Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Førstehåndserfaring med arbejde på et hospital

Går du med tanker om at uddanne dig til sygeplejerske/læge/jordemoder/tandlæge eller fysioterapeut, kan du få mulighed for at følge uddannet fagfolk indenfor disse felter i dit sabbatår. Gennem den danske organisation Try Medics, kan du komme 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i Uganda eller på øen Zanzibar, Tanzania. Forløbet vil give dig førstehånds indsigt med arbejdet inden for dit påtænkte karrierevalg. Erfaring, som kan gøre dig mere sikker i dit studievalg og fremme din sundhedsfaglige forståelse.

Hvad indeholder observationspraktik på et hospital

Formålet med observationspraktik, er at give dig mulighed for at opleve dagligdagen for fagfolk, som er uddannet indenfor det felt du ønsker at læse til. Gennem at observere og lære fra dem, vil du få førstehånds indsigt i hvad slags arbejde, der kan vente som færdiguddannet. 

Du vil ikke aktivt skulle deltage i behandling og procedure, men vil have en observatør rolle.

Hør i videoen to tidligere rejsende fortælle om deres oplevelse med at være i observationspraktik på Zanzibar i Tanzania med Try Medics. De var begge afsted i forbindelse med deres sabbatår.

Afsted med andre unge

Try Medics har mellem 10-23 unge afsted på opholdet samtidig. Udover observationspraktik for studenter i sabbatåret, arrangerer de også kliniske praktikforløb for studerende på sundhedsfaglige uddannelser. Alle som er afsted, bor sammen i Try Medics huset på destinationen.

Krav for at deltage

For at deltage, skal du være 18 år eller derover. Da observationspraktikken er skræddersyet unge i sabbatåret, som overvejer en sundhedsfaglig karriere, forventes det ikke at man har tidligere sundhedsfaglig erfaring før opholdet. Hospitalspersonalet på destinationerne som er inde over programmet er indforstået med at det kan være første gang for dig, at være i et hospitalsmiljø og tilrettelægger din observationspraktik efter dette.

Praksischok

Gennemgående for sundhedsfaglige studier, er at de oplever et større antal studerende falder fra under første møde med kliniksteder. Mødet med syge og forventninger til arbejdet på et hospital, kan for nogle føre til praksischok. Sygeplejerådet gjorde i 2011 rede for et review af 1.567 artikler omkring fastholdelse og frafald for primært sygeplejestuderende. I den blev der bla. konkluderet at førsteårsstuderende kan have et skævt idyllisk syn på sundhedsfagligt arbejde i forhold til virkeligheden inde for faget.

At få indblik i arbejdet på et hospital og mærke efter om man kan se sig selv i det, før man søger ind på en sundhedsfaglige uddannelse, kan være en givende oplevelse, som er med til at ruste én til studiestart.


Annoncer