Vis studentum.dk som: Mobile
Studerende øver sig i undervisningsteknik og detaljer på hinanden på kurset.

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men har i højere grad hængt sammen med kurser fra fitnesscentre og foreninger. Der er dog kommet en ny spiller på markedet; På Den Danske Pilatesskole er det muligt at få en grundig 2-årig Pilatesuddannelse.

I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser, men sådan har det ikke været i Danmark. Her har Pilates i højere grad været en del af de kurser, man kunne tage som fitnessinstruktør, men nu er der kommet en 2-årig uddannelse, hvor man lærer om Pilatesmetoden i sin rene form.

Vi har taget en snak med Sara Schytz, der både er ejer, stifter og underviser på Pilates B og Den Danske Pilatesskole, om Pilatesuddannelsen, og hvordan den adskiller sig fra lignende uddannelser.

Se alle uddannelserne fra Den Danske Pilatesskole her

Pilates - fra genoptræning til eliteudøver

Når du er færdiguddannet fra den 2-årige Pilatesuddannelse, kan du arbejde med mennesker på alle stadier. Fra genoptræning af en person, der nærmest ikke kan løfte arme eller ben og hele vejen op til den elite udøvende atlet. På Pilatesudannelsen lærer du nemlig den klassiske Pilates metode, i sin rene form.

Det er en træningsmetode, der blev udviklet for mere end 100 år siden af Joseph Pilates, og består af over 600 øvelser, der kan laves på forskellige niveauer.  Øvelserne bliver brugt til at analysere kroppen, i forhold til skader, gener og skavanker. Ikke for at diagnosticere kroppen, men for at finde frem til hvad kroppen kan uden smerter, forklarer Sara Schytz og fortsætter:

“Hvad for et bevægelsesmønster fungerer for dig, og hvad fungerer ikke? I stedet for at fokusere på svagheden og det der gør ondt, så prøver vi at finde styrken et andet sted i kroppen. Det præstigefyldte lægetidsskrift ”The Lancet” offentliggjorde fornyeligt en stor videnskabelig artikel, som konkluderede, at Pilates er blandt de to mest effektive træningsformer til at forebygge og behandle rygsmerter viser træningsmetodens styrke og almene gyldighed og nytte.”

Det betyder, at du med en uddannelse i ryggen kan skabe et godt og sikkert træningsforløb, lige meget hvem du står overfor. Derfor giver uddannelsen også både mening for både nuværende Pilatesinstruktører, fysioterapeuter og andre der ønsker at arbejde med Pilates som metode.

Sara Schytz fra Den Danske Pilatesskole underviser 3 øvede studerende på Reformeren

Hvordan adskiller Pilatesuddannelsen sig fra andre?

Pilatesuddannelsen er en praktisk uddannelse, hvor man mødes én gang om måneden til undervisning, derudover er der egen træning hver uge, ligesom at man også skal ud og undervise med det samme.

På skolen får man metoden i sin rene form, og derfra selv skabe og bruge det, beskriver Sara Schytz:

“Det er ikke min holdning til Pilates, men det er metoden man får. Der er flere personer inde ovre undervisningen. Det vil sige, der er forskellige holdninger til tingen, og så længe man kender rammerne, så kan man jo bevæge sig i det.”

Netop dét, at der er flere undervisere, er noget af det, der gør uddannelsen unik fra andre Pilatesuddannelser og kurser. På uddannelsen er der nemlig både fagfolk fra sundhedsvæsenet inde, som læger, fysiologer og kiropraktorer. Derudover er der også internationale instruktører som underviser undervejs.

Udover selve metoden lærer man på uddannelsen også noget om kundepleje, etik og moral, hvordan man formidler og undervisningspædagogik.

En uddannelse der kræver noget

Før man starter på Pilatesuddannelsen kræver det, at man har et vist grundniveau indenfor Pilates, da det er en praktisk uddannelse. Du skal altså være indstillet på den fysiske træning, men også på den mentale del. For det kan sagtens være, at du bliver presset på måder, du ikke har prøvet før forklarer Sara Schytz:

“Man giver rigtig meget af sig selv som instruktør, man er ikke underviser for egen trænings skyld, man underviser for at hjælpe det andet menneske.”

Sara Schytz peger på, at det er vigtigt man har lyst til at investere i både sig selv og i uddannelsen, inden man starter. Det kræver nemlig mere, end man måske tænker. Derudover er det vigtigt, at man har lyst til at undervise og træne fysisk, og ikke mindst leve af at træne folk i krop og bevægelse.

“Jeg tænker når man går ind i en uddannelse på to år, så har man allerede taget en beslutning om at det er lidt mere end bare at stå to timer om ugen og undervise i det,” afslutter Sara Schytz, hvilket hun også mener er vigtigt, at man har overvejet inden.

Find Pilatesuddannelsen her

Senest opdateret: 12 jun 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-07-2019

Topliste over jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

10 fremtidsforudsigelser - Fra robotter til 3D-printet gourmetmad

Arbejdsmarkedet bevæger sig virkelig hurtigt og du skal holde dig opdateret, hvis du skal være klar til fremtiden. Allerede det seneste år har omkring hver fjerde lønmodtager fået et nyt job. Føler du dig klar? Læs med her, hvor vi gennemgår 10 fremtidsforudsigelser der kan præge, hvordan jobmarkedet ser ud om en bare 15-20 år.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år ved ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Spor dig ind på din fremtid i vores karriereguides

Har du en idé om, hvad du vil arbejde med, men er du ikke sikker på, hvilke muligheder du har? Der er langt over 1.000 uddannelser i Danmark, og mange af dem kan føre til endnu flere forskellige jobtitler. Her på siden publicerer vi løbende nye karriereguides til forskellige brancher. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Bliv klar til din karriere med et udenlandsophold

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Bliv mentor - Det ideelle studiejob

Er du fagligt og bogligt stærk, og har du generelt fået gode karakterer i løbet af din skolegang og/eller studietid? Kan du godt lide at udfordre dig selv og lære fra dig? Så skulle du overveje at blive mentor! 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2019

Barista kursus: Sådan bliver du barista

Der findes ingen officiel barista-uddannelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ingen mulighed har for at opnå titlen som barista; det kræver bare mere end at tage en uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 04-02-2018

Top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen

Søger du et studiejob? Få styr på hvilke kompetencer du bør lægge vægt på i din jobansøgning, når jagten går ind på det gode studiejob.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan skriver og opbygger du et godt kronologisk CV

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Mød regionsmestrene i SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby