Vis studentum.dk som: Mobile
Studerende øver sig i undervisningsteknik og detaljer på hinanden på kurset.

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men har i højere grad hængt sammen med kurser fra fitnesscentre og foreninger. Der er dog kommet en ny spiller på markedet; På Den Danske Pilatesskole er det muligt at få en grundig 2-årig Pilatesuddannelse.

I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser, men sådan har det ikke været i Danmark. Her har Pilates i højere grad været en del af de kurser, man kunne tage som fitnessinstruktør, men nu er der kommet en 2-årig uddannelse, hvor man lærer om Pilatesmetoden i sin rene form.

Vi har taget en snak med Sara Schytz, der både er ejer, stifter og underviser på Pilates B og Den Danske Pilatesskole, om Pilatesuddannelsen, og hvordan den adskiller sig fra lignende uddannelser.

Se alle uddannelserne fra Den Danske Pilatesskole her

Pilates - fra genoptræning til eliteudøver

Når du er færdiguddannet fra den 2-årige Pilatesuddannelse, kan du arbejde med mennesker på alle stadier. Fra genoptræning af en person, der nærmest ikke kan løfte arme eller ben og hele vejen op til den elite udøvende atlet. På Pilatesudannelsen lærer du nemlig den klassiske Pilates metode, i sin rene form.

Det er en træningsmetode, der blev udviklet for mere end 100 år siden af Joseph Pilates, og består af over 600 øvelser, der kan laves på forskellige niveauer.  Øvelserne bliver brugt til at analysere kroppen, i forhold til skader, gener og skavanker. Ikke for at diagnosticere kroppen, men for at finde frem til hvad kroppen kan uden smerter, forklarer Sara Schytz og fortsætter:

“Hvad for et bevægelsesmønster fungerer for dig, og hvad fungerer ikke? I stedet for at fokusere på svagheden og det der gør ondt, så prøver vi at finde styrken et andet sted i kroppen. Det præstigefyldte lægetidsskrift ”The Lancet” offentliggjorde fornyeligt en stor videnskabelig artikel, som konkluderede, at Pilates er blandt de to mest effektive træningsformer til at forebygge og behandle rygsmerter viser træningsmetodens styrke og almene gyldighed og nytte.”

Det betyder, at du med en uddannelse i ryggen kan skabe et godt og sikkert træningsforløb, lige meget hvem du står overfor. Derfor giver uddannelsen også både mening for både nuværende Pilatesinstruktører, fysioterapeuter og andre der ønsker at arbejde med Pilates som metode.

Sara Schytz fra Den Danske Pilatesskole underviser 3 øvede studerende på Reformeren

Hvordan adskiller Pilatesuddannelsen sig fra andre?

Pilatesuddannelsen er en praktisk uddannelse, hvor man mødes én gang om måneden til undervisning, derudover er der egen træning hver uge, ligesom at man også skal ud og undervise med det samme.

På skolen får man metoden i sin rene form, og derfra selv skabe og bruge det, beskriver Sara Schytz:

“Det er ikke min holdning til Pilates, men det er metoden man får. Der er flere personer inde ovre undervisningen. Det vil sige, der er forskellige holdninger til tingen, og så længe man kender rammerne, så kan man jo bevæge sig i det.”

Netop dét, at der er flere undervisere, er noget af det, der gør uddannelsen unik fra andre Pilatesuddannelser og kurser. På uddannelsen er der nemlig både fagfolk fra sundhedsvæsenet inde, som læger, fysiologer og kiropraktorer. Derudover er der også internationale instruktører som underviser undervejs.

Udover selve metoden lærer man på uddannelsen også noget om kundepleje, etik og moral, hvordan man formidler og undervisningspædagogik.

En uddannelse der kræver noget

Før man starter på Pilatesuddannelsen kræver det, at man har et vist grundniveau indenfor Pilates, da det er en praktisk uddannelse. Du skal altså være indstillet på den fysiske træning, men også på den mentale del. For det kan sagtens være, at du bliver presset på måder, du ikke har prøvet før forklarer Sara Schytz:

“Man giver rigtig meget af sig selv som instruktør, man er ikke underviser for egen trænings skyld, man underviser for at hjælpe det andet menneske.”

Sara Schytz peger på, at det er vigtigt man har lyst til at investere i både sig selv og i uddannelsen, inden man starter. Det kræver nemlig mere, end man måske tænker. Derudover er det vigtigt, at man har lyst til at undervise og træne fysisk, og ikke mindst leve af at træne folk i krop og bevægelse.

“Jeg tænker når man går ind i en uddannelse på to år, så har man allerede taget en beslutning om at det er lidt mere end bare at stå to timer om ugen og undervise i det,” afslutter Sara Schytz, hvilket hun også mener er vigtigt, at man har overvejet inden.

Find Pilatesuddannelsen her

Senest opdateret: 12 jun 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-10-2016

Karriereguide: Pædagogik, undervisning og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Kvote 2 på Psykologi

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2018

10 ting du kan gøre, for at få dit CV helt op i gear

Søger du job, så ved du hvor meget dit CV har af betydning. Læs med her, hvor vi har samlet 10 nemme og hurtige tips til, hvordan du kan gøre dit CV endnu skarpere.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

Fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bachelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 08-08-2019

Svar på optagelse - hvad nu?

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 20-02-2019

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Fire HR-direktører: Kompetencer vi efterspørger blandt nyuddannede

Vi har spurgt fire HR-direktører, fra vidt forskellige brancher, om hvilke kompetencer de efterspørger, og hvad de lægger vægt på, når de ansætter nyuddannede.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

10 fremtidsforudsigelser - Fra robotter til 3D-printet gourmetmad

Arbejdsmarkedet bevæger sig virkelig hurtigt og du skal holde dig opdateret, hvis du skal være klar til fremtiden. Allerede det seneste år har omkring hver fjerde lønmodtager fået et nyt job. Føler du dig klar? Læs med her, hvor vi gennemgår 10 fremtidsforudsigelser der kan præge, hvordan jobmarkedet ser ud om en bare 15-20 år.

Læs mere
Sidst opdateret 08-08-2019

Kom du ikke ind? Du kan stadig søge en ledig studieplads

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2018

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser.  Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Drømmer du om et job, hvor kompetencer som det at være social, have en god hukommelse og salgsfærdigheder, være stærk til at multi-taske 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2018

Skriv et godt kronologisk CV - se et eksempel her

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv