Vis studentum.dk som: Mobile

Tag i praktik i udlandet

Derfor skal du tage i praktik i udlandet

Ryk praktikken til nye himmelstrøg 

Rejs, oplev, lær og bliv udfordret. Samtidig. Som praktikant i udlandet får du ikke blot relevant erhvervserfaring til dit CV. Du kommer tæt på en ny kultur, får nye rejseoplevelser med nye venner og prøver at bo i et nyt land. Ovenikøbet lærer du nye sider af dig selv, og du udvikler dig både fagligt og personligt. Lyder det fristende?

For Tine, Daniel, Lars og Vibeke var praktik i udlandet så fristende, at det bare måtte prøves.
Med rygsækken fuld af rejseminder, øget selvtillid og spritny erhvervserfaring er de alle enige: Praktik i udlandet er en oplevelse for livet, og hvis du bare så meget som overvejer at rykke praktikken til nye himmelstrøg, bør du gøre det. 

Her i artiklen fortæller de fire tidligere udlandspraktikanter om deres ophold, og hvorfor praktik i udlandet er så fantastisk. Mød f.eks. Daniel, som tog til London og arbejdede for VisitDenmark, eller mød Vibeke, som har været i udlandspraktik hele fire gange i løbet af sin uddannelse til økologisk landmand. 

Tine Abrahamsen: Derfor skal tage på udveksling i udlandet

"Som sygeplejestuderende tog jeg et af praktikopholdende i Australien. Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort. Jeg udviklede mig personligt og professionelt. Oplevede, reflekterede, lærte, bed mig i læben, blev udfordret og voksede.

Personligt findes der ikke ord for, hvor gavnligt det er at rejse ud i verden. Møde nye mennesker og kulturer. Kombineret med et praktikophold, hvor man er i landet i flere måneder og bliver en del af hverdagen, opdager man, at man kan være lige præcis den, man selv har lyst til at være og gøre præcist det, man vil.

Professionelt finder man ud af, hvad man sætter pris på derhjemme, og man får nye idéer og input, man kan tage med sig hjem. Som sygeplejestuderende oplevede jeg en verden, som var totalt anderledes end den derhjemme. Multikulturel, hierarkisk, mekanisk. Lægen i fokus, ikke patienten. Man får så utroligt mange positive og negative indtryk, og fælles for dem alle er, at de kan bruges videre i livet derhjemme blandt andet til forbedring og inspiration.

Til alle der overvejer praktik i udlandet – gør det!"

Tine Abrahamsen er uddannet sygeplejerske fra UC Syd i Esbjerg. I dag bor og arbejder hun i Stavanger i Norge.

Læs også: Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Daniel Mølgaard Jensen: Derfor bør du tage i praktik i udlandet

"Jeg tog i praktik hos VisitDenmark på virksomhedens markedskontor i London, hvor jeg sad som PR- & Press Intern. I de seks måneder, hvor jeg var i praktik, oplevede jeg en betydelig personlig udvikling på mange områder, og jeg fik en oplevelse for livet.

For mig at se, er der tre altoverskyggende gode grunde til at tage erhvervspraktik i udlandet:

1. Du får værdifuld erhvervserfaring, som du tager med dig videre i livet, og som unægteligt vil åbne døre til nye jobs, når du hjemvender til Danmark.

2. Du får erfaring med at omgå medlemmer af en anden kultur og lærer, hvordan man befærder sig på et kontor i et andet land, hvor kulturen utvivlsomt vil være anderledes.

3. Ud over at du på praktikstedet vil få oplevelser, der bliver med dig, vil du også have tid til at udforske landet, hvori du er i praktik. Jeg brugte hver weekend og mange hverdagsaftener på at tage ud med venner og kollegaer for at udforske London og byens natteliv. Og jeg tog på en fantastisk rejse til Skotlands højland. Dertil kommer de venner, som jeg har erhvervet mig for livet.

Et praktikophold behøver ikke være dyrt, men det var det i mit tilfælde. Frem for at se det som et tab, ser jeg det dog som en investering i mig selv og fremtiden. Og det var bestemt heller ikke svært at finde et godt job i København, da jeg kom hjem."

I dag læser Daniel Mølgaard Jensen Cand.merc.(kom.) på CBS i København. Ved siden af studiet arbejder han som Event- & Marketing Coordinator.

Vil du have studiejob ligesom Daniel? Disse 30 kompetencer skaffer dig drømmejobbet.

Lars Fich: Derfor bør du tage i praktik i udlandet

"Under min uddannelse til fysioterapeut tog jeg på udlandspraktik, da jeg så det som en mulighed for at udvikle mig fagligt men også som person. Det endte med, at jeg fik meget mere ud af det, end jeg havde forventet.

Jeg tog til byen Setubal, 30 km. fra Lissabon i Portugal, hvilket nok er en af de bedste beslutninger jeg har taget i mit liv.

Jeg blev selvfølgelig en bedre fysioterapeut af at være dernede pga. min meget dygtige vejleder, men jeg fik så meget mere personligt med derfra end bare fagligheden.

Det med at være samlet sammen med så mange forskellige studerende fra andre lande og kulturer, alle med samme mål om at have den bedste oplevelse i deres liv, var noget helt specielt. Det sociale er alt dernede, fordi man kun har hinanden, og folk bliver til ens lille familie. Der bliver spist sammen, taget på ture sammen og rejst rundt i landet sammen. Alt er nyt for alle.

Det kan sættes lig med et højskoleophold - man får venner for livet, som man aldrig ønsker at miste kontakten med, hvilket sætter et fundament for et netværk som strækker sig langt i hele verdenen.

Man kommer hjem fra et sådant ophold med en mental rygsæk fuld af mere selvtillid, erfaringer, gå på mod og livsglæde."

Lars Fich blev uddannet fysioterapeut fra Metropol i København i sommeren 2017. Han fik hurtigt job i en privat praksis, hvor han fortsat arbejder som fysioterapeut. 

Vil du også sikre dig et job hurtigt? Læs 10 tips til at få dit CV op i gear. 

Vibeke Kjeldsmark: Derfor skal du vælge praktik i udlandet

"Praktik i udlandet er noget, jeg vil anbefale til enhver, som vil lidt mere end bare det sædvanlige. Selvom udenlandsk praktik ikke er unormalt, og mange studerende gør det, så er det helt usædvanligt at opleve kulturen og rejseoplevelserne, når de lokale præsenterer deres helt unikke skatte for dig.

Ofte er praktik i udlandet forbundet med mange andre kulturer end bare landets eget, da du kan være heldig at dele din praktik med andre udvekslingsstudenter, hvilket breder din forundring større end muligt. Dertil får du også god mulighed for at rejse rundt med nye venner og se et fælles nyt land med forskellig opfattelse. Dét er en situation, man ikke kan planlægge sig til.

Det har lykkes mig at tage 10 måneders praktik i 4 forskellige lande, så jeg har en rygsæk fuld af rejseoplevelser, erfaringer, selvstændighed og venner fra rundt omkring i hele verden.
Jeg har endnu ikke været på den klassiske backpackertur i Asien, men jeg har taget min uddannelse og fået billige rejseoplevelser, som har givet mig et meget bedre ståsted til at opleve resten af verden. At have tage udenlandsk praktik er blevet grundstenen til resten af mit liv."

Vibeke Kjeldsmark er i gang med sin uddannelse hos Kalø Økologisk Landbrugsskole, og vil efter endt uddannelse kunne kalde sig økologisk landmand. 

Er du klar til at tage afsted? Få styr på reglerne for SU i udlandet her. 

Senest opdateret: 16 jan 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Få mere ud af dit SU-budget

Har du svært ved at få din SU til at række til slutningen til måneden? Du får her 5 tips til, hvordan du får SU'en til at slå bedre til i samspil med dine andre indtægter og udgifter - har du overvejet at lave et budget? Ellers får du her et eksempel på, hvordan dit budget kan se ud. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Mød regionsmestrene i SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 10-04-2017

Madbudget på SU

Er der langt til de lækre bøffer med rødvin, når dine faste månedlige udgifter er betalt? Så bør du læse med her. Vi giver dig 6 gode råd til, hvordan du får overskud på kontoen og mere lækker mad i køleskabet!

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

Fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 02-05-2016

Studer i Spanien

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Sværeste uddannelse - Guide til de sværeste at blive optaget på

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 14-03-2016

Sådan vælger du den rigtige kandidatuddannelse

Er du færdig, eller bliver du snart færdig med din bacheloruddannelse? Så overvejer du måske at søge ind på en kandidatuddannelse. Vi giver dig derfor her 7 steps til, hvordan du vælger den rigtige kandidatuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Sådan kommer du godt fra studiestart i tre trin

Det kan være en stor omvæltning at starte uddannelse efter en dejlig og lang sommerferie. Vi giver dig her 3 tips til at komme godt fra studiestart! Pssst. Kender du tricket med rosmarin?

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2016

De studerendes guide til studiestart

Hvor er der de fedeste læsepladser og de billigste studiebøger? Hvem giver de bedste studierabatter? Hvordan undgår man at gå død i eksamenslæsning og pensumplaner? Hvordan får man mest ud af undervisningen og sin tid? Her samler vi ni stærke studietips fra erfarne studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

10 jobtitler der ikke findes mere

Der var engang, hvor den mest avancerede teknologi var en kugleramme, videnskab et ondsindet rygte og jobs hang på træerne som rådne frugter. En computer var noget der rent faktisk kunne svare igen, og børnearbejde et karrierevalg. Vi har her samlet 10 jobtitler, der ikke eksisterer længere.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

De mest prestigefyldte jobs i Danmark - Er dit et af dem?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv