Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Studerende øver sig i undervisningsteknik og detaljer på hinanden på kurset.

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men har i højere grad hængt sammen med kurser fra fitnesscentre og foreninger. Der er dog kommet en ny spiller på markedet; På Den Danske Pilatesskole er det muligt at få en grundig 2-årig Pilatesuddannelse.

I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser, men sådan har det ikke været i Danmark. Her har Pilates i højere grad været en del af de kurser, man kunne tage som fitnessinstruktør, men nu er der kommet en 2-årig uddannelse, hvor man lærer om Pilatesmetoden i sin rene form.

Vi har taget en snak med Sara Schytz, der både er ejer, stifter og underviser på Pilates B og Den Danske Pilatesskole, om Pilatesuddannelsen, og hvordan den adskiller sig fra lignende uddannelser.

Se alle uddannelserne fra Den Danske Pilatesskole her

Pilates - fra genoptræning til eliteudøver

Når du er færdiguddannet fra den 2-årige Pilatesuddannelse, kan du arbejde med mennesker på alle stadier. Fra genoptræning af en person, der nærmest ikke kan løfte arme eller ben og hele vejen op til den elite udøvende atlet. På Pilatesudannelsen lærer du nemlig den klassiske Pilates metode, i sin rene form.

Det er en træningsmetode, der blev udviklet for mere end 100 år siden af Joseph Pilates, og består af over 600 øvelser, der kan laves på forskellige niveauer.  Øvelserne bliver brugt til at analysere kroppen, i forhold til skader, gener og skavanker. Ikke for at diagnosticere kroppen, men for at finde frem til hvad kroppen kan uden smerter, forklarer Sara Schytz og fortsætter:

“Hvad for et bevægelsesmønster fungerer for dig, og hvad fungerer ikke? I stedet for at fokusere på svagheden og det der gør ondt, så prøver vi at finde styrken et andet sted i kroppen. Det præstigefyldte lægetidsskrift ”The Lancet” offentliggjorde fornyeligt en stor videnskabelig artikel, som konkluderede, at Pilates er blandt de to mest effektive træningsformer til at forebygge og behandle rygsmerter viser træningsmetodens styrke og almene gyldighed og nytte.”

Det betyder, at du med en uddannelse i ryggen kan skabe et godt og sikkert træningsforløb, lige meget hvem du står overfor. Derfor giver uddannelsen også både mening for både nuværende Pilatesinstruktører, fysioterapeuter og andre der ønsker at arbejde med Pilates som metode.

Sara Schytz fra Den Danske Pilatesskole underviser 3 øvede studerende på Reformeren

Hvordan adskiller Pilatesuddannelsen sig fra andre?

Pilatesuddannelsen er en praktisk uddannelse, hvor man mødes én gang om måneden til undervisning, derudover er der egen træning hver uge, ligesom at man også skal ud og undervise med det samme.

På skolen får man metoden i sin rene form, og derfra selv skabe og bruge det, beskriver Sara Schytz:

“Det er ikke min holdning til Pilates, men det er metoden man får. Der er flere personer inde ovre undervisningen. Det vil sige, der er forskellige holdninger til tingen, og så længe man kender rammerne, så kan man jo bevæge sig i det.”

Netop dét, at der er flere undervisere, er noget af det, der gør uddannelsen unik fra andre Pilatesuddannelser og kurser. På uddannelsen er der nemlig både fagfolk fra sundhedsvæsenet inde, som læger, fysiologer og kiropraktorer. Derudover er der også internationale instruktører som underviser undervejs.

Udover selve metoden lærer man på uddannelsen også noget om kundepleje, etik og moral, hvordan man formidler og undervisningspædagogik.

En uddannelse der kræver noget

Før man starter på Pilatesuddannelsen kræver det, at man har et vist grundniveau indenfor Pilates, da det er en praktisk uddannelse. Du skal altså være indstillet på den fysiske træning, men også på den mentale del. For det kan sagtens være, at du bliver presset på måder, du ikke har prøvet før forklarer Sara Schytz:

“Man giver rigtig meget af sig selv som instruktør, man er ikke underviser for egen trænings skyld, man underviser for at hjælpe det andet menneske.”

Sara Schytz peger på, at det er vigtigt man har lyst til at investere i både sig selv og i uddannelsen, inden man starter. Det kræver nemlig mere, end man måske tænker. Derudover er det vigtigt, at man har lyst til at undervise og træne fysisk, og ikke mindst leve af at træne folk i krop og bevægelse.

“Jeg tænker når man går ind i en uddannelse på to år, så har man allerede taget en beslutning om at det er lidt mere end bare at stå to timer om ugen og undervise i det,” afslutter Sara Schytz, hvilket hun også mener er vigtigt, at man har overvejet inden.

Find Pilatesuddannelsen her


Annoncer