Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Adgangskrav: Sådan kommer du ind på farmaciuddannelsen

Har du overvejet om en uddannelse i farmaci er det rigtige for dig? Læs mere om uddannelsesmulighederne og adgangskrav på farmaceutuddannelsen her.

Sådan kommer du ind på farmaciuddannelsen

Drømmer du om en karriere med fokus på udvikling og fremstilling af lægemidler? Vil du beskæftige dig med lægemidler - ligefra udvikling, produktion, kvalitetssikring og informering og salg? Så er farmaciuddannelsen måske noget for dig!

Med farmaciuddannelsen vil du opleve en unik gennemgang af forskellige fag, som alle har lægemidler som omdrejningspunktet. Du vil b.la. få viden om farmakologi, biokemi, fysik, matematik og samfundsfarmaci. Som uddannet farmaceut kan du arbejde på apoteker, sygehuse, medicinalindustrien eller forsker. 

Vil du vide mere om, hvordan det er at være farmacistuderende? Så læs med her.


Fakta

Navn: Farmaci

Varighed: 3 år på bachelor og 2 år på kandidat

Adgangskrav: Gymnasial eksamen + specifikke adgangskrav

Økonomi: SU

Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som farmaceut


Bliv optaget på Farmaci:

For at blive optaget på farmaciuddannelsen skal du have taget en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux) eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen. Derudover er der en række specifikke fag, som du skal have bestået. Kravene gælder optagelse i både kvote 1 og kvote 2.


Farmaceut adgangskrav

Dansk A

Engelsk B

Matematik A

Enten fysik B og kemi B eller fysik B og bioteknologi A eller geovidenskab A og kemi B eller kemi B, biologi A og fysik C


Supplering

Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som supplering. Se dine muligheder her: 

👉 Dansk A

👉 Engelsk B

👉 Matematik A

👉 Fysik C eller B

👉 Kemi B

👉 Biologi A


Yderligere adgangskrav

På de to universiteter som udbyder farmaciuddannelsen, er der desuden lokale adgangskrav, som du kan finde herunder.

Er dit gennemsnit ikke højt nok til at søge ind via kvote 1? Så læs denne artikel, som hjælper dig med at søge ind via kvote 2. Eller se hvilke muligheder du har for at tage uddannelsen i udlandet.

Adgangskrav til farmaci på Københavns Universitet:

Adgangskrav til farmaci på Syddansk Universitet:

Kilde: ug.dk


Annoncer