deltage i Case Competitions

Der er mange fordele ved at deltage i Case Competitions. Her kan du læse mere om, hvad du helt konkret kan få ud af deltage i Case Competitions og blive klogere på, hvorfor du bør overveje at tilmelde dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bachelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby