Dine muligheder som makeup artist

Være en del af den store dag og lægge makeup på den kommende brud, få Anders W. Berthelsen til at ligne Bamse, arbejde med modellerne på catwalken eller noget helt fjerde. Lyder det som drømmen for dig? Dette kunne meget vel være nogle af de muligheder, der åbner sig med en makeup artist uddannelse.

Dine muligheder som makeup artist

Være en del af den store dag og lægge makeup på den kommende brud, få Anders W. Berthelsen til at ligne Bamse, arbejde med modellerne på catwalken eller noget helt fjerde. Lyder det som drømmen for dig? Dette kunne meget vel være nogle af de muligheder, der åbner sig med en makeup artist uddannelse. Vi har taget en snak med Susana Flores, der er underviser hos Art of Style and Make-up, om hvilke døre uddannelsen som makeup artist har åbnet for hende.


"Det var altid mig, der lagde make up på de andre piger i klassen. I min Blå Bog var svaret på spørgsmålet "Hvad laver Susana om 10 år?" at jeg da var make up artist. Jeg anede ikke, at man kunne leve af det, så da dét gik op for mig, var jeg ikke længere i tvivl - det var præcis det, jeg gerne ville arbejde med i fremtiden!" Sådan lyder svaret fra Susana Flores, da vi spørger hende, hvordan hun fandt frem til, at en fremtid som makeup artist var hendes drøm. 

Susana Flores har arbejdet som makeup artist i mere end 10 år. Hendes karriere har indtil videre blandt andet budt på en makeup artist uddannelse hos Art of Style and Make-up, en stilling som makeup artist hos MAC, makeup uddannelse i USA med fokus på film og TV, forskellige kurser, undervisning og forskellige opgaver inden for bl.a. filmbranchen og musikvideoer.

I dag arbejder Susana Flores bl.a. fast som underviser hos Art of Style and Make-up, hvor hun underviser i netop makeup, uanset om det er special effects eller reklamestyling. Udover at være underviser hos Art of Style and Make-up er Susana også at finde på filmset til fx spillefilm og serier.

Find dit kald: Prøv dig frem

For Susana var det soleklart, hvilken retning hun ønskede at tage i makeuppens verden: "For mig har min retning i branchen været meget afklaret fra start. Jeg blev inspireret af fantasy film såsom Ringenes Herre til at lave film fremadrettet, fordi det simpelthen så så fascinerende ud. At det rent faktisk var muligt at forvandle et andet menneske på den måde kun ved hjælp af makeup. Men det er jo ikke alle, der finder deres vej så hurtigt, og det er altså også helt okay. Man behøver ikke have en klar rute eller have en idé om, hvad målet er, når man starter på en uddannelse som makeup artist, eller når man drømmer om den karrierevej for den sags skyld," forklarer Susana Flores og fortsætter:

"Som jeg siger til mine elever, er der mange forskellige veje i branchen, og der skal være plads til at finde ud af, hvilken vej man skal gå. Jeg opfordrer derfor til, at man ikke nødvendigvis låser sig fast på én ting og bliver for snæver, så man misser en masse andre fantastiske muligheder. For der ér mange veje at gå som makeup artist, og det handler om at finde det, man brænder for og kan se sig selv beskæftige sig med," tilføjer Susana Flores.

Susana Flores lægger makeup på Ghita Nørby til filmen Mellem sten og et hårdt sted

Følg din mavefornemmelse

Man kommer ikke sovende til en fremtid i makeup branchen, så Susana råder sine elever til følgende: "Du skal virkelig ville det - uden tvivl. Det er nok mit ultimative råd, for du kommer ikke frem i branchen, hvis du ikke brænder for det. Der er så mange andre, der kæmper om samme plads som dig, så man skal være oppe på dupperne."

Dog understreger Susana Flores også, at man selvfølgelig ikke skal gå på kompromis med sig selv. Hvis noget føles forkert, så sig fra - uanset hvor mange der er om buddet til lige præcis den stilling eller den opgave. Det er vigtigt, at du kan have dig selv med hele vejen, og hvis du egentlig har haft en antagelse om, at du skulle have en karriere inden for modebranchen, men undervejs finder ud af, at det ikke er det du vil, så er det helt i orden at sige fra og ændre spor. 

At det er så mange om buddet gør selvfølgelig også, at du aldrig er helt færdig med at uddanne dig og videreudvikle dine kompetencer. Som Susana fortæller, er hun glad for den ballast og den viden, hun har fået gennem sin uddannelse hos Art of Style and Make-up, men hun fortæller også, at det er vigtigt, man hele tiden holder sig skarp og har den nyeste viden.

Susana Flores lægger makeup på Charlotte Finch til filmen Mellem sten og et hårdt sted

Hav tålmodighed

Udover at det er krævende at slå igennem i makeup branchen, så kræver det også en vis portion tålmodighed. Der kan nemlig gå lang tid før man får sit store gennembrud, hvilket Susana Flores kan skrive under på:

"Det er først for cirka fire år siden jeg fik en opgave, jeg vil betegne som stor. Og det var også først her omkring, at opgaverne generelt var store nok til, at jeg kunne begynde at leve af det. Før det kunne der for eksempel godt komme et par opgaver ind, der var godt betalt, men der gik lang tid i mellem, hvilket var noget af en læringsproces. Herefter begyndte der at komme større opgaver ind i form af større film og generelt større produktioner. Men der gik som sagt lang tid, før jeg fik etableret mig så godt i branchen, at jeg står, hvor jeg gør i dag," fortæller Susana Flores.

Gode råd fra Susana Flores

Det kræver derfor en vis mængde af tålmodighed før man finder rodfæste i branchen. Dog er det vigtigt at man selv gør en indsats, og her har Susana en række små gode råd. 

  • Vær opsøgende
  • Vær aktiv på dine sociale medier
  • Hold dig opdateret med den nyeste viden og teknologien i produkterne

Om Art of Style and Make-up

Linda Christensen er kvinden bag Art of Style and Makeup og har været det siden begyndelsen i 1999. Her sikrer hun blandt andet at alle skolens undervisere er professionelle og veluddannede indenfor hvert deres fagområde. Med mere end 25 års erfaring har Art of Style and Makeup uddannet nogle af landets bedste og mest kvalificerede stylister og makeup artister, og de er helt klar til, at du bliver den næste.

Start din fremtid som makeup artist hos Art of Style and Make-up

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer