25 jul 2022

Politi adgangskrav - Sådan kommer du ind på politiskolen

Drømmer du om at arbejde case-baseret og problemorienteret i dit arbejdsliv? Ved den danske politiskole har du mulighed for at tage to uddannelser. Den ene er til politibetjent, og den anden er til politikadet - måske en af uddannelserne er for dig? 

På politiskolen vil du få viden om fx polititeori, udenrigstjeneste, kriminologi, strafferet, psykologi og ledelse. Som uddannet politibetjent kan du søge inden for forskellige enheder i politiet, ligesom at der også åbnes op for arbejde i beredskabet, efterforskning eller specialafdelinger ved Rigspolitiet. 

Se mere om uddannelserne og søg ind her


FaktaNavn: politibetjent

Varighed: 2 år og 4 måneder

Adgangskrav: Fyldt 21 år, dansk statsborger, kørekort, helbredsattest + gymnasial uddannelse, erhvervsuddannelse eller tilsvarende

Økonomi:SU i skoleperioder & løn i praktikperioder

Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som politibetjent


Bliv optaget på politiskolen 

Hvis du gerne vil uddannes til politibetjent eller politikadet skal du ansættes ved politiet. Uddannelsen veksler mellem undervisning og praktik. For at komme igennem basisuddannelsen til politibetjent er der en lang række faglige og personlige adgangskrav. 


Politi adgangskrav:

Gymnasial uddannelse, erhvervsuddannelse eller en lignende uddannelse fx politikadet

Være fyldt 20 år, når du ansøger om optagelse (21 år, når du starter)

Være dansk statsborger eller have søgt om dansk statsborgerskab

Have et godt helbred og være i god fysisk form

Have kørekort til bil og være en rutineret billist

Have en passende fremtoning (visse tatoveringer accepteres ikke)

Kunne sikkerhedsgodkendes

Forberede dig på kravene i adgangsprøven


Politiet lægger stor vægt på, at du er ustraffet, har gode evner inden for samarbejde, kommunikation og analytisk tænkning. Derudover er det vigtigt, at du både er fysisk og psykisk robust. Som en del af adgangskravene skal du igennem et prøveforløb med flere forskellige tests. 

Politikadet - en vej mod politibetjent

Som beskrevet ovenfor, så er politikadet en måde at komme ind som politibetjent, hvis du fx ikke har taget en gymnasial uddannelse. Som politikadet arbejder du primært med grænsekontrol og bevogtningsopgaver. 

Det kan fx være kontrol af køretøjer, personer og dokumenter langs den danske grænse. Bevogtningsopgaverne er fx af retslokaler, fareområder, skadesteder og gerningssteder. 

Uddannelsen varer 6 måneder, og du skal op til 7 prøver af varierende grad i løbet af de 6 måneder. 


Adgangskrav til politkadet uddannelsen er

FYldt 18 år

Være dansk statsborger eller have søgt om dansk statsborgerskab

Have et godt helbred og være i god fysisk form

Have en passende fremtoning (visse tatoveringer accepteres ikke)

Kunne sikkerhedsgodkendes

Forberede dig på kravene i adgangsprøven


Adgangskravene er stort set ens, da du skal kunne leve op til det ansvar, der er forbundet med at bære en politiuniform. Det kræver grundig forberedelse og træning at komme ind på Politiskolen. 

Se begge uddannelser her

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) og politi.dk

Senest opdateret: 25 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav - kan du komme ind på din uddannelse?

Er du i tvivl om, hvilke adgangskrav der er til din uddannelse? Kan du overhovedet komme ind på drømmeuddannelsen eller skal du overveje alternative veje? Måske skal du søge ind via kvote 2? 

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav medicin - Sådan kommer du ind på medicinstudiet

Er du interesseret i menneskekroppen? Har du lyst til at arbejde med behandling og undersøgelser af kroppen og sygdomme? Så er medicinstudiet måske noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Psykoterapeut uddannelse adgangskrav - Sådan kommer du ind på psykoterapeut uddannelsen

Som psykoterapeut hjælper du mennesker igennem kriser. Det kan fx være patienter der lider af angst og fobier, har problemer med familie, parforhold eller sex. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav jura - Sådan kommer du ind på jurastudiet

Brænder du for at bidrage til håndtering samfundsmæssige problematikker gennem retssystemet? Så er jurastudiet måske det rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav psykologi - Sådan kommer du ind på psykologistudiet

Interesserer du dig for, menneskers kognition, adfærd og relationelle forhold i sociale sammenhænge? Så er psykologistudiet måske noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Fysioterapeut adgangskrav - Sådan kommer du ind på fysioterapistudiet

Drømmer du om at studere kroppen, og have en afvekslende hverdag, så kan livet som fysioterapistuderende være noget for dig! Læs mere om adgangskravene på uddannelsen her, og find ud af hvordan du kommer ind på drømmeuddanelsen.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav sygeplejerske - Sådan kommer du ind på Sygeplejestudiet

Drømmer du om at læse til sygeplejerske, og gøre en forskel for andre mennesker? Så læs alt om adgangskrav på uddannelsen, for at finde ud af hvordan du starter din rejse mod drømmeuddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Bygningsingeniør adgangskrav - Sådan kommer du ind på ingeniørstudiet

Hvis du gerne vil arbejde som bygningsingeniør, så kræver det at du tager en uddannelse som enten diplom- eller civilingeniør med speciale i bygning.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Arkitekt adgangskrav - Sådan kommer du ind på arkitektuddannelsen

Ser du kreationer, bygninger og kunst for dig, før det overhovedet er visualiseret? Drømmer du om at designe løsninger til virksomheder? Så skal du måske have fat i blyanten og finde en plads på arkitektuddannelsen! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav Erhvervsøkonomi - sådan kommer du ind på revisoruddannelsen

Interesserer du dig for økonomi? Som færdiguddannet erhvervsøkonom kan du blive  uddannet revisor og få kompetencer til at varetage opgaver for både private og offentlige virksomheder og organisationer. Se dine muligheder her!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav jordemoder - Sådan kommer du ind på jordemoderstudiet

Er du interesseret i menneskekroppen? Har du lyst til at hjælpe med at bringe liv til verden? Så kan det være, at en uddannelse som jordemoder er noget for dig!  Med en uddannelse som jordemoder får du en grundlæggende viden om menneskekroppen, psykologi, pædagogik og samfundsvidenskab.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være jordemoderstuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav socialrådgiver - sådan kommer du ind på socialrådgiveruddannelsen

Vil du hjælpe og vejlede andre mennesker med deres individuelle sociale problemer? Så er socialrådgiveruddannelsen muligvis et godt match til dig. Læs, hvad det kræver at blive socialrådgiver. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav tandlæge - sådan kommer du ind på odontologiuddannelsen

Er din drøm at blive tandlæge? På studentum har vi opstillet de adgangskrav, der er for odontologiuddannelsen.  På uddannelsen i odontologi lærer du at undersøge, forebygge og behandle sygdomme i tænder, mund og kæbe. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav farmakonom - Sådan kommer du ind på farmakonomstudiet

Vil du gerne hjælpe mennekser i gennem sygdom? Har du interresse indenfor menneskekroppen og medidcin? Så kan det være farmakonomuddannelsen er noget for dig.  

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav speditør - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Med en uddannelse som speditør lærer du om kultur, sociale forhold og geografi i hele verden, du lærer om optimering af transportmuligheder, selvstændigt arbejde og service.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav programmør - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Interesserer du dig for teknologi, computerprogrammering og IT, og har du mod på at arbejde med softwaresytemer, databaser og teknologiudvikling? Som programmør lærer du at styre IT-systemer og udvikle software, og du kan soecialisere dig inden for bl.a. læringsteknologi eller applikationsudvikling.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav biologi - Sådan kommer du ind på biologistudiet

Er du interesseret i dyr, mikroorganismer og planter? Biologi betyder læren om livet, og som biologistuderende vil du derfor lære om biologien inden for et bredt og varieret område. Så er biologiuddannelsen måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav lægesekretær - Sådan kommer du ind på lægesekretæruddannelsen

Er du interesseret i at hjælpe patienter gennem administration og vejledning? Har du lyst til at gøre en forskel i sundhedsvæsenet, og kommunikere med mange forskellige mennesker? Så er uddannelsen som lægesekretær måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav cand.polit. - Sådan kommer du ind på cand.polit. studiet

Er du interesseret i at arbejde med analyser og tal? Har du lyst til at arbejde med at analysere og gennemgå økonomiske resultater? Lyder dette som noget for dig? Så er uddannelsen i cand.polit. måske noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Gymnasielærer adgangskrav - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Vil du gerne være gymnasielærer og bruge din viden til at undervise og danne den næste generation af gymnasieelever?  Der findes som sådan ikke en uddannelse til gymnasielærer, men det kræver at du tager en bacheloruddannelse med gymnasiesidefag og derefter en kandidatuddannelse inden for de fag du ønsker at undervise i.

Læs mere