Vis studentum.dk som: Mobile
Dine muligheder som makeup artist

Dine muligheder som makeup artist

Være en del af den store dag og lægge makeup på den kommende brud, få Anders W. Berthelsen til at ligne Bamse, arbejde med modellerne på catwalken eller noget helt fjerde. Lyder det som drømmen for dig? Dette kunne meget vel være nogle af de muligheder, der åbner sig med en makeup artist uddannelse. Vi har taget en snak med Susana Flores, der er underviser hos Art of Style and Make-up, om hvilke døre uddannelsen som makeup artist har åbnet for hende.


"Det var altid mig, der lagde make up på de andre piger i klassen. I min Blå Bog var svaret på spørgsmålet "Hvad laver Susana om 10 år?" at jeg da var make up artist. Jeg anede ikke, at man kunne leve af det, så da dét gik op for mig, var jeg ikke længere i tvivl - det var præcis det, jeg gerne ville arbejde med i fremtiden!" Sådan lyder svaret fra Susana Flores, da vi spørger hende, hvordan hun fandt frem til, at en fremtid som makeup artist var hendes drøm. 

Susana Flores har arbejdet som makeup artist i mere end 10 år. Hendes karriere har indtil videre blandt andet budt på en makeup artist uddannelse hos Art of Style and Make-up, en stilling som makeup artist hos MAC, makeup uddannelse i USA med fokus på film og TV, forskellige kurser, undervisning og forskellige opgaver inden for bl.a. filmbranchen og musikvideoer.

I dag arbejder Susana Flores bl.a. fast som underviser hos Art of Style and Make-up, hvor hun underviser i netop makeup, uanset om det er special effects eller reklamestyling. Udover at være underviser hos Art of Style and Make-up er Susana også at finde på filmset til fx spillefilm og serier.

Find dit kald: Prøv dig frem

For Susana var det soleklart, hvilken retning hun ønskede at tage i makeuppens verden: "For mig har min retning i branchen været meget afklaret fra start. Jeg blev inspireret af fantasy film såsom Ringenes Herre til at lave film fremadrettet, fordi det simpelthen så så fascinerende ud. At det rent faktisk var muligt at forvandle et andet menneske på den måde kun ved hjælp af makeup. Men det er jo ikke alle, der finder deres vej så hurtigt, og det er altså også helt okay. Man behøver ikke have en klar rute eller have en idé om, hvad målet er, når man starter på en uddannelse som makeup artist, eller når man drømmer om den karrierevej for den sags skyld," forklarer Susana Flores og fortsætter:

"Som jeg siger til mine elever, er der mange forskellige veje i branchen, og der skal være plads til at finde ud af, hvilken vej man skal gå. Jeg opfordrer derfor til, at man ikke nødvendigvis låser sig fast på én ting og bliver for snæver, så man misser en masse andre fantastiske muligheder. For der ér mange veje at gå som makeup artist, og det handler om at finde det, man brænder for og kan se sig selv beskæftige sig med," tilføjer Susana Flores.

Susana Flores lægger makeup på Ghita Nørby til filmen Mellem sten og et hårdt sted

Følg din mavefornemmelse

Man kommer ikke sovende til en fremtid i makeup branchen, så Susana råder sine elever til følgende: "Du skal virkelig ville det - uden tvivl. Det er nok mit ultimative råd, for du kommer ikke frem i branchen, hvis du ikke brænder for det. Der er så mange andre, der kæmper om samme plads som dig, så man skal være oppe på dupperne."

Dog understreger Susana Flores også, at man selvfølgelig ikke skal gå på kompromis med sig selv. Hvis noget føles forkert, så sig fra - uanset hvor mange der er om buddet til lige præcis den stilling eller den opgave. Det er vigtigt, at du kan have dig selv med hele vejen, og hvis du egentlig har haft en antagelse om, at du skulle have en karriere inden for modebranchen, men undervejs finder ud af, at det ikke er det du vil, så er det helt i orden at sige fra og ændre spor. 

At det er så mange om buddet gør selvfølgelig også, at du aldrig er helt færdig med at uddanne dig og videreudvikle dine kompetencer. Som Susana fortæller, er hun glad for den ballast og den viden, hun har fået gennem sin uddannelse hos Art of Style and Make-up, men hun fortæller også, at det er vigtigt, man hele tiden holder sig skarp og har den nyeste viden.

Susana Flores lægger makeup på Charlotte Finch til filmen Mellem sten og et hårdt sted

Hav tålmodighed

Udover at det er krævende at slå igennem i makeup branchen, så kræver det også en vis portion tålmodighed. Der kan nemlig gå lang tid før man får sit store gennembrud, hvilket Susana Flores kan skrive under på:

"Det er først for cirka fire år siden jeg fik en opgave, jeg vil betegne som stor. Og det var også først her omkring, at opgaverne generelt var store nok til, at jeg kunne begynde at leve af det. Før det kunne der for eksempel godt komme et par opgaver ind, der var godt betalt, men der gik lang tid i mellem, hvilket var noget af en læringsproces. Herefter begyndte der at komme større opgaver ind i form af større film og generelt større produktioner. Men der gik som sagt lang tid, før jeg fik etableret mig så godt i branchen, at jeg står, hvor jeg gør i dag," fortæller Susana Flores.

Gode råd fra Susana Flores

Det kræver derfor en vis mængde af tålmodighed før man finder rodfæste i branchen. Dog er det vigtigt at man selv gør en indsats, og her har Susana en række små gode råd. 

  • Vær opsøgende
  • Vær aktiv på dine sociale medier
  • Hold dig opdateret med den nyeste viden og teknologien i produkterne

Om Art of Style and Make-up

Linda Christensen er kvinden bag Art of Style and Makeup og har været det siden begyndelsen i 1999. Her sikrer hun blandt andet at alle skolens undervisere er professionelle og veluddannede indenfor hvert deres fagområde. Med mere end 25 års erfaring har Art of Style and Makeup uddannet nogle af landets bedste og mest kvalificerede stylister og makeup artister, og de er helt klar til, at du bliver den næste.

Start din fremtid som makeup artist hos Art of Style and Make-up

Senest opdateret: 15 sep 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for makeup og stil

Hvordan bliver man makeup artist, frisør eller kosmetolog? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder for en karrierevej inden for makeup og stil. Udforsk dine muligheder her og lad dine drømme få frit løb. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-08-2022

3 karriereveje inden for indretning

4 kvinder har fortalt hvordan de er endt i en indretningsbranche, hvilke uddannelsesmuligheder der er og hvordan de hver dag udlever deres indretningsdrømme i deres arbejdsliv. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andre har fundet de ...
Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Sådan bliver du kriminaltekniker

Har du sans for detaljer og flar for at kæde ting sammen? Med en uddannelse indenfor politiet kan du uddanne dig til kriminaltekniker og dermed være med til at løse både store og små kriminalgåder. Læs mere om mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Ledelse og administration

Hvad kan jeg blive inden for ledelse, administration og kontor? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en business uddannelse og læse mere om de mange karriereveje i branchen. Bliv inspireret lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

8 fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en salgs-ninja laver? Vi har samlet 8 bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser. Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Se dine muligheder i guiden.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2022

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? Hvad koster en pilot uddannelse? Hvad kræver det at blive pilot? Læs denne artikel om pilot uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er.

Læs mere
Sidst opdateret 07-07-2022

Sådan bliver du buschauffør

Har du masser af køreglæde og har overvejet om en fremtid som buschauffør er det rette for dig? Vi forsøger her at give dig svar på, hvordan man bliver buschauffør, hvordan fremtidsudsigterne ser ud og hvad en buschauffør tjener. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for de kreative fag

Denne karriereguide er for dig, der drømmer om at gøre din passion til din levevej. Her kan du spore dig ind på, hvilken uddannelse inden for de kreative fag, der passer dig, og udforske dine mange uddannelsesmuligheder. Læs mere i guiden her. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Uddannelse og karriere inden for IT

Hvad kan jeg blive med en IT uddannelse? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en IT uddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen lige fra programmering til E-business. Bliv klogere på mulighederne her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2022

Sådan bliver du indretningsarkitekt

Er du kreativt anlagt, og giver det dig et kick at beskæftige dig med æstetik og indretning? Så er det måske noget for dig at blive indretningsarkitekt - måske har tanken allerede strejfet dig? Men hvad kræver det egentlig at blive indretningsarkitekt? Få svaret i denne guide. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-03-2022

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Kommunikation

Kan du trylle med ord og billeder, er du god til at forvandle den skæve idé til effektive budskaber og har du styr på målgruppen? Så er en karriere inden for marketing, kommunikation og medier måske noget for dig. Tjek karriereguiden til medie- og kommunikationsbranchen her.

Læs mere