Tag på højskole i udlandet

Oplev verden og få minder for livet

Drømmer du om at opleve verden fra en helt ny vinkel? Overvejer du et sabbatår efter gymnasiet eller måske en timeout fra din uddannelse? Et højskoleophold i udlandet er for dig, der er sulten efter at opleve et nyt perspektiv på tilværelsen. 
Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Hvor vil du på højskole i udlandet? - Asien, Australien, Sydamerika

Tag en timeout fra hverdagen og kast dig ud i et eventyr, der giver dig store oplevelser såvel som netværk og værktøjer, der åbner døre for din fremtid. Det er, hvad du får, når du vælger et højskoleophold i udlandet. Her kombinerer du alle fordelene ved et højskoleophold i Danmark med en unik rejseoplevelse til dele af verden, du måske aldrig vil komme til at opleve. Mulighederne er mange, og hele verden ligger åben.

Der findes tre overordnede former for højskoleophold uden for landets grænser:

 • Et rejseforløb som en del af et højskoleophold på en dansk folkehøjskole
 • Et højskoleophold i udlandet med en rejsearrangør som fx Højskolen Baobab
 • Et højskoleophold på en folkehøjskole i et andet nordisk land

Her guider vi dig igennem de forskellige muligheder og fordele ved de tre forskellige rejseformer. Du kan også gå på opdagelse i udvalget af højskoleophold i udlandet i oversigten oven for.

Oplev verden på højskole i udlandet

Kombinér et højskoleophold med et forløb i udlandet

Er du splittet mellem backpackereventyret i Asien og højskoleopholdet, og har du ikke tid eller penge til at presse begge ind i det perfekte sabbatår? Ved at vælge et af de lange højskolekurser, der er tilrettelagt med et forløb i udlandet, der strækker sig ud over en almindelig studietur, slår du to fluer med et smæk.

Samtidig med at du får en oplevelse for livet, får du mulighed for at tjene point for både højskoleophold og udlandsophold til en eventuel kvote 2 ansøgning.

Den første del af forløbet er du på højskolen i Danmark. Her får du den helt særlige kombination af spændende undervisning og sociale relationer, der kendetegner et højskoleophold. Samtidig med at I som hold bliver rystet sammen, får I undervisning, der forbereder jer på rejsen. Det betyder, at du får værktøjerne til at få mest muligt ud af dit højskoleophold i udlandet allerede før adgang.

Destination og program for udlandsopholdet varierer fra højskole til højskole. Det kan være alt fra frivilligt arbejde i Asien over kulturstudier i Sydamerika til medier og journalistik i USA.

Boost din personlige udvikling på højskole i udlandet

Et højskoleophold i udlandet med en rejsearrangør adskiller sig fra det traditionelle højskoleophold på en folkehøjskole på flere områder. Det vigtigste af disse er, at rejsearrangørerne ikke er underlagt de samme krav om, at mindst halvdelen af undervisningen skal være af en bred almen karakter.

I stedet har arrangørerne frie rammer til at kombinere grupperejser for unge med undervisning inden for områder, der booster din personlige udvikling og udvider din horisont. Det kan fx være fag som:

 • Kulturstudier og sprog med tilknytning til destinationen
 • Personlig udvikling, kommunikation og coaching
 • Projektledelse, iværksætteri og innovation
 • Sport og adventure

Tager du på højskole i udlandet med en arrangør som Højskolen Baobab, rejser du typisk sammen med grupper af unge mellem 18 og 30 år. Sammen oplever I et stærkt fællesskab og kommer igennem et tætpakket program med flere destinationer.

Opdag nye sider af dig selv på højskole i Norden

Traditionerne bag folkehøjskolen udspringer i Danmark. I dag er de imidlertid dybt rodfæstet i andre nordiske lande. Som dansk statsborger har du mulighed for at give et traditionelt højskoleophold et ekstra tvist ved at tage det i for eksempel Norge eller Sverige. Her kan du fordybe dig i emner, der interesserer dig inden for fx:

 • Kunst og design
 • Musik, film og teater
 • Journalistik, litteratur og medier
 • Globalt udviklingsarbejde og politik 

Som på de danske folkehøjskoler har du altså chancen for at fordybe dig i det, du brænder for, og opdage nye sider af dig selv. Efter dit højskoleophold i Norden har du ikke bare opdaget nye sider af dig selv og styrket din selvtillid. Du har måske også fået afklaring på, hvilken retning i livet du vil gå.

Læs mere om, hvordan du søger stipendium til at tage på folkehøjskole i Norden.

Er du inspireret og hooked på idéen om at tage på højskole i udlandet? Tjek mulighederne ud i oversigten længere oppe på siden og find præcis det ophold, du drømmer om.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7