Dine muligheder som makeup artist

Dine muligheder som makeup artist

Være en del af den store dag og lægge makeup på den kommende brud, få Anders W. Berthelsen til at ligne Bamse, arbejde med modellerne på catwalken eller noget helt fjerde. Lyder det som drømmen for dig? Dette kunne meget vel være nogle af de muligheder, der åbner sig med en makeup artist uddannelse. Vi har taget en snak med Susana Flores, der er underviser hos Art of Style and Make-up, om hvilke døre uddannelsen som makeup artist har åbnet for hende.


"Det var altid mig, der lagde make up på de andre piger i klassen. I min Blå Bog var svaret på spørgsmålet "Hvad laver Susana om 10 år?" at jeg da var make up artist. Jeg anede ikke, at man kunne leve af det, så da dét gik op for mig, var jeg ikke længere i tvivl - det var præcis det, jeg gerne ville arbejde med i fremtiden!" Sådan lyder svaret fra Susana Flores, da vi spørger hende, hvordan hun fandt frem til, at en fremtid som makeup artist var hendes drøm. 

Susana Flores har arbejdet som makeup artist i mere end 10 år. Hendes karriere har indtil videre blandt andet budt på en makeup artist uddannelse hos Art of Style and Make-up, en stilling som makeup artist hos MAC, makeup uddannelse i USA med fokus på film og TV, forskellige kurser, undervisning og forskellige opgaver inden for bl.a. filmbranchen og musikvideoer.

I dag arbejder Susana Flores bl.a. fast som underviser hos Art of Style and Make-up, hvor hun underviser i netop makeup, uanset om det er special effects eller reklamestyling. Udover at være underviser hos Art of Style and Make-up er Susana også at finde på filmset til fx spillefilm og serier.

Find dit kald: Prøv dig frem

For Susana var det soleklart, hvilken retning hun ønskede at tage i makeuppens verden: "For mig har min retning i branchen været meget afklaret fra start. Jeg blev inspireret af fantasy film såsom Ringenes Herre til at lave film fremadrettet, fordi det simpelthen så så fascinerende ud. At det rent faktisk var muligt at forvandle et andet menneske på den måde kun ved hjælp af makeup. Men det er jo ikke alle, der finder deres vej så hurtigt, og det er altså også helt okay. Man behøver ikke have en klar rute eller have en idé om, hvad målet er, når man starter på en uddannelse som makeup artist, eller når man drømmer om den karrierevej for den sags skyld," forklarer Susana Flores og fortsætter:

"Som jeg siger til mine elever, er der mange forskellige veje i branchen, og der skal være plads til at finde ud af, hvilken vej man skal gå. Jeg opfordrer derfor til, at man ikke nødvendigvis låser sig fast på én ting og bliver for snæver, så man misser en masse andre fantastiske muligheder. For der ér mange veje at gå som makeup artist, og det handler om at finde det, man brænder for og kan se sig selv beskæftige sig med," tilføjer Susana Flores.

Susana Flores lægger makeup på Ghita Nørby til filmen Mellem sten og et hårdt sted

Følg din mavefornemmelse

Man kommer ikke sovende til en fremtid i makeup branchen, så Susana råder sine elever til følgende: "Du skal virkelig ville det - uden tvivl. Det er nok mit ultimative råd, for du kommer ikke frem i branchen, hvis du ikke brænder for det. Der er så mange andre, der kæmper om samme plads som dig, så man skal være oppe på dupperne."

Dog understreger Susana Flores også, at man selvfølgelig ikke skal gå på kompromis med sig selv. Hvis noget føles forkert, så sig fra - uanset hvor mange der er om buddet til lige præcis den stilling eller den opgave. Det er vigtigt, at du kan have dig selv med hele vejen, og hvis du egentlig har haft en antagelse om, at du skulle have en karriere inden for modebranchen, men undervejs finder ud af, at det ikke er det du vil, så er det helt i orden at sige fra og ændre spor. 

At det er så mange om buddet gør selvfølgelig også, at du aldrig er helt færdig med at uddanne dig og videreudvikle dine kompetencer. Som Susana fortæller, er hun glad for den ballast og den viden, hun har fået gennem sin uddannelse hos Art of Style and Make-up, men hun fortæller også, at det er vigtigt, man hele tiden holder sig skarp og har den nyeste viden.

Susana Flores lægger makeup på Charlotte Finch til filmen Mellem sten og et hårdt sted

Hav tålmodighed

Udover at det er krævende at slå igennem i makeup branchen, så kræver det også en vis portion tålmodighed. Der kan nemlig gå lang tid før man får sit store gennembrud, hvilket Susana Flores kan skrive under på:

"Det er først for cirka fire år siden jeg fik en opgave, jeg vil betegne som stor. Og det var også først her omkring, at opgaverne generelt var store nok til, at jeg kunne begynde at leve af det. Før det kunne der for eksempel godt komme et par opgaver ind, der var godt betalt, men der gik lang tid i mellem, hvilket var noget af en læringsproces. Herefter begyndte der at komme større opgaver ind i form af større film og generelt større produktioner. Men der gik som sagt lang tid, før jeg fik etableret mig så godt i branchen, at jeg står, hvor jeg gør i dag," fortæller Susana Flores.

Gode råd fra Susana Flores

Det kræver derfor en vis mængde af tålmodighed før man finder rodfæste i branchen. Dog er det vigtigt at man selv gør en indsats, og her har Susana en række små gode råd. 

  • Vær opsøgende
  • Vær aktiv på dine sociale medier
  • Hold dig opdateret med den nyeste viden og teknologien i produkterne

Om Art of Style and Make-up

Linda Christensen er kvinden bag Art of Style and Makeup og har været det siden begyndelsen i 1999. Her sikrer hun blandt andet at alle skolens undervisere er professionelle og veluddannede indenfor hvert deres fagområde. Med mere end 25 års erfaring har Art of Style and Makeup uddannet nogle af landets bedste og mest kvalificerede stylister og makeup artister, og de er helt klar til, at du bliver den næste.

Start din fremtid som makeup artist hos Art of Style and Make-up

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-04-2021

Rikke Larsen, Distriktchef, Circle K

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver? Mine primære arbejdsopgaver indebærer økonomi, drift, salg og vigtigst af alt – ledelse, træning og udvikling af butikschefer og medarbejdere. I tæt samarbejde med butikscheferne, analyserer og gennemgår jeg kontinuerligt vigtige nøgletal og KPI’er med dem.
Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en webintegrator-studerende

Michala er i gang med at blive uddannet webintegrator. En spændende, kreativ og lektiefri uddannelse, som åbner døre for en fremtid, hvor du til dagligt kommer til at arbejde med at skabe dynamiske hjemmesider og internetløsninger.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en politistuderende

Martin har altid drømt om at arbejde i politiet, men vejen dertil har ikke været legende let. Undervejs har han arbejdet 10 år som kok, og først da han søgte ind på politiskolen for anden gang, kom han ind. I dag er Martin igang med sin bacheloruddannelse i politiet.

Læs mere
Sidst opdateret 04-08-2022

3 bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Den ultimative guide til case competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en case competition måske lige netop det der skal til. Udforsk mulighederne her.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2022

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Kultur og Sprogmødestudier

Ida læser en bachelor, der kombinerer de mange aspekter af dynamikkerne i samfundet og det psykologiske ved individet. Ida søgte en bred uddannelse og fandt frem til en humanistisk bachelor på Roskilde Universitet!  Læs mere om Idas og hendes oplevelse af uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 23-12-2020

Mød en lærerstuderende

Cecilie har lige siden hun selv gik på efterskole drømt om at undervise efterskoleelever. Derfor begyndte hun på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole for at forfølge sin drøm! Læs her om Cecilie oplevelse af studiet.

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2022

3 karriereveje inden for indretning

4 kvinder har fortalt hvordan de er endt i en indretningsbranche, hvilke uddannelsesmuligheder der er og hvordan de hver dag udlever deres indretningsdrømme i deres arbejdsliv. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Overblik: Det betyder regeringens nye reformudspil

Som en del af regeringens nye reformudspil "Danmark kan mere 3", lægger regeringen op til at en række kandidatuddannelser på universitetet skal beskæres med et år. Men hvad betyder det egentlig i praksis, og hvilken betydning kan det have for dig, der sidder og overvejer at tage en kandidatuddannelse? 

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2022

Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi er en alternativ behandlingsform, hvis oprindelse går årtusinder tilbage. Men hvad er zoneterapi egentlig? Hvad kan det afhjælpe, og hvordan fungerer behandlingen i praksis? Det vil vi forsøge at give dig svaret på her sammen med Lene Schmidt fra Den Danske Zoneterapeutskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-12-2022

Hjælp andre mod et sundere liv: Bliv kostvejleder

Drømmer du om at kunne hjælpe andre med at blive den bedste udgave af sig selv gennem kost, motion og mental sundhed? Så kan kostvejlederuddannelsen meget vel være det rette valg for dig. 

Læs mere