Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet.

Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Så selvom engelsk er lingua franca, så bør du stærk overveje at udbygge dine sproglige kompetencer endnu mere. Overvej at lære spansk, fransk, tysk eller måske endda italiensk.

Nedenfor har vi samlet nogle af de 4 kompetencer og fordele du får med dig, når du kaster dig over det at lære et nyt sprog.

1. Du styrker dine muligheder for ansættelse

Jo flere sprog du kan, jo mere positivt skiller du dig ud i et ansøgerfelt.

Vi lever i en verden, der kun bliver mere globaliseret og sammenhængende, og det er derfor alfa omega for organisationer at have medarbejdere, der kan begærde sig på flere sprog.  At kunne tale modersmålet i et pågældende land bevirker nemlig, at der kan opbygges mere produktive og frugtbare relationer. Det er bare nemmere at få skabt den konstruktive kontakt, når man er ude over sprog- og kulturbarriere.

2. Du demonstrerer andre kompetencer

Det, at du kan demonstrere gode sprogkundskaber siger faktisk også meget om dine øvrige kompetencer.

Studier viser, at mennesker, der taler flere sprog både demonstrerer bedre kompetencer inden for problemløsning, kreativitet og multitasking. Alle tre er det kompetencer, som en kommende arbejdsgiver sætter enorm stor pris på.

3. Du får adgang til andre kulturer

Når du taler sproget i det land du nu engang rejser i, vil du få en helt anden oplevelse. Du kommer ind under huden på menneskene og kan bevæge dig mere intuitivt rundt.

Engelsk er selvfølgelig gangbart i hele verden, men det er kun omkring 20 % af klodens befolkning, der har det som modersmål. Forestil dig derfor, hvordan det ville være at rejse rundt med sproglige kundskaber i for eksempel fransk, spansk eller kinesisk - verdenen vil simpelthen åbne sig for dig, og du vil opleve, at du får adgang til andre mennesker og kulturer på en helt anden måde end du har oplevet før.

4. Du træner din hjerne

Den allervigtigste grund til at lære et nyt sprog er, at det træner din hjerne som intet andet. Du styrker især dit hukommelsescenter, når du kaster dig over et nyt sprog, og studier viser, at celebral cortex og hippocampus, der er hjernens absolutte central, vokser med op mod 20%.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Er du overbevist om, at det at lære et nyt sprog er en god investering? Så er der gode nyheder! Det er nemlig nemmere end nogensinde for at finde et kursus - om det så er online eller som klassisk holdundervisning. Tjek vores udbyd her og find det kursus, der passer dig bedst.  

Hvis du gerne vil lære et nyt sprog der, hvor det tales, så er dine muligheder også mange. Du kan enten rejse ud i verden på en sprogrejse, et højskoleophold, et sabbatår eller på udveksling som led i din uddannelse. 


Annoncer