Vis studentum.dk som: Mobile
Studerende øver sig i undervisningsteknik og detaljer på hinanden på kurset.

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men har i højere grad hængt sammen med kurser fra fitnesscentre og foreninger. Der er dog kommet en ny spiller på markedet; På Den Danske Pilatesskole er det muligt at få en grundig 2-årig Pilatesuddannelse.

I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser, men sådan har det ikke været i Danmark. Her har Pilates i højere grad været en del af de kurser, man kunne tage som fitnessinstruktør, men nu er der kommet en 2-årig uddannelse, hvor man lærer om Pilatesmetoden i sin rene form.

Vi har taget en snak med Sara Schytz, der både er ejer, stifter og underviser på Pilates B og Den Danske Pilatesskole, om Pilatesuddannelsen, og hvordan den adskiller sig fra lignende uddannelser.

Se alle uddannelserne fra Den Danske Pilatesskole her

Pilates - fra genoptræning til eliteudøver

Når du er færdiguddannet fra den 2-årige Pilatesuddannelse, kan du arbejde med mennesker på alle stadier. Fra genoptræning af en person, der nærmest ikke kan løfte arme eller ben og hele vejen op til den elite udøvende atlet. På Pilatesudannelsen lærer du nemlig den klassiske Pilates metode, i sin rene form.

Det er en træningsmetode, der blev udviklet for mere end 100 år siden af Joseph Pilates, og består af over 600 øvelser, der kan laves på forskellige niveauer.  Øvelserne bliver brugt til at analysere kroppen, i forhold til skader, gener og skavanker. Ikke for at diagnosticere kroppen, men for at finde frem til hvad kroppen kan uden smerter, forklarer Sara Schytz og fortsætter:

“Hvad for et bevægelsesmønster fungerer for dig, og hvad fungerer ikke? I stedet for at fokusere på svagheden og det der gør ondt, så prøver vi at finde styrken et andet sted i kroppen. Det præstigefyldte lægetidsskrift ”The Lancet” offentliggjorde fornyeligt en stor videnskabelig artikel, som konkluderede, at Pilates er blandt de to mest effektive træningsformer til at forebygge og behandle rygsmerter viser træningsmetodens styrke og almene gyldighed og nytte.”

Det betyder, at du med en uddannelse i ryggen kan skabe et godt og sikkert træningsforløb, lige meget hvem du står overfor. Derfor giver uddannelsen også både mening for både nuværende Pilatesinstruktører, fysioterapeuter og andre der ønsker at arbejde med Pilates som metode.

Sara Schytz fra Den Danske Pilatesskole underviser 3 øvede studerende på Reformeren

Hvordan adskiller Pilatesuddannelsen sig fra andre?

Pilatesuddannelsen er en praktisk uddannelse, hvor man mødes én gang om måneden til undervisning, derudover er der egen træning hver uge, ligesom at man også skal ud og undervise med det samme.

På skolen får man metoden i sin rene form, og derfra selv skabe og bruge det, beskriver Sara Schytz:

“Det er ikke min holdning til Pilates, men det er metoden man får. Der er flere personer inde ovre undervisningen. Det vil sige, der er forskellige holdninger til tingen, og så længe man kender rammerne, så kan man jo bevæge sig i det.”

Netop dét, at der er flere undervisere, er noget af det, der gør uddannelsen unik fra andre Pilatesuddannelser og kurser. På uddannelsen er der nemlig både fagfolk fra sundhedsvæsenet inde, som læger, fysiologer og kiropraktorer. Derudover er der også internationale instruktører som underviser undervejs.

Udover selve metoden lærer man på uddannelsen også noget om kundepleje, etik og moral, hvordan man formidler og undervisningspædagogik.

En uddannelse der kræver noget

Før man starter på Pilatesuddannelsen kræver det, at man har et vist grundniveau indenfor Pilates, da det er en praktisk uddannelse. Du skal altså være indstillet på den fysiske træning, men også på den mentale del. For det kan sagtens være, at du bliver presset på måder, du ikke har prøvet før forklarer Sara Schytz:

“Man giver rigtig meget af sig selv som instruktør, man er ikke underviser for egen trænings skyld, man underviser for at hjælpe det andet menneske.”

Sara Schytz peger på, at det er vigtigt man har lyst til at investere i både sig selv og i uddannelsen, inden man starter. Det kræver nemlig mere, end man måske tænker. Derudover er det vigtigt, at man har lyst til at undervise og træne fysisk, og ikke mindst leve af at træne folk i krop og bevægelse.

“Jeg tænker når man går ind i en uddannelse på to år, så har man allerede taget en beslutning om at det er lidt mere end bare at stå to timer om ugen og undervise i det,” afslutter Sara Schytz, hvilket hun også mener er vigtigt, at man har overvejet inden.

Find Pilatesuddannelsen her

Senest opdateret: 12 jun 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-03-2014

Netværk dig til drømmejobbet

Du kan nu få adgang til et virtuelt jobmarked og opbygge et professionelt netværk ved at nå ud til de helt rigtige mennesker og holde dig ajour med nye trends og medier. Ved at opbygge et professionelt netværk af ligesindede, kan du vise potentielle arbejdsgivere din passion og interesse for dit felt. Her får du 5 tips til at komme i gang.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Bliv klar til din karriere med et udenlandsophold

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 04-07-2019

Skriv et godt kompetence CV - se et eksempel her

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den rigtige vej for dig - se her hvordan du laver det.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Sværeste uddannelse - Guide til de sværeste at blive optaget på

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

Fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan skriver og opbygger du et godt kronologisk CV

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelser med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Læs medicin i udlandet - en alternativ vej til din drømmeuddannelse

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Boost din jobansøgning med din egen CV-hjemmeside

Et online CV er en god måde at booste din jobansøgning på. Se her, hvorfor og hvordan du bør lave en CV-hjemmeside i din kommende jobsøgning. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Boost din iværksætterdrøm

Dét at blive og være iværksætter kan være en lang og hård kamp. Derfor har vi spurgt tre flyvende start-ups; HOLD, Hooves og Hoodee, hvad det er de kan, deres udfordringer og drømme for fremtiden.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

3 gode råd til at score studiejobbet

Når du skal ud på arbejdsmarkedet og kæmpe om drømmejobbet, er det ikke en mønsterstuderende, som er øverst på arbejdsgivernes ønskeliste. De leder efter en kandidat, der har kompetencer, som kan løse et aktuelt behov - og her er det erfaringer fra den virkelige verden, der gælder. Få tre gode råd til at få nye byggesten til dit CV i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv